Schleppegrells gate 14 A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Schleppegrells gate 14 A

  • 0556 Oslo
Prisantydning
7 750 000,-
Fellesgjeld
246 122,-
Totalpris
8 204 536,-
Ligningsverdi
1 330 051,-
Fellesutgifter
4 009,- (Betjening av andel fellesgjeld, internett, kabel-tv, trappevask, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m Herav: Felleskostnader 3.760,- Internett 249,-)
Beregnet totalkostnad
7 750 000,- (Prisantydning)
246 122,- (Andel av fellesgjeld)


7 996 122,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
194 270,- (Dokumentavgift)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


208 414,- (Omkostninger totalt)


8 204 536,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
102m²
Bruksareal
102m²
Bruttoareal
120m²
Tomt
689m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
1878
Modernisert
2018
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
305
Seksjonsnummer
11
Energimerking
G
Finn-kode
134805748
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

93%

av boligene er eldre enn 20 år

59%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Schleppegrells gate 14 A

BRA/PROM

102 / 102 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1878

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 689 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet asfaltert bakgård med terrasseplattinger, sykkelstativ og sittegruppe. Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei.

IN-prdning: Nei.

For krav som følger av sameieforholdet har de andre sameierne lovbestemt panterett i seksjonene. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Beskrivelse

Schleppegrells gate 14 A er en nyoppusset lys og stilren 4-roms leilighet, i en klassisk Grünerløkka-bygård på toppen av attraktive Birkelunden! Leiligheten ble 2018 omfattende oppusset og fremstår med et meget godt helhetsinntrykk og høy bokvalitet. Flere klassiske elementer som rosett, stukkatur, store vinduer, god takhøyde, doble fløydører, kjøkken og stue på rekke er bevart. Boligen har gode proporsjoner og en generøs takhøyde i hele boligen. Meget god planløsning og med romslige oppholdsrom, 2 soverom mot bakgård og fine soner for forskjellige aktiviteter, perfekt for en familie!

Innhold

Leiligheten ligger høyt og fritt i byggets 4.etasje og inneholder: Entré, bad ved soverom, bad ved kjøkken, stue, kjøkken og 3 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en stor 1 kjellerbod på ca. 12 m².

Standard

Entré:

Entré av god størrelse med plass til avheng av yttertøy og plassering av sko. Lysmalte veggflater i tidsriktige farger, ny énstavs parkett og en god takhøyde bidrar til et svært godt førsteinntrykk. Det er montert dørcalling og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen.

Stue:

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass til sofaløsning og tilhørende møblement. Stuen oppleves som svært lys og innbydende. Videre har stuen ny énstavs parkett, rosett og stukkatur. Peisovn i stue fra 2018 som bidrar til varme og hyggelig atmosfære og lavere strømregninger. Delvis åpen løsning mot kjøkken og doble fløydører mot entré skaper en spennende soneinndeling.

Kjøkken:

Leiligheten har et romslig, stilrent og nytt kjøkken med HTH -kjøkkeninnredning. Kjøkkenet har glatte hvite fronter, messing håndtak, Tapwell armatur og kompositt benkeplate med nedfelt rustfri kum. Kullfiltervifte over integrert koketopp, integrert ovn, integrert kjøl/frys og integrert oppvaskmaskin. PEX vannrør i underskap på kjøkken. Her er det god plass til et spisebord ved vinduet med hyggelig utsikt over Birkelunden.

Bad 1 (tilknyttet kjøkken):

Moderne, nytt og delikat baderom fra 2018. Badet er av god størrelse og inneholder veggmontert wc, innmurt badekar, servant med ettgreps blandebatteri i innredning og opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon

Bad 2 (tilknyttet soverom)

Tiltalende og nytt baderom fra 2018. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger med malte flater og fliser. Downlights med dimmer. Dusjsone med regnfallsdusj. Plastsluk i gulv. servant med ettgreps blandebatteri i innredning.

Hovedsoverom.

Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og ønsket møblement. Rommet har. Også her er vegger og himling malt i en moderne fargetone og gulv belagt med originale tregulv. Rosett i tak.

Soverom II og III:

Soverom II er vendt mot rolig bakgård og kan brukes ypperlig som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.

Soverom III er også vendt mot rolig bakgård. Fra soverommet er det tilgang til bod/gang ved baktrapp Rommet har store klassiske vindusflater slipper inn mye naturlig lys. Vegger og himling malt i en behagelig fargetone og gulv belagt med originalt tregulv. Her har du god plass til seng, garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Birkelunden ligger et steinkast unna leiligheten, mens Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange. Kun et par minutters gange unna - På andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ringnes Park med kino, forretninger og stor Meny-butikk ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det kun 10.min gangavstand til Oslo sentrum.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel Tea Lounge, Nighthawk Diner, Aku Aku Tiki-bar, Delikatessen, Villa Paradisio eller Parkteatret. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum og Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid. Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Munchmuseet og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også EVO og SATS/Elixia i umiddelbar nærhet.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Birkelunden går trikkelinjene 11, 12 og 13, fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, og fra Toftes gate går buss nr.30. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner.

Felleskostnader

4 009 pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, internett, kabel-tv, trappevask, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m

Herav:

Felleskostnader 3.760,-

Internett 249,-

Etasje

4 etasje

Tomt

Pent opparbeidet asfaltert bakgård med terrasseplattinger, sykkelstativ og sittegruppe. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se: www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 330 051 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 256 164 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Grunnmur i naturstein\ tegl. Pusset malt murfasade. Fasaden ble pusset opp i 2016. Saltak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein. Taket er ikke inspisert, kun visuelt befart fra bakken. Malt trappeoppgang, smijernstrapper med tregelender. Trerammer med 2-lags energiglass + 1 lags glass fra byggeår. Trerammer med 3-lags energiglass fra 2015. Brann- og lydklassifisert entredør. Det er stedvis registrert skjevheter/ujevnheter på gulvflatene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende dokumenter foreligger:

- Ekspedisjonsdokument - Ompussing fasade

- Ekspedisjonsdokument - Bad og W.C. anlegg

- Vaaningshus

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad ved soverom, bad ved kjøkken, 3 soverom, stue, kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Styret må underrettes om utleie og eier plikter å opplyse leietakere om husordensregler/vedtekter. Med de begrensninger som måtte følge av eierseksjonsloven og disse vedtekter, har sameierne full rettslig rådighet over sine seksjoner, herunder rett til salg, utleie og pantsettelse. Ethvert salg, overføring og utleie skal meldes til styret eller sameiets forretningsfører for registrering. Ved fremleie skal seksjonseier sørge for at fremleietaker får et eksemplar av husordensreglene.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Selger har ikke bebodd eiendommen og har ingen historikk på energiforbruk.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Dørcalling.

- Kabel-tv med muligheter for internett.

- Ny peis.

- Nytt elektrisk anlegg med nye kurser (foreligger samsvarserklæring, arbeider utført av Visjonel AS).

- 2 Nye bad (fagmessig utført av Tett er tett AS)

- Nytt gulv i hele leiligheten.

- Nye innvendige dører.

- Nytt HTH kjøkken og kompositt benkeplate. Armatur fra tapwell.

- Stukkatur i stue og kjøkken.

Adkomst

Adkomst fra Schleppegrells gate via felles inngang. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Ja. Schleppegrells gate 14 har vernestatus som Forskriftsfredet. Se riksantikvare`s hjemmeside for mer informasjon om vernestatus: https://www.riksantikvaren.no/Veiledning/Hva-betyr-ulik-vernestatus

Birkelunden er fredet som kulturmiljøvedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997. Fredningen av Birkelunden skal sikre helheten og sammenhengen i et bymiljø av nasjonal verdi.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1875/927251-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

20.05.1875

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-228/305

Gjelder denne registerenheten med flere

1901/901255-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

14.09.1901

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-228/305

Gjelder denne registerenheten med flere

1947/400982-1/105 Best om garasje/parkering

01.03.1947

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Overført fra: 0301-228/305

Gjelder denne registerenheten med flere

1960/502027-1/105 Erklæring/avtale

29.01.1960

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-228/305

Gjelder denne registerenheten med flere

2006/248875-1/200 Fredningsvedtak

24.05.2006

Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune. vedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997

Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1183787-1/200 Pantedokument

24.08.2018 21:00

BELØP: NOK 7.000.000

Panthaver:SPAREBANK 1 ØSTLANDET

Org.nr: 920426530

2018/1200552-1/200 Pantedokument

29.08.2018 13:28

BELØP: NOK 6.200.000

Panthaver:EIENDOMSMEGLER KROGSVEEN AS

Org.nr: 950007613

Elektronisk innsendt

2018/1200552-2/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver

29.08.2018 13:28

Rettighetshaver:EIENDOMSMEGLER KROGSVEEN AS

Org.nr: 950007613

Elektronisk innsendt

Grunndata

2003/69361-1/105 Seksjonering

24.10.2003

opprettet seksjoner:

snr: 11

formål: Bolig

sameiebrøk: 92/1253

Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.

Gjelder seksjon nr. 1 og 3

2006/303453-1/200 Resek/tilleggssek

27.06.2006

seksjonsameieandeler:

snr: 11

formål: Bolig

sameiebrøk: 92/1604

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Schleppegrells gate 14, org.nr: 995 022 966

Forretningsfører i sameiet er HBRI AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har et lån;

Lånenummer: OBOS02-98207497703

Type: Annuitet

Restsaldo: 4.252.085,-

Restløpetid: 27 år 2 mnd

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 3,89%

I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i sameiet og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller generalforsamling.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 7907904

Regnskap

- Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 819 858,- mot budsjett 806 000,-.

- Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 356 176,- mot budsjett 607 320,-.

Se vedlagt regnskap for ytteliger informasjon.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet. Styret i er gang med/har kommende planer:

- Ny trapp til kjeller.

- Tilgang til kjelleren/bakgården fra oppgang A: Dette delprosjektet har blitt vedtatt av et tidligere årsmøte, men noen forbehold om mulighet og kostnader finnes.

- Skifter ut gamle skrusikringer i sikringsskapet i kjelleren.

- Rekkverket i trappen i oppgang A vil bli strammet opp.

- Styret ønsker å få byttet gatedører i oppgang A og B. Dette må Byantikvaren involveres i, og godkjenne. Dette vil bli et prosjekt for 2020.

I ifølge styret vil ingen av vedlikeholdsoppgavene vil øke felleskostnadene.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt i sameiet. Se sameietes husordensregler for nærmere bestemmelser ryndt dyrehold.

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det presiseres at følgende ikke medfølger handelen:

- Marmorknotter i entré.

- Kleshenger i hovedsoverom.

- Krystallkroner i entré og stue.

- Pendellamper over spisebord.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det opplyses om at:

- Boligen vil ikke bli ytterliger vasket etter siste visning og før overtagelse.

- Kjøper må selv står for til- og oppkobling av internett/Tv signaler i boligen.

Selger har ikke bebodd eiendommen selv og har derfor begrenset kunnskap om den. Kjøper oppfordres til å undersøke boligen.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.