Toftes gate 43C

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Toftes gate 43C

  • 0552 Oslo
Prisantydning
7 150 000,-
Fellesgjeld
327 753,-
Totalpris
7 485 662,-
Ligningsverdi
1 437 351,-
Fellesutgifter
5 657,- (Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv fra GET, varmtvann, renhold, nedbetaling gjeld, felles forsikringer, forretningsførsel m.m.)
Beregnet totalkostnad
7 150 000,- (Prisantydning)
327 753,- (Andel av fellesgjeld)


7 477 753,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


7 909,- (Omkostninger totalt)


7 485 662,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
87m²
Bruksareal
87m²
Bruttoareal
99m²
Tomt
853m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
4
Oppholdsrom
2
Soverom
2
Byggeår
1895
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
540
Energimerking
G
Finn-kode
138922166
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851
  • Nabolagsprofil

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

93%

av boligene er eldre enn 20 år

59%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Toftes gate 43C

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

87 / 87 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 853 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en fantastisk topp-/loftsleilighet med attraktiv beliggenhet i en klassisk gård på Grünerløkka. Boligen strekker seg over 2 plan og har generelt god standard med flere oppgraderinger utført i nyere tid. Skjermet og rolig i indre gård, men samtidig med kort vei til et yrende folkeliv og alle nødvendige fasiliteter.

•Romslig og lys loftsstue med peisovn

•Solrik, vestvendt takterrasse på 10 kvm

•Flott utsikt

•Stilrent kjøkken med plass til stor spisestue

•Lekkert bad fra 2018 med våtromsbevis

•To gode soverom med skyvedørsgarderober

•Innbydende entré

•Rikelig oppbevaringsplass i bod på takterrasse, i oppgang og i kjeller

•Varmtvann ink

•Kabel-tv ink

•Lave omk.- ingen dok.avg.

•Ingen forkjøp

•Tilknyttet sikringsordning

•Generelle oppgraderinger av gården pågår

•Hyggelig bakgård

•Rolig og skjermet i indre gård

Innhold

Leiligheten ligger over 2 plan og inneholder:

4. etasje: Entré, bad, kjøkken/spisestue og 2 soverom.

5. etasje/loft: Loftsstue med adkomst til takterrasse på ca. 10 kvm. Utvendig bod på terrassen på ca. 3,5 kvm.

Gulvareal på loft er oppmålt til ca. 31 kvm. Trapp og trapperom er medregnet i boligens primærareal.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 7 kvm, samt en bod i oppgangen på ca. 2,5 kvm.

Standard

5. etasje/loft:

Stue | Med peisovn

I loftsetasjen finner vi en stor og flott stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. Meget god takhøyde og velux takvinduer som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Koselig peisovn som gir god og lun varme. Loftet ble bygget ut i 1990 og ferdigattest foreligger. Fra loftsstuen er det adkomst til takterrassen.

Takterrasse | Vestvendt med supre solforhold

En nydelig, vestvendt takterrasse med supre solforhold og flott utsikt over Grünerløkkas tak, samt mot Plaza og postgirobygget. Terrassen er på ca. 10 kvm med fin plass til diverse utemøblement, planter og grill - her kan man nyte mange varme sommerdager utendørs! Terrassen er oppgradert med vedlikeholdsfri keboni på terrassedekket. Det er også montert markise og utelys. Terrassen har en egen utebod med gulvareal på ca. 3,5 kvm (skråtak).

4. etasje:

Kjøkken/spisestue | Stilrent og romslig

I denne etasjen er det også et hyggelig oppholdsrom med kjøkken og spisestue. Her er det god plass til stort spisebord med rom for å invitere mange gjester rundt bordet. Generøs takhøyde og store, dype vindusflater. Kjøkkeninnredningen er fra 2007 med glatte fronter og mosaikkfliser over heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskum og ett-greps armatur fra Børma. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Innredningen er utstyrt med integrert komfyr i høyskap, nedfelt keramisk platetopp, ventilator med kullfilter, kjøleskap og fryser og oppvaskmaskin.

Bad | Nytt i 2018

Lekkert baderom fra 2018 med varme i gulv, overflater i mikrosement, heksagon-fliser, våtromsmaling, samt downlights i himling. Badet inneholder servantskap med glatte fronter og nedfelt servant med 1-greps armatur fra Damixa. Speilskap med belysning og stikkontakt over, samt ekstra oppbevaringsplass i veggskap. Dusjnisje med pen glassvegg og dusjarmatur fra Grohe, samt vegghengt toalett fra Geberit. Mekanisk avtrekk i himling. Opplegg for vaskemaskin i nisje. FDV-dokumentasjon foreligger. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1 | God oppbevaringsplass

Stort og luftig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. God oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Begge soverommene i leiligheten er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2 | Ypperlig gjesteværelse, hjemmekontor eller barnerom

Også et flott soverom med mange innredningsmuligheter og fin plass til seng, skrivebord etc. Skyvedørsgarderobe med speilfronter til oppbevaring. Egner seg godt som et gjesteværelse, hjemmekontor eller barnerom.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Innbydende entré med skap og god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Pent og tidsriktig

Gulv: Tregulv i oppholdsrom, samt fliser og microsement på bad.

Vegger: Malte flater og fliser/microsement på bad.

Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad.

Innvendig trapp i tre med rekkverk i tre.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, i en rolig og skjermet indre gård midt mellom Sofienbergparken, Birkelunden og Olaf Ryes plass. Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager! Kubaparken og Grünerhagen er også få minutters gange unna. I Toftes Gate 43 har du alt av fasiliteter nesten rett utenfor døren, men allikevel så er du meget godt avskjermet med tanke på innsyn og trafikkstøy. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO og SATS/Elixia i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, Sats/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er kun 50 meter fra nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går, fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Felleskostnader

5 657 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv fra GET, varmtvann, renhold, nedbetaling gjeld, felles forsikringer, forretningsførsel m.m.

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Etasje

4 etasje

Tomt

Eiet tomt: 853 m². Felles opparbeidet bakgård med grøntområder, trær og diverse beplantning. Asfaltert adkomst og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 437 351 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 174 463 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger i murkonstruksjon/teglstein utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 38dB. Dør fra loftstue til loft med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1988. Loft ble utbygget i 1990. Velux takvinduer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for loftsleiligheter fra 1990.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 99 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 60 m².

Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken og 2 soverom

Bruttoareal: 67 m².

5. etasje/loft:

Bruksareal: 27 m².

Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftsstue

Bruttoareal: 32 m².

Gulvareal på loft er oppmålt til ca. 31 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,

- andelseieren er en juridisk person,

- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,

- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis en eller flere av sameierne ikke bor i boligen.

(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

(6) Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 (3).

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad, kombinert med peisovn i loftstue.

Løpende kostnader

Strøm, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette innkreves av borettslaget og faktureres via felleskostnadene.

Adkomst

Adkomst fra Toftes gate. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, gatetun, friområde (Sofienbergparken), byggeoområde for boliger, forretning, kontor, industri, allmennyttig formål (kultur) m.m. Det opplyses om pågående renovering i nabogård som kan medføre noe arbeidsstøy. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:

1895/992999-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 28.05.1895

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

1960/513415-1/105 Erklæring/avtale 15.08.1960

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1988/69402-1/105 Obligasjon 12.10.1988

BELØP: NOK 5.808.000

Panthaver:Husbanken

Lnr: 1086618

1997/77979-1/105 ** Nedkvittering 12.12.1997

Beløpet er nedkvittert til:

Beløp: NOK 825.720

1989/51230-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 02.08.1989

BELØP: NOK 5.560.000

Panthaver:Andelseierne V/Obos Eiendomsforvaltning As

Lnr: 1133495

PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER

ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.

1992/6077-1/105 ** Transport av panthaver 31.01.1992

Fra:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

Til:Andelseierne V/Adv Brynjulf Førde

Lnr: 1129842

1992/54859-1/105 ** Transport av panthaver 13.11.1992

Fra:Andelseierne V/Adv Brynjulf Førde

Lnr: 1129842

Til:Andelseierne V/Obos Eiendomsforvaltning As

Lnr: 1133495

2001/79511-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 19.12.2001

veket for: OBLIGASJON 2001/79508-1/105

2004/83719-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 06.12.2004

veket for: OBLIGASJON 1999/73646-1/105

1991/2053-1/105 Erklæring/avtale 11.01.1991

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:61 Snr:1-16

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:64

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:66

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:83 Snr:1-21

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:476

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:476 Snr:1-21

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:478

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:482

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:484

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:484 Snr:1-6

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:539

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:542

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:543

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:545 Snr:1 -7

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:547 Snr:1-13

Rett til atkomst,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav

(30 år). Fl.-best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo

kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging .

1993/5616-1/105 Bruksrett 05.02.1993

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:79 Snr:1

2018/1653117-1/200 Pantedokument 06.12.2018 12:53

BELØP: NOK 4.520.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Elektronisk innsendt

Grunndata

1877/900044-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 03.05.1877

OPPRETTELSE - FRADELT FRA THORVALD MEYERSGT 38B - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-228/476/0/1-3

Rettigheter i eiendomsrett

2002/32912-1/105 Erklæring/avtale 23.05.2002

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:61 Snr:1-16

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:64

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:66

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:79 Snr:1 -21

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:83 Snr:1 -21

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:478

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:480

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:482

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:539

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:540

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:542

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:543

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:545 Snr:1-7

Bestemmelse om benyttelse av gårdsrom

Bestemmelse om plikt til å utbedre eiend. i samsvar med

kommunale krav til utbedringsstandard

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved

direktøren for Bolig- og eiendomsetaten

Gjelder denne registerenheten med flere

For eventuelle utleggs- og arrestforretninger, samt forbehold tatt ved avhendelse, som tinglyses samme dag som andre frivillige rettsstiftelser, gjelder særskilte prioritetsregler, se tinglysingslovens § 20 andre ledd og § 21 tredje ledd.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 17 andelsleiligheter. Toftesgate 43 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952085824, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Toftes Gate 43.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Get er borettslagets leverandør av TV med rabatterte priser på bredbånd.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 327 753,- pr. 01.01.2019.

Andel formue for denne leiligheten: 21.600,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lånenr: HUS601-11766858

Type: Husbanklån

Restsaldo: 16.574,-

Restløpetid: 5 md.

Terminer per år: 2

Type rente: Flyt 1,50%

Andel av saldo: 1.172,-

Kapitalkostnader: 295,-

Lånenr: OBBK01-98207454656

Type: Annuitet

Restsaldo: 801.918,-

Restløpetid: 11 år 8 md.

Terminer per år: 12

Type rente: Flyt 2,70%

Andel av saldo: 58.393,-

Kapitalkostnader: 492,-

Lånenr: OBOS02-98207753645

Type: Annuitet

Restsaldo: 3.682.881,-

Restløpetid: 29 år 11 md.

Terminer per år: 12

Type rente: Flyt 2,65%

Andel av saldo: 268.188,-

Kapitalkostnader: 1.083,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

327 753

Andel formue

21 600

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 79620891

Regnskap

Årets resultat for 2017 viste et overskudd på kr 216 606,- fremkommer i resultatregnskapet. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 286 259,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Normalt vedlikehold i borettslaget må alltid påregnes.

Styret har på bakgrunn av OBOS tekniske tilstandsvurdering (2014), branntekniske rapport (2014) og Oslo brann- og redningsetats (OBRE) tilsynsrapporter (2017) utarbeidet en fremdriftsplan for tiltak som må utføres fra og med sommer/høst 2018 og tre år frem i tid. Disse rapportene er satt sammen slik at tiltakene gjennomføres i sammenheng. Det er prosjekt 1, 2 og 3 som innebærer følgende;

Styret fikk på ordinær generalforsamling 03.05.18 fullmakt til å igangsette prosjekt 1 (kjeller/fellesareal/brannsikring) med en kostnadsramme på 2 millioner kroner. Prosjektet er igangsatt og ble mer omfattende enn først antatt og derfor ble det vedtatt på ekstraordinær generalforsamling den 20 november 2018 å øke lånerammen til 4 millioner. Lån på 3,7 millioner er nå fordelt etter brøk og alt som ikke blir brukt til prosjektet vil bli tilbakebetalt. Styret besluttet å øke felleskostnadene med 4% fra januar 2019 (tatt med i oppgitte felleskostnader) og vil vurdere behov for ytterligere økning utover i 2019 hvis det skulle være behov.

Prosjekt 2 omfatter oppgradering av oppganger og loft m/brannsikring og prosjekt 3 omfatter organisatoriske forhold, videre vedlikhold m.m. Prosjekt 1 er allerede godt i gang, mens de to andre er planlagt gjennomført fortløpende. Prosjektene er kostnadskrevende og det må vurderes å forskyve på tiltakene i prosjekt 2. Man kan lese mer detaljert om planene i borettslagets årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet ingen regler om dyrehold i borettslaget, men det er en forutsetning at dyrene ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: js@schalapartners.no eller SMS: 92 08 22 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang utenfor bad.

- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg samt røykvarslere og brannslukkere.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.