Gunnar Schjelderups vei 11G

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Gunnar Schjelderups vei 11G

  • 0485 Oslo
Prisantydning
7 200 000,-
Totalpris
7 394 649,-
Ligningsverdi
1 574 576,-
Fellesutgifter
3 786,- (Varmtvann, kabel-tv, bredbånd, felles forsikring, vaktmester, vakthold, renhold, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m. Herav: Felleskostnader 2.985,- Bredbånd 42,- Kabel-tv 235,-)
Beregnet totalkostnad
7 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
180 000,- (Dokumentavgift)
199,- (Panteattest kjøper)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


194 649,- (Omkostninger totalt)


7 394 649,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
87m²
Bruksareal
87m²
Bruttoareal
96m²
Tomt
18 871m² (eiet tomt)
Etasje
6.
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
2006
Gårdsnummer
77
Bruksnummer
57
Seksjonsnummer
386
Energimerking
E
Finn-kode
137005227
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719

PartnerEiendomsmegler

Erik Bryn Johannessen

+47 93 03 76 90
  • Nabolagsprofil

21%

er gift

15%

er barnefamilier

52%

har høyskoleutdanning

32%

har inntekt over 300.000

Dokumenter

Salgsoppgave

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

87 / 87 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. *kWh pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 18 871 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidede fellesarealer med gangveier og beplantning. Barnehage på området. Sameiets beboere har for tiden prioritet på eventuelt ledige plasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Gunnar Schjelderups vei 11G er en fantastisk 4-roms selveierleilighet med flott planløsning og god intern beliggenhet i bygårdens øverste etasje. Bygget er fra 2006 og har fasiliteter som heis, to balkonger og det er mulighet for å kjøpe til 2 garasjeplasser. Balkongene vender mot sydvest og nordvest med bra solforhold og utsyn. Boligen ble oppgradert i 2018 med blant annet ny baderomsinnredning, badekar, nye fronter på kjøkkenet, ny induksjonstopp og stekeovn i 2015. Arbeidet på badet ble utført av Christiania Rørleggerbedrift AS.

Leiligheten har en lys stue med store vindusflater og direkte utgang til herlig nordvest balkong på 10 kvm, hvor du kan nyte solen til sent på kvelden. Tiltalende kjøkken med åpen løsning mellom overskap og benker til stue. Kjøkkenet byr på rikelig gode arbeidsforhold i form av mye skap- og benkeplass. Videre ut fra kjøkkenet har du døren som tar deg ut til den herlige sydvendt balkongen. Boligen fremstår meget praktisk med 2 flislagte baderom og 3 gode soverom. Romslig entré med plass til ytterjakken og skoene i praktisk skyvedørsgarderobe.

Det finnes en barnehage på området, hvor barn som bor i sameiet er prioritert. En Bunnpris matvarebutikk, med åpningstid til kl 23.00 hver dag, dekker mange daglige matbehov. Ellers er Storo Storsenter, med et utall av butikker, servicetilbud og treningssenter rett i nærheten, og ved Gullhaug Torg finnes flere forskjellige spisesteder. Meget gode kollektivtilbud med både T-bane, buss og trikk innen gangavstand.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6.etasje og inneholder: Entré, gang, bad/wc, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, og 3 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,2 m².

Sameiet har en del boder til utleie (md. leie kr 300,-). Kontakt styret for tildeling. Boden følger ikke boligseksjonen ved salg.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget populær og sentral beliggenhet i Nydalen. Nydalen har de siste årene utviklet seg til å bli et populært og moderne boligområde i Nordre Aker med et godt tilbud av bymessige fasiliteter. For den handleglade ligger Storo Storsenter kun noen steinkast unna med om lag 130 butikker, spisesteder og tjenester. Nærbutikken Bunnpris ligger like i nærheten og har åpent alle ukedager, og Gullhaug Torg byr på flere hyggelige spisesteder og caféer. Norges største kinoanlegg (IMAX) er også beliggende like i nærheten.

Av rekreasjonsmuligheter har man flotte turområder med fine gang- og løypenett langs Akerselva, Nordmarka, Maridalen og Lillomarka like i nærheten. Flotte bademuligheter i Nydalen. Grefsenkollen byr på muligheten for å stå alpint på vinteren, med bakker både for barn, nybegynnere og viderekomne. For den treningsglade er det også et stort spekter av treningsmuligheter med bla. SATS sine to treningssentre kun fire minutters gange fra leiligheten. Treningssentrene EVO Nydalen, Fitnesspoint Nydalen, Athletica og Crossfit Oslo ligger også innen gåavstand fra leiligheten.

Nydalen er et knutepunkt for kollektivtransport, og man kan velge mellom trikk, buss, T-bane, flybuss og tog, alt innenfor få minutters gangavstand. Med hyppige avganger og linjer i alle retninger kommer man seg enkelt dit man skal. For studenter, så ligger leiligheten kun tre minutters gange fra Handelshøyskolen BI, og det er ellers enkel adkomst via kollektivtrafikken til de fleste utdanningsinstitusjoner i Oslo:

Handelshøyskolen BI og Nydalen T-bane - ca. 3 minutters gange

Universitetet i Oslo (UiO) - ca.5 minutter med T-banen fra Nydalen

Blindern - ca. 6 minutter med T-banen fra Nydalen

Majorstuen - ca. 8 minutter med T-bane fra Nydalen

Tannlegehøyskolen - ca. 15 minutter med 37 bussen

Westerdals - ca. 23 minutter med 30 bussen

Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud. Her vil du trives!

Entré

Entré av god størrelse med plass til å henge fra deg ytterjakken og sette fra deg skoene i praktisk skyvedørsgarderobe. Lysmalte veggflater og parkettgulv. Det er montert dørcalling og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen. Brann og lydklassifisert entredør med spionøye.

Stue

Lys stue med store vindusflater og utgang til herlig nordvest balkong på 10 kvm. Rommet har en smart planløsning med flere muligheter og har god plass til stor sofagruppe med tilhørende tv-møblement (kabel-tv og internett er inkludert i felleskostnader), i tillegg til spisebordsgruppe. Gulvet er belagt med kirsebærparkett og malte flater.

Kjøkken

Spesielt og unikt kjøkken med åpen løsning mellom overskap og benker til stue. Kjøkkeninnredning med glatte hvite fronter, laminat benkeplater, fliser over benker og lysarmatur med stikkontakt under overskap. Det er montert opplegg for oppvaskmaskin og ventilator tilkoplet felles avtrekk. Frontene er ny i 2018, ny induksjonstopp og stekeovn i 2015. Det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Videre ut fra kjøkkenet har du døren som tar deg ut til den herlige luftebalkongen. Balkongen er vendt mot syd og er på ca. 3,7 kvm.

Bad

Leiligheten byr på to pene og praktiske baderom fra byggeår med fliser på gulv og vegger. Baderommet er oppgradert i 2018 med blant annet ny baderomsinnredning og badekar. Arbeidet ble utført av Christiania Rørleggerbedrift AS. Badet består av badekar med dusjopplegg med fast hode og hånddusj, veggmontert wc med skjult sisterne og servantinnredning med heldekkende servanttopp, overskap med speildører og lys. Varmekabler med termostat. Det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.

Soverom

Hovedsoverom: Lyst og luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og skyvedørsgarderobe. Overflater er malt i behagelig farge. Fra soverommet er det utgang til balkong i betong, mot nordvest. Balkongen er på 10 kvm.

Soverom 2 og 3: Begge soverommene har også god plass til både seng og oppbevaring i faste skap/kommode. Rommene har parkettgulv og malte flater.

Felleskostnader

3 786 pr. mnd. Varmtvann, kabel-tv, bredbånd, felles forsikring, vaktmester, vakthold, renhold, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m.

Herav:

Felleskostnader 2.985,-

Bredbånd 42,-

Kabel-tv 235,-

Etasje

6 etasje

Heisadkomst.

Tomt

Eiet fellestomt: 18 884 kvm. Består av pent opparbeidede grøntområder, sittegrupper, lekestativer, barnehage med mer.

Garasje / Parkering

Det er mulig å kjøpe 2 garasjeplasser av selger for kr. 325.000,- + omkostninger pr. plass. Begge parkeringsplassene har montert el-billader.

Det er totalt 305 garasjeplasser i Nydalen Kvarter Sameie. 244 plasser ligger i sameiets fellesareal og 61 plasser utgjør seksjon 361. Til garasjeplassene i sameiets fellesareal er knyttet en bruksrett. Bruksretten kan ikke tinglyses. Den bekreftes ved kjøpekontrakt. Månedlig felleskostnad kr 210,- pr. parkeringsplass kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Sameiet har tilrettelagt for el-billading i garasjeanlegget. Montering bekostes av eier og det betales kr. 200,- ekstra i felleskostnader for strøm. Det påløper administrasjonskostnader per garasjeplass til forretningsforer pa kr 697,- inkl mva.ved overdragelse av bruksretten.

Sameiet har noen p-plasser for motorsykler til utleie (md. leie kr 300,-). Kontakt styret for tildelilng av plass. P-plassen følger ikke boligen ved salg. Det påløper adminsitrasjonskostnader pa kr 697,- til forretningsforer ved endring av leietaker.

Sameiet har rundt 10 plasser til gjesteparkering foran blokken som har oppgang A-D.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 574 576 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 668 472 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Eventyrstua barnehage består av fem avdelinger med kapasitet til 100 barn og drives av Barnehagegruppen AS. Barnehagen ligger i første etasje i oppgang G. Sameiets beboere har for tiden prioritet på eventuelt ledige plasser. (Se vedtekter). For mer informasjon, ta kontakt med daglig leder i Eventyrstua barnehage per e-post eventyrstua(a)barnehagegruppen.no eller telefon 22 09 87 90.

Sameiets barn sokner til Grefsen skole (barneskole) og til Engebråten skole (ungdomsskole).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.05.2007. Pr. august 2017 foreligger det ingen ferdigstillelsesattest for sameiet, kun en midlertidig brukstillatelse i påvente av at gangveien på nordvestsiden av sameiet + undergang/overgang ved jernbanen og Ring 3 kommer i stand. For mer info se side 7 i årsberetningen av 2017.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 96 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad/wc, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon med tilleggsareal, herunder rett til salg, pantsettelse og utleie. Ved utleie plikter sameier å opplyse styret og forretningsfører om leieboeres navn og antatt varighet av oppholdet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, samt varmekabler på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Det er personheis til alle etasjer

- Dørtelefon

- Kabel-tv/bredbånd fra GET. Mulighet for bredbåndstilkopling med Lynet.

- Fordelingskap i gangen.

Adkomst

Adkomst fra Gunnar Schjelderups vei. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor, bevertning og allmennyttig formål (barnehage) etter bestemmelsene i S-4053. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, industri m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området.

Bygging på tomten til Sandakerveien 113 - 119 har styret engasjert en advokat fra advokatfirmaet KVALE som sammen med styret følger opp og svarer på byggeplaner fra byggherre og Plan- og bygningsetaten. Av andre byggesaker er styret tett på planleggingen av rivning og bygging på Schibstedtomten (Sandakerveien 121). Videre følger styret planene som Boligstiftelsen Nydalen (BSN) har for bygging av hybelhus i Gunnar

Schjelderups vei rett på nedsiden av Ring 3 og Gjøvikbanen (Gnr./bnr.:77/207).

Styret følger disse prosjektene nøye. Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. Det gjøres oppmerksom på at

Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som kan ha innvirkning på en rekke av gjeldende reguleringsplaner i området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1916/900892-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

18.02.1916

Bestemmelse om veg

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

1926/911775-1/105 Erklæring/avtale

05.03.1926

Rettighetshaver: Televerket

Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

1958/15062-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

16.12.1958

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

1987/37375-1/105 Erklæring/avtale

17.06.1987

Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse

av denne eiendom

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2000/45754-2/105 ** Diverse påtegning

10.08.2000

Slettes i gnr. 77 bnr. 351

2004/9389-1/105 Erklæring/avtale

09.02.2004

Bestemmelser om parkering

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2004/23093-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

01.04.2004

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Rettighetshaver Oslo Kommune Vann- og avløpsetaten

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2004/26601-1/105 Erklæring/avtale

21.04.2004

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.Gunnar

Schjelderups vei.Forpliktelse til fremtidig vederlagsfri

overdragelse av veigrunn til Oslo kommune,

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2004/26602-1/105 Bestemmelse om gjerde

21.04.2004

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:73 Bnr:8

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2004/29225-2/105 Erklæring/avtale

30.04.2004

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:375

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:376

Bestemmelse om veg

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og

bygningsetaten

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2004/29225-3/105 Erklæring/avtale

30.04.2004

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:375

Bestemmelse om garasje/parkering

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og

bygningsetaten.

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2004/29225-6/105 Erklæring/avtale

30.04.2004

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:375

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:376

Bestemmelse om vann/kloakkledning

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Vann- og

avløpsetaten.

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2006/427903-1/200 Erklæring/avtale

11.09.2006

Rettighetshaver:NYDALEN BOLIG AS

Org.nr: 986844899

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om parkering

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-77/57

Gjelder denne registerenheten med flere

2006/623828-2/200 Bruksrett

13.12.2006

Rettighetshaver:NYDALEN BOLIG AS

Org.nr: 986844899

Bruksrett

gjelder utomhusareal

Bestemmelse om drift og vedlikehold.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/66912-1/200 Best. om adkomstrett

24.01.2012

Driftsavtale for felles adkomstvei

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 386 boligseksjoner. Sameiet Nydalen Kvarter er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991081267, og ligger i bydel 8 Nordre Aker i Oslo kommune. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Sameiet har idag en avtale om TV og internet fra GET. I tillegg er det inngått avtale med lynet internett om leveranse av bredbånd til de som ønsker dette.Bestilling skjer via dere hjemmesider. Lynet leverer bredbånd via eksisterende lednings nett ved siden av telefon forbindelsen, det er også fiber inn til hver boligseksjon for fremtidig behov.

- Sameiet har en del boder til utleie. (Md. leie kr 300,-) Kontakt styret.

- Vaktmestertjeneste profesjonell Bygg Tjeneste AS (PBT).

-Det finnes felles takterrasse på toppen alle bygninger. Disse kan benyttes av sameiere og deres gjester.

Se sameiets hjemmeside på www.nydalenkvarter.no for ytterligere informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 82776079

Regnskap

Styret mener at årsregnskapet gir et rettvisende bilde av sameiets eiendeler og gjeld, finansielle stilling og resultat. Informasjon om sameiets forventede økonomiske utvikling er omtalt i årsrapportens punkt om budsjett for 2018. Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2017 er satt opp under denne forutsetning.

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 11 811 316. Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 12 800 085. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 834 712 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Ved grilling på egen balkong/terrasse oppfordres beboerne til å utvise hensyn til naboene. På egen balkong/terrasse er kun gass og elektrisk grill tillatt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Sameiet har inngått en ny avtale med GET fra 01.05.2019 som blir 149 kr. dyrere ifølge styret. Styret økte 01.01.2019 felleskostnadene med 15%. Begrunnelsen for styrets beslutning er dels forventede kostnadsøkninger på varer og tjenester i 2019, og da særlig de varslede økningene på kommunale avgifter fra Oslo kommune. Videre begrunnes økningen med å gjøre sameiets økonomi bedre rustet til å håndtere de

fremtidige vedlikeholdsbehovene sameiet vil møte i de nærmeste årene.

Styrets arbeid i 2017/18;

Styrets har prioritert:

1. Å følge opp gjennomføring og avslutning av alle garantiarbeider så raskt som mulig, og med et så godt resultat som mulig. Sameiet er i en normal driftsituasjon, og den alminnelige reklamasjonstiden er utløpt for alle byggene i sameiet. Kjente garanti- og reklamasjonssaker overfor utbygger og NCC er avklart og i det vesentligste ferdigstilt.

2. Å arbeide for økt trivsel i sameiet. Dette har både et kortsiktig og et langsiktig perspektiv. Det inkluderer mange, ulike saker, som sikkerhet/HMS, vedlikehold og ivaretakelse av bygningsmasse, utvikling av grøntområder, renhold og generell orden.

3. Å være engasjert i sameiets nærområde. Vi ønsker å kunne påvirke utviklingen i området rundt oss ved initiativ og samarbeid med relevante aktører.

Vedlikehold:

- Styret engasjerte i 2017 "OBOS prosjekt" for en gjennomgang og oversikt over sameiets økonomi, miljø og teknisk tilstand. Det ble utarbeidet en

rapport/Vedlikeholdsnøkkel for de neste 5 år som styret vil følge. Konklusjonen i rapporten er at bygningsmasser og uteområder fremstår i generell god stand, og at

de fleste bygningsdeler har teoretisk lang gjenværende brukstid. Det vil i kommende 5-års periode være behov for løpende vedlikehold samt periodiske

vedlikeholdstiltak. En god del vil være utbedring av skader som naturlig dukker opp etter 10 år. Videre er det i rapporten lagt vekt på å etablere gode rutiner for bygningsdeler der "OBOS prosjekt" har erfaring med at det oppstår skader.

- I 2017 gjennomførte vask av inngangspartier, vinduer, feiing og annet vedlikehold utendørs. Det inkluderer ivaretakelse av grøntanlegg med videre, samt utvendig

maling og maling av oppgangene E/F/G/H/J/K. I 2018 fortsetter maling av oppgangene L/M/N/P samt gulv og mellomgang fra garasje og inn. De siste tre oppgangene vil bli malt i 2019.

- Planlegging og gjennomføring av EL-anlegg i garasjeanlegget har tatt mye tid. 51 beboere ønsket og har nå fått installert Salto boks for lading av El-bil.

- Sameiet har i 2017/18 hatt fire tilfeller av vannlekkasje hvor vannet har trengt inn fra tak/fasade og inn i leilighet. I det ene tilfelle vil kostnadene for reparasjoner utvendig og innvendig komme på ca. kr. 735.000,-. I de andre tilfellene er utgiftene på kr. 42.000,- og 19.350,-. I den siste saken er arbeidet med å reparere skaden ikke begynt. Utgiftene må dekkes av Sameiet da forsikringen ikke dekker skade ved vanninntrengning gjennom utett bygning. Forsikringen dekker følgeskader på bygning etter feil utført av godkjent / autorisert håndverker eller entreprenør som konstateres innen 10 år etter at arbeidet ble utført. Derfor vil det sjekke sluk på tak, taktekking, metallarbeid og beslagsarbeid på tak og fasader. På taket har vi begynt bytting av steinheller med terrassebord. Dette vil fortsette med i 2018.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordenssreglene tillatt. Alle hunder skal føres i bånd på sameiets område hele året. Lufting av hunden må ikke foregå på lekeplasser eller i sandkasser. Dyrenes ekskrementer skal plukkes opp av eier. Ved overtredelser kan Styret pålegge eieren å fjerne dyret i løpet av en måned. (Ref. husordensregel § 10. Hundehold)

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet/borettslaget/tomannsbolig. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.