Øvre Langgate 49

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Øvre Langgate 49

  • 1743 Klavestadhaugen
Prisantydning
3 500 000,-
Totalpris
3 604 649,-
Ligningsverdi
934 777,-
Kommunale avgifter
20 788,- (Kommunale avgifter vil variere med forbruk, da det er vannmåler på eiendommen)
Festeavgift
735,- (Festeavgift ajour 2018. Avgiften vil indeksreguleres i 2019.)
Festeår
2053
Beregnet totalkostnad
3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
88 750,- (Dokumentavgift)


104 649,- (Omkostninger totalt)


3 604 649,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Tomannsbolig (selveier)
Primærrom
210m²
Bruksareal
242m²
Bruttoareal
267m²
Tomt
982m² (festet tomt)
Soverom
4
Byggeår
1956
Gårdsnummer
1042
Bruksnummer
1
Festenummer
15
Finn-kode
148920205
Sist endret

Daglig lederEiendomsmegler

Jonas Nikolai Grimsøen

+47 412 68 891

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Mats Våge

+47 958 23 558
  • Nabolagsprofil

38%

er gift

35%

er barnefamilier

19%

har høyskoleutdanning

43%

har inntekt over 300.000

Dokumenter

Salgsoppgave Ã?vre Langgate 49

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 5.336,- og er inkludert i beløpet for kommunale avgifter.

Beskrivelse

Velkommen til Øvre Langgate 49!

Stor og innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig med innredet kjelleretasje. Boligen er beliggende på sydvestvendt, solrik hjørnetomt på Klavestadhaugen godt tilbaketrukket fra Skjebergveien. Området generelt består av etablert boligbebyggelse og ligger tett inntil skog og friluftsområder. Boligen går over to etasjer, samt med innredet kjeller. I boligens 1. etasje finner du gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, og to soverom. I 2. etasje er det gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, og soverom. I kjelleretasjen finner du gang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, og soverom. Det er parkering i dobbelgarasje og gårdsplass. Sydvestvendt balkong i 2. etg. med utgang fra soverom på ca. 9,5 kvm, samt ifbm inngangspartiet i 1. etg. på ca. 14 kvm.

Det er gjennomført flere utbedringer i nyere tid med bytte av kledning, omlegging av yttertak, etablering av kjellerleilighet, utskifting av deler av elektrisk anlegg og renovering av sydvestvendte balkonger i 1. og 2. etasje.

Velkommen til visning!

Innhold

Kjelleretasje: Bad/vaskerom, stue/kjøkken, gang m/trapp, kott, soverom.

1. etasje: Bad/vaskerom, gang, kjøkken, stue, trapperom felles, 2 soverom.

2. etasje: Bad/vaskerom, trapperom felles, gang, kjøkken, stue, soverom.

Loft: Uinnredet loftsrom m/trapp.

Standard

Stue

Boligen har tre stuer, en i hver etasje. Lys og trivelig stue i 1. etasje med peisovn. I 2. etasje er det også en trivelig stue med plass til sittegruppe, tv-møbel og skrivebord. I kjelleretasjen er det åpen løsning mellom stue og kjøkken.

Kjøkken

Kjøkkenene i 1. og 2. etasje er praktiske med mye skap- og benkeplass. Her er det profilerte, heltre fronter og laminat bankeplate. Det er integrert platettopp, oppvaskmaskin, ovn og kjøle/fryseskap. På begge kjøkkenene er det plass til spisebord. Kjelleretasje samme type kjøkkeninnredning som de øvrige men med plass for oppvaskmaskin, komfyr og lite benkekjøleskap.

Bad

1. etg:

Praktisk, flislagt baderom med varme i gulv. Badet er innredet med klosett, dusjkabinett og servant med underskap. Det er plass og opplegg for vaskemaskin.

2. etg:

Baderom med fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Her er det vegghengt servant, speil med lys, klosett og dusjhjørne med forheng. Det er plass og opplegg for vaskemaskin under bereder.

Kjelleretg:

Stort baderom med fliser og varmekabler i gulv. Rommet er innredet med vegghengt klosett, servant med underskap, speil, innebygget hjørnebadekar og dusjkabinett. Det er plass og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Boligen har fire soverom. To i 1. etg, ett i kjelleretasjen og ett i 2. etg. Fra soverom i 2. etg er det utgang til sydvestvendt balkong på ca. 14 kvm.

Overflater

Gulv:

1. etg: Laminat i ett soverom. Parkett i alle rom for varig opphold.

2. etg: Laminat i gang. Lakkert tregulv i stue. Parkett i andre rom for varig opphold.

Kjelleretg: Oppforede tregulv m/parkett i stue/kjøkken og soverom. Fliser i gang

Vegger:

1. etg: Malt tapet. Malte Kinaplater.

2. etg: Malt strietapet/-tapet. Malte plater.

Kjelleretg: Alle vegger utforet og påført innvendig trekonstruksjon. Malt tapet.

Himling:

1. etg: Trehvite, lakkerte takpanel. Malte slette overflater.

2. etg: Malte, slette flater i kjøkken, bad og soverom. Andre rom malte takplater.

Kjelleretg: Trehvite lakkerte takpanel.

Annet

Tilluft via klaffeventiler yttervegg, og spalteventiler i vinduer og mekanisk avtrekk fra kjøkken i en leilighet.

Sikringsskap for 1. etasje og kjelleretasje, med hovedkurs på 32 ampere med 5 fordelerkurser på hhv. 10 og 20 ampere. i kjeller 5 kurser, en av disse på 16 amp, resterende 4 på 10 amp. Automatsikringer.

2. etasje Hovedsikring 32 ampere, 6 fordelerkurser hvor en er reserve, på 10 og 20 amp. Automatsikringer.

Uinnredet loftsrom for oppbevaring.

Bygget har gjennomgått flere utbedringstiltak i det senere med bytte av kledning, etablering av kjellerleilighet (som ikke er helt ferdigstilt), utskifting av deler av elektrisk anlegg og tilbygging/renovering av utvendige sydvestvendte balkonger i 1. og 2. etasje.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Øvre Langgate på Klavestadhaugen i Sarpsborg kommune. Området generelt består av etablert boligbebyggelse og ligger tett inntil skog og friluftsområder. Her vil du få opplevelsen av å bo sentralt men samtidig fredelig og landlig. Det er gangavstand til bussholdeplass med gode forbindelser til Sarpsborg sentrum, som ligger med en avstand på ca. 6 km.

Eiendommen ligger i et rolig, barnevennlig og populært boområde på Klavestadhaugen. Her bor du sentralt og i nærheten av det meste, samtidig som beliggenheten føles landlig. På Klavestadhaugen har du nærhet til alt du trenger, det er gangavstand til både barnehage, barne- og ungdomsskole, dagligvare, samt kort vei til bussholdeplass. Området har umiddelbar nærhet til skog og mark med turterreng, turstier, gang og sykkelveier, samt Isesjø med sin vakre badestrand.

Her er det lett å trives, du får både tryggheten og trivselen til et lite lokalsamfunn. For barnefamilier er Klavestadhaugen et fantastisk område hvor alt ligger til rette både for den trygge leken med venner på lekeplassen og det spennende livet i skogområdene. Dette vil skape gode minner for livet.

Sarpsborg har sentral beliggenhet i hjertet av Østfold med gode kommunikasjoner til resten av Norge. Vi har et stadig voksende næringsliv, naturskjønne omgivelser langs kyst og innland, og gode bostedskvaliteter.

Tomt

Areal: 982 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2053, Festeavgift: 735, Festeavgift ajour 2018. Avgiften vil indeksreguleres i 2019.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1956

Antall soverom

4

Byggeår

1956

Byggemåte

Boligen er fundamentert på fjell/faste, komprimerte masser. Støpt betongdekke til grunn. Grunnmur av støpt betong. Etasjeskillere i antatt trekonstruksjon. Dreneringsarbeider er utført i 2004/2005 iflg. eier. Grunnmurspapp. Over grunnmur er det yttervegger i bindingsverk. Liggende malt/beiset kledning. Malt siste gang for ca. 5 år siden. Kledning og isolasjon utskiftet for ca. 10 år siden.Trevinduer med malte/lakkerte karmer og rammer med isolerglass antatt fra 2003, vindu i ett soverom fra 1985. Vinduer i 2. etasje fra 1977 - 1980 og 2003. Kjellervinduer i tre med malte karmer og rammer med isolerglass hovedsakelig fra 2001. Hoveddør malt/foliert og profilert med glassfelt med isolerglass. Leilighetsdører 3-speils malte/lakkerte tre innerdører. Balkongdør i tre med stort glassfelt med isolerglass fra 1989. Saltakkonstruksjon tekket med betong taksten. Takrenner og nedløp i metall. Heldekkende beslag over pipe og luftehatter. Toppbord har beslag. Uisolert loft med plankegulv. Taksten utskiftet og nytt undertak ble iflg. eier lagt for ca, 10 år siden.

Hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Bjørn Bøhler, befaringsdato 04.04.19.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.11.56.

Boligens areal

Primærrom: 210 kvm, Bruksareal: 242 kvm, Bruttoareal: 267 kvm

U . etasje/kjeller:

Bruksareal: 65 m².

Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom, stue/kjøkken, gang m/trapp, kott, soverom.

1. etasje:

Bruksareal: 73 m².

Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom 1, gang, kjøkken, stue, trapperom felles, 2 soverom

2. etasje:

Bruksareal: 73 m².

Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom , trapperom felles, gang, kjøkken, stue, soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Boligen er en tomannsbolig og består av to bruksenheter, hhv. H0201 og H0101 som er registrert i matrikkelen.

Nåværende leietaker har sagt opp leieforholdet, og flytter ut 1. juni.

Oppvarming

Panelovner i alle rom i 2. etg. unntatt soverom.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 788 pr. år

Kommunale avgifter vil variere med forbruk, da det er vannmåler på eiendommen

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 934 777 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 365 197 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen omfattes av:

- Kommunaplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart. Formål: Bebyggelse og anlegg. Godkjent: 18.06.2015.

- Eiendommen er uregulert.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sarpsborg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag avtalt for oppgjør kr. 5.590,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, markedspakke kr. 12.900,-,- For visninger er det avtalt kr. 1.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Innredet kjeller er ikke godkjent som oppholdsrom ifølge originale byggetegninger levert av Sarpsborg kommune. Kjøper må på eget initiativ søke bruksendring og bærer risiko og kostnad dette medfører.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 eller 3 i vedlagt tilstandsrapport:

TG2: Grunn og fundamenter, drenering, ytterdører/porter, balkonger, kjøkken, innvendige gulv, innvendige vegger, innvendig himling, VVS-installasjoner, innredning og garnityr for våtrom kjeller, fast inventar

TG3: Yttervegger, vinduer, takkonstruksjoner, trapper/ramper, piper/ildsteder, innredning og garnityr for våtrom 1. og 2. etg, garasje

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.