Markveien 42B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Markveien 42B

  • 0554 Oslo
Prisantydning
9 400 000,-
Fellesgjeld
358 735,-
Totalpris
9 766 644,-
Ligningsverdi
1 989 442,-
Fellesutgifter
8 668,- (Drift og vedlikehold, varmtvann, tv/bredbånd, vaktmester, renhold, nedbetaling gjeld, forsikringer, forretningsførsel, kommunale avg. m.m. Eiendomsskatt faktureres fire ganger gjennom felleskostnadene. Eiendomsskatten er i dag kr.1324,- pr. gang.)
Beregnet totalkostnad
9 400 000,- (Prisantydning)
358 735,- (Andel av fellesgjeld)


9 758 735,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


9 766 644,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
141m²
Bruksareal
141m²
Bruttoareal
156m²
Tomt
776m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
6
Oppholdsrom
3
Soverom
3
Byggeår
1895
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
664
Seksjonsnummer
9
Energimerking
G
Finn-kode
149699094
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Katrine Solvåg

+47 986 155 15
  • Nabolagsprofil

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

av boligene er eldre enn 20 år

84%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

49%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Markveien 42B Salgsoppgave

Oppdragsnummer

16-19-0080

Adresse og matrikkel

Markveien 42B, 0554, Oslo, Gnr.228 Bnr.664 Snr.9 Andelsnr.20 Orgnr.953846241 i Oslo kommune

Eier

Knut Ståle Dischington

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

141 / 141 m²

BTA er mål til 156kvm.

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er siste år (juni 2018 - juni 2019) ca.: 15 627 kWh

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 776 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1.februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Det er IN-ordning med mulighet for individuell netbetaling av gjeld.

Innhold

Leiligheten består av 2 etasjer og inneholder følgende:

4. etasje:

- Entré, stue, spisestue, bad og kjøkken med videre adkomst til balkong.

5. etasje:

Loftstue med hems over bad, 3 soverom (hovedsoverommet har adkomst til gang som brukes som walk-in-closet, bad og romslig takterrasse.

I tillegg disponerer dagens eier 1 kjellerbod på ca. 7,6kvm.

Takhøyden i boden er målt til 180cm.

Entré

Fra populære Markveien går du inn via et portrom som fører deg videre inn til en idyllisk bakgård. I midten av portrommet finner du inngangsdøren til B-oppgangen. Her tar du turen opp trappen til byggets 4. etasje, velkommen inn. Entreen gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Inngangspartiet i leiligheten er luftig ettersom at den har en takhøyde på ca. 2,82 m. Her er det godt med garderobeskap for det man måtte ha av yttertøy og sko. Den profilerte inngangsdøren er brannklassifisert (B30). Leiligheten har også dørcalling i inngangen med portåpner. Gulvet i entreén er lagt med parkett i fiskebensmønster, ellers er vegger og himling malt i lyse fargetoner.

Stue

Stuen er et stort, luftig rom med god takhøyde ca. 3,4m, originale detaljer som rosett, stukkatur og store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Stuen oppleves som både åpen og romslig. Det er installert en flott, moderne vedovn med glassdører i 2011. Borettslaget rehabiliterte forøvrig pipeløpet i 2011. Stuen har ellers god plass til stor sittegruppe, bokhyller og evt. reoler. Fra stuen har man videre adkomst til leilighetens spisestue.

Spisestue

Gjennom de originale fløydørene fra stuen finner vi spisestuen. Rommet fungerer som en forlengelse av stuen. Her er det rikelig med plass til både venner og familie til sosiale sammenkomster. Rommet har godt med plass til stor spisestue. Også her finner man igjen de originale elementene som velbevart stukkatur og rosett. Ellers er veggene tidsriktig malt og gulvet er belagt med parkett.

Bad

Badet i 4. etasje benyttes i dag som vaskerom. Gulvflaten er belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte. Ellers inneholder badet vegghengt servantskap i slett hvit utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras og speil med belysning over servant. Dusjhjørne med dusjarmatur fra Vigour og gulvstående toalett fra Porsgrund. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuene og har hyggelig utsikt mot kvartalets gårdsrom. Planløsningen gir plass til en praktisk spisestue for hverdagsmiddagen eller når barna skal gjøre lekser. Innredningen er romslig med rikelig benke- og skapplass. Selve kjøkkeninnredningen er fra HTH (2000/2009). Skapene har glatte fronter. Planlimt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Mora. Det er lagt opp ekstra belysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Ellers har kjøkkenet integrerte hvitevarer som induksjonstopp og stekeovn fra AEG. Oppvaskmaskin fra Bosch. Kjøleskap med fryser fra Siemens. Ventilatoren i overskapet er fra Bosch. Til info er induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og ventilator er fra 2019, disse medfølger i salget. Fra kjøkkenet har man videre adkomst til hyggelig balkong.

Balkong

Balkongen ligger i østvendt retning og er på ca. 3,3kvm. Her har man utsyn mot rolig bakgård. På sommerstid er bakgården både grønn og frodig. Siden man bor i 4. etasje byr også balkongen på flotte lysforhold. Selger opplyser om sol fra tidlig om morgenen til ca. 18. Balkongen ble forøvrig satt opp i regi av borettslaget i 2016. Her er det plass til diverse kafémøblement. Har du grønne fingre? Hva med å plante din egne lille urtehage her?

Loftstue

I boligens loftsetasje, finner man en romslig, åpen og luftig stue med opptil 4 meters takhøyde. Loftet har et gulvareal på ca. 64kvm. De store vindusflatene mot takterrassen slipper inn rikelig med dagslys. Samtidig har rommet svært gode møbleringsmuligheter til både sofaseksjon, bokhyller etc. Dette er den perfekte plassen for en TV-stue eller lekestue for de minste.

Bad

Delikat og tidsriktig utført baderom fra 2010. Badet er pene flislagte flater på gulv og vegg. Gulvet har varmekabler. Taket nedsenket med downlights, som kan dimmes. Det er etablert en ekstra lagringshems over badet (perfekt for ekstra oppbevaring). Eller inneholder badet romslig vegghengt servantskap i slett utførelse, dobbelservant på benkeplate med to-greps armaturer fra Grohe. Speil med innebygget belysning og klokke. Det er også lagt opp ekstra stikkontakt på vegg over servantene. Toalettet og bidet er fra Villeroy & Boch. Dusjhjørnet har innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Hansgrohe og det er satt inn gulvstående badekar fra Oxo med to-greps armatur fra Grohe. Fra badekaret kan man titte ut gjennom takvinduet.

Takterrasse

Østvendt takterrasse på ca. 8kvm. På terrassen er det godt med plass til sittegruppe, grill, beplantning etc. Terrassen byr også på en svært hyggelig utsikt - med svært lite innsyn. Det er lagt opp belysning på terrassen og ekstra stikk-kontakt.

Hovedsoverom

Alle soverommene er av god størrelse. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng og det er satt inn en 2m plassbygd skyvedørsgarderobe, med hylle- og opphengsløsning.I tillegg er det laget en egen walk-in garderobe i tilknytning til hovedsoverommet for ekstra oppbevaring.

Soverom 2

Ønsker du deg kontor eller barnerom? Her er det mulighet for det meste. Soverommet har skyvedørsløsning ut mot takterrassen.

Soverom 3

Soverom 2 fungerer perfekt som et gjesterom. Her har man godt med plass til seng, skrivepult og eventuell oppbevaring.

Fellesareal

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse gangveier. Gangarealene er belagt med brostein, sittegrupper og sykkelparkering. På sommerstid er dette et yndet sted med en god bok, eller for ungene til å leke. Borettslaget er flinke til å arrangere bakgårdsarrangementer, grilling, sommerfest og loppemarked. Selger opplyser også om godt oppmøte på fellesdugnader.

Felleskostnader

8 668 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, tv/bredbånd, vaktmester, renhold, nedbetaling gjeld, forsikringer, forretningsførsel, kommunale avg. m.m. Eiendomsskatt faktureres fire ganger gjennom felleskostnadene. Eiendomsskatten er i dag kr.1324,- pr. gang.

Avdrag fellesgjeld

Kapitalkostnad fellesgjeld er pr. 3.6.19: 1736,- pr. mnd.

Etasje

Leiligheten strekker seg over 4. og 5. etasje.

Garasje / Parkering

Dagens eier leier i dag garasjeplass 2 kvartaler unna leiligheten (Korsgata/Øvre gate). Om ønskelig kan denne plassen videreleies til ny eier av boligen for 1250kr pr. mnd, dersom skriftlig leieavtale inngås med uleier innen 1. september 2019.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 989 442 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 161 990 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Gulv mot grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon. Yttervegger av mur/teglstein utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takplater/takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Følgende attester foreligger på eiendommen:

Markveien 42A-B - Innredning loft tillagt underliggende leil og ny boenhet mm - Ferdigattest - 2013.

Markveien 42A-B - Balkonger - Ferdigattest - 2016.

Markveien 42 A-B - Åpning gavlvegg mot Markveien 38 - Ferdigattest - 1988.

Markveien 42 - Vindu i gavlvegg - Ferdigattest - 1990.

Markveien 42 - Større åpning i bærevegg 1 etg - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) - 2013.

Markveien 42 - Fasadeendring - Ferdigattest - 1995.

Markveien 42 - Dør i brannvegg i atelier - Ferdigattest - 1995.

Markveien 42C - Vindfang over inngang 2 etg - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) - 2013.

Markveien 42B - Utveksling og riving bærevegg H0203 - Ferdigattest - 2008.

Markveien 42A-B - Vaaningshus - Eks-dok (attestert) - 1895.

Markveien 42A-B - Sammenslaaing leil og innredning bad og WC mm - Ferdigattest - 1983.

Markveien 42A-B - Ombygging til serveringslokale 1 etg - Ferdigattest - 1972.

Markveien 42A-B - Bruksendring bakeri til atelier (9stk) - Ferdigattest - 1989.

Boligens areal

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 141 kvm, Bruttoareal: 156 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 82 m².

Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, spisestue, kjøkken, trapperom og bad.

5. etasje:

Bruksareal: 59 m².

Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, trapperom, gang og 3 soverom.

Gulvarealet er målt til 64kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Det er lagt varmekabler i gulv på bad i loftsetasjen og det er peisovn i stue. Pipeløpet ble forøvrig rehabilitert i regi av borettslaget i 2011.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre), eiendomsskatt (faktureres gjennom forretningsfører hvert kvartal), utvidelse av kabel-TV/Internettpakke m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, forretninger, kontor, lager, fellesareal, friområde/park, industri, kultur, offenlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det både renoveres og oppgraderes i området. For nærmere spørsmål rundt dette, ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1990/30573-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.16.05.1990

BELØP: NOK 2.905.200

Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S

Lnr: 1087765

Overført fra: 0301-228/664

Gjelder denne registerenheten med flere

1990/30573-2/105 ** Prioritetsbestemmelse 16.05.1990

Prioritet etter obligasjon til Husbanken,

som til enhver tid hviler på eiendommen

2015/854349-1/200 ** Diverse påtegning 17.09.2015

Påtegning om pantutvidelse til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantebeløpet er forhøyet til kr. 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr. 468248

2011/705428-1/200 Pantedokument 05.09.2011

BELØP: NOK 13.805.000

Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS

Org.nr: 885621252

Overført fra: 0301-228/664

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854451-1/200 ** Diverse påtegning 17.09.2015

Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573, oppjustert pantebeløp til kr 3.633.240 tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248, påført senere utvidelse til å

gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000. datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl.

2012/468248-1/200 Fellesobl. for bor.innsk.13.06.2012

BELØP: NOK 728.040

Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S

Lnr: 1087765

Opprinnelig tinglyst som forhøyelse

av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 30573/1990

Overført fra: 0301-228/664

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854407-1/200 Pantedokument 17.09.2015

BELØP: NOK 900.000

Panthaver:OBOS BBL

Org.nr: 937052766

Pantedokumentet er datert 22.11.2012

Viker prioritet for fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248.

Fellesobligasjonen er senere utvidet til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854554-1/200 Pantedokument 17.09.2015

BELØP: NOK 1.078.298

Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS

Org.nr: 885621252

Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248.

Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass

3/Markveien 38-42. Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokumentet kr 13.805.000 i favør av Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854796-1/200 Pantedokument 17.09.2015

BELØP: NOK 900.000

Panthaver:OBOS BBL

Org.nr: 937052766

Pantedokumentet er ikke datert.

Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248. Fellesobligasjonen er senere utvidet til å

gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl. Pantedokumentet har videre prioritet

etter pantedokument kr 13.805.000 i favør Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse. Pantedokumentet har prioritet etter pantedokument kr 1.078.298 i favør Terra BoligKreditt AS,

datert 22.11.2012.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-1/200 Bestemmelse om bebyggelse 28.10.2015

Med flere bestemmelser

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 19.12.1908 med dok.nr. 900357.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-2/200 Bestemmelse om bebyggelse 28.10.2015

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 25.08.1921 med dok.nr. 920716.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-3/200 Best. om vann/kloakkledn.28.10.2015

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 28.01.1942 med dok.nr. 400595.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-4/200 Bestemmelse om bebyggelse 28.10.2015

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Kan ikke slettes uten samtykke fra Bygningsrådet

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 27.08.1957 med dok.nr. 411284.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-5/200 Bestemmelse om bebyggelse 28.10.2015

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bakeri m.v

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 07.08.1969 med dok.nr. 514918.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-6/200 Erklæring/avtale 28.10.2015

vedr. mel - pilo

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 25.09.1970 med dok.nr. 515088.

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1000341-7/200 Erklæring/avtale 28.10.2015

RETTIGHETSHAVER: KNR:0301 GNR:228 BNR:636

Bestemmelse om adkomstrett for rep. og vedlikehold.

Bruksrett til gangadkomst.

Opprinnelig tinglyst i gnr. 228, bnr. 184, snr. 1, 2, 3, 4 og 5. Tinglyst 02.12.1991 med dok.nr. 64734.

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/223082-1/200 Best. om adkomstrett 15.03.2016

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:184 Snr:6-17

Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/223082-2/200 Erklæring/avtale 15.03.2016

Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av uteareal

Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/223082-3/200 Erklæring/avtale 15.03.2016

Bestemmelse om gjensidig bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning

Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/223082-4/200 Best. om vann/kloakkledn. 15.03.2016

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:184 Snr:6-17

Bestemmelse om stikkledning gjenenom annen eiers grunn

Bestemmelse om adkomstrett

Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

Gjelder denne registerenheten med flere

2017/170678-1/200 Pantedokument 24.02.2017

BELØP: NOK 200.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Gjelder denne registerenheten med flere

Elektronisk innsendt

2017/258535-1/200 Pantedokument 24.03.2017

BELØP: NOK 500.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Gjelder denne registerenheten med flere

Elektronisk innsendt

Grunndata

2014/774178-1/200 Seksjonering 12.09.2014

opprettet seksjoner:

snr: 5

formål: Samleseksjon bolig

sameiebrøk: 19734/27616

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Hyggelig og veldrevet borettslag bestående av 36 andeler. Borettslaget er én seksjon i tre sameier; Sameiet Olaf Ryes plass 3, Sameiet Markveien 38 og Sameiet Markveien 42.

Olaf Ryespl.3 Markvn 38/42 Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953846241, og ligger i bydel 2 Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Markveien 38-42 og Olaf Ryes Plass 3

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Ingen forkjøpsrett, kun krav om styregodkjenning.

- Lave omkosninger - ingen dok.avgift.

- Borettslaget er tilknyttet skringsordning.

- IN-ordning.

- Renholdsservice utføres av Rene Trapper

- Avtale om vaktmestertjeneste med Novak.

- Canal Digital er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har to lån i EIKA.

Andel gjeld for denne leiligheten: 358.735,- pr. 03.06.2019.

Andel formue for denne leiligheten: 0,- pr. 31.12.2018.

Lånenr: EIKA6-200110046

Type: Annuitet

Restsaldo: 7.279.089,-

Restløpetid: 23 år.

Term pr år: 12

Rente: Flytende, 2,90%

Andel av saldo: 358.735,-

Kapitalkostnader: 1.783,-

Lånenr: EIKA4-152059814

Type: Annuitet

Restsaldo: 913.168,-

Restløpetid: 22 år og 10 mnd.

Term pr år: 12

Rente: Flytende, 2,90%

Andel av saldo: 0,-

Dette lånet er fordelt på de beboerne som har fått oppført balkong (ikke denne leiligheten).

Lån i Eika Boligkreditt på (opprinnelig ca. 8 mill.) gjelder rehabiliteringer i forbindelse med utbygging av loft og inkluderer fasade, tak, noe dreninger/avfukting av kjeller og branndører, piperehabilitering i tillegg til refinansiering av Husbanklånene fra byfornyelsen. Dette lån er tilknyttet til IN-ordningen, hvor kapitalkostnader avregnes kvartalsvis.

Nedbetalingstidspunkt er 30.03 og 30.09, man må kontakte forretningsfører i god tid dersom man ønsker å benytte seg av IN-ordningen.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

358 735,- pr. 03.06.2019

Andel formue

0,- pr. 31.12.2019

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 872236

Regnskap

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 798 923 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2017-2018: Oppgradering bakgård ved Markveien 42

2016-2017: Rehabilitering av kjellere - Brl har betalt andel av rehabilitering

2016-2017: Balkongutbygging

2016: Canal Digital har lagt fiber

2014: Skiftet/oppgradert pipehatt av Pewi

2013: Bakgård - ferdigstillelse ved Olaf Ryes plass 3

2012: Balkongutbygging

2011: Oppussing oppganger og bakgård

2011: Piperrehabilitering

2008/09: Loftutbygging med følgende tiltak:

*Takrehabilitering

*Fasaderehabilitering

*Kjelleravfukting og drenering.

2004: Brannvarsling og bakgård:

*Installering av nytt brannvarslingsanlegg i

alle bolig- og næringsseksjoner

*Oppgradering av bakgård Olaf Ryes plass 3 / Markveien 38/42

*Pusset opp deler av fasade i bakgårdene

*Byttet takrenne i bakgård

2002: Nye porttelefoner og gjennomgang av låssystem.

2001: Utført spyling av rør.

2000: Oppgradert el.anleg med jordfeilbryter.

Borettslaget har seksjoner i tre sameier; Sameiet Olaf Ryes plass 3, Sameiet Markveien 38 og Sameiet Markveien 42. I Sameiet Olaf Ryes plass 3 og Sameiet Markveien 38 er det lån knyttet til rest fra rehabiliteringene knyttet til loftutbyggingen, mens det for Sameiet Markveien 42 er lån knyttet til rehabilitering av kjeller. Borettslaget er pro rata ansvarlige for lånene og betjener disse via felleskostnader til sameiene.

Oslo Kommune har avdekket skader på stikkledning inn til MV38, som er utbedret. I forbindelse med gateoppussingsprosjekt for Markveien, i regi kommunen, håper styret å ta stikkledninger til de to andre sameiene også, samt drenering av grunnmur. Pt. uklart hva kostnadene vil bli.

Styret bekrefter pr. mail den 04.06.2019 følgende:

- Er noen planlagt rehabilitering i nærmeste fremtid som vil/er av betydning for ny eier? Nei, ingen planlagt rehabilitering.

- Holder dere for tiden på med noe rehabilitering som er av betydning? Nei, ingen pågående rehabilitering av betydning.

- Evt. økning i fellesgjeld/fellesutgifter? Nei, ingen kjente økninger utover normal indeksjustering.

- Har dere noen rettslige konflikter av betydning? Nei.

- Praktiserer dere dugnad? Ja, 2 ganger per år, apr og okt.

- Om dere har internett, hvem leverer pakken? Telenor.

Husdyrhold

Hund og katt er tillatt etter retningslinjer i husordensreglene. Skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle taklamper, kjøleskap og vinskap kan medfølge om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansv. megler: Steinar Hånes.