• Fjellmannveien 53

  • 3750 Drangedal
Prisantydning
3 290 000,-
Totalpris
3 305 972,-
Beregnet totalkostnad
3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
14 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 590 000,-))


15 972,- (Omkostninger totalt)


3 305 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
87m²
Bruksareal
121m²
Tomt
1 038m² (eiet tomt)
Antall rom
5
Soverom
4
Byggeår
2018
Gårdsnummer
45
Bruksnummer
222
Finn-kode
135425628
Sist endret
  • Visninger

  • Lørdag 23. februar 2019
    12:00 til 16:00
  • Visning etter avtale med megler.

Daglig lederEiendomsmegler MNEFPartner

Kristin Sundling

+47 959 20 952

Eiendomsmegler MNEF

Cecilie Moe

+47 932 43 767

Dokumenter

Salgsoppgave Fjellmannveien 53

Eiendomsskatt

Det er i Drangedal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten er pt. ikke fastsatt enda, men har for tilsvarende hytter i området utgjort ca. kr. 6 240,- pr år.

BRA/PROM

121 / 87 m²

Innhold

Hytta har en innholdsrik og svært god planløsning.

Hovedplan: Romslig entre/hall, stor stue og kjøkken i delvis åpen løsning, 2 bad, badstue, 2 soverom, 1 innvendig bod og isolert bod i forbindelse med inngangspartiet. Stor terrasse på ca. 70 kvm. rundt hytta.

2. etasje: Oppstue, 2 soverom og kott.

Standard

Fjelltun er en meget populær hyttemodell med et moderne og stilfullt uttrykk. Her kan du nyte utsikten fra en åpen spisestue-/ kjøkkenløsning, som innbyr til sosialt samvær. Hytta får mye lys fra store vindusflater hvor utsikten kan nytes i de fleste rom.

Stue

Romslig stue og kjøkken i åpen løsning med flere gode møbleringsmuligheter. Stua har god takhøyde og får mye naturlig lys fra store vindusflater. Flott peisovn fra Aduro med stålpipe. Utgang til terrasse på hyttas fremside med svært gode sol- og utsiktsforhold.

Praktisk ekstra oppstue i 2. etasje - perfekt til gjester eller barnefamilier.

Kjøkken

Pent kjøkken fra Huseby i typen Orion med fargen grå skifer. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Electrolux i form av kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkeplass.

God plass til spisestue i tilknytning til kjøkkenet.

Bad/vaskerom

Hytta har 2 bad som begge ligger i hovedetasjen. Det ene badet har inngang til badstue. Badet inneholder dobbel servant i innredning, dusjnisje og vegghengt toalett. Varmekabler i gulvet. Pen baderomsinnredning Lind Monaco (120 cm) med dobbel servant og Select overskap med speil. Flislagt dusjnisje med dusjdør i glass og mosaicfliser på gulvet. Badstuen har trelemmer på gulv og granpanel på vegger og i taket. Badets øvrige overflater har flislagt gulv og panel på vegger og i himling.

Det andre badet inneholder dusjnisje, servant i innredning, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Pen baderomsinnredning Lind Essence (60 cm) og Select overskap med speil. Flislagt dusnisje med mosaicfliser på gulv. Rommets øvrige overflater består av flislagt gulv med varmekabler og panel i himling og på vegger.

Soverom

Hytta har 2 soverom i hovedetasjen og ytterligere 2 soverom i 2. etasje.

Overflater

Innvendige overflater består av heltre furugulv i grå struktur i alle oppholdsrom (stue/kjøkken, soverom, soveromsgang, innvendig boder). Flislagte gulv i entré og på begge bad. På vegger er det benyttet stående sprekkpanel i stue, spisestue og kjøkken, samt liggende Pernillepanel i øvrige rom. Alle vegger i fargen "shabby grå". Hvitkalket panel i himling.

Utvendig liggende kledning - Dronningpanel i fargen sotgrå. Hvitmalte vinduer og dører. Ytterdør type Opus Tradisjon med glass. Samme dør uten glass til utvendig bod. Selger besørger at det legges torv på taket til våren.

Se leveransebeskrivelsen vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse.

Beliggenhet

Selv om det først og fremst er vintersesongen som lokker folk til fjells, så er Gautefall Panorama hyttefelt med sin beliggenhet på Laukfjell levende alle årstider. Her kan du nyte fantastisk natur og mange friluftsaktiviteter, alle måneder i året. Flott turterreng, gode fiskevann og gode bademuligheter sommerstid. Oppkjørte langrennsløyper og kort vei til alpinanlegg vinterstid.

I kort avstand fra hytta ligger Gautefall Skisenter med 15 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 2 rullebånd. Skileikområdet med egen barnebakke og kjelkebakke gjør stedet til den perfekte familiedestinasjon. Bakkene varierer i lengde fra 350 til 1 200 m. Anlegget har også en terrengpark med verdens første wildpipe og landets best utbygde snøkanonanlegg. Ved hotellet kan man ta del i det flotte helårs biathlon-anlegget som er skreddersydd for langrenns- og skiskytingsentusiaster.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2018

Antall soverom

4

Byggeår

2018

Ferdigattest / brukstillatelse

Skal foreligge ved overtagelse.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 121 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, 2 soverom, bad, badstue, kjøkken og stue i 1. etasje. I 2. etasje er det oppstue og 2 soverom.

Arealet i 2. etasje hvor det er lavere takhøyde enn 1,90 m er ikke måleverdig etter norsk standard, men rommene har likevel svært god bruksverdi.

Totalt gulvareal ca. 141 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Arealene er kun hentet fra bygningstegninger og er ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Vedovn fra Aduro med stålpipe i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Varmekabler på begge bad og i entreen.

Energimerking

Selger har ikke energimerket hytta.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er pt. ikke fastsatt av Drangedal kommune. Ny eier vil faktureres for kommunale avgifter når hytta er overtatt. Antatt renovasjonskostnad kr. 2 249,- (2018).

Løpende kostnader

Eiendomsskatt ca. kr. 6 240,- pr år.

Årsavgift ytre vei langs Bjårvann ca. kr. 1.300,-

Årsavgift Laukfjellveien ca. kr. 3.790,- (fra bom og opp på feltet).

Årsavgift velforening ca. kr. 400,-

Årlig kostnad til det private vann- og avløpsanlegget ca. kr. 6 958,-

Alle årlige kostnader er pliktige og det kan bli foretatt indeksreguleringer.

Det kan avtales brøyting av egen gårdsplass, denne kostnaden har for i vinter vært ca. kr. 2.035,- (valgfritt).

Serviceavtaler vedr. vei må undertegnes av kjøper og avtalene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom kommunen overtar vann/avløps-anlegget vil tilkoblingsavgift til kommunen utløses. Dette vil skje tidligst i 2019.

Kommunale avgifter er pt. ikke fastsatt og vil faktureres ny eier etter overtagelse. Antatt årlig kostnad for renovasjon kr. 2 249,-.

Formuesverdi

Formuesverdien er ikke fastsatt pt.

Adkomst

Fra Grenland: Kjør til Drangedal. Følg deretter skilting til Gautefall. Gautefall Panorama er skiltet (til høyre) ca. 1 km før alpinanlegget. Følg deretter skilting til Gautefall Panorama på toppen av fjellet.

Fra Treungen: Passer alpinanlegget, og ta til venstre i bunnen av bakken(e). Følge skiltet til Gautefall Panorama.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritid i reguleringsplan for Fjellmannmyr. Reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen ligger i et område under utbygging. Det er foretatt tomteinndeling i området rundt eiendommen som skal bebygges, se kart vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Kjøper plikter å undertegne egenerklæringsskjemaer vedr. konsesjonsfrihet på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Privat anlegg for vann og avløp.

Iflg selger er årlig kostnad til det private vann- og avløpsanlegget ca kr. 6 958,-

Kommunen overtar sannsynligvis vann- og avløpsanlegget antatt ila. 2019. Kommunal tilknytningsavgift samt årlig kommunal avgift er p.t. ikke fastsatt, og vil faktureres ny eier når dette blir operativt.

Det kan avtales brøyting av egen gårdsplass, denne kostnaden har for i vinter vært kr. 2.035,- (valgfritt).

Serviceavtaler vedr. vei må undertegnes av kjøper og avtalene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 45 000 i provisjon, 9 900 i tilrettelegging, oppgjør kr 4 900. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra bygningstegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/?gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/?rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/?godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/?salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.