Grenseveien 28

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Grenseveien 28

  • 1406 Ski
Prisantydning
5 200 000,-
Fellesgjeld
5 272,-
Totalpris
5 350 041,-
Ligningsverdi
1 216 430,-
Fellesutgifter
2 034,-
Beregnet totalkostnad
5 200 000,- (Prisantydning)
5 272,- (Andel av fellesgjeld)


5 205 272,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
130 120,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)


144 769,- (Omkostninger totalt)


5 350 041,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Rekkehus (eierseksjon)
Primærrom
114m²
Bruksareal
116m²
Bruttoareal
129m²
Tomt
68m² (eiet tomt)
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
2013
Gårdsnummer
102
Bruksnummer
340
Seksjonsnummer
43
Ekstra toalett
1
Energimerking
B
Finn-kode
136835409
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Oscar André Halsen

+47 45 24 08 17

PartnerEiendomsmegler

Lene Brekken

+47 98 02 97 44
  • Nabolagsprofil

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

79%

eier sin egen bolig

55%

bor i enebolig

52%

av boligene er nyere enn 20 år

Dokumenter

Salgsoppgave Grenseveien 28

BRA/PROM

116 / 114 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

2013

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 15000 kWh pr. år. Nov, des og januar er ca forbruk på ca 1500 Kwh per mnd som utgjør ca. 1900,- per mnd.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Boligen har en egen carport på ca. 12 kvm. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tomt

Areal: 68 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier og biloppstillingsplasser.

Beskrivelse

Velkommen til Ski/Grensen Park og Grenseveien 28 presentert av Oscar André Halsen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Grenseveien 28 er en meget tiltalende og stilfull familiebolig over tre plan med attraktiv og barnevennlig beliggenhet i nærheten av Ski sentrum. Boligen er innholdsrik med god planløsning, tidsriktig innredninger og moderne løsninger. Den fremstår lys og lekker med god standard og store vindusflater fra gulv til tak som gir en luftig atmosfære og et stilrent utrykk. Dette er en bolig man kan flytte rett inn i!

Boligen ble opprinnelig oppført i 2013 med en flott nord-vendt markterrasse på ca. 28 kvm og takterrasse på hele 43 kvm med svært gode sol- og lysforhold. Videre er det carport på ca. 12 kvm. Boligen bærer preg av gode rominndelinger og fine løsninger med store vindusflater som ivaretar den flotte utsikten i samtlige rom. Hoveddelen innehar en luftig og tiltalende stue med plass til både et spisebord og en sofagruppe. Et flott kjøkken med integrerte hvitevarer og god skap- og benkeplass, romslige baderom med innfliset badekar, og separat WC. Boligen har tre gode soverom, hvorav ett med utgang til en romslig, syd-vendt balkong på ca. 2,6 kvm. I tillegg er det en bod på tak på ca 3,7 kvm.

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig boligområde og er et perfekt hjem for barnefamilier, hvor ungene kan ferdes fritt i hagen med gode oppvekstsvilkår i flotte omgivelser.

Innhold

Rekkehuset har over 3 plan og inneholder:

- 1.etg: Entré, toalettrom, trapperom, stue, og kjøkken.

- 2.etg: Stue, gang, bad, trapperom og 3 soverom.

- 3.etg: Trapperom, og gang.

I tillegg disponerer boligen egen carport på ca. 12 kvm, to utvendige boder; en bod innenfor carport på ca. 2,5 m2 og en bod på tak på ca. 3,7 m2, og en innvendig bod på ca. 2 kvm (2. etg)

Beliggenhet

Grensen Park ligger i spennende og meget barnevennlig boligområde i Ås kommune med kort vei til Ski sentrum og jernbanestasjon. Prosjektet ble i 2013 oppført av Follo Hus med totalt 54 rekkehus. Det tar ca. 25 min med bil til Oslo og ca. 20 min med tog. Områdets nærhet til marka byr på fine turmuligheter sommer som vinter. Det er lysløyper 50 meter fra boligen!

Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort avstand til Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, kurs og konferansehotell, kinosenter med 8 saler, bowlinghall og helsetorg. Det er 1600 gratis parkeringsplasser på området. Vestby storsenter, Vinterbro senter og Kolbotn Torg ligger også godt innen rekkevidde. Sentrum for øvrig inneholder de fleste servicetilbud og offentlige tjenester du måtte trenge i det daglige, og har et hyggelig bymiljø med et godt utvalg av kaféer og restauranter. Ta gjerne med deg familien til Egon eller Peppes Pizza. Og skal du nyte en god middag med venner så kan Yams på toppen av storsenteret varmt anbefales. Skal du med toget kan du ta med deg en kopp rykende varm kaffe fra noen av de lokale kaffebutikkene.

Reise:

I dag tar det ca. 20 minutter med tog til Oslo. Første del av nye Ski stasjon åpner i 2019. Skal du ta buss så er nærmeste holdeplass i Grenseveien og ligger ca. 500 meter fra boligen. Her kan du både ta bussen mot Vinterbro og Ski. Med bil fra Grenseveien tar det ca. 7 min til Vinterbro, 15 min til Kolbotn, 25 min til Oslo S, 29 min til Moss og 49 min til Oslo Lufthavn. Ønsker du å bo med skogen som nærmeste nabo, men samtidig i kontakt med det urbane? Da er Grenseveien 28 et rekkehus du bør kikke nærmere på!

Et trygt, godt og hyggelig boligområde - perfekt for barnefamilier!

1. etasje

Inngangsparti - Entré:

I det du åpner døren til Grenseveien 28, trer du inn i en plasseffektiv og praktisk entré, malt i en lys farge. Gulvet er belagt med mørke fliser. Her er det romslig med potensiale til å bygge en praktisk hyllerad til sko og annen oppbevaring. Det er også et eget toalettrom/gjestetoalett med servant.

Wc/gjestetoalett:

Toalettrom med flislagt gulv og malte vegger. Videre er toalettrom utstyrt med vegghengt servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson, vegghengt toalett fra Ideal og avtrekksventil i himling.

Stue:

Rekkehuset har en luftig og tiltalende stue med god plass til sofaløsning, spisebord og tilhørende møblement. Stuen oppleves som svært luftig og innbydende med den fine peisen i stuen som skaper en koselig stemning. Den varmer også godt når temperaturen senker seg utendørs vinterstid. Gulvet er belagt med parkett, malte flater. Fra stue er det utgang til nord-vendt markterrasse på ca. 28 m2. Markterrassen har utebelysning og stikkontakt.

Kjøkken:

Et hyggelig og lyst kjøkken ligger i åpen løsning mot stuen. Tidsriktig og moderne kjøkken med glatte fronter, benkeplate i laminat, og nedfelt oppvaskkum. Innredningen byr på godt med lagringsmuligheter og har benkeskapsbelysning, stikkontakter over kjøkkenbenk og fritthengende ventilator fra Siemens tilkoblet avtrekkskanal. Videre er kjøkkenet utstyrt med induksjonstopp fra Siemens, stekeovn fra Gorenje, oppvaskmaskin fra Asko, kjøleskap med fryser fra LG og fryseskap fra Beko. Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater.

2. etasje

Allrom - TV-stue:

Rommet byr på mange muligheter, men er perfekt som en ekstra TV-stue der man kan trekke seg tilbake. Stuen har malte vegger og parkettgulv. Her er det god plass for sittegruppe, og tv-seksjon.

Bad:

Delikat og stilrent flislagt baderom med gulvvarme. Badet har helservant i skap, skuffer med glatte fronter, speil med belysning og stikkontakt over servant. Videre er badet utstyrt med badekar med regndusj, hånddusj fra FM Mattsson og vegghengt toalett fra Ideal. Det er montert opplegg for vaskemaskin og tørketrommel bak skyvedørsgarderobe, samt downlights og avtrekksventil i himling. Boligen har balansert ventilasjon med gjenvinning (uten fjernkontroll, kun vegghengt styringspanel).

Soverommene:

Boligen har 3 lyse soverom, hvorav alle er av god størrelse med plass til seng, hyller etc. En av soverommet har utgang til en romslig, syd-vendt balkong på ca 2,6 kvm med utebelysning og stikkontakt. Rommene er malt i samme farge som resten av boligen og har parkettgulv. Det er montert solskjerming på to av soverom med fjernkontroll. Rommene holder seg kalde på sommeren og blir helt mørke.

3. etasje

Fantastisk takterrasse på hele 43 kvm med svært gode sol- og lysforhold. Terrassen er på to sider med sol fra morgen til kveld. Takterrassen har utebelysning og stikkontakt. Et perfekt sted å nyte en middag med familie og venner! Praktisk utebod til hagemøbler etc. på ca. 3,7 kvm.

Felleskostnader

2 034.

Herav:

Felleskostnader 1.688,-

Kabel-tv 346,-

Felleskostnader økes med 3.7 % fra januar 2019, samt en økning på 20,- på kategori kabel-tv .

For denne leiligheten blir det følgende økning:

-Felleskostnadene øker fra kr 2 034,- til 2 116,- i mnd

Totale felleskostnader fra 01.01.2019 vil bli kr. 2 116,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 216 430 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 379 147 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

*

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 116 kvm, Bruttoareal: 129 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 43 m².

Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, trapperom, stue, og kjøkken.

2. etasje:

Bruksareal: 67 m².

Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, gang, bad, trapperom og 3 soverom.

3. etasje:

Bruksareal: 6 m².

Primærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, og gang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet kombinert med peisovn i stue.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Boligen ligger i et området regulert til boligformål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1989/14024-1/6 Erklæring/avtale

11.09.1989

Eier av d.e. avstår til ÅE som vist på tegning over trans-

formatorrom nr. 218, datert 17.07.89 m.fl.best.

Overført fra: 0214-102/340

Gjelder denne registerenheten med flere

2017/292144-1/200 Pantedokument

04.04.2017

BELØP: NOK 3.500.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

Grunndata

2012/756474-1/200 Seksjonering

14.09.2012

opprettet seksjoner:

snr: 43

formål: Bolig

tillegsdel: Bygning og grunn

sameiebrøk: 125/7660

2013/278735-1/200 ** Reseksjonering

09.04.2013

Endring av tegninger

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Adkomst: Offentlig.

Vann: Offentlig.

Avløp: Offentlig.

Sameie

Boligen er tilknyttet Grensen Park Boligsameie.

- Forretningsfører er Obos

- Sameiet består av 54 seksjoner

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 586708

Regnskap

Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2017 er satt opp under denne forutsetning.

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 1 387 728,- som var ihht til budsjett.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 715 889,-.

Dette er kr 20 454,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at midler avsatt til drift og vedlikehold ikke er benyttet.

Under posten andre driftskostnader finner vi kostnader knyttet til skadedyr på 16 103,- som ikke var budsjettert.

Resultat:

Årets resultat på kr 643 380,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Boligselskapet har p.t. ikke husordensregler.

Den nye eierseksjonsloven tredde i kraft 01.01.2018. Dette innebærer at sameiets vedtekter bør revideres og tilpasses den nye loven i løpet av 2018/2019. Styret har valgt å gjennomføre revideringen allerede nå. Styret har gjennomgått forslag til nye vedtekter etter utforming fra OBOS, implementert sameiets eksisterende vedtekter og tilpasset dette. Forslaget til vedtektene er gjennomgått av OBOS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Felleskostnader økes med 3.7 % fra januar 2019, samt en økning på 20,- på kategori kabel-tv .

For denne leiligheten blir det følgende økning:

-Felleskostnadene øker fra kr 2 034,- til 2 116,- i mnd

Totale felleskostnader fra 01.01.2019 vil bli kr. 2 116,-

På ekstraordinært årsmøte 03.09.18 ble det vedtatt at å gå til sak mot utbygger. Dette for å få hjelp med å bekjempe skjeggkre, sølvkre og/eller støvlus og eventuelt kreve kompensasjon fra utbygger, se protokoll for videre informasjon.

Styrets arbeid:

- Nedgravde avfallsløsninger

- Canal Digital, fiber og vurdering av ny leverandør

- Skjeggkre

- Vannproblemer

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven eller sameiets hjemmeside: http://web1.herborvi.no/4318

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Selger har observert skjeggkre i boligen. I forbindelse med kartlegging i sameiet i 2018 ble det påvist skjeggkre i beskjedent omfang i denne boligen. Selger oppleves ikke som et problem. På ekstraordinært årsmøte 03.09.18 ble det vedtatt at å gå til sak mot utbygger. Dette for å få hjelp med å bekjempe skjeggkre, sølvkre og/eller støvlus og eventuelt kreve kompensasjon fra utbygger, se protokoll for videre informasjon.

Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.

Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.