Gøteborggata 18

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Gøteborggata 18

  • 0566 Oslo
Prisantydning
6 300 000,-
Totalpris
6 481 614,-
Ligningsverdi
1 508 679,-
Fellesutgifter
2 180,- (Varmtvann og fyring (fjernvarme), bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
6 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
715,- ((Administrasjonskostnad/eierskiftegebyr garasjeplass))
166 250,- (Dokumentavgift)
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


181 614,- (Omkostninger totalt)


6 481 614,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
82m²
Bruksareal
82m²
Bruttoareal
90m²
Tomt
1 206m² (eiet tomt)
Etasje
2.
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
2013
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
592
Seksjonsnummer
20
Ekstra toalett
1
Energimerking
B
Finn-kode
154453403
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFFagsjefPartner

Bjørnar Mikkelsen

+47 938 98 132
  • Nabolagsprofil

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

78%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

74%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er nyere enn 20 år

Dokumenter

Salgsoppgave Gøteborggata 18

Oppdragsnummer

16-19-0158

Adresse og matrikkel

Gøteborggata 18, 0566, Oslo, Gnr.227 Bnr.592 Snr.20 Orgnr.912736172 i Oslo kommune

Eier

Frida Yggeseth

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

I følge skattelisten for 2019 står Gøteborggata 18, seksjonsnr 20 oppført med kr. 683,- i eiendomsskatt.

BRA/PROM

82 / 82 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2013

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 1 206 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei

Beskrivelse

Velkommen til Gøteborggata 18 (Konfektfabrikken) - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

Svært lys og tiltalende 4-roms selveier (ny 2013) med god standard og planløsning samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. Leiligheten vender i sin helhet mot rolig, indre gårdsrom og har utgang til 8 m² vestvendt, solrik balkong med ettermiddags- og kveldssol, stort, tidsriktig bad (nytt 2013) med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, moderne kjøkken med lekker innredning (ny 2013) med god skap- og benkeplass samt alt av inkluderte hvitevarer. Eier har ved tilvalg fått utvidet kjøkkenet mot spisestuedelen. Leiligheten er ellers utstyrt med romslig stue med plass til sittegruppe og spisebord og tre soverom av god størrelse med medfølgende garderobe - vendt mot rolig indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy. Ellers stor skyvedørsgardrobe i entré med svært god oppbevaringsplass.

Det medfølger garasjeplass med heisadkomst og mulighet for elbil-lader.

Fjernvarme (varmtvann og oppvarming) og bredbånd (fiber) er inkl. i felleskostnadene - sikringsskap med automatsikringer - lave fellesutgifter - ingen fellesgjeld - utleie og dyrehold er tillatt.

Her kan du flytte rett inn - velkommen på visning!

Innhold

Leiligheten vender i sin helhet mot indre gårdsrom, ligger i 2. etasje og inneholder:

Entré/hall, bad/wc, stue/kjøkken, 3 soverom, wc

I tillegg disponerer eier:

- 1 garasjeplass (nr. 30223).

- 1 kjellerbod ca. 5,5 m².

Beliggenhet

Gøteborggata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og barnehager, inkludert Læringsverkstedet barnehage i bakgården der beboerne har fortrinnsrett på plass.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar).

I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats/Elixia og Meny.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun et par minutters gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). I motsatt retning er det få minutter til fots til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane, buss og trikk fra Carl Berner (alle byens linjer). Trikk- og bussforbindelse fra Birkelunden, Olaf Ryes plass, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Fra Københavngata busstopp kan du ta buss 20, 21, 28 og 33, eller buss nr. 30 fra Dælenenggata. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Romslig entré med god plass til oppheng av klær og plassering av sko. Stor skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Dørtelefon med åpner. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue

Stort, luftig rom med store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en åpen , luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller og reol. Lyskasse med downlights langs en vegg i stuen, parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Utgang til stor, solrik og vestvendt balkong på 8 m² vendt mot flott beplantet indre gårdsrom. Ettermiddags- og kveldssol. Plass til sittegruppe, grill, beplanting m.m. Trebord på verandagulvet.

Kjøkken

1/2-åpen løsning mot stue. Lys, pen innredning fra Sigdal (ny 2013) med hvite, glatte fronter og svært god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn, induksjonstopp med boosterfunksjon, micro og oppvaskmaskin. Kjøl- /fryseskap medfølger også. Ventilator med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten samt lys under overskap. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Bad

Stort, tidsriktig bad fra 2013 med dusjnisje med innfellbare dusjvegger, vegghengt toalett, servant med skap, speil og opplegg for vaskemaskin under praktisk benk. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.

Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Separat WC

Nytt 2013. Vegghengt toalett, servant og speil med hylle. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom I

Stort, romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe med speilfront og god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult etc. Rommet vender mot indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Soverom II + III

Begge rommene vender mot indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy. 2-dørs garderobeskap medfølger i begge soverom. God plass til seng, nattbord, kommode etc. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Diverse om leiligheten og gården:

- Svært lys og moderne 4-roms selveier (ny 2013) med god standard og store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold.

- Stor, vestvendt balkong (8 m²) med ettermiddags- og kveldssol vendt mot indre gårdsrom.

- Kjøkkeninnredning fra 2013 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass.

- Integrert stekeovn, induksjonstopp med boosterfunksjon, micro og oppvaskmaskin. Kjøl- /fryseskap medfølger også.

- Ventilator med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten.

- Stort, romslig bad/WC fra byggeår (2013) med opplegg for vaskemaskin.

- Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

- Separat toalett i tillegg til toalett i bad.

- Tre soverom av god størrelse med medfølgende garderobe.

- Leiligheten vender i sin helhet mot indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy.

- Særdeles barnevennlig gård med sentral og rolig beliggenhet.

- Balansert ventilasjon som gir godt inneklima.

- Sikringsskap med automatsikringer.

- Garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg følger salget.

- Mulighet for montering av elbil-lader for ca kr 23.000,-

- Heisadkomst fra garasje til leilighetsplan.

- Svært lave felleskostnader (2.180,- pr mnd).

- Ingen fellesgjeld.

- Varmtvann og fyring (fjernvarme) er inkl. i felleskostnader.

- Fibernett via Lynet.

- Leiligheten disponerer én kjellerbod på 5,5 m².

- Konfektfabrikken 3 Sameie består av 63 seksjoner.

- Konfektfabrikken består av 4 ulike sameier med flott felles og lukket gårdsrom.

- Oppført i samarbeid med Norges Astma-og allergiforbund.

- Svært godt bomiljø med felles julegrantenning, Halloween og andre arrangementer i bakgården.

- Sameiet har sykkelparkering i lukket garasjeanlegg i kjeller og sykkelstativ i lukket bakgård

- Sameiets arbeidskapital pr 31.12.18 var på kr 1.874.610,-

- Fortrinnsrett til Læringsverkstedet barnehage i bakgården.

- Utleie er tillatt.

- Dyrehold er tillatt.

- Svært sentral beliggenhet på populære Rodeløkka.

- Kort vei til kollektivtranport.

- Parker og grøntområder i umiddelbar nærhet.

- Flytt rett inn!

Felleskostnader

2 180 pr. mnd. Varmtvann og fyring (fjernvarme), bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader brøk 1.720,-

Felleskostnader likt 361,-

Bredbånd 99,-

Felleskostnader for garasjeplass kommer i tillegg; 200,- pr. mnd.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Eier har bruksrett til garasjeplass for én bil - denne medfølger salget. Felleskostnader på 200,- kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen pr.mnd. Administrasjonsgebyr for eierskifte av garasjeplassen er kr. 715,-.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 508 679 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 431 245 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Moderne bygård fra 2013.

- Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.

- Yttertaket, flatt, tekket med takpapp, membrantekket eller tilsvarende.

- Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon. Heis,.

- Etasjeskillere i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.11.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm

2. etasje:

Bruksareal: 82 m².

Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/hall, bad/wc, stue/kjøkken, 3 soverom, wc

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt men må meldes ifra til forretningsfører samt styret.

Oppvarming

Radiator i stuen, fjernvarme.

Varme i baderomsgulvet.

Løpende kostnader

Felleskostnader til sameiet og garasjesameiet, eiendomsskatt, forsikringer (innbo mm), strøm etc.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/627058-27/200 Erklæring/avtale

02.08.2012

Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner

mellom gnr. 227 bnr. 590, 591, 592 ,593, gnr. 527 bnr. 3, 4

Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune

Overført fra: 0301-227/592

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/627058-30/200 Bestemmelse om kloakkledn

02.08.2012

Bestemmelser om felles stikkledninger for avløp mellom gnr. 227 bnr. 590, 592

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune

Overført fra: 0301-227/592

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/627058-32/200 Bestemmelse om vannrett

02.08.2012

Bestemmelser om felles stikkledninger for vann mellom gnr. 227 bnr. 590, 591, 592, 593 gnr. 527 bnr. 4

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune

Overført fra: 0301-227/592

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:

2013/505180-1/200 Seksjonering

20.06.2013

opprettet seksjoner:

snr: 20

formål: Bolig

sameiebrøk: 82/4609

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 63 seksjoner. Konfektfabrikken 3 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 912736172, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.

- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS

- Sameiets revisor er BDO AS.

- Sameiet har avtale med Lynet Internett AS på fiberlinje.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 733719

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedtatt ved generalforsamling 2019:

1) Styret jobber videre med sikring (kameraovervåking) etc i garasjeanlegg i samarbeid med de andre nabosameiene.

2) Endring av sameiets vedtekter for å tilpasse disse til ny eierseksjonslov av 16. juni 2017 nr. 65.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt (katt/hund), med søknad til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12.990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.