Bergumsvegen 159

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Bergumsvegen 159

  • 2838 Snertingdal
Prisantydning
1 490 000,-
Totalpris
1 541 122,-
Ligningsverdi
494 342,-
Kommunale avgifter
8 602,- (Kommunale avgifter er inkludert eiendomsskatt)
Beregnet totalkostnad
1 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
37 250,- (Dokumentavgift)


51 122,- (Omkostninger totalt)


1 541 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
114m²
Bruksareal
193m²
Tomt
1 999m² (eiet tomt)
Soverom
4
Byggeår
1976
Gårdsnummer
220
Bruksnummer
66
Energimerking
G
Finn-kode
155141883
Sist endret

Eiendomsmegler

Kristian Løkken

+47 480 93 829

Eiendomsmegler MNEFKvalitetsansvarlig

Silje Amlien Enger

+47 95 00 99 40
  • Nabolagsprofil

93%

bor i enebolig

83%

eier sin egen bolig

82%

har bolig på over 120 kvm

63%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

Dokumenter

Salgsoppgave Bergumsvegen 159

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 131 000,- og eiendomsskatten er kr 2 940,-

Beskrivelse

Velholdt og pen enebolig med landlig beliggenhet i Snertingdalen.

Bergumsvegen 159 er en bolig fra 1976, men er godt velholdt og pent overflateoppusset. Boligen er stort sett ført i lyse farger. Kjøkkenet er hyggelig og praktisk og har spiseplass, boligen inneholder forøvrig stue, med utgang til overbygget terrasse, fire soverom og bad. I kjelleren er det godt med boder, rom som er innredet som kjellerstue og vaskerom. I tillegg til boligen har eiendommen garasje, med to biloppstillingsplasser. Tomta er lett hellende og har gode solforhold. Her er det også en flotte utearealer, med god plass til lek i hagen!

Innhold

Hyggelig enebolig over ett plan med kjeller. I tillegg til boligen har eiendommen garasje med to biloppstillingsplasser. Første etasje inneholder vindfang, gang, kjøkken, 4 soverom, stue, bad og bod.

Kjelleren inneholder 5 kjellerrom/boder og vaskekjeller. Et av kjellerrommene har tidligere vært benyttet som kjellerstue.

Standard

Hyggelig enebolig med landlig beliggenhet! Boligen er over ett plan med kjeller og har en alt av beboelsesrom på inngangsplanet.

Stuen er pent oppusset, og holdt i delikate farger. Her er det gode møbleringsmuligheter med plass til spisestue og sofagruppe. Det er utgang til overbygget terrasse med adkomst til hagen. Terrassen har gode solforhold og er et lunt sted hele sommerhalvåret. Her er det vedovn for hygge og nytte på kjølige dager.

Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og har slette fronter, med benkeplate i laminat. Det er vask i rustfritt stål med 2-greps kjøkkenarmatur, og mellom over- og underskap er det folie på veggen. Her er det plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Her er det plass til hyggelig kjøkkenbord!

Badet har våtromsbelegg på gulvet og baderomsplater på veggene. Badet er innredet med baderomsinnredning med profilerte fronter, med benkeplate i laminat med nedsenket servant med 1-greps servantarmatur. Det er speil på vegg over servant med tilhørende skap og belysning.

Rommet har dusjkabinett, toalett og veggmontert skittentøysskap

Soverommene er alle pent oppusset og to av soverommene har plassbygde garderobeskap. Soverommene har god størrelse og god plass til soveromsmøblement.

Det er vaskerom i kjelleren, i tillegg til rom som er innredet som kjellerstue. Det antas at rom i kjelleren ikke er omsøkt hos kommunen.

Boligen har uinnredet loft hvor en del av undertaket i mønet ved pipen er borte. Uisolert rør. Luftingen fra kjøkkenet blir sluppet direkte ut på loftet.

Overflater består hovedsakelig av:

Gulv: laminat, belegg, ubehandlet betong.

Vegg: malt panel, malt brystningspanel, baderomsplater, malt pusset betong.

Himling: malte/foliert himlingsplater, malt panel.

Oppgraderinger som er gjort de siste årene:

- 2017-2019: Malt alle vegger og tak i 1.et. Lagt ny laminat i stue. Oljet terrassedekke.

Oppgraderinger oppgitt i tidligere takstrapport.

- 2005 oppgradert bad, Delvis egeninnsats.

- 2006 Ny taktekking, renner, nedløp og beslag. Egeninnsats.

- 2010-13 skiftet utvendig kledning på 3 sider.

- 2013 montert ny vedovn

- 2013 Nytt rekkverk på terrassen. Egeninnsats.

- 2015 Nytt terrassegulv og tak over terrasse. Egeninnsats.

Beliggenhet

Rolig beliggenhet i naturskjønne omgivelser i Snertingdalen.

Fra eiendommen har du umiddelbar tilgang til skog og markaområder - til glede for hele familien. I nærheten finner du også gode jakt- og fiskemuligheter, turområder og skiløyper.

Snertingdalen har også idrettslag hvor det er muligheter for fotball, ski, orientering og håndball. Skytterbane, trimsenter, nærmiljøpark og gokartbane finner du også i Snertingdalen. Fine bademuligheter på sommeren ved Skonnordstjernet.

Nærmeste servicetilbud i Snertingdal sentrum med nærbutikk, legesenter, frisørsalong, blomsterbutikk og bensinstasjon. For et større tilbud kan turen tas til Gjøvik hvor du finner de fleste fasiliteter. Skole, barnehage og idrettsplass i Snertingdal sentrum.

Tomt

Areal: 1 999 kvm, Eierform: Eiet tomt

Delvis flat tomt og delvis helling. Pent opparbeidet med plen og beplantning. Gårdsplass er gruset.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen og to biloppstillingsplasser garasje/carport.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil for informasjon om avstander og skoler i nærheten.

Forsikring

Codan

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1976

Antall soverom

4

Byggeår

1976

Byggemåte

Grunnmur med kjeller under opprinnelig del. Ringmur med gulv på grunn i tilbygget.

Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Noe varierende alder på vinduene. Hovedsakelig vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer, med noe varierende alder. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass fra 2010. Terrassedør i tre med 2-lags isolerglass fra 2011. Ytterdør i kjeller i treverk. Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte stålplater. Pulttakkonstruksjon over terrasse. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Trebjelkelag i etasjeskille.

Terrasse oppført i trekonstruksjoner med dekke av impregnerte terrassebord. Oljet 2019.ref eier. Fundamentert på punktfundamenter av betong.

Konstruksjonene fremstår stabile uten nevneverdige avvik utover hva man kan forvente ut ifra alder. Deler av terrassen er overbygget.

Samsvarserklæring foreligger ikke på selve el-installasjon.

Samsvarserklæring foreligger på installasjon av ny strømmåler.

- Synlige vannrør: kobber.

- Synlige avløpsrør i plast.

- V.v.bereder og stoppekran er plassert på vaskerommet i kjelleren.

- VVB på 200L. Prod.år 2004.

Boligen er ventilert gjennom ventiler i yttervegger og ved aktiv lufting med vinduer.

God avrenning i vasker og servanter ved tapping på befaringsdagen.

Garasje/carport oppført med betongplate på mark. Vegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte stålplater.

Følgende punkter har fått TG 2 i vedlagte takstrapport.

GRUNN/FUNDAMENT

Dreneringen har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og derfor bør kostnader til en eventuell oppgradering påregnes.

TRAPP

- Montere håndløper på vegg. - oppgradere rekkverket til å møte dagens krav til rekkverk.

VÅTROM

Anbefaler at dusjing fortsetter i tett kabinett da vindu er plassert i våtsone og pga at fallet mot sluk kunne med fordel vært bedre. Anbefaler

at det montere mekanisk avtrekk.

UNDER TERRENG

Sørge for gode lufte rutiner. Vurdere om dreneringen bør oppgraderes. Kondensproblemet kan løses ved montering av rotoravfukter.

LOFT

Utbedre undertaket der hvor dette er skadet/mangler. Isolere lufterør. Føre luftingen fra kjøkkenet i isolert rør over tak.

CARPORT.

Betongplate på mark. Vegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte

stålplater. Gulvareal på ca. 56m2. MERK: - Kledningen er avsluttet for nært terrenget og har råteskader flere steder i nedkant. - Renner og

nedløp er ikke montert. - Forkantbeslag er ikke montert. - Det er ikke montert snøfangere over beferdede områder. - Ytterveggene har

skjevheter. TG-2 pga nevnte forhold.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er innflyttningstillatelse datert 14.07.1977.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 193 kvm

U . etasje/kjeller:

Bruksareal: 76 m².

Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Det er ingen rom i kjelleren som er oppgitt som primærrom.

1. etasje:

Bruksareal: 117 m².

Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang inkl trapp, kjøkken, 3 soverom, stue, bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Strøm og ved.

Fyringsanlegg, sist tilsyn utført, dato: 17.01.2019

Piper, sist feid, utført dato: 14.05.2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 602 pr. år

Kommunale avgifter er inkludert eiendomsskatt

Løpende kostnader

I tillegg til løpende vedlikehold, må på det påregnes kostnader til strøm, forsikring, kommunale avgifter, kabel-tv, internettilkobling etc.

Ovenstående vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 494 342 pr. 03.07.19

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 779 631 pr. 03.07.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Området er ikke regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel (KP) 2014 - 2026 Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse vedtatt 27.03.2014.

Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 0502-220/47

Rettigheter i eiendomsrett

1969/7656-2/19 Bestemmelse om veg

06.11.1969

rettighetshaver:Knr:0502 Gnr:220 Bnr:66

Bestemmelse om vannrett

Bestemmelse om vannledning

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjøvik kommune.

Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra før 1980. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 3 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder.

Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.

I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er pt ikke avklart.

Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 21.08.2018.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

.

Om meglers vederlag er det avtalt 2% beregnet av salgssummen, min kr 40 000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhenting av opplysninger kr 4 500 og markedspakke kr 15 200. For visninger er det avtalt kr. 3 000 for første visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.