Størrhalsrunden 12

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Størrhalsrunden 12

  • 2770 Jaren
Prisantydning
3 690 000,-
Totalpris
3 795 149,-
Ligningsverdi
900 000,-
Beregnet totalkostnad
3 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
91 250,- (Dokumentavgift)


105 149,- (Omkostninger totalt)


3 795 149,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
95m²
Bruksareal
97m²
Bruttoareal
110m²
Tomt
1 150m² (eiet tomt)
Antall rom
6
Oppholdsrom
1
Soverom
5
Byggeår
2017
Gårdsnummer
148
Bruksnummer
190
Energimerking
C
Finn-kode
138448331
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Jannik Holm

916 51 902

Dokumenter

Salgsoppgave Størrhalsrunden 12

BRA/PROM

97 / 95 m²

Antall soverom

5

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte

Byggeår

2017

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 2.566 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2566,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Varmen i boligen er appstyrt og kan settes i natt, dag og ferie modus.

Tomt

Areal: 1 150 kvm, Eierform: Eiet tomt

Beskrivelse

Velkommen inn til denne særdeles flotte hytta, øverst i Lygnalia. Hytta er stilren og preges av praktiske løsninger, god arealutnyttelse og har 5 soverom. Her er det rom for hele familien! Eiendommen har flott utsikt mot Gaustatoppen, Vassfaret, Norefjell og Vikerfjell. Friområde til høyre for hytta er opparbeidet med hellelagt platting. Her er det gode solforhold og mulig å nyte fantastiske solnedganger.

- Delikate farge- og materialvalg av høy kvalitet

- Varmen i boligen kan styres gjennom app

- Lekkert kjøkken fra EPOQ med integrerte hvitevarer

- Det er mulig å bygge anneks og garasje på tomten

- Frostfri utekran gir deg mulighet til å anlegge stamp

- Peisovn fra Nordpeis gir varme og en hyggelig atmosfære

- Hems med to soverom, wc og loftsstue

Innhold

Stor, innholdsrik hytte over 2 etasjer med fem soverom og 11 sengeplasser. I første etasje kommer du inn i en romslig, flislagt entre med varmekabler. Her finner du blant annet tre soverom og flislagt bad med varmekabler og dusjhjørne. Innenfor badet finner du et praktisk, teknisk rom med varmtvannsbereder, tørkemuligheter og opplegg for vaskemaskin. Sikringsskap og bredbånd er plassert i skap på teknisk rom. Stuen er romslig med fantastisk utsikt over både Randsfjorden og fjellheimen. Kvalitetskjøkken fra EPOQ med hvitevarer fra Miele og Electrolux av høy kvalitet. I andre etasje finner du to koselige soverom, loftstue og WC. Det er god plass til sofa i loftstuen da hytta har takløft med to vinduer. Ute har hytta terrasse langs hele fremsiden med utsikt mot fjellheimen. Det er plass til sittegruppe på begge sider av terrasse, og det er utgang til tomten fra begge sider. En hellelagt platting gir gode muligheter for en sittegruppe og bålpannekos. Den romslige ytterborden er isolert, og det er lagt opp strøm til f.eks. fryseboks.

Beliggenhet

Lygna ligger på 620 m.o.h. ca. 1 time fra Oslo og 45 min. fra Gardermoen. Lygnaområdet er, med alle sine aktiviteter og fasiliteter, et yndet reisemål både sommer og vinter. Lynga ligger vakkert til i norsk natur og i sommerhalvåret er det fine turstier i DNT´s rutenett, fiskevann, sykkelstier og mulighet for jakt, bær-og soppturer. På vinteren er området snøsikkert med tidlig snø og et flott ski- og friluftsområde med oppkjørte løyper. Her er det løyper med internasjonal standard, rulleskiløype, snøkanonanlegg, lysløype og anlegg for skiskyting. Skiløypene på ca. 200 km, som kjøres av Øståsen Skiløyper er kjent for sin gode kvalitet og preparering. Traseene, som er brede, går i et variert og kupert terreng. De aller fleste løyper er kjørt med tanke på både klassisk og skøyting. Her kan du spenne på deg skiene også gå rett ut i skiløypene da de starter rett utenfor hytteveggen. Ønsker du et sted for rekreasjon og hvile, da er dette det perfekte stedet for deg. Ca. 15 minutter å gå på ski fra Lygna Skistadion hvor flotte lysløyper venter deg. Anlegget holder internasjonal standard og har egne snøkanoner. I januar 2019 åpner det et barneskileikanlegg med lys - et fint anlegg for liten og stor ca 800 m fra hytta. Lavvo med vedovn og reinskinn. Se mer på http://hadeland-ski.no/turforslag.htm

Standard

Hytta er fra Familiehytta og er en sterkt modifisert Osensjøen med utvidelser. Hytta preges av praktiske løsninger og god arealutnyttelse. Selger overtok hytta i oktober 2017 og har brukt mye tid på å finne optimale løsninger. Hytta er stilren, har høy standard, gode planløsninger og tekniske løsninger.

Gjennomtenkte fargevalg, materialvalg av høy kvalitet, børstet furugulv og flere særtrekk løfter denne hytta. Store vindusflater gir meget gode lysforhold og slipper godt med naturlig lys inn.

Varmekabler i entre, gang og bad. Alle rom bortsett fra masterbedroom og loftstue er utrustet med Adax NEO Wifi panelovner som enkelt og økonomisk styres via app for temperatur og døgnprogrammer.

Børstet furugulv i alle rom ut over flislagt bad og teknisk rom. Det er LED downlights med dimming i stue, kjøkken, entre, gang, loftstue og soverom i 2. etg. Resterende rom og boder har LED lamper i himling.

Stilrent kjøkken fra EPOQ med integrerte hvitevarer som Miele stekeovn, Miele integrert kjøl, Miele oppvaskmaskin, Electrolux ventilator og 60 cm induksjonstopp. Godt med skap- og benkeplass.

Flislagt baderom med varme i gulv, romslig dusjkabinett, skap og baderomsløsning med underskap. Tilknyttet bad finnes et praktisk teknisk rom med opplegg for vaskemaskin. Rommet har elektronisk avtrekksvifte i likhet med baderommet. Sikringsskap med styring av utelys, samt eget skap for bredbånd og router med spredernett (kablet nett) til stue og loftstue. Stor loftstue med takløft som er et populært samlingspunkt.

Ved plassering av sovesofa i loftstue økes antall overnattingsplasser til 13 personer. To vinduer i takløftet og store vinduer på soverom gir gode lysforhold.

Det er mulighet til å bygge anneks eller garasje på tomten om ønskelig. Max utnyttelsesgrad på tomten er 200 m2. Frostfri utekran sikrer vann utendørs hele året om det planlegges å anlegge stamp.

Peisovnen i stua fra Nordpeis sikrer både effektiv varme og koselige kveldsstunder. Komfyrvakt, vannlås med føler, seriekoblede brannvarslere med høyttalerfunksjon.

Tomt

Tomtene er naturtomter og skal i hovedsak bevares som naturtomter.

Garasje / Parkering

Romslig parkering på egen tomt, med plass til 3-5 biler. Mulighet for å sette opp garasje om ønskelig.

Formuesverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017: kr. 900.000. Hentet fra Altinn.no.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Oppgradert hytte av typen Osensjøen fra Familiehytta og er bygget i 2017. Hytta er oppført med ringmur og isolert støpt plate på mark. Børstet furugulv på gulvoverflaten, fliser i entré og gang. Yttervegger i trekonstruksjoner med villmarkspanel utvendig. Saltak bygget i trekonstruksjoner tekket med papp. Hovedinngangsdør med profilerte overflater og vindu. Vinduer og terrassedør med tre-lags glass fra byggeår. Utgang fra stuen til sørvestvendt terrasse på ca. 30 kvm. Bygget i trekonstruksjoner med impregnert trevirke på gulvoverflaten. Platting ved hovedinngangsdør på ca. 10 kvm. Det elektriske anlegget er montert som skjult installasjon. Sort, isolert stålpipie tilknyttet ovn fra Nordpeis i stuen.

Det vises særskilt til reguleringsplan og reguleringsbestemmelser for Lygna Sør i Gran kommune, Plan ID: E-?229/Arkivsak: 11/03524. Denne er vedlagt i salgsoppgaven og må leses nøye i sin helhet.

Her kommer det bl.a. frem at (sitat): "På hver tomt kan det tillates maks BYA = 200 kvm. Det tillates oppført 3 bygninger pr tomt. Eventuell sidebygning skal ikke være større enn 50 kvm. Innenfor tillatt BYA kan det bygges terrasse på maks 30 kvm.. ( ) Det skal opparbeides atkomst og to biloppstillingsplasser på hver 18 kvm innenfor hver tomt. Biloppstillingsplasser medregnes innenfor total tillatt BYA. ( ) Garasje/uthus/anneks skal oppføres samtidig med, eller senere enn, hovedhytte."

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.11.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 110 kvm

Hovedplan:

Bruksareal: 97 m².

Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, tre soverom, bad og teknisk/vaskerom. Kjøkken i åpen løsning mot spiseplass og stue.

Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Hems:

Gulvareal: 35 m². Rom: 2 soverom, WC og loftsstue.

Hemsen er ikke et måleverdig areal på grunn av lav takhøyde (1,89 m).

Det er også en isolert bod på ca. 4,9 kvm ved hovedinngangen.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av hytta som fritidsbolig er tillatt.

Oppvarming

Varmekabler i entre, gang og på baderom. Panelovner, Adax Neo wifi, i stue, kjøkken, to soverom nede, to soverom oppe. I tillegg er det en enkel panelovn i teknisk rom.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter for vann- og avløpsrør belastes kr. 4.769,- i 2019.

Eiendomsskatt i 2019 utgjør kr. 444,-.

Renovasjon utføres av ekstern leverandør, Hadeland og Ringerik Avfallsselskap.

Det er pliktig medlemskap i Lygnalia Hyttevelforening og hytteeier er pliktig til å betale kr. 800,- for innmelding og 6.000,- hvert år i felleskostander til Lygnalia Drift. Avgiften kan hvert år reguleres ihht. kostandsutviklingen. Avgiften inkluderer bruk av veier og parkeringsplass, snørydding, samt vedlikehold av stikkledninger for vann og avløp.

Hytta har fiber fra Telenor og bredbånd (50MB) med wifirouter. Det er bindingstid på abonnomentet frem til juli 2019. Pris pr. mnd for internett er kr. 449,-. Abonnement vil overdras til ny eier. Det er spredernett i hytten slik at det er kablet nett til både stue og loftstue.

Adkomst

Hytta ligger på 603 meter i Størrhalsrunden 12 i Lygnalia. Ta av fra RV 4 til Lygnasæter Hotell. Deretter gjennom elektronisk bom ved skiparkeringen. Kjør gjennom første hyttefelt inntil veien faller og knekker skarpt til høyre. Ta så til høyre inn Størrhalsrunden.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, skiløypetrase, energianlegg, vannforsyningsanlegg, renovasjonsanlegg, avløpsanlegg, kombinert bebyggelse og anleggsformål, fritidsbebyggelse /utleiehytter, etter reguleringsplan "Hyttefelt Lynga sør", datert 25.09.2014.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter/heftelser på eiendommens grunnbok.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gran kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin på teknisk rom og fryseboks i ytterbod. Persienner og rullgardiner i hytte, og lamper i stue/kjøkken. Hyller i bod inne og ute, samt kommoder i 2. etg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jh@schalapartners.no eller SMS: 91 65 19 02 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Hytten kan overtas etter avtale med selger innen kort tid. Det er avtalt ett leieforhold 28.-31. mars som gir kr. 15.000,- i leieinntekt under NM på ski del 2. Det legges til grunn at dette leieforholdet gjennomføres iht. avtale.

Diverse

- Eltilsyn gjennomført 09.09.18 av Eltilsynet AS og ingen feil funnet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.