Bergknausveien 2A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Bergknausveien 2A

  • 3292 Stavern
Prisantydning
2 790 000,-
Totalpris
2 865 862,-
Ligningsverdi
633 754,-
Fellesutgifter
517,- (Felleskostnadene dekker strøm i fellesarealer, brøyting, kabel TV og internett, samt noe felles vedlikehold.)
Kommunale avgifter
11 541,- (Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.)
Beregnet totalkostnad
2 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
61 870,- (Dokumentavgift)
172,- (Pantattest kjøper)


75 862,- (Omkostninger totalt)


2 865 862,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Rekkehus (selveier)
Primærrom
153m²
Bruksareal
161m²
Bruttoareal
176m²
Tomt
262m² (eiet tomt)
Soverom
3
Byggeår
1975
Gårdsnummer
4044
Bruksnummer
452
Ekstra toalett
1
Energimerking
E
Finn-kode
163274852
Sist endret

Daglig lederEiendomsmegler MNEFPartner

Kristin Sundling

+47 959 20 952

Dokumenter

Salgsoppgave Bergknausveien 2A

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Bergknausveien 2A!

Dette er et fint enderekkehus beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Brunlaskogen. Både Lysheim barnehage og Jordet skole ligger kun en liten rusletur unna. Her bor du fint til omtrent midt mellom både Stavern og Larvik sentrum. Det er også gangavstand til matbutikk, samt fine turområder som kan brukes året rundt.

Fantastiske Stavern ligger ikke langt unna og byr på et yrende sommerliv. Her er det koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Larvik sentrum byr på et rikt utvalg av butikker, kjøpesentre og mye mer. Det er gode bussforbindelser med nærmeste stopp ved Coop Extra Holmejordet.

Boligen ligger fint til med parkeringsplass på sameiets tomt like ved. Boligen er innredet i lyse og fine farger, og har en gjennomtenkt planløsning. 1. etg. inneholder entré, gang, 3 soverom - der det ene soverommet i dag brukes til garderoberom, toalettrom og bad. I tillegg har du en romslig bod til oppbevaring. 2. etg. har trappegang, stue og kjøkken i åpen løsning. Kjelleren er innredet med gang, stue, vaskerom og et disponibelt rom.

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, hekk og busker. Hagen egner seg fint som lekeområde for de minste. I tillegg har du 2 flotte uteplasser i form av en balkong utenfor stue i 2. etg. og en takoverbygget terrasseplatting i tilknytning til hagen. Uteplassene er usjenerte og har utsikt mot naturen i bakkant av boligen. Deler av balkongen er takoverbygget slik at du kan sitte skjermet for vær og vind.

Dette er en super bolig for deg som ønsker å bo i rolige og barnevennlige omgivelser.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje:

Entré: 5.4 kvm

Gang: 13 kvm

Soverom 1: 12 kvm

Soverom 2: 11.6 kvm

Soverom 3: 7 kvm (pr. i dag benyttet som garderoberom)

Toalettrom: 1.2 kvm

Dusjbad: 3.5 kvm

Bod: 8kvm

2. etasje:

Stue med trappegang: 40 kvm

Kjøkken: 9 kvm

Kjeller:

Stue med gang: 23.5 kvm

Soverom 1: 10 kvm - rommet har ikke rømningsvei eller lysinnslipp til å tilfredsstille krav til varig opphold/soverom

Vaskerom/dusjbad: 11.2 kvm

Standard

Selveiet rekkehusbolig fra 1975 beliggende i veletablert boligområde på Brunlaskogen/Stokkeskog. Dagens eier har foretatt gode vedlikehold- og

oppgraderingsarbeider i sitt eierskap. Boligen går over 2 etasjer, samt kjeller. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett og laminat, vegger av sparklet og malt gips, samt trepanel. Himlinger av nyere MDF-panel, samt malte plater. Boligen besitter normalt god innvendig standard.

Bad

Baderommet i boligens hovedetasje ble pusset opp av fagpersoner i 2019. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av MDF-panel. Av installasjoner finnes dusjnisje med glassdører og servant med skapinnredning. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft og det er varmekabler i gulvet.

Bad

Boligens vaskerom ligger i kjelleren og er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har fliser på gulv med oppkantflis til vegg, samt vegger og himling av trepanel. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, innredning med servant, dusjkabinett og 200 liter varmtvannstank. Rommet mangler ventilasjon, men har mulighet til å lufte via vindu. Det registrert å ikke være støpt tilstrekkelig fall retning sluk.

Toalettrom

Praktisk, separat toalettrom beliggende i boligens 1. etg. Rommet har fått enklere overflateoppussing og har laminat på gulv, vegger av tapetserte plater, samt himling av Takess-plater. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i boligens 2. etg. Rommet har laminat på gulv, vegger av sparklet og malt gips, samt himling av MDF-panel. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av tilsvarende foliert sponkjerne. Innredning er overflatemalt og med ny benkeplate, men skap og fronter er fra byggeår. Det er frittstående hvitevarer og rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til over tak.

VVS/Teknisk

Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.

Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.

Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.

På vegg i bad finnes koblingsskap for rør-i-rør-system. Nye rør opp til kjøkken. Eldre kobberrør i kjeller.

200 liter varmtvannstank fra 1990 plassert i rom med sluk.

Elektrisk anlegg opplyses å være oppgradert med nytt sikringsskap i 2019. Kabler og kontaktpunkter er en kombinasjon av nytt og eldre anlegg.

Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner, to stk. luft-til-luft varmepumper, samt vedfyring i peisovn tilkoblet stålpipe. Ovn og pipe nytt i 2008. Tidligere lekkasje rundt pipe utbedret i 2015.

Følgende oppgraderinger er foretatt:

*oversikten er ikke nødvendigvis komplett

1975-Enkeltfløyet terrassedør på soverom3 i 1. etg.

1990-Ny 200liter varmtvannstank

2002-Skiftet glass i soverom1 og 3 i 1. etg. Vindusramme og karm er eldre.

2005-Foretatt godkjent branntilsyn

2006-Skiftet takpapp på takflate mot veien

2008-Ny stålpipe, nye pipehatt over tak, samt nytt ildsted

2014-Overflateoppusset soverom2 i 1. etg.

2014-Ny MDF-panel i himling 2. etg.

2015-Ny benkeplate på kjøkken, samt malte fronter

2015-Utbedret lekkasje rundt pipe

2017-Malt kledning på sørvendt gavelvegg

2017-Byttet fire vinduer og terrasseskyvedør i 2. etg.

2017-Nye gipsplater på samtlige vegger i 2. etg.

2018-Kledning ved balkong malt

2018-Montert to stk. separate luft-til-luft varmepumper

2019-Totalrenovert bad 1. etg. utført av fagpersoner med reklamasjonsansvar

2015-2019-Nye kabler og kontaktpunkter for el.anlegg i 2. etg., samt gang, bad og ett soverom i 1. etg.

2019-Nytt sikringsskap

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:

VVS: Eldste deler av røranlegg, samt varmtvannstank gis TG2 grunnet alder.

Kjøkken: Innredningens alder utløser TG2.

Vaskerom: Tilstandsgrad settes med bakgrunn i rommets alder vurdert opp mot statistisk forventet levetid.

Rom under terreng: Innredet areal under terreng er å anse som en risikokonstruksjon grunnet faren for fuktbelastning fra terreng.

Tak: Deler av takshingelen har alder som tilsier at brorparten av forventet levetid er medgått.

Takkonstruksjon: Konstruksjonen gis TG2 grunnet alder.

Vinduer: Eldste vinduer har utgått forventet levetid.

Drenering: Drenering som har passert 30år har pr. teori og levetidsbetraktninger utgått forventet levetid.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Brunlaskogen - mellom Stavern og Larvik. Her bor du i rolige omgivelser i et populært boligområde med nærhet til Larvik og Stavern sentrum. Jordet skole ligger like i nærheten. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra boligen.

Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Larvik sentrum er kun en kort bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

En kort kjøretur unna finner man også Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 262 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, hekk og busker.

Det gjøres oppmerksom på at grensepunktene er av varierende nøyaktighet, og at avvik i tomtens størrelse kan forekomme. Se eiendomskart med tegnforklaring vedlagt salgsoppgaven for mer informasjon om eiendommens grenser.

Garasje / Parkering

Denne boligen disponerer 2 stk. parkeringsplasser på sameiets tomt rett ved boligen.

Felleskostnader

Kr. 517,- pr. mnd.

Det betales felleskostnader á kr. 3100,- 2 ganger i året. Disse dekker strøm i fellesarealer, brøyting, kabel TV og internett, samt noe felles vedlikehold.

Felleskostnadene forfaller til betaling i januar og desember.

Kontaktperson i sameiet informerer at det pr. 13.11.2019 ikke foreligger planlagte økninger i felleskostnader/fellesgjeld i perioden. Kjøper må påregne at det kan forekomme økning i felleskostnader/fellesgjeld basert på beslutninger tatt av sameiet. Eventuelle endringer vedtas på neste årsmøte ultimo april 2020.

Hva skjer i gården/vedlikehold etc.

Sameiet planlegger å utføre vedlikehold på veien, samt utbytting av gatebelysning - ved spørsmål om dette kan megler eller kontaktperson for sameiet kontaktes.

Eieren plikter å holde sin eiendom med tilhørende ytre rom forsvarlig ved like. Se punkt 6 i vedtektene som er inntatt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon om vedlikeholdsansvaret.

Sameiet

Sameiet i Brunlaskogen Vel orgnr: 994 797 646.

Kontaktperson i sameiet er: Dag Henrik Berg.

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.

Forsikring

Bygningsforsikring og innboforsikring må besørges av kjøper.

Regnskap

Regnskap for 2018 viste et årsresultat på kr. 71 234,97,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 400,- i overskudd.

Vedtekter/husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, ordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt. Se punkt 14 i vedtektene for informasjon vedrørende dyrehold.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1975

Antall soverom

3

Byggeår

1975

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:

Bygget er oppført etter tradisjonelle bygningstekniske prinsipper med støpt plate på mark, og murer av plasstøpt betong. Yttervegger av stenderverkskonstruksjoner isolert med ca. 10 cm isolasjon. Fasader kledd med stående tømmermannspanel. Flere vinduer er fra byggeår, nytt glass i to soveromsvinduer i 2002, samt fire nye vinduer og ny terrasseskyvedør i 2017. Boligens tak er tekket med shingelpapp av ulik alder. Takflaten mot veien fikk ny shingel i 2006 - øvrige har ukjent alder. 25 kvm stor balkong utenfor stue i 2. etg. har ny skillevegg mot naboer. Deler av arealet er takoverbygget med sperretak med overliggende gjennomskinnbare plastplater. Ved med snø kan noe nedbøyning av tak oppstå.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.03.1976 for eiendommen, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattesten er gitt med følgende merknader: Hull i kjellervegg mot nabo må tettes, samt at håndlist kjellertrapp gjenstår.

Larvik kommune opplyser at tilbygg for bod ble godkjent i 1982.

Nåværende bruk av areal i kjelleretasje med unntak av vaskerom er ikke overensstemmende med opprinnelige byggetegninger. Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt.

Nåværende utforming av inngangspartiet stemmer ikke overens med oversendte tegninger fra kommunen, det er ikke kjent at eventuelle endringer er søkt/godkjent hos kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 161 kvm, Bruttoareal: 176 kvm

U . etasje/kjeller:

Bruksareal: 47 m².

Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m/gang, vaskerom/dusjbad, samt 1 soverom (soverommet oppfyller ikke krav til varig opphold/soverom)

1. etasje:

Bruksareal: 64 m².

Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 3 soverom, toalettrom og dusjbad

2. etasje:

Bruksareal: 50 m².

Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og trappegang, samt kjøkken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Ved utleie skal styret i sameiet informeres.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, ved og luft-til-luft varmepumpe.

Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn på eiendommen ble utført 21.10.2005, men at siste feiing den 09.06.2015 ikke ble utført da ingen var hjemme.

Det er registrert følgende avvik på eiendommen i forbindelse med tilsyn/feiing 11.03.2008: Mangler takstige på tak.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 541 pr. år

Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Felleskostnader, kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 633 754 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 281 513 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Bergknausveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i kommuneplan for Stavern by. En mindre del av eiendommen er avsatt til veg og grønnstruktur. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området. Se kommunedelplan for Stavern by for ytterligere informasjon.

Eiendommen ligger i et område som omfattes av reguleringsplan for Brunlaskogen, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Andel i realsameie:

0/920032-1/30 Opprettelse av realsameie

Denne matrikkelenhet har andel i: Knr: 0712 Gnr: 4044 Bnr: 386 - 1/53

1976/3987-2/30 Erklæring/avtale tinglyst 22.06.1976

Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig

- Plikt for å sørge for at boligen utvendig holdes ved like.

- Gjensidig rett til å føre vann- og kloakkledninger over de øvrige deler, samt rett og plikt til vedlikehold/reparasjon av nevnte ledninger.

- Gjensidig rett til adkomst til egen tomt.

- Utvendige forandringer og oppføring av andre hus på tomta kan ikke skje uten samtykke og må varsles de andre eierne.

- Ved brann er eier forpliktet til å gjenoppføre boligen til full verdi innen 2 år.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er adkomst fra offentlig vei inn på sameiets tomt.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (1 fellesvisning inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.