Røyrmyr 55

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Røyrmyr 55

  • 4820 Froland
Prisantydning
2 150 000,-
Totalpris
2 204 247,-
Ligningsverdi
449 563,-
Kommunale avgifter
14 418,- (per år)
Beregnet totalkostnad
2 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
1 050,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
52 500,- (Dokumentavgift)


54 247,- (Omkostninger totalt)


2 204 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Tomannsbolig (eierseksjon)
Primærrom
103m²
Bruksareal
109m²
Bruttoareal
120m²
Tomt
226m² (eiet tomt)
Soverom
3
Byggeår
2015
Gårdsnummer
13
Bruksnummer
149
Seksjonsnummer
2
Energimerking
B
Finn-kode
134667410
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFFagansvarligPartner

Jan Terje Øygarden

+47 952 39 559
  • Nabolagsprofil

91%

av boligene er nyere enn 20 år

89%

bor i enebolig

76%

eier sin egen bolig

52%

har bolig på over 120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Røyrmyr 55

Innhold

1. etasje: Hall, stue, kjøkken, bad/vaskerom og soverom.

2. etasje: Loftstue, 2 soverom og garderobe (mulighet for å innrede til bad)

Standard

Boligen har en god standard. Innvendig har boligen er pent kjøkken, fult utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger boligen. Innvendige flater er malt i lyse og tidsriktige farger. Det er utarbeidet en i byggeteknisk boligrapport fra Anticimex i forbindelse med salget. Rapporten inneholder en beskrivelse om bygningsmassens tekniske stand.

Beliggenhet

Siden boligfeltet ble lagt ut for salg hos Meglerhuset & Partners i påsken 2014 er det solgt over 35 tomter som til sammen utgjør over 100 boenheter

Bliksåsen boligfelt er den største enkeltstående boligutbyggingen i kommunen siden området på Blakstadheia og Ovelandsheia ble lagt ut for salg på henholdsvis 80 - tallet og begynnelsen av 2000. Området er perfekt egnet for boligutbygging med umiddelbar nærhet til Froland sentrum, Osedalen, skoleanlegg, barnehage og flott frolandsk natur. Den sentrale beliggenheten gjør at man i mindre grad er avhengig av bil for å hente å bringe barn på skole og i barnehage. Mange som har sitt daglige arbeid i sentrum har grei gangavstand til jobb og det samme har elever som går til og fra skolen.

Byggefeltet ligger solrikt til på høydedraget mellom Songe og Frolands Verk. De fleste av tomtene vil få utsikt mot Osedalen og Songe, samt sol fra tidlig morgen til sen kveld.

Froland kommune er en kommune i vekst, og i 2015 passerte kommunen 5.500 innbyggere. Geografisk er kommunen stor med et areal på 642 km². Den strekker seg fra Libru i sør til Mykland og Risdal i nord. Osedalen er Frolands kommunesenter, og her finner du et godt utvalg av butikker, kommuneadministrasjon, skole og flere barnehager. Froland er en viktig pendlerkommune for Arendal og Grimstad der mange av kommunens innbyggere har sitt daglige virke. Froland Skole på Mjølhusmoen har gjennomgått en omfattende ombygging de siste årene. I tillegg er det bygget flerbrukshall og svømmehall ved Froland Idrettstadion Kringla som stod ferdig sommeren 2011. Kommunen er kjent for å ha et godt oppvekstmiljø med mange gode tilbud til deg som liker aktiv fritid, i forening, alene, eller sammen med din familie.

Barnehage / skole i området

Kommunal barnehage på Bliksåsen. (0-6 år)

Froland skole. (1-10 klasse)

Felleskostnader

Nei.

Sameie

Sameiet er ikke aktivt. Det er ingen faste felleskostnader. Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 2 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/2. Vedtekter for sameiet, finner du i prospektet

Regnskap

Foreligger ikke

Vedtekter / husordensregler

Standard vedtekter foreligger. Ikke ordensregler.

Husdyrhold

Tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

3

Byggeår

2015

Byggemåte

Tomannsbolig bygget i 2015 med innredet 2.etg. Støpt, isolert såle på grunn. Overbygget inngangsparti vendt nord/øst. Utvendig malt liggende

trekledning i trekonstruksjon. Vinduer er type 2-lags glass. Yttertak har saltaks form og tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 7/12-15.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 70m².

Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

2. etasje:

Bruksareal: 39 m².

Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, garderobe og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad og gang. Mulighet for vedovn i stuen og ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 12 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 12 000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 418 pr. år

Løpende kostnader

Årlig velforening kontigent kr 200,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 449 563 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 438 601 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Videre utbygging av Bliksåsen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse iflg. skjøte16.12.2015

Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

Bestemmelse iflg. skjøte 16.12.2015

Rettighetshver:FROLAND KOMMUNE

Org.nr: 946439045

Rett til å gå over eiendommen med ledningsnett i bakken.

Bestemmelse iflg. skjøte - 16.12.2015

Rettighetshaver:BLIKSÅSEN PANORAMA AS

Org.nr: 998415357

Rett til å gå over eiendommen med ledningsnett i bakken.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr 50 000,-. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.