Ospelundveien 15

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Ospelundveien 15

  • 3292 Stavern
Prisantydning
8 900 000,-
Totalpris
9 119 972,-
Ligningsverdi
1 077 563,-
Kommunale avgifter
11 610,- (Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.)
Beregnet totalkostnad
8 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
218 750,- (Dokumentavgift)


219 972,- (Omkostninger totalt)


9 119 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
182m²
Bruksareal
253m²
Bruttoareal
285m²
Tomt
725m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
3
Soverom
3
Byggeår
2006
Gårdsnummer
4044
Bruksnummer
657
Energimerking
C
Finn-kode
143433409
Sist endret

FagansvarligPartner

Knut H. Leinæs

+47 920 53 533

Daglig lederEiendomsmegler MNEFPartner

Kristin Sundling

+47 959 20 952

Dokumenter

Salgsoppgave Ospelundveien 15

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling og Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Ospelundveien 15!

Kort fortalt:

- Fantastisk arkitektur av Hellum.

- Behovstilpasset, lettstelt og unik enebolig.

- Nydelig panoramautsikt.

- Flotte uteområder og fin solgang.

- 165 kvm terrasse.

- Spennende naturtomt med flere fine nivåer.

- Jacuzzi på terrassen.

- Dobbel garasje.

- Mulighet for å lage heis fra garasje til 2. etg.

- Gjennomtenkt planløsning og fin rominndeling.

- 3 soverom.

- 2 bad.

- 2 stuer.

- Eget vaskerom.

- Hobbyrom.

- Solid lagringsmuligheter i flere boder og kott.

- Beliggende innerst i blindvei.

- Skjermet beliggenhet mot Larviksveien.

- Kort vei til Stavern sentrum.

Velkommen til Ospelundveien 15 - en påkostet og lekker enebolig med fantastisk fin beliggenhet i Stavern. Boligen er tegnet av anerkjente Hellum og besitter karakter og har et eksklusivt uttrykk. Dette er en bolig som fremstår som godt vedlikeholdt og har god standard. Det er benyttet tidsriktige farger og materialer. Planløsningen er gjennomtenkt og gir god utnyttelse av de forskjellige etasjene og har funksjonelle romløsninger. Med sine flotte beliggenhet og kort vei til fantastisk Stavern sentrum ligger det meste til rette for å trives her. Dette er en sjelden mulighet i en av kanskje Norges fineste sommerbyer!

Boligen ligger på en sjelden utsiktstomt innerst i blindvei godt skjermet mot Larviksveien. Tomten er en naturtomt som byr på flere fine nivåer. Fra de ulike plassene ute har du panoramautsikt innover Larviksfjorden, mot Viksfjord, over Stavern og ut mot Oslofjorden. Uteområdene er meget pent opparbeidet med terrasse på hele 165 kvm som strekker seg rundt hele boligen. Her er det flust av flotte uteplasser som har fine bruksområder etter vær og behov. På dager der det blåser er uteplassen ved stua et naturlig valg. Denne er delvis innbygget og har varmelamper som gjør det ekstra lunt og godt selv langt ut på kvelden. Terrassen er stor og har god plass til det du måtte trenge av utemøbler, grill, parasoll, bålpanne, blomsterkasser og mye mer. På terrassen er det en nedsenket skiferlagt uteplass hvor man kan sitte meget usjenert og nye varmen fra sola. Utenfor kjøkkenet er det stor uteplass som egner seg utmerket til å holde hyggelig lag. Her kan man invitere venner og kjente over på hyggelige middager - den praktiske plasseringen i forhold til kjøkkenet gjør dette til et utmerket sted for nettopp gode måltider. Følger man terrassen rundt til baksiden av boligen er det anlagt en praktisk utedusj som kommer godt til anvendelse når du skal benytte deg av jacuzzien. Her kan du nyte det varme vannet mens du ser utover den flotte utsikten. Kanskje også med noe godt i glasset? Noen trinn fra terrassen ved jacuzzien tar deg med opp til den øverste delen av tomta. Her er det en utrolig koselig plass på fjellet hvor man kan sitte i fred og ro mens man slapper av i de flotte omgivelsene.

Når du først ankommer eiendommen kan du kjøre bilen rett inn i den doble garasjen. Her er det god plass til 2 biler. Skulle du ha gjester på besøk er det gode parkeringsmuligheter på asfaltert gårdsplass foran boligen. Videre inn i garasjen er det adkomst til en bod. Her opplyser selger at det er mulig å lage heis som tar deg opp til 2. etg. Fra gårdsplassen går det en flott steintrapp opp til et stort og fint inngangsparti. Inngangspartiet er delvis takoverbygget og med et par stoler og et lite bord er dette en lunt og fint sted å nyte morgenkaffen. Herfra er det også adkomst til et romslig hobbyrom som ligger over garasjen og har egen bod. Dette rommet egner seg utmerket som både kontor, lekerom for barna, tv-stue for ungdommene, eller som et eget sted der du kan dyrke dine hobbyer i fred og ro. Inngangspartiet har også tilgang til en romslig bod som vil være adkomsten til heisen - skulle man velge å ferdigstille dette. Fra inngangspartiet er det også egen trapp som tar deg med opp til den fantastiske terrassen.

Fra det hyggelige inngangspartiet kommer du inn i en romslig og fin gang. Her er det god plass til å sette fra seg skoene og henge opp ytterjakka. Dersom du ønsker kan du benytte deg av garderoberommet innenfor gangen - her er det nemlig stor garderobe slik at alle får oppbevart sine klær. I tilknytning til dette rommet er det også 2 romslige boder - perfekt for ekstra oppbevaring. Videre er dette boligplanet innredet med et stort, fint soverom med bod innenfor. Det er også eget baderom i denne etasjen, noe som er meget praktisk dersom man har gjester.

Trappen tar deg videre opp i det som vil være å anse som boligens hovedetasje. Her har du en stor stue med herlig takhøyde og koselig peis. Fra de store vinduene kan man nyte den nydelige sjøutsikten mens lyset utenfra slipper inn og gir liv til rommet. Stua har også utgang til terrassen som strekker seg rundt hele boligen og byr på utrolig mange fine uteplasser. I tilknytning til stua er det også fin spisestue med praktisk beliggenhet like ved kjøkkenet. Her kan du lage mat samtidig som du underholder gjestene som sitter til bords. Fra kjøkkenet er det direkte utgang til terrassen - utmerket for deg som liker å nyte måltidene utendørs på varme dager. Videre er det en gang som tar deg med inn til de 2 soverommene, baderommet og vaskerommet. Hovedsoverommet er romslig og har garderobeskap til oppbevaring av klær. Det andre soverommet ligger ved siden av og er lyst og trivelig. Baderommet er stort og har bla. et herlig nedsenket badekar som er med på å gi deg spa-følelsen. Vaskerommet er praktisk innredet med skap, innredning med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. I tillegg er det direkte utgang til terrassen på baksiden av boligen - noe som er meget praktisk dersom man ønsker å benytte seg av tørkestativet på baksiden.

Følger du trappen videre opp kommer du til boligens øverste etasje. Her er det en romslig stue med god plass til både sofa og sittegrupper. Også herfra er det nydelig utsikt utover mot sjøen og det er åpent ned mot stua i hovedetasjen. Dette rommet byr på mange spennende bruksmuligheter - hva er ditt behov? Det er solid lagringsmulighet i kott som strekker seg rundt hele rommet. Enten om du liker å ha mange gjester på besøk eller ønsker et sted å trekke deg tilbake - dette rommet gir deg muligheten til begge deler.

Dette er en sjelden mulighet i fantastiske Stavern som absolutt bør oppleves - velkommen til visning!

Innhold

Underetasje:

Garasje: 30.8 kvm

Bod bak garasje: 5.6 kvm

1. etg.:

Gang: 15.5 kvm

Soverom 1: 10.4 kvm

Dusjbad: 4.8 kvm

Stue over garasje: 21 kvm

Bod innenfor stue over garasje: 4.4 kvm

Bod 1: 4 kvm

Bod 2: 7.4 kvm

Bod 3: 3.6 kvm

Bod 4: 7.7 kvm

Utvendig bod: 5.5 kvm

2. etg.:

Stue: 27 kvm

Trappegang/spisestue: 17 kvm

Kjøkken: 12 kvm

Mellomgang: 5.7 kvm

Soverom 1: 11 kvm

Soverom 2: 6.4 kvm

Vaskerom: 9.6 kvm

Baderom: 12.5 kvm

3. etg.:

Stue: 26.5 kvm

Standard

Stor, attraktiv enebolig beliggende på solrik utsiktstomt i Stavern. Boligen er tegnet av arkitekt Hellum og opplyses å være oppført i perioden 2005-2006. Boligen besitter karakter i form av sitt formuttrykk og utvendige materialvalg. Innvendig er boligen normalt godt vedlikeholdt og besitter normalt god innvendig standard. De innvendige overflater består eksempelvis av enstavs eikeparkett, fliser og skifer. Vegger av sparklet og Huntonitt, samt himlinger av tilsvarende.

Bad 1. etg.

Baderommet i 1. etg. er i opprinnelig stand fra byggeår. Selger opplyser at rommet er bygget av fagpersoner. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips og innfelte downlights. Av installasjoner finnes dusjhjørne (gulv i dusjnisje ligger senket i forhold til gulvet for øvrig), servant med skapinnredning, samt vegghengt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft.

Bad 2. etg.

Stort baderom i boligens hovedetasje er i opprinnelig stand fra byggeår. Selger opplyser at rommet er bygget av fagpersoner. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips med innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, eikeinnbygget badekar senket ned i nisje, servant med skapinnredning, samt dusjnisje med glassdør (nedsenket dusjgulv). Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk i himling, samt mulighet til å lufte via vindu. Takstmann registrerte sprekk i ei flis og ei fuge i dusjsone.

Vaskerom

Boligens vaskerom ligger i hovedetasjen og er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har fliser på gulv med oppkant til vegg, vegger av tapetserte plater, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, innredning, samt vaskekum i stål. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu. Det kan med fordel monteres elektrisk avtrekksvifte hvis rommet

eksempelvis skal brukes til tørking.

Kjøkken

Kjøkken i åpen løsning mot spisestue og stue ligger i boligens hovedetasje og er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har enstavs eikeparkett på gulv, vegger av sparklet og malt Huntonitt (flislagt vegg mellom over- og underskap), samt himling av sparklet og malt gips med innfelte downlights. Innredningen har fronter av høyglanslakkert MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik. Det er integrerte hvitevarer, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.

VVS/Teknisk

Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.

Trykkvannsrør av plast (rør-i-rør-system), samt avløp av tradisjonelt PVC.

Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig bak skap i vegg i indre bod underetasje. Trykkreduksjonsventil er montert.

I bod i underetasje finnes koblingsskap for rør-i-rør-system.

200 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i bodrom med sluk.

Sentralstøvsuger montert i indre bod i kjeller.

Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår.

TV og internett via Altiboks fiber. Selger opplyser at tilhørende ruter og tunere (2 stk.) blir stående.

Boligen er tilkoblet alarm fra Sector Alarm.

Følgende oppgraderinger er foretatt:

*oversikten er ikke nødvendigvis komplett

2012-Takoverbygget del av veranda, samt anlagt utekjøkken

2014-Montert luft-til-luft varmepumpe

2016-Kledning vedlikeholdt over tid (gjennom flere år)

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:

Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):

Terrasse, balkonger og utvendige trapper.

Bad.

Innvendige overflater - synlig fuktskjolde i ett MDF-bord på vegg i stue over garasje.

Selger opplyser at deler av de pussede fasader vil bli vedlikeholdt før salg.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 725 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i dobbel garasje, samt mulighet for parkering på egen gårdsplass.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2006

Antall soverom

3

Byggeår

2006

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:

Bygget er oppført i henhold til tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Boligen har ingen kjeller/rom under terreng i direkte forstand da boligens nedre plan er å anse som en sokkeletasje. På bakvegg mot nordvest er det tilbakefylt med løsmasser i volumet mellom grunnmurer og fjell. Selger opplyser å ikke kjenne til fuktproblematikk fra terreng inn i bygget. Isolert etasjeskiller av tradisjonelt trebjelkelag i hovedhuset, samt med lecaplank ved garasjedel. Det er foretatt måling av planavvik i hoved- og overetasjen. Målte avvik anses å være begrenset og ikke å utgjøre en praktisk betydning. Yttervegger av stenderverk med 20 cm isolasjon fra byggeår. Kledningen er av type stående, grov rektangulærpanel. Selger opplyser at kledningen er regelmessig overflatebehandlet - seinest i 2016. Deler av fasadene er oppført i betongpussede isolerte lecablokker (Isoblokk). Deler av de pussede fasader vil bli vedlikeholdt før salg. Boligen har vinduer av tradisjonell type i form av fastkarm og toppsvingvinduer i fabrikkmalt tre utvendig kledd med aluminium (såkalt alu-tre). Terrassedører av samme materialkvalitet. Slitasjegraden for vinduer og dører er som forventet i en brukt bolig. Boligens takkonstruksjon er oppført som pyramideform med hovedbæring i form av limtredrager ført med søyler ført til fundamenter. Takflatene for øvrig består av tradisjonelle sperrer i konstruksjonsvirke. Tak tekket med flat betongtakstein som er medvirkende til å gi boligen sitt karakteristiske, arkitektoniske uttrykk. Ingen kjente lekkasjer fra tak. Betydelig restlevetid er å forvente. Totalt er det oppmålt ca. 165 kvm veranda-/terrasseareal rundt boligen. Dette arealet består av en kombinasjon av både tre- og betongkonstruksjoner. Det registreres enkelte avvik ved utearealene som omtales ytterligere seinere i rapporten. Det opplyses om en mindre lekkasje fra innkasset blomsterbed ved terrasse over garasje.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.06.2006 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 253 kvm, Bruttoareal: 285 kvm

Underetasje:

Bruksareal: 37 m².

Primærrom: 0 m².

Her finnes garasje og bod som s-rom.

1. etasje:

Bruksareal: 88 m².

Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 1x soverom og stue over garasje.

I tillegg finnes 6x boder som s-rom.

2. etasje:

Bruksareal: 102 m².

Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, trappegang/spisestue, kjøkken, mellomgang, 2x soverom, vaskerom og baderom.

3. etasje:

Bruksareal: 26 m².

Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe (ny i ca. 2013).

Det er varmekabel i gulv på begge bad, vaskerom, soverom underetasjen, klesbod i underetasjen, stue over garasje, samt inngangsparti i underetasjen.

Larvik kommune opplyser at det ikke har vært branntilsyn på eiendommen. Siste feiing ble utført 27.02.2018.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år

Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 077 563 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 879 226 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Ospelundveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplan. Eiendommen omfattes av hensynssone H540_1 med formål hensyn grønnstruktur. Eiendommen omfattes også av bestemmelsesområde VAR_1 med formål fysisk utforming av anlegg.

Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan for Ospelundveien.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

0/920034-1/30 Opprettelse av realsameie

Denne matrikkelenhet har andel i:

Knr: 0712 Gnr: 4044 Bnr: 662

Andel: 1/8

2006/6587-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 25.08.2006

Gasstank nedgravet på 4044/659 nær inntil grensen mot 4044/657

Gjelder denne registerenheten med flere

- Samtykkeærklæring vedrørende plassering av nedgravd gasstank inntil felles nabogrense.

2003/9370-1/30 Best. om adkomstrett tinglyst 09.12.2003

- Bestemmelser om rett til adkomstvei for bla. denne eiendommen fra Ospelundveien og over gbnr. 4044/57, samt rett til gangadkomst fra Riksvei 301 over gbnr: 4044/662 og 4044/666. Bestemmelse om rett til legging av vedlikehold av ledninger for vann og avløp or bla. denne eiendommen over gbnr: 4044/57, 662 og 666.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer medfølger med unntak av kjøl/frys på vaskerom.

Det gjøres oppmerksom på at isbitmaskin på kjøleskap ikke fungerer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.125,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (4 stk. visninger inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Grunnet mistanke om skjeggkre engasjerte selger Pelias for kartlegging. Ved bruk av limfeller ble det observert skjeggkre enkelte steder, men i såpass liten omfang at større tiltak var unødvendig. Etter anbefaling har selger imidlertid lett, og funnet flere tilholdssteder. Disse er renset, sprøytet og tettet. Etter dette har ikke selger observert flere individer, men skjeggkre vil alltid kunne dukke opp. Rapport fra Pelias kan fås hos megler.

Selger opplyser også om en sprekk rundt kran på badekar.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.