Stensgata 28 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Stensgata 28 B

  • 0358 Oslo
Prisantydning
8 500 000,-
Fellesgjeld
270 178,-
Totalpris
9 005 577,-
Ligningsverdi
1 994 929,-
Fellesutgifter
5 499,- (Drift og vedlikehold, kabel TV/internett (Get grunnpakke), trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, nedbetaling lån, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
8 500 000,- (Prisantydning)
270 178,- (Andel av fellesgjeld)


8 770 178,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
225 500,- (Dokumentavgift)
1 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


235 399,- (Omkostninger totalt)


9 005 577,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
116m²
Bruksareal
117m²
Bruttoareal
129m²
Tomt
746m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
4
Oppholdsrom
2
Soverom
2
Byggeår
1899
Gårdsnummer
216
Bruksnummer
196
Seksjonsnummer
7
Ekstra toalett
1
Energimerking
F
Finn-kode
154372455
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Kjerstin Falkum

+47 922 04 707
  • Nabolagsprofil

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

77%

av boligene er eldre enn 20 år

66%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Stensgata 28 B

Oppdragsnummer

17-19-0120

Adresse og matrikkel

Stensgata 28 B, 0358, Oslo, Gnr.216 Bnr.196 Snr.7 Orgnr.916929269 i Oslo kommune

Eier

Hanne Marie Willoch

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatt for 2019: 5 351,-

BRA/PROM

117 / 116 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 746 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning eller sikringsordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en stor, lys og meget tiltalende 4(5)-roms selveierleilighet beliggende fint til i 3. etasje, i en attraktiv og rolig gate på Adamstuen/Fagerborg. Leiligheten er på 117 kvm med gjennomgående planløsning, store vindusflater, samt generøs takhøyde. Boligen har også god standard med smakfulle farger- og materialvalg. Man kan dele av badet og få ett ekstra soverom, eller ved enkle grep sette opp en lettvegg på det ene soverommet, slik at man får tre soverom totalt (5-roms).

- Klassiske detaljer med rosetter, stukkatur og pene furugulv

- Lekkert Kvik-kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer

- Stor og hyggelig spiseplass

- Solrik, vestvendt balkong mot bakgård

- Romslig og pen stue

- Vedovn på kjøkken og i stue

- Bad med opplegg for vaskemaskin, samt separat wc

- To lyse og luftige soverom

- Store vinduer og generøs takhøyde (opptil 3 meter)

- Innvendig bod, og 2 boder i fellesarealer

- Hyggelig gårdsrom

- Mulig leie av p-plass med lader (etter venteliste)

- Beboerparkering

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og består av: Entré, bad, separat wc, stue, kjøkken med spiseplass, bod og 2 soverom. Utgang fra kjøkken til vestvendt balkong på ca. 4 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 kvm, samt en bod i bakbygning på ca. 3 kvm.

Beliggenhet

Adamstuen er et særdeles populært boligområde som ligger i bydel St.Hanshaugen og består i hovedsak av klassisk bygårdsbebyggelse. Her bor du i en rolig gate, men samtidig med umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter med kaffebar, butikker, trikkestopp osv. rett rundt hjørnet.

Like ved leilighten finner du det hyggelige torget på Adamstuen som nylig har blitt pusset opp og istandsatt med resirkuleringsstasjon, bussholdeplass, bysykkelstativ, samt beplantning og sittegrupper. Det er mange hyggelige serveringssteder i området som er verdt et besøk; Kaffekopp kafé er veldig populær, Oslo Raw, Baker Hansen, Åpent Bakeri, nabolagsrestauranten Dekka Bord, Pizza Pancetta samt sushirestauranter finner du også like ved. I tillegg er det flere matbutikker "rett" utenfor døren, samt søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris. Kiwi, apotek og Vinmonopol ligger rett nede i gaten.

Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Det er få minutters gange til parkanlegg som Stensparken (et steinkast unna), "Idioten" og St. Hanshaugen park som har koselig uteservering. Det er også kort vei til Bislett Stadion med utendørs og innendørs løpebane samt flere aktivitetstilbud. Videre har du fotballbane og skøytebane i nærheten og Bislett bad med treningstilbud og svømmehall. I tillegg ligger Sophus Bugges plass rett ved hvor man blant annet kan trene utendørs i Tufteparken.

For de treningsglade ligger også Fresh Fitness Ullevål og SATS/Elixia Bislett i nærheten. Ved Marienlyst (ca. 10 min. gange) kan man spille minigolf om sommeren.

Kort vei til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, skoler, barnehager med mer. Gangavstand til Ullevål Sykehus, Universitetet på Blindern, Veterinærhøyskolen, Høyskolen i Oslo og Tannlegehøyskolen.

Fra Adamstuen plass er det også et godt tilbud av offentlig kommunikasjon (trikk 17 og 18), som tar deg raskt til f.eks. sentrum, Oslo S og bussterminalen, eller til Blindern. Kort vei til 20- og 21-bussen, som går til f.eks. Majorstuen, Frognerparken, Skøyen, St.Hanshaugen, Grünerløkka, Solli plass og Aker Brygge, eller Sagene og Torshov. Med T-bane fra Majorstuen eller Forskningsparken kommer man raskt til Frognerseteren eller Sognsvann.

Kjøkken og spisestue

Boligen har et stort og flott kjøkken med egen sone for spisestue hvor det er plass til mange gjester rundt bordet. Kjøkkenet ble oppgradert med ny Kvik-innredning fra 2019 med hvite, matte fronter og benkeplate i kompositt som går devis opp på vegg. Underlimt oppvaskum og ett-greps armatur fra Grohe. Stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer fra Siemens med; kombinert komfyr/mikrobølgeovn, nedfelt induksjontopp med innebygget ventilator, komfyrvakt, fryser og oppvaskmaskin. Det er også integrerte kjøleskuffer fra Norcool. Sentralt i rommet er det montert en koselig klebersteinsovn fra 2019 som gir lun og god varme. Pipeløpene ble renovert i 2013. Adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong

Fra kjøkken/spisestue er det adkomst til den herlige, vestvendte balkongen. Her er det supre solforhold på ettermiddag og kveld, samt hyggelig utsikt over gårdsrom og nabolaget. Balkongen er på 4 kvm med fin plass til utemøblement og planter. Her kan man nyte den norske sommeren til det fulle! Bærende konstruksjoner og rekkverk av stål, samt balkonggulv belagt med terasseheller.

Stue

Stuen er lys og romslig med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og annet ønskelig møblement. Det er også montert en moderne vedovn i stuen. Store, dype vinduer og generøs takhøyde med rosett og stukkatur i himling. Bokhylle som også fungerer som et dekorativt element.

Bad

Eldre baderom, antatt 1988 med flislagt gulv med varmekabler og vegger med malte flater og fliser. Badet inneholder nedfelt servant og ett-greps armatur fra MA med servantinnredning og hyller rundt. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Utslagsvask i servantskap med ett-greps armatur fra MA. Dusjhjørne med skyvedører av plast og dusjarmatur. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet (medfølger). Avtrekksventil i vegg. Eier opplyser om sprekker i fliser på bad.

Boligen har også et eldre, separat toalettrom med flislagte gulv med varmekabler, samt malte flater og fliser på vegger. Vegghengt servant med ett greps armatur fra FM Mattsson, samt hylle med speil, overlys og stikkontakt over servant. Gulvmontert toalett fra Porsgrund. Mekanisk avtrekksvifte.

Soverom 1

Stort og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og annet ønskelig møblement. Rosett og stukkatur i himling. Oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med hvite fronter. Begge soverommene vender ut mot rolig gate.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom med god størrelse. Mange innredningsmuligheter med plass til seng, skrivepult, kommode etc. Dette rommet egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse, tv-stue eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. Skyvedørsgarderobe med oppbevaringsplass. Rosett og stukkatur i himling.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også adkomst til en praktisk innvendig bod med ekstra lagringsplass. Dørcalling med portåpner og pen entrédør med glassfelt.

Overflater

Gulv: Heltre furugulv i oppholdsrom, originale tregulv i stuen og på de to soverommene, samt fliser med gulvvarme på bad og toalettrom.

Vegger: Vegger i malte flater og malt trepanel. Delvis fliser og malte flater på bad og toalettrom.

Tak: Himlingsflater i malte flater. Stukkatur og rosetter i himling på soverom og i stue.

Felleskostnader

5 499 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel TV/internett (Get grunnpakke), trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, nedbetaling lån, kommunale avgifter m.m.

Etasje

3 etasje

Tomt

746 kvm eiet fellestomt. Pent opparbeidet gårdsrom med asfalt og fin beplantning. Sittegrupper, huskestativ og fellesgrill til glede for store og små beboere. Det er også parkeringsplasser i bakgård som leies ut av styret etter venteliste.

Garasje / Parkering

Det er mulighet for leie av parkeringsplass på sameiets tomt dersom det er ledig plass (sameiet har 4 plasser). Det er per dags dato ingen på venteliste for parkeringsplass iht. styreleder, så kjøper kan potensielt ta over selgers plass dersom den fremdeles er ledig.

Sameiet har etablert ladepunkter p-plassene som sameiet disponerer. En inngangssum og en fast sum hver måned betales av seksjoner som bruker ladepunkt for bruk av strøm. P-plasser blir ledige for sameiere etter ansiennitet. Hvis ingen sameiere ønsker å leie p-plass går muligheten for leie videre til leietakere etter ansiennitet. Hvis ingen beboere ønsker å leie p-plass vil styret kunne leie ut p-plass til andre utenfor sameiet.

Det koster per måned kr 1250,- for en hybridbil og kr 1400,- for en el-bil. Parkering uten lading koster 1000,- per måned. Det skal skrives avtale med styret før p-plass kan tas i bruk.

Det fremgår av siste årsmøteprotokoll et vedtak om å se på en helhetsplan for bakgård, dvs. for å gjøre bakgården grønnere. På sikt kan p-plasser erstattes med grønne arealer, men det er en langsiktig plan iht. styreleder.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 994 929 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 181 744 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård fra 1899 over 4 etasjer samt kjeller og utbygget loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger i teglvanger med utvendig puss og trekninger. Malt fasade. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med skifer og zinktekking (ikke besiktiget). Taket ble skiftet i 2019 v/Egil Norli AS. Leiligheten har profilert entrédør i tre med glassfelt, brannklasse EI30 og lydklasse 35dB fra 2019. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2017. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1984.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 117 kvm, Bruttoareal: 129 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold skriftig med kontaktinfo (fullt navn, telefonnummer og epostadresse) for ny sameier.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn i stue og på kjøkken.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2538 av 08.05.1981. Området forøvrig er regulert til boliger, spesialområde for bevaring (boliger), vei, friområde/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1898/903263-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 05.02.1898

Med flere bestemmelser

Bestemmelse om benyttelse

Overført fra: 0301-216/196

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

2015/290444-1/200 Seksjonering 31.03.2015

opprettet seksjoner: snr: 7

formål: Bolig

sameiebrøk: 109/893

2019/478299-1/200 Reseksjonering

26.04.2019 21:00

snr: 7

formål: Bolig

sameiebrøk: 109/1022

Seksjon opprettet fra fellesareal

Endring av tegninger

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er sameiet Stensgaten 28, og har gårdsnummer 216 og bruksnummer 196 i Oslo kommune. Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 31. mars 2015. Sameiet består av 15 boligseksjoner.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 270.178,- pr. 01.08.2019.

Andel formue for denne leiligheten: 342,- pr. 31.12.2018.

Sameiet har ett lån i DNB.

Lånets totale saldo per dags dato: 2.478.706,-

Antall terminer årlig: 12

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige

Polisenummer: 87683116

Regnskap

Regnskapet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Pipeløp ble renovert i 2013.

- Taket i gården ble skiftet i 2019 v/Egil Norli AS.

- Sameiet hadde en ekstraordinær generalforsamling 11.02.2019 hvor det ble vedtatt oppussing av oppganger som omfattet leilighetsdører, lampebytte, malejobb og utskiftning av knuste glass. Dette ble finansiert ved låneopptak og utført før sommeren 2019. Kun malerarbeider i oppganger som gjenstår.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig protokoll fra årsmøte som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad. Se pkt. 6 i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE:

- Taklamper/pendel over spisebord, i stue, i entré/gang og på soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg.

Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler.

Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i trappeoppgangen, hovedsikringens kapasitet er 35A. Leiligheten har delvis åpent/skjult elektrisk

anlegg.

- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg for bygningen og har brannslukker.

- Det var tilfelle av rotte i bakgård, som ble utbedret av skadedyrsfirma.

- Det har vært observert sølvkre på bad og toalettrom noen ganger i løpet av det siste året.

- Tilfelle av råte i kjellerbod på 1990-tallet som ble utbedret profesjonelt. Nylig befaring av Murbyen ga forøvrig gode skussmål av forholdene i kjeller.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8.

Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.