Skrim

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Skrim

  • 3648 Passebekk
Prisantydning
1 290 000,-
Totalpris
1 319 447,-
Ligningsverdi
191 604,-
Kommunale avgifter
2 292,- (per år)
Beregnet totalkostnad
1 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
28 750,- (Dokumentavgift)


29 447,- (Omkostninger totalt)


1 319 447,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
55m²
Bruksareal
55m²
Bruttoareal
55m²
Tomt
916m² (festet tomt)
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
1964
Modernisert
1989
Gårdsnummer
43
Bruksnummer
1
Festenummer
33
Finn-kode
142093734
Sist endret

FagansvarligPartner

Knut H. Leinæs

+47 920 53 533

Eiendomsmegler MNEF

Cecilie Moe

+47 932 43 767

Dokumenter

Salgsoppgave Skrim

Innhold

Hytta har alt på et plan og inneholder romslig gang, baderom, 3 soverom og koselig stue med kjøkkenkrok i åpen løsning.

Uthus med bod og utedo.

Standard

Hytta ble opprinnelig bygd i 1964 og ble påbygd med 2 soverom og baderom i 1989. De fleste bygningsdeler og konstruksjoner er fra byggeår. Selger kjenner ikke til feil og mangler ved eiendommen, men grunnet alder på bygningsdelene må oppgraderinger og moderniseringer påregnes.

Det er foretatt følgende oppgraderinger:

1991 - Skiftet shingel på taket

1990 - Innlagt strøm i hytta

2004/2005 - Delvis ny pipe og ny jøtul peisovn

Lys og koselig tømmerstue fra byggeår med åpen himling og god takhøyde. I stua er det plass til spisestue og sofagruppe i åpen løsning til kjøkkenet. Lite kjøkken med skap, skufferekke og høyskap. Det er montert peisovn for kjørligere dager.

Det er totalt 3 soverom i hytta med tilsammen 7 sengeplasser. Det ene soverommet har adkomst via baderommet. På baderommet er det satt inn dusjkabinett med elektrisk pumpe. Servant i skapinnredning hvor vann bæres inn og varmes. Eget uthus med utedo og bod.

Hyttas innvendige overflater består av furugulv, tømmervegger i stue og trepanel på vegg og i himling i resterende rom. Hytta fremstår som velholdt. Praktisk takoverbygget inngangsparti og fin sydvendt terrasse rundt hytta med gode solforhold.

Det er mulighet for å legge inn vann/avløp, samt vei frem til hytta.

Beliggenhet

Hytta har en usjenert og fin beliggenhet. Området er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert.

Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.

På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim, men her er et lite utdrag:

"Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig. I tillegg er Skrim veldig snøsikkert, en problemstilling som dessverre har blitt mer og mer aktuell de senere årene. Totalt byr nærområdet på Skrim på mer enn 60 km maskinpreparerte løyper. Løypenettet henger sammen med løypenettverket til Skifelleskapet i Vestfold, og du kan i praksis finne så lange turalternativer du måtte ønske." Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann.

Til tross for at det ikke lenger er skitrekk på Skrim er det likevel et godt sted å være for aktive familier som også liker slalåm, telemark og snowboard. Fra Skrim Nord er det bare 25 min. med bil til Kongsberg Skisenter.

Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert. Noen hundre meter mot sydvest ligger Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.

For de uinnvidde kan Skrim virkelig anbefales på det varmeste!

Tomt

Areal: 916 kvm, Eierform: Festet tomt

Romslig tomt med solrik og svært usjenert beliggenhet. Umiddelbar nærhet til flotte skiløyper og turområder både sommer og vinter.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i første venstresving i Veleliveien. Ca. 140 meter å gå til hytta.

Det er regulert inn vei frem til hytta. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Feste

Festeavgift: kr 1 915,- pr år iflg. grunneier.

Grunneier: Tor Anton Grøtterød.

Festeforholdet ble inngått i 1964 med 50 års festetid. I 1987 ble festekontrakten forlenget med 25 år etter utløp av opprinnelig festekontrakt i 2014. Festekontrakten utløper i 2039 hvor kontrakten etter dagens regelverk forlenges til evig.

Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeksen. Grunneier opplyser at festeavgiften reguleres hvert 5. år og at neste regulering av festeavgiften vil være i 2020. Festeavgiften ble sist regulert i 2015.

Mulighet for innløsning av tomten etter avtale med grunneier. Overføring av festeretten kan kun skje med samtykke fra grunneier, dog ikke nektes uten saklig grunn.

Festekontrakten med tillegg medfølger i salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å sette seg inn i innholdet i kontrakten.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1964/1987

Antall soverom

3

Byggeår

1964

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Bygningstegninger av eksisterende bebyggelse er mottatt fra kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 55 kvm

Bruksareal: ca. 55 m².

Primærrom: ca. 55 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Arealene er kun stipulert etter mål på tegning og er ikke kontrollmålt av megler eller selger. Avvik må derfor påregnes.

Oppvarming

Peisovn i stua. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Selger har ikke energimerket hytta, og interessenter må legge til grunn at bygningen har energiattest G (laveste klassifisering).

Kommunale avgifter

Kr. 2 292 pr. år

Eiendomsskatt kr. 180,-

Feie- og tilsynsavgift kr. 746,25

Renovasjon kr. 1 545,-

Eiendommen er pt. unntatt eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Årlig serviceavgift til Skrim Hytteservice ca. kr. 2 000,- for 2018.

Årlig kostnad til brøyting ca. kr. 1 500 - 2 000,-. Varierer med snødybde.

Kostnad til veibom i Veleliveien.

Løypeavgift ca. kr. 400,- pr. år - (frivillig).

Skrim Hytteeierforening ca. 300,- pr. år (frivillig).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 191 604 pr.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Svarstad: Følg Krokenveien over i Surliveien mot Skrim. Følg skilter mot Skrim syd.

Ved den store parkeringsplassen(Omholt parkering) går veien videre igjennom bom i andre enden av parkeringsplassen. Følg veien til høyre og eiendommen disponerer parkeringsplass i krapp venstresving. Ca 150 meter gange i nordøstlig retning. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Altnernativ kjøreadkomst dersom man ønsker å bygge vei frem til hytta.

Tilgang til bom i Veleliveien og Skrimveien.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan 343 Omholtfjell. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse, nåværende, i kommuneplanens arealdel 2013-2025, ikrafttredelse 12.11.2014. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Festekontrakt tinglyst 01.12.1964 med dagboknr. 2868

Nye vilkår til festekontrakten tinglyst 30.03.1987 med dagboknr. 1740

Vei/vann/avløp

Det er ikke innlagt vann og avløp, men det er mulighet for innlagt vann via bore etter vann og tilkobling til avløpsledning, samt bygge vei frem til hytta. Uthus med utedo pr i dag. Mulighet for drikkevann i olle ca. 50 meter fra hytta.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det meste av hyttas innbo og løsøre medfølger.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon kr. 40 000,-, oppgjørshonorar kr 3 125 og visninger kr 2 250,- pr stk. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.