Nedre Movei 15A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Nedre Movei 15A

  • 1450 Nesoddtangen
Prisantydning
5 950 000,-
Totalpris
6 106 372,-
Ligningsverdi
1 190 910,-
Teknisk verdi
5 950 000,-
Kommunale avgifter
6 281,- (Beløpet inkluderer fastavgift vann og avløp, vannmålerleie og renovasjon. I tillegg kommer vann og avløp som faktureres etter forbruk med hhv. kr. 30 og kr. 26,25 pr. m3. Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år.)
Beregnet totalkostnad
5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
147 500,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)


156 372,- (Omkostninger totalt)


6 106 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Tomannsbolig (eierseksjon)
Primærrom
115m²
Bruksareal
120m²
Bruttoareal
132m²
Tomt
412m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
2
Soverom
3
Byggeår
1973
Gårdsnummer
4
Bruksnummer
334
Seksjonsnummer
2
Energimerking
E
Finn-kode
137806079
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Frederik Lund Vang

+47 47 46 70 00

Eiendomsmegler MNEF

Lars Johnsen

+47 93 24 13 81

Innhold

Nedre Movei 15A er en flott og moderne, gjennomgående 5-roms 1/2-part av tomannsbolig med attraktiv og sentral beliggenhet på Nesoddtangen. Fra boligen har man gangavstand til skoler, offentlig kommunikasjon og øvrige servicetilbud. Båten er kun en kort rusletur unna eiendommen. Boligen har solrike uteplasser på tre sider, samt pent opparbeidet gressplen med beplantninger. Godt med parkeringsplasser på egen asfaltert gårdsplass.

Boligen er en opprinnelig enebolig fra 1973, som ble ombygget til en vertikaldelt tomannsbolig i 2014. Seksjonen holder god standard etter flott oppussing i 2014, samt av nåværende eier i 2015.

Det er gråtonet laminat, utbredt bruk av downlights på bad, gulvvarme i entré og begge bad og malte veggflater. Førsteetasje med stilrent kjøkken, spisestue og tv-stue. Kjøkkenet er delikat og stilrent med integrert oppvaskmaskin. Videre finner man en lys stue med flott fjordutsikt mot øst i andreetasje, to lekre flislagte bad og tre romslige soverom. Det er lagringsmuligheter i bod, garderoberom og i sportsbod.

Kort fortalt

- Flott og moderne 5-roms over to plan.

- Pusset opp i sin helhet i 2014/15.

- Elektrisk gulvvarme i entré, bad og bad/vaskerom

- Varmepumpe fra 2014 plassert i stue/kjøkken.

- Godt med parkering på gårdsplass.

- Solrike uteplasser på alle boligens sider

- Pent opparbeidet hage.

- Delikat romslig kjøkken.

- Stue med flott utsikt.

- 2 lekre bad med gulvvarme. Begge helt nye 2014/15.

- Tre soverom på samme plan.

- Lagring i bod, garderobe, sportsbod og på loft.

- Sikringsskap med automatsikringer.

- Gangavstand til båt, butikker og barne- ungdomsskole.

Standard

Entré

Boligen har adkomst direkte fra asfaltert gårdsplass til inngangsparti med plass til utemøbler. Innenfor dørstokken møtes man av en entré med malte vegger, gråtonet laminat og gulvvarme. Tilliggende bod/teknisk rom. Videre inngang fra entré til allrommet med stue/kjøkken.

Stue/Kjøkken

Romslig stue/kjøkkenrom med plass til stort kjøkken, spisestue og tv-stue. Kjøkkenet ligger i L-form i åpen løsning mot spisestue/tv-stue. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord nærmest kjøkkenet. Hvit glatt kjøkkeninnredning fra 2012, montert i 2014 med heltre benkeplate, glass over benk ved komfyr, utslagsvask med ett-greps blandebatteri, kjøkkenventilator med naturlig utlufting på yttervegg og opplegg for oppvaskmaskin. Avsatt plass for komfyr og kjøleskap. Oppvaskmaskin medfølger.

Varmepumpen som er plassert i dette rommet ivaretar gode temperaturer sommer som vinter.

Stue

I tillegg til tv-stuen ved kjøkkenet er det også en flott stue i 2. etasje med utsikt mot fjorden og Oslo. Stuen kan enkelt innredes som en koselig, lun tv-stue. En dør og vindu ut til veranda mot vest og vinduer mot øst sørger for godt med naturlig lys. Den flotte utsikten kan nytes via vinduer og fra veranda.

Bad/wc/vaskerom

Boligen har to delikate, flislagte bad med gulvvarme og downlights. Begge badene ligger i 2. etasje, og er helt nye gjennomført av fagfolk i desember 2014/januar 2015. Ferdigattest med våtromssertifikat er vedlagt salgsoppgaven.

Badene har baderomsinnredning med servant og ett-greps blandebatteri, overskap med speil, lys, dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett med kullfiltervifte på sisterne for lukt. Downlights i himling.

Bad ved stue har i tillegg opplegg for vaskemaskin, mens det ved soverommene har lekkert badekar.

Soverom og garderobe

Tomannsboligen har tre romslige soverom beliggende sammen i andreetasje, perfekt hvis man har små barn. Alle soverommene har garderobeløsning, et med plassbygd garderobenisje, mens de to andre har skyvedørsgarderober med speildører.

Ekstra lagringsplass finner man i en bod i førsteetasje, på loftet, samt i utvendig sportsbod.

Beliggenhet

Boligen ligger i barnevennlige omgivelser i et av Nesoddens mest populære boområder på Nesoddtangen. Det er gangavstand til både barneskole, ungdomsskole, barnehager og friareal, samt alle servicefunksjoner. Kommunesenteret Tangenten har nylig vært under ombygging og huser bibliotek, helsestasjon og kafé m.m.

Boligen ligger ca. 700 meter fra Nesoddtangen brygge, der hyppige båtavganger innover til Aker Brygge/Lysaker gjør stedet attraktivt for pendlere. Videre er det meget kort vei til sjøen mot både øst og vest, og til Kyststien som strekker seg langs store deler av Nesodden. Populære badeplasser i gangavstand er blant annet Oksval med koselig båthavn, Hornstranda og ikke minst Strandpromenaden som er en del av Flaskebekks strandlinje.

Det finnes også gode muligheter for sportslige aktiviteter i området, med bl.a. flere fotballbaner, friidrettsbane, basketbane, tennisbaner og en liten slalåmbakke, samt lysløype med et rikt oppmerket tur-nett. Nesodden IF benytter Berger idrettspark som ligger ved Nesodden videregående skole.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Kiwi og Coop Extra. Det er kun ca. 15 minutters gange til Tangen Nærsenter, som blant annet har vinmonopol og apotek, samt et godt utvalg av butikker og velværetilbud. Vinterbro, Ski og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.

Kollektivtilbudet i området består av buss og båt. Nærmeste holdeplass er Nedre Movei, som ligger ca. 3 minutter unna boligen. Det er siste stopp før Nesoddtangen brygge, så en rusletur ned til båten på ca. 7 minutter kan være å foretrekke. Bussen korresponderer med båten fra Nesoddtangen brygge, som tar deg til Lysaker på ca. 9 minutter og Aker brygge på ca. 23 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 24 minutter til Vinterbro Senter, 30 minutter til Drøbak, 35 minutter til Ski og 45 minutter til Oslo S.

Tomt

Areal: 412 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er opparbeidet med asfaltert gårdsplass med kantstein, plenareal og noe beplantninger. Fra stuen i førsteetasje er det utgang til ca. 15 kvm nordvendt markterrasse, hvorav ca. 9 kvm er takoverbygd. Herfra er det tretrapp opp til stor, usjenert terrasse på ca. 38 kvm i Royalimpregnert tre som ble bygget i 2016. Her kan man samle til hyggelige lag med venner og familie. Terrassen vender mot vest og har fine solforhold på ettermiddag. Ved inngangspartiet er det en asfaltert gårdsplass med ekstra biloppstillingsplass og plass til utemøbler.

Fra stuen i andre etasje er det tilgang til nordvendt veranda på ca. 9. kvm med flott utsikt mot Oslo og fjorden.

Garasje / Parkering

Godt med biloppstillingsplasser på egen asfaltert gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen har gangavstand til Nesoddtangen barneskole og Tangenåsen ungdomsskole. Steinerskolen ligger ved Skoklefall, mens Nesodden videregående skole ligger ved nedkjørselen til Hellvik. Kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvorav flere i nærmiljøet.

Sameie

Ingen forretningsfører. Separate enheter uten felles økonomi.

Forsikring

Tribe

Polisenummer: 2009597.10

Premie: 3205

Vedtekter / husordensregler

Se vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 1973

Antall soverom

3

Byggeår

1973

Byggemåte

Bygningen er fundamentert med leca grunnmur utvendig med munkepuss til fjell/sprengsteinsfylling og antatt fast grunn, støpt gulv/dekke i førsteetasje, etasjeskillere i tre, yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel og takkonstruksjon av type saltak tekket med betongtakstein. Skille mellom boenhetene er brann og lydklassifisert.

Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra 2014. Kjøkkenglass fra 2015. Ytterdør i fabrikkmalt utførelse med glassfelt fra 2014. Yale Doorman kodelås. 2-fløyet balkongdør mot nord førsteetasje med 2-lags isolerglass fra 2014. 1-fløyet balkongdør mot nord i andreetasje med 2-lags isolerglass fra 2014. Hvite glatte formpressede innvendige dører fra 2014. - 2 stk folledører.

Taktekking, takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål fra 2014 fra 2014 utført av Pierre Beeldsnijder i Xpert Bygg.

Utvendig frittliggende tilhørende bod mot nord enkelt oppført med gulv i tre belagt med sponplater, yttervegger i tre utvendig kledd med trepanel og tak tekket med betongtakstein. Enkel boddør.

Det er foretatt radonmåling av boligen vinteren 2016 / 2017 med svært lave verdier av radon i begge etasjer.

Takstmannens konklusjon;

Enebolig opprinnelig oppført i 1973, ombygget til vertikaldelt tomannsbolig i 2014. Frittliggende redskapsbod oppført i 2014. Seksjonen har vært i familiens eie siden 2014. Eiendommen har en fin beliggenhet i området med gode sol og lysforhold, samt fin sjøutsikt mellom foranliggende boliger. Boligen ble ombygget av forrige eier fra enebolig til vertikaldelt tomannsbolig i 2014 og nåværende eier har oppgradert boligen med. bl.a. 2 nye bad fra 2015. Boligen fremstår som lys og trivelig og boligen fremstår som godt ivaretatt av eier og med normal bruksslitasje.

Basert på en visuell befaring, stikktakinger, enkle fuktmålinger, nivellering, opplysninger fra rekvirent og offentlige registre, vil undertegnede bemerke følgende større oppgraderinger/vedlikehold som må forventes sett utifra alder/forsømt vedlikehold på bygningsdeler og det undertegnede observerte befaringsdag. Det gjengis hovedsakelig enkelt større tilstandssvekkelser, som hvor TG 3 er gitt og umiddelbar utbedring er nødvendig (ikke gitt i dette tilfellet), og TG2, hvor større påkostninger som kan/må påregnes i nærmere fremtid. For detaljer og ytterligere informasjon må det leses i konstruksjoner/bygningsdeler:

TG2:

TG 2 er gitt utforede vegger under terreng mot vest med tanke på alder og erfaringsmessig risikokonstruksjon.

TG 2 er gitt drenering med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. det antas at fuktsikring rundt bygningen er i fra byggeåret. Ingen negative avvik ble observert, men det bemerkes bygningselementes levetid er passert med mer enn 50%.

TG 2 er gitt etasjeskille i tre mellom etasjene. Det ble foretatt nivellering av stue 2. etg. hvor det ble avdekket et helningsavvik på ca. 35 mm. Større helningsavik ble avdekket på soverom mot syd-vest. Det antas at dette er skjevheter som stammer fra byggeåret.

Det bemerkes at ovennevnte er et utdrag av det inntrykket undertegnede fikk befaringsdag. Det anbefales at rapporten leses i sin helhet da det er flere detaljer undertegnede har påpekt som ikke er nevnt ovenfor.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest - Tilbygg bolig - Bruksendring utstedt av Nesodden kommune datert 10.07.2014. Det foreligger ferdigattest - Nybygg terrasse utstedt av Nesodden kommune datert 06.09.2016.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 120 kvm, Bruttoareal: 132 kvm

1 . etasje:

Bruksareal: 54 m².

Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken/trapperom.

2. etasje:

Bruksareal: 66 m².

Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/trapp, bad, bad/vaskerom, gang, 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner på utleie.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisk gulvvarme i begge bad, teknisk rom og entré. Varmepumpe fra 2014 plassert i kjøkken/stue.

Det er TwinFresh Comfo, friskluftsventil som gir en balansert ventilasjon med varmegjenvinning montert på 3 soverom 2018, kjøkkenventilator med utlufting på yttervegg, samt mekanisk fuktstyrte avtrekksvifter fra våtrom. Sikringsskap med automatsikringer og automatisk måler plassert i teknisk rom. Videre har teknisk rom varmtvannsbereder på 200 liter fra 2013, stoppekran og vannmåler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 281 pr. år

Beløpet inkluderer fastavgift vann og avløp, vannmålerleie og renovasjon. I tillegg kommer vann og avløp som faktureres etter forbruk med hhv. kr. 30 og kr. 26,25 pr. m3. Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år.

Løpende kostnader

Bygningsforsikring. Premiebeløp iht. eier. Avhenger av kundeforhold. (Kr. 267,-/mnd.) Kr. 3.205,-/år.

Kommunale avgifter. Eiers årlige stipulerte kostnader. Avhenger av vannforbruk. (Kr. 833,-/mnd.) Kr. 10.000,-/år.

Strøm. Stipulert ca. forbruk basert på eiers årlige forbruk. Avhenger av strømforbruk. (Kr. 500,-/mnd.) Kr. 6.000,-år.

Kabel-tv. (Kr. 514,-/mnd.) Kr. 6.168,-/år.

Internett via fiber. (Kr. 549/mnd.) Kr. 6 588,-år.

Brann og tyverialarm (Frivillig). (Kr. 399,-/mnd.) Kr. 4.788,-/år.

Vel-avgift. (Kr. 25,-/mnd.) Kr. 300,-/år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 190 910 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 287 274 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Oslo med bil: Følg E6/E18 til Vinterbro. Følg så skilting til Nesodden ved Nesset. Følg FV156 og Nedre Movei kommer på høyre hånd ca 700 meter etter rundkjøringen ved Granholt.

Fra Oslo med båt: Ta båten fra Aker Brygge eller Lysaker til Nesoddtangen brygge.

Gå 6-7 minutter oppover mot Tangen sentrum og ta inn i Nedre Movei som er andre vei på venstre hånd.

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Sydvendt & Partners. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område avsatt til boligbebyggelse i gjeldende kommuneplan. Nesodden kommune opplyser om at det pågår arbeid med revidering av kommuneplan.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2014/536371-2/200 Best. om vann/kloakkledn. 30.06.2014

rettighetshaver:Knr:0216 Gnr:4 Bnr:334 Snr:1

kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Kommunal asfalter adkomstvei.

Kommunalt vann og avløp. Privat stikkledninger fra 2014 utført av Oscar VVS. Privat brønn på eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: flv@sydvendtpartners.no eller SMS: 47 46 70 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr.5.950,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, markedspakke kr. 16.900,-, Opplysninger fra kommune kr. 1.910,-.. For visninger er det avtalt kr. 1.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.