Skansen terrasse 28

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Skansen terrasse 28

  • 1062 Oslo
Prisantydning
3 450 000,-
Fellesgjeld
317 101,-
Totalpris
3 775 347,-
Ligningsverdi
1 153 329,-
Fellesutgifter
5 227,- (Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv, renhold, vaktmester, forretningsførsel, forsikringer, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.061,- Kapitalkostnader 1.878,- Overvåkingsanlegg 53,- Trappevask 116,- Kabel-tv 119,-)
Beregnet totalkostnad
3 450 000,- (Prisantydning)
317 101,- (Andel av fellesgjeld)


3 767 101,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


8 246,- (Omkostninger totalt)


3 775 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
96m²
Bruksareal
112m²
Bruttoareal
122m²
Tomt
36 947m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
1981
Gårdsnummer
109
Bruksnummer
43
Ekstra toalett
1
Energimerking
D
Finn-kode
137810432
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Torfinn Sørvang

+47 977 59 812
  • Nabolagsprofil

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

95%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

91%

av boligene er eldre enn 20 år

89%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Skansen terrasse 28

Forkjøpsrett

Ja - Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

112 / 96 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1981

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

2016: forbruk 7432 kwh.

2017: forbruk 8078 kwh.

2018: forbruk frem til november: 7326 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 36 947 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 4-roms hjørneleilighet med flott beliggenhet i rolige omgivelser på Ellingsrud Vest. Boligen er malt i lyse farger og er oppgradert i nyere tid med blant annet nyere bad, kjøkken og elektrisk anlegg. Herlig, innglasset balkong med plass til diverse utemøblement.

•Lys og romslig stue

•Sydvestvendt, innglasset balkong på 12 kvm

•Koselig utsyn mot grøntområder

•HTH-kjøkken fra 2007

•Bad fra 2012

•Separat wc

•3 gode soverom med oppbevaringsmuligheter

•Entré med innvendig bod/walk-in-closet

•Kjellerbod og skap

•Egen garasjeplass

•Gjesteparkering

•Varmtvann ink

•Kabel-tv ink

•Lave omk.- ingen dok.avg.

•Tilknyttet sikringsordning

•Heis i bygget

•Barnevennlig og rolig

•Fellesarealer med sittegrupper, lekeplass, griller m.m.

•Kort vei til Marka, barnehager, skoler, dagligvare og kollektivtilbud

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder: Entré/gang, bad, toalettrom, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom og bod. Utgang fra stue til sydvestvendt, innglasset balkong på 12 kvm.

Leiligheten disponerer i tillegg en biloppstillingsplass i felles lukket garasjeanlegg (nabobygg), samt én bod på 5,8 kvm og et låsbart skap i felles oppbevaringsrom i kjeller (opprinnelig matbod).

Det finnes et felles oppbevaringsrom for sykkel, og et for barnevogner.

Standard

Stue | Lys og romslig

Lys og stor stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. Det er også fin sone for spisestue i nærhet til kjøkkenet. Store vindusflater fra flere sider som gir gode innvendige lysforhold. Adkomst til balkong.

Balkong | Sydvestvendt med innglassing

Fra stuen er det utgang til den flotte balkongen som er sydvestvendt på hele 12 kvm. Balkongen har innglassing (fra 2015) så man kan åpne opp å slippe solen inn, eller lukke igjen på regnværsdager. God plass til utemøblement, planter og grill. Grilling på balkongene er tillatt med gass- og elektrisk grill. Ettermiddagssol og fin utsikt over grøntområder. Støpt gulvflate og rekkverk av metall og glass med skyvevinduer.

Kjøkken | Stilren HTH-innredning

Kjøkken med åpen løsning mot stue. HTH-innredning fra 2007 med hvite, glatte fronter og fliser over benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett greps armatur. Benkeskapsbelysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin fra Bosch (ny i 2018) og vegghengt ventilator fra Røroshetta. Plass til frittstående kjøle- og fryseskap.

Bad og separat wc | Bad oppgradert i 2012

Pent og romslig bad fra 2012 med flislagte overflater og gulvvarme. Vegghengt servantskap med skuffer og dører med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil, veggskap og overlys med stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører og nedsenket gulv i dusjsonen. Dusjbatteri fra Oras tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett fra Porsgrund. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur fra Damixa, samt opplegg for vaskemaskin.

Separat toalettrom med belegg på gulv og malte overflater. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Scanbad og speilskap på vegg over servant. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg.

Soverom | Mot rolige omgivelser

Leiligheten har 3 fine soverom som alle vender ut mot rolige omgivelser. Plass til seng, kommode, skrivepult eller annet ønskelig møblement. Skyvedørsgarderober på to soverom, bredde 3,0 og 1,8 meter.

Entré | Med adkomst til innvendig bod/walk-in-closet

Romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner. Fra entréen har man adkomst til en praktisk innvendig bod/walk-in-closet med ekstra lagringsplass.

Overflater:

Gulv: Laminatgulv fra 2007 i oppholdsrom, belegg på toalettrom og fliser på bad.

Vegger: Malte flater og fliser på bad. Malt vegger i entré/gang, stue/kjøkken og på et soverom i 2018.

Tak: Malte flater.

Beliggenhet

Boligen ligger i et idyllisk boligområde på Ellingsrud Vest i Oslo. Her bor man i naturskjønne omgivelser, omsluttet av skog i sør, øst og vest. Boligfeltet er barnevennlig, uten gjennomgangstrafikk og med gangavstand til nærhet til skoler, barnehager og et rikt utvalg av servicetilbud. God offentlig kommunikasjon tar deg til sentrum på ca. 20 min. og bil 12 min.

Eiendommen grenser til Østmarka hvor du finner bade- og fiskevann, flotte turstier, sykkelveier, lysløyper og skiløyper mot Mariholtet. Her er det gode rekreasjonsmuligheter både på sommer- og vinterstid. Ellingsrud idrettspark og friområde ligger idyllisk til på Ellingsrudflaten og rommer mange fotballbaner, et ridesenter, tennisbaner og en flerbrukshall. Videre er det kort vei til lekeplasser, Furuset bad, lite alpinanlegg på Lindeberg, ishockey på Furuset, treningssenter m.m. Verdensparken som ligger på Furuset, har benker, griller, hinderløype, frukt- og bærhage, lekelandskap og bekk.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000, Kiwi eller søndagsåpen Joker. Ønsker du ytterligere servicetilbud finner du Furuset Senter, IKEA og Alna Senter, som alle ligger innenfor en radius på 7 min bilkjøring, et rikt og variert utvalg. Metro Senter og Triaden/Lørenskog Storsenter ligger også godt innen rekkevidde.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, hvorav nærmeste holdeplass er Edvard Munchs vei som ligger et par minutters gange fra boligen. Med bil tar det ca. 8 min til Lørenskog, 10 min til Strømmen, 10 min til Lillestrøm, 12 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Bakås barneskole og Ellingsrud ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

5 227 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv, renhold, vaktmester, forretningsførsel, forsikringer, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader 3.061,-

Kapitalkostnader 1.878,-

Overvåkingsanlegg 53,-

Trappevask 116,-

Kabel-tv 119,-

Etasje

3 etasje

Tomt

Eiet tomt: 36947 m². Hyggelige fellesarealer som er opparbeidet med gressplen, gangveier, belysning og annen fin beplantning. Det er lekeplass, flere sittegrupper og felles grill til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Det medfølger én parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Borettslaget har også noen utendørs parkeringsplasser som leies ut etter venteliste hos styret, samt gjesteparkeringsplasser.

Styret har satt igang undersøkelser, for å se på muligheten til å utvide kapasiteten for lading av el-bil. Informasjon om resultatet av dette, og eventuelle muligheter til å utvide kapasiteten, vil bli informert om på hjemmesidene og i informasjonskriv fra styret.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 153 329 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 151 983 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over fem etasjer samt underetasje og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger i hovedsak med synlig teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor entrédør med sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre utvendig kledd med metall, tre-lags glass fra 2011.

Borettslaget utførte i 2011/2012 rehabilitering/oppgraderinger med blandt annet utbedring av fasader, etterisolering av bindingsverksvegger, rehabilitering av balkonger/terrasser, utskiftning av samtlige vinduer/dører, oppgradering av heiser, drenering, utskiftning av sikringsskap, hovedtavler, felles varmtvannsberedere, postkasser, hovedstoppekraner, samt oppgradering av utebelysning og utearealer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 26.03.1982 for eiendommen, samt brukstillatelse fra 2015 på fasadearbeid og innglassing av balkonger. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 122 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,

- andelseieren er en juridisk person,

- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,

- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis èn eller flere av sameierne ikke bor i boligen.

(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Skansen terrasse. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2256 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, tomt for offentlig bygning (barnehage, skole, parkering, m.m.), byggeområde for senter, byggeområde for industri m.m. Det er planlagt utvidelse av Bakås skole. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1981/517-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 08.01.1981

BELØP: NOK 29.337.400

Panthaver:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN

SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN

Gjelder denne registerenheten med flere

1985/37171-1/105 ** Forhøyelse 24.06.1985

FORHØYET TIL NOK 30,894,970

1999/56602-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 08.10.1999

veket for: OBLIGASJON 1999/56600-1/105

2001/59492-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 03.10.2001

veket for: OBLIGASJON 2001/59483-1/105

2003/32179-1/105 ** Forhøyelse 28.05.2003

FORHØYET TIL NOK 31,002,870

1986/80658-2/105 Best. om vann/kloakkledn. 09.12.1986

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Med flere bestemmelser

1999/56600-1/105 Obligasjon 08.10.1999

BELØP: NOK 4.550.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 1087054

Gjelder denne registerenheten med flere

2001/66400-1/105 Obligasjon 30.10.2001

BELØP: NOK 6.000.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 1087054

Gjelder denne registerenheten med flere

2014/122601-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 12.02.2014

BELØP: NOK 84.000.000

Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS

Org.nr: 885621252

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1980/22330-1/105 Registrering av grunn 26.09.1980

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:109 Bnr:9

1980/924310-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 26.09.1980

GNR 108 BNR 33

GNR 109 BNR 44

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 253 andelsleiligheter. Skansen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947853627, og ligger i bydel Alna i Oslo kommune med følgende adresse: Skansen Terrasse 11-31 og Skansen Terrasse 18-28

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Hjemmeside: www.skanbo.no

- GET er leverandør av kabel-tv med muligheter for bredbånd

- Det er heis i bygget

- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2018

- Laffen Drift og Vedlikehold AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget

- Økonomiske løsninger foretar trappevask ukentlig

- Borettslaget leier ut ekstra boder dersom disse er ledige. Beboerne må ta kontakt med styrets leder

- Navnskilt til postkasse og ringetablå skal bestilles hos styret, slik at man får enhetlige skilt

- Andel 3 har blitt omgjort til 5 andeler i 2018 dvs andel 3 + 4 nye andeler (249, 250, 251, 252)

- Borettslaget har gjesteparkeringsplasser

- Fellesvaskeriet er i Skansen terrasse 11,19,20,25 og 26 (nabooppgang)

- Enkelt trimrom (kr.250 i året) ved siden av inngangen 28.

- Aktivitetsrom i nr 24 kan leies av alle beboere.

- Felles grill (4 stk.) med sitteplasser til bruk for beboerne

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har tre lån.

Andel gjeld for denne leiligheten: 317.101,- pr. 01.11.2018.

Andel formue for denne leiligheten: 21.988,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lånenr: EIKA2-152080811

Type: Annuitet

Restsaldo: 68.985.682,-

Restløpetid: 19 år 2 md.

Terminer pr år: 12

Type rente: Flyt 2,15%

Andel av saldo: 301.309,-

Kapitalkostnader: 1.600,-

Lånenr: HUS601-11437163 6

Type: Annuitet

Restsaldo: 308.885,-

Restløpetid: 1 år

Terminer pr år: 2

Type rente: Flyt 1,99%

Andel av saldo: 1.345,-

Kapitalkostnader: 114,-

Lånenr: HUS602-11437163 6

Type: Annuitet

Restsaldo: 3.309.144,-

Restløpetid: 9 år

Terminer pr år: 2

Type rente: Fast 4,40%

Andel av saldo: 14.447,-

Kapitalkostnader: 164,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

317 101

Andel formue

21 988

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 82216698

Regnskap

Årets resultat for 2017 viste et overskudd på kr 4 650 160 fremkommer i resultatregnskapet.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 4 955 006 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2015: Det ble foretatt spyling av borettslagets avløpsystem og rensing av ventilasjonsanlegg av Stake og Graveservice AS.

2011: Rehabilitering som skiftet vinduer og inngangsdører, samt etterisolert vegger 10 cm. Pigget balkong gulv og reparert skader. Skiftet balkongfronter.

Iht. årsberetning fra 2018:

- Det ble vedtatt utskifting av borettslagets porttelefonanlegg med kostnadsramme på opptil 2,5 mil og dette vil bli tatt over borettslagets driftsmidler.

- Det er planlagt å ta opp nytt lån til rehabilitering av terrasseblokker/terrassegulv i nr.11-31. Lånet er estimert rundt 23-26 millioner. Dette vil sannsynligvis medføre økning i fellesgjeld/-kostnader, men hvor mye kostnadene vil ligge på er usikkert pt.

Fremtidig vedlikehold (skal ikke gjøres samtidig, men planlegges tidsmessig og økonomisk for at kostnader skal holdes under kontroll):

- Rehabilitering av alle terrassene med blomsterkasser (som nevnt over).

- Utbedring av tak.

- Utbedring av garasjeanlegget, da særlig dekket på nedre plan.

- Etablering av brannvarslingsanlegg i trapperom og kjellere.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt. Styret kan gi dispensasjon fra regel om dyrehold etter husleielovens §5-2. Den som bringer hund eller katt med seg ved tildeling av leilighet, eller som får dispensasjon fra hovedregel, skal undertegne spesiell erklæring. Denne skal sendes sammen med søknad om styregodkjenning av andelseier. Se forøvrig retningslinjer fastsatt i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:

Soverom 1: Skrivebord , hylle ,gardiner og seng

Soverom 2: Skrivebord, hylle ,gardiner og seng

Soverom 3: Hylle ,gardiner og seng.

Bad og wc: Vaskemaskin og hylle på wc

Stue: TV og tv-benk , piano, sofa, salongbord, skap og spisebord.

Kjøkken: Kjøle- og fryseskap.

Enkelte ting kan de kjøpes hvis ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Nye jordfeilautomater i sikringskap i 23.05.2012. Hovedsikring på 40 ampere.

- Det ble utført kontroll av anlegget i august i 2018 av Infratek etter borettslag har skiftet sikringsskap i alle leiligheter av Elektro Sivert AS. For denne leilighet er det bare gjort det de måtte gjøre da anlegget allerede var oppgradert.

- Brannslukningsapparat og røykvarsler i leiligheten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.