Øvre Langgate 39

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Øvre Langgate 39

  • 3110 Tønsberg
Prisantydning
2 250 000,-
Totalpris
2 313 750,-
Ligningsverdi
679 295,-
Kommunale avgifter
10 147,- (per år)
Beregnet totalkostnad
2 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
62 500,- (Dokumentavgift)


63 749,50 (Omkostninger totalt)


2 313 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
144m²
Bruksareal
144m²
Bruttoareal
160m²
Tomt
146m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
2
Soverom
3
Byggeår
1820
Modernisert
1970
Gårdsnummer
1002
Bruksnummer
298
Ekstra toalett
1
Energimerking
G
Finn-kode
131499498
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Ola Norderhaug

+47 47 41 41 20
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave

BRA/PROM

144 / 144 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Innhold

1.etasje: Åpen entré/gang, kjøkken, stue, vindfang, gang, bad/wc og 2 soverom.

2.etasje: Trapperom, åpen gang, trapperom, kjøkken, stue, bad/wc, hobbyrom og 1 soverom.

Uthus:

S-ROM: 19 kvm, inneholder: 4 boder, hver med utvendig adkomst.

Standard

Eldre enebolig fra før 1800 tallet med uthus i gårdstun fra rundt 1900, beliggende i Tønsberg sentrum. Boligen er tilbygget mot øst i 1976. Eier har i 2014 lagt ny baderomspanel på vegger og skiftet utstyr og innredning på badet i 1. etasje. Det er i senere år også pusset opp flere rom på overfalter. Vegger i stue i 1. etasje ble pusset opp i ca 2008. Kjøkken i 2. etasjen er revet og rom med innredning gjenstår å bygge opp på nytt. Kjøkken i 1. etasje har alder og noe bruksslitasje, men fremstår helt. Boligen har en del alder og har et generelt behov for oppgraderinger og fornyinger, spesielt i eksteriøret og på uthuset. Bad i 2. etasjen er moden for renovering og i bad 1. etasjen er sluk montert feil.

Adkomst til kryploft via luke i himling i gang 2. etasje.

Uthus i bakgård fra 1900 med støpt gulv. Vegger i bindingsverk, kledd utvendig med trepanel. Sperretak i, bordet undertak og tekket med profilerte stålplater. Uthus har behov for kraftige oppgraderinger, utskiftinger og fornyinger, TG3.

Mange vinduer har råte utvendig og det er en del råte i ytterpanel. Det er store skjevheter og setninger i bygget og uthuset, samt fare for fuktrelaterte skader i bjelkelag mot grunn i opprinnelig del. Rør og elananlegg fra antatt 1970 har alder. Det er alder på taksten, renner, nedløp og beslag fra antatt 1970.

TG3 er gitt på følgende:

Grunn og fundamenter: skjev innvendig bærende tømmervegg, på dreneringen (synlige store skjevheter i bjelkelag), utvendig trapp (trapp fra antatt 1976. Alder, setning og oppsprekking), piper/ildsted (piper er iht eier kondemnable) og kjøkken (eldre innredning som er revet). For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema, samt tilstandsrapport utført av takstmann Ole J.Wetlesen datert: 08.10.18.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende, så sentralt man kan komme i Tønsberg sentrum, men allikevel i et stille og rolig strøk. Trafikkstille og særdeles hyggelig! Et meget sjarmerende og idyllisk boområde med små trange gater og eldre bebyggelse. Gangavstand til alt av sentrumsfunsksjoner, Haugar med kafè og kunstutstillinger, Tønsberg brygge med yrende uteliv, restauranter og småbåthavn. Flere herlige parker og grønne lunger i nærområdet. Kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss og togforbindelse til Oslo, Torp flyplass, Høgskolen i Sørøst-Norge, eller andre vestfoldbyer.

Tomt

Eiet fellestomt på 146 kvm med hagedel og uthus.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 679 295 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 173 742 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg, datert 12.08.1977. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 144 kvm, Bruttoareal: 160 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 72 m².

Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: åpen entré/gang, kjøkken, stue, vindfang, gang, sep. wc, bad/wc og 2 soverom.

2. etasje:

Bruksareal: 72 m².

Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trapperom, åpen gang, trapperom, kjøkken, stue, bad/wc, hobbyrom og 1 soverom.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 08.10.18 utført av Ole J. Wetlesen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Løpende kostnader

Canal Digital tv/internett pr mnd: kr 1.018

Nemi Forsikring , polisenr: 2875780, kr 5.590 pr år.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område og i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 03.02.2016 er eiendommen avsatt til sentrumsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ola@bs-partners.no eller SMS: 47 41 41 20 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.