Notice: Undefined index: seo in D:\wwwroot\www.partners.no\v1.9.2\html-realestate.php on line 435
Klassisk og pent oppusset i 2017| Særdeles lekker 4-roms | Balkong | Peis | Stukkatur og rosett

Bjerkelundgata 1

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Bjerkelundgata 1

  • 0553 Oslo
Prisantydning
7 250 000,-
Fellesgjeld
7 591,-
Totalpris
7 449 885,-
Fellesutgifter
4 970,- (Varmtvann, kabel-TV og internett (417,-), drift og vedlikehold, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles forsikringer, sparing i vedlikeholdsfond m.m.)
Beregnet totalkostnad
7 250 000,- (Prisantydning)
7 591,- (Andel av fellesgjeld)


7 257 591,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
178 920,- (Dokumentavgift)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


192 294,- (Omkostninger totalt)


7 449 885,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
88m²
Bruksareal
88m²
Bruttoareal
97m²
Tomt
532m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
1870
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
3
Seksjonsnummer
6
Energimerking
G
Finn-kode
139189333
Sist endret

Daglig lederPartnerEiendomsmegler MNEF

Bård Tisthamar

+47 900 29 357
  • Nabolagsprofil

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

93%

av boligene er eldre enn 20 år

59%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Bjerkelundgata 1

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

88 / 88 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1870

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 532 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Bård Tisthamar (900 29 357) ved Schala & Partners har gleden av å presentere en lekker og innholdsrik 4-roms selveierleilighet i Bjerkelundgata 1.

Leiligheten ligger i gårdens 3.etasje og har en stille, sentral og populær beliggenhet på Grünerløkka. Leiligheten er nyoppusset, og har en fin planløsning med god størrelse på alle rom. De romslige rommene og store vindusflatene er med på å skape svært gode innvendige lysforhold, og et luftig preg.

Leiligheten ble pusset opp i sin helhet i 2017, og fremstår som stilren og gjennomført, med moderne farge- og materialvalg. Under oppussingen ble boligen omgjort fra en 3-roms til en 4-roms. I dag inneholder leiligheten en åpen stue- og kjøkkenløsning, som utgjør det naturlige oppholdsrommet i leiligheten. Kjøkkenet har blant annet integrerte hvitevarer, og på baderommet er det varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Boligen byr også på klassiske detaljer som stukkatur og rosett, samt en moderne peis i det ene hjørnet av stuen. Leiligheten har tre soverom, hvorav to vender mot bakgård, og det ene har utgang til en østvendt balkong på ca. 4 m2.

Her bor du like ved Birkelunden og et steinkast unna Olaf Ryes plass. Bjerkelundgata er en rolig og enveiskjørt gate på Grünerløkka, som er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Utgang til balkong fra det ene soverommet.

I tillegg disponeres 1 kjellerbod og 1 loftsbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, like ved Birkelunden og et steinkast unna Olaf Ryes plass. Bjerkelundgata er en rolig, trafikkstille og enveiskjørt gate på "beste" Grünerløkka, som er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Her har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Du finner et stort utvalg av hyggelige restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hotell, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra Bjørvika i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO, SATS/Elixia, Fitness24Seven og Actic treningssenter i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, SATS/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er få meter fra nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går. Fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser i alle byens retninger. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Standard

Stue:

Svært lys og lekker stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen har tre gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, samt en ny, moderne peis som varmer godt på kaldere dager. Ny enstavs parkett på gulv, og moderne, tidløse farger på veggene fra 2017. Klassiske detaljer som rosett og stukkatur i himling.

Kjøkken:

Pent og tidsriktig kjøkken med ny innredning i 2017. Glatte, folierte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt kum i kompositt/plast.

Glassplate på veggen over stekesonen samt downlights (led) under overskap og i himling. Kjøkkenet er videre utstyrt med integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Waterguard/lekkasjevarsler og komfyrvakt er installert.

Soverommene:

Boligen inneholder tre gode soverom, hvorav to vender mot bakgården, og det ene har utgang til balkong på ca 4 m2. Soverommene har ny enstavs parkett, og lyse farger på veggene fra 2017. God plass til seng, oppbevaringsløsninger og tilhørende møblement.

Bad:

Moderne, flislagt baderom med modernisert i 2017. Varmekabler i gulv, downlights (led) i himling og opplegg for vaskemaskin (smal modell).

Badet er innredet med servantskap med glatte, folierte fronter og dobbel, heldekkende servant. Speilskap på vegg over servant og veggmontert klosett. Dusjhjørne med svingdører, regnfallsdusj, hånddusj og termostatstyrt blandebatteri. Innfelt radio/høyttaler i himling med fjernkontroll.

Entré/gang:

Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Mulighet for å henge fra seg ytterklær. Enstavs parkett og downlights i himling. Brann- og lydklassifisert entrédør, samt dørtelefon med åpner.

Overflater:

Gulv: Enstavs hvitpigmentert eikeparkett og fliser fra 2017.

Vegger: Glatte, malte flater. Malt panel på to av soverommene. Flissatte vegger på bad. Alt fra 2017.

Himling: Malte flater fra 2017.

Diverse:

* Leiligheten ligger i 3. etasje

* Nyoppusset i 2017

* Bygård oppført i klassisk stil

* Leiligheten har fin størrelse på alle rom

* Gjennomgående og meget lys

* Stukkatur og rosett

* Enstavs parkett og moderne farger på veggene fra 2017

* Modere peis i stuen

* Varmtvann er inkl. i felleskostnadene

* Sameiet består av 12 seksjoner

* Husdyr er tillatt etter skriftlig søknad

* Leverandør av kabel-tv og bredbånd er GET

* Populært og sentralt i rolig gate

* Birkelunden ligger like i nærheten

* Godt tilbud av offentlig kommunikasjon

Felleskostnader

Felleskostnader er kr. 4 970 pr. mnd og inkluderer varmtvann, kabel-TV og internett, drift og vedlikehold, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles forsikringer, sparing i vedlikeholdsfond m.m.

Herav:

Felleskostnader: 4.287,-

Vedlikehold: 266,-

Get: 417,-

Etasje

3. etasje

Tomt

Felles eiet tomt på 533 m². Inngang via gårdsrom opparbeidet med belegningsstein, gressplen, variert beplantning, sykkelparkering og sittegruppe.

Gårdsrommet er en del av et større gårdsrom.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning oppført i 1870. Grunnmur i gråstein/tegl, antatt fundamentert på flåte eller faste, komprimerte masser. Yttervegger i tegl. Pussede og malte fasader og trekninger rundt vinduer. Vinduer med isolerglass fra 1982. Balkongdør med isolerglass av nyere type. Saltak i trekonstruksjoner antas tekket med takstein. Snøfangere er montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 97 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 88 m².

Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Veggmontert reflektorovn på bad. Peis i stue og vedovn på kjøkken.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn

25.08.1988 56992 Best. om adkomstrett

Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 228 Bnr: 3

Bestemmelse om bruksrett

Rettighetshaver 23 12 03

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Gjelder denne registerenheten med flere

24.05.2006 248875 Fredningsvedtak

Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune. vedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997

Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter i grunn

13.03.1986 16979 Best. om adkomstrett

Bestemmelse om bruksrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

27.05.1986 31460 Best. om adkomstrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

27.08.1986 52827 Best. om adkomstrett

Bestemmelse om bruksrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Med flere bestemmelser

07.10.1992 48077 Erklæring/avtale

Rett til bruk av uteareal. Rett til å anlegge og vedlike-

holde tekniske ledninger.

Bestemmelse om adkomstrett

Kan bare slettes av Oslo Kommune ved dir. for etat og

utbygging.

18.12.1995 72227 Erklæring/avtale

Best om bruk av gårdsrom

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Bestemmelse om adkomstrett

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør

for eiendom og utbygging.

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Bjerkelundgaten 1, orgnr: 971 534 141. Sameiet består av 12 seksjoner.

- Sameiet har vaktmesteravtale med Bygårdsservice AS

- Sameiet har avtale med GET

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr 31.12.17 utgjør kr. 7.945,-

Andel fellesformue pr 31.12.17. utgjør kr. 36.342,-

Sameiet har ingen lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige

Polisenummer: 54506368

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold.

Styrets arbeid i 2017/2018:

- Styret har i hovedsak brukt de første styremøtene til å sette seg inn i HMS-arbeidet i sameiet. Styret gikk gjennom ekstern konsulentrapport levert for 2 år siden, i tillegg til en gjennomgang av brannsikring gjort i kjeller og på loft. Styret identifiserte tak, fasade mot gata, piper, avløpsrør og ventilasjon som området som krever tiltak de kommende årene.

Styret mener at sameiet under det foregående styret hadde gjort et stort arbeid med tanke på brannsikring av kjeller og loft. Inntektene til sameiet var også vesentlig stykret desiste årene. Derfor regner styret med at de kommende oppgavene kunne gjøres gradvis og uten ekstraordinære innbetalinger.

- Test av brannanlegget

- Etter vannlekkasje fra takterrassene har seksjonseiere av de tre terrassene oppgradert til moderne standard

- Utbedret de gamle skadene som var på fasaden under mønet omlag der avløp fra terrassene er synlige fra gaten

- Vannlekkasje fra et rør i 4. etasje - forsikringssak.

Fra årsmøtet ble det vedtatt at:

Styret skal gjennomføre rehabilitering av pipeløp som finansieres med ekstraordinær innbetaling over ca. 2 år.

I tillegg ønsker styret å utføre rensing av luftekanaler. For denne seksjonen er kravet totalt kr. 12.852,-, fordelt over 24 mnd (fra 01.april 2018 til mars. 2020). Selger har innbetalt hele beløpet.

Husdyrhold

Dyr må ikke holdes i leiligheten uten skriftlig samtykke fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.