Spinderisletta 95

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Spinderisletta 95

  • 3057 Solbergelva
Prisantydning
6 175 000,-
Totalpris
6 343 920,-
Ligningsverdi
953 474,-
Fellesutgifter
5 416,- (Dette inkluderer renovasjon, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, snøbrøyting, vaktmestertjenester, Get kabel - TV og Internett, drift av heis, felles strøm og div. vedlikehold. àkonto gass kommer i tillegg Felleskostnadene forfaller per kvartal)
Kommunale avgifter
2 571,- (per år)
Beregnet totalkostnad
6 175 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
154 370,- (Dokumentavgift)
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)


168 919,50 (Omkostninger totalt)


6 343 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
163m²
Bruksareal
174m²
Tomt
5 363m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Oppholdsrom
2
Soverom
3
Byggeår
1913
Modernisert
2008
Gårdsnummer
45
Bruksnummer
1466
Seksjonsnummer
31
Energimerking
E
Finn-kode
126336517
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Anders Ødenes

+47 950 37 101

EiendomsmeglerfullmektigPartner

Emilie Fredriksen

46 80 50 40
  • Nabolagsprofil

34%

er gift

32%

er barnefamilier

26%

har høyskoleutdanning

31%

har inntekt over 400.000

BRA/PROM

174 / 163 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Garasje / Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg.

Beskrivelse

Aksjeselskapet Solberg Spinderi ble grunnlagt i 1818 under navnet Drammens Bomuldsspinneri og er en av landets eldste bedrifter. Solberg Spinderi er fortsatt aktivt dog i noe mindre omfang enn tidligere og ligger fortsatt på samme sted. Området har blitt transformert de senere årene og bygningsmassen huser flere forskjellige bedrifter. Verkstedet, ved inngangsporten til området, har blitt en del av kommunens kulturtilbud og huser bla flere konserter i året. Selskapets gamle arbeiderboliger er nå private hjem og leiligheter. Det gamle kapellet, Fredtun, brukes av Nedre Eiker kirke til bl.a. konfirmasjonsundersvisning og speidergrupper. Veveriet ble omgjort til 36 leiligheter i 2005/2006. Denne leiligheten var den siste som ble omgjort og sto derfor ferdig i 2008

Velkommen til Spinderisletta 95. For deg som ønsker en leilighet helt utenom det vanlige, et sted de fleste med ønske om noe originalt bare kan drømme om. For deg som setter pris på den unike kombinasjonen av originale detaljer og moderne løsninger, historie og proveniens.

Toppleilighet med et eksepsjonelt særpreg, lekre detaljer, materialvalg av høy standard, 6,5 meters takhøyde, store luftige og åpne rom, praktisk planløsning, tilpassede garderobeløsninger og en lekker finish i alle rom.

Stuen er et naturlig samlingspunkt med sitt luftige areal og åpne kjøkkenløsning. Rommet har stilren gassovn, enstavs eikeparkett og lekre detaljer på vinduer, samt åpne bjelker som fremhever boligens sjel og generøse takhøyde. Stuen inneholder også en flott hems på 22 kvm som passer ypperlig til tvstue eller kontor.

Videre har leiligheten delvis åpen løsning mot kjøkkenet, perfekt for moderne, tidsriktig og sosial bruk av leiligheten. Tidløs og moderne kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Kjøkkenet har romslig spiseplass, slik at også kokken kan holdes med selskap. Fra kjøkkenet har man også tilgang til en vestvendt balkong.

Leiligheten har 3 soverom hvorav hovedsoverommet har plassbygde garderobeløsninger, eget baderom samt utgang til hovedbalkong. De to andre soverommene ligger i en egen fløy og har tilgang til eget baderom. Entreen har også sin egen bod, denne med et romslig areal og plassbygd garderobeskap. Leiligheten har rikelig med lagringsplass i ekstern bod i samme etasje.

Innhold

4.etasje: Entre, bad 1, trapperom, kjøkken, spisestue/stue, 2 bad og 3 soverom.

Standard

Bygget er påbegynt renovert i 2005. Denne leiligheten var den siste som sto ferdig og var klar i 2008.

Baderom 1: Pent flislagt bad med mørke brune fliser på gulv, hvite på vegg og varmekabler i gulvet. Dusjkabinett av typen Duscholux, veggtoalett og servant med speil skap i overkant og skap under.

Baderom 2: Brune fliser på gulv, hvite på vegg, servant med innreding i matchene brun farge, nisje dusj med glassdør, spotlights i taket.

Sigdal kjøkken i hvit høyglans og sprutkant i børstet stål.

Integrert oppvaskmaskin og hvitevarer i børstet stål fra Whirpool. Dobbelt kjøleskap med kjøl/frys, med vanndispenser og ismaskin. Stor benkplass og generelt god plass på kjøkkenet.

Stue: Stor lys stue/spisestue med hjørnegasspeis med børstet stål ramme. Utgang til 2 solrike verandaer, en sydvendt på 15 kvm. og en vestvendt på 8 kvm. Spiraltrapp opp til hems. Romslig hems med takhøyde opp til 3,5 meter (skråtak).

Det er varme i gulv i hele leiligheten med unntak av boder.

Sameiet har felles utvendig nedgravd gasstank med måler til hver leilighet.

Beliggenhet

Eiendommen har en svært rolig beliggenhet i enden av en blindgate, og har ingen

gjennomgangstrafikk. Et særdeles trivelig og etablert nabolag som inneholder både boliger, bedrifetr og kulturinstitusjoner.

Eiendommen ligger helt opp til markagrensen med kort vei til bla Knabben som er en populært tudestinasjon.

Fra Knabben kan man se utover hele Drammen og Eiker bygdene og et stort og attraktivt tur område åpner

seg opp. Fra eiendommen kan man gå på ski eller til fots inn i hjertet av Finnemarka populære utfartssteder

som Nedbergdammene, Marivann, Tverken eller til og med Eiksetra er innefor rekkevidde.

Det er gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er ved Solbergsenteret og

ligger i gangavstand fra boligen.

Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Mjøndalen, 8 min til Buskerud Storsenter, 6 min til Drammen, 29 min til

Kongsberg og 40 min til Oslo S.

Etasje

4 etasje

Tomt

Felles eiet tomt. Tomten er opparbeidet og beplantet. Asfaltert gårdsplass og

gjesteparkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 953 474 pr. 31.12.18

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 432 506 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen. Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 174 kvm

Bruksareal: 174 m².

Primærrom: 163 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad 1, trapperom, kjøkken, spisestue/stue,

bad 2, 3 soverom, Stue, trapperom tilhørende hems

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner, men plikt til å melde fra om leietagers navn til styret.

Oppvarming

Oppvarming består av gasspeis og strøm. Gulvvarme i alle rom untatt boder. Balansert ventilasjon. Fjernkontroll til gasspeisen.

Sameiet har felles utvendig nedgravd gasstank med måler til hver leilighet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert men avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Eierseksjonssameiet veveriet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Styret er av den oppfattning at det utførte og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde verdeien på byggningsmassen.

- I 2016 ble det funnet en rekke feil på gassanlegget. Dette har styret begynt å utbedre.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.