Sofienberggata 59D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Sofienberggata 59D

  • 0563 Oslo
Prisantydning
7 600 000,-
Fellesgjeld
337 405,-
Totalpris
7 957 130,-
Ligningsverdi
1 914 033,-
Fellesutgifter
9 358,- (Drift og vedlikehold, varmtvann/fyring, kabel-tv og bredbånd, vaktmester, renhold, felles bygningsforsikring, styrehonorar, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld (kapitalkostn: 2 837,-), kommunale avgifter m.m)
Beregnet totalkostnad
7 600 000,- (Prisantydning)
337 405,- (Andel av fellesgjeld)


7 937 405,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
8 625,- (Transportgebyr)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


19 725,- (Omkostninger totalt)


7 957 130,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
132m²
Bruksareal
133m²
Bruttoareal
146m²
Tomt
8 513m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
6
Oppholdsrom
2
Soverom
4
Byggeår
1946
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
143
Ekstra toalett
1
Energimerking
G
Finn-kode
143711033
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43
  • Nabolagsprofil

96%

av boligene er eldre enn 20 år

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

69%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Sofienberggata 59D

Oppdragsnummer

17190059

Adresse og matrikkel

Sofienberggata 59D, 0563 Oslo

Gnr. 229, Bnr. 143 og aksjenr. 195-196 i Oslo kommune, orgnr. 921704976

Eier

Jan Ola Beskow og Sofie Persvik

BRA/PROM

133 / 132 m²

Antall soverom

4

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1946

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Totalbeløp for hele 2018 var kr 7 272,- (varme og varmt vann er inkludert i felleskostnader).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 8 513 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og flott 6-roms beliggende høyt og fint til i 4. etasje. Super beliggenhet på Sofienberg, ved foten av Tøyenparken og med kort vei til alle fasiliteter. Gjennomgående planløsning og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.

- Toppleil. med flott utsikt

- Sydvendt balkong fra stue, vestvendt balkong fra kjøkken

- Hjørnestue med peis

- Romslig spisestue med fransk balkong

- Separat kjøkken med hvitevarer

- Flislagt bad og dusjrom fra 2010 i regi av aksjelaget

- Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel

- Separat wc

- Fire luftige soverom

- God lagringsplass

- Pen parkett og lysmalte overflater fra 2013/14

- Varmtv. og fyring v/fjernvarme ink

- Kabel-tv og internett fra GET ink

- Grønne fellesarealer

- Veldrevet aksjelag

- Tre boder

- Fellesbod for sykler og barnevogn

- Sikringsordning

- Kort vei til alle fasiliteter!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og inneholder: entré/gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, dusjrom, toalettrom, bod, mellomgang og 4 soverom. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 4,1 kvm. Utgang fra kjøkken til vestvendt balkong på ca. 4,5 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på hhv. 6,8 kvm og 8,7 kvm, samt én loftsbod med målbart areal på ca. 7 kvm, og gulvareal på ca. 16 kvm. Det er også fellesbod for oppbevaring av sykler og barnevogner.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. Carl Berner ligger også er et steinkast fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk og buss.

Går du litt til kommer du til Grünerløkka med et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m. Til fots tar det ca. 7 minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.

Det er flere store grøntområder og parker i området med blant annet Tøyenparken (like utenfor) som benyttes som akebakke på vinterstid, samt til soling, grilling eller annen lek og aktivitet på sommeren. Det er også få minutters gange til Botanisk hage, Ola Narr og Sofienbergparken.

For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Actic Tøyen, Fresh Fitness, SATS/Elixia, Bare Trening og flotte joggeturer i hyggelige omgivelser som Botanisk hage og Tøyenparken. Dersom man ønsker en litt annen type aktivitet finner man blant annet Munchmuseet og Naturhistorisk museum rett ved leiligheten. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi, apotek, vinmonopol m.m. Flere barnehager og skoler i gangavstand.

Fra Sofienberggata er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (31 bussen), eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. For øvrig går også buss nr. 20 fra Finnmarkgata (like utenfor) med hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen.

Tøyen tog stasjon ligger øverst i Tøyenparken hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Adkomst til kott med hyller og kleshengerstativ. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Stor og flott hjørnestue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. Åpen peis i hjørnet som gir lun og god varme. Store vindusflater og adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig. Åpen løsning mot spisestue.

Spisestue

Boligen har også en flott spisestue hvor det er plass til stort bord og tilhørende stoler. Her kan man samle venner og familie til hyggelige lag! Fransk balkong som kan åpnes opp for å slippe inn morgensolen.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren innredning, samt rikelig skap- og benkeplass. Kjøkkenøy med oppbevaringsplass og rom for sitteplasser rundt. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med induksjonstopp fra Bosch, stekeovn fra Electrolux, oppvaskmaskin fra Miele, samt kjøleskap med fryser fra Ikea. Adkomst til den vestvendte balkongen.

Bad

Flislagt baderom som ble oppgradert i regi av aksjelaget i 2010. Varme i gulv og downlights i tak. Servant på benkeplate av tre med ett-greps armatur fra Ikea. Skuffer med glatte fronter under og speilskap over. Belysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dusjforheng og dusjarmatur fra Oras. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Mekanisk avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Separat flislagt dusjrom (også fra 2010) med downlights. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson og skap med speildør på vegg. Dusjarmatur med hånddusj. Mekanisk avtrekksventil i himling.

Separat toalettrom med flislagt gulv og vegger i malte flater. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch.

Balkong 1

Denne balkongen har utgang fra stue. Sydvendt med morgen- og formiddagssol, samt fin utsikt mot bl.a. Ekeberg, Tøyen og Botanisk hage. Balkongen er på ca. 4,1 kvm med fin plass til utemøblement og planter. Treheller på balkongdekket.

Balkong 2

Denne balkongen har utgang fra kjøkkenet. Vestvendt med nydelig ettermiddags- og kveldssol til den går ned bak Botanisk Hage på sommerstid. 4,5 kvm med god plass til diverse utemøbler. Treheller på balkongdekket.

Soverom 1

Lyst og romslig soverom som egner seg godt som hovedsoverom. Plass til dobbeltseng og nattbord. 1,6 meter garderobeskap.

Soverom 2

Pent soverom med mange innredningsmuligheter. Rikelig lagringsplass i garderobeskap (2,5 meter), samt plassbygget skap på 0,5 meter.

Soverom 3

Soverom med vegghengte servant og plassbygget skap på 0,5 meter

Soverom 4

Soverom med vegghengte servant og plassbygget skap på 0,5 meter

Overflater:

Gulv: Parkett og linoleum med lister fra 2014. Fliser på bad/dusjrom og toalett.

Vegger: Malte flater og tapet. Alle overflater malt i 2013/14. Fliser på bad/dusjrom.

Tak: Malte flater. Alle overflater malt i 2013/14. Downlights på kjøkken, bad og dusjrom. Opplyses om noen defekte downlights på kjøkken.

Felleskostnader

9 358 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann/fyring, kabel-tv og bredbånd, vaktmester, renhold, felles bygningsforsikring, styrehonorar, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld (kapitalkostn: 2 837,-), kommunale avgifter m.m

Etasje

4 etasje

Tomt

Felles eiet tomt på 8 512 m². Pent opparbeidede fellesarealer med asfalterte internveier, gressplener, variert beplantning og sittegrupper. Det arrangeres hyggelige samlinger i bakgården flere ganger i året, med bl.a. pølser og loddtrekking.

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet deler parkeringsplass med Helgesens gate. Disse leies ut etter ventelister og de som ønsker plass kan ta kontakt med parkeringsutvalget på e-post parkering@s59.no. Hver boenhet får årlig utdelt ett parkeringsbevis til gjesteparkeringen, som er parkeringsplassene langs Sofienberggata. Styret jobber med å etablere ladestasjoner for el-biler.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 914 033 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 890 519 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong/murkonstruksjon. Yttervegger av malt teglstein. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater(ikke besiktiget). Leiligheten har Sweedor entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdører med to-lags glass fra 1996 i stue og på kjøkken. Balkongdør på fransk balkong med to-lags glass fra eldre ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass fra 1996 i stue og kjøkken. Resterende vinduer med to-lags glass fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for rebabilitering av våtrom fra 2011. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 133 kvm, Bruttoareal: 146 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se bestemmelser i aksjelagets vedtekter.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmt forbruksvann via fjernvarme. Varmtvann/fyring er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme (kabler) på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tilegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Adkomst fra Sofienberggata 59D. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er listet som bevaringsverdig hos Byantikvaren.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/trafikkområde, friområde, byggeområde for allmennyttig formål (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1949/417779-3/105 Bestemmelse om bebyggelse 29.12.1949

Bestemmelse om benyttelse

Bestemmelse om veg

Bestemmelse om gjerde Gjelder denne registerenheten med flere

1996/73497-1/105 Bestemmelse om veg 20.12.1996

Rettighetshaver Statens vegvesen Oslo

1996/73497-2/105 Best. om adkomstrett 20.12.1996

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:142 Med flere bestemmelser

2001/55552-1/105 Obligasjon 18.09.2001

BELØP: NOK 16.000.000

Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Lnr: 1087116

2009/924490-1/200 Pantedokument 02.12.2009

BELØP: NOK 15.400.000

Panthaver:OBOS BBL

Org.nr: 937052766

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 88 leiligheter knyttet til aksjer. Sofienberggata 59 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921704976, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

- Aksjelagets hjemmeside: www.s59.no

- Aksjelaget har 11 sportsboder med veggoppheng for sykler m.m.

- Aksjeselskapet har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.

- Get er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Aksjelaget har fellesvaskeri.

- Tilknyttet sikringsordning.

- Bygningsmessige endringer i leiligheten/endring av planløsning må søkes om skriftlig til styret.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 337.405,- per. 01.03.2019.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 34.190,- 31.12.2018.

Aksjelaget har et lån:

Lånenumer OBOS01-98207563498

Type: Annuitet

Restsaldo: 18.477.410,-

Restløpetid: 11 år 8 md.

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente (20.03.2019): 2,75%

Andel av saldo: 337.405,-

Kapitalkostnader: 2.837,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

337 405

Andel formue

34 190

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 80659287

Regnskap

Årets resultat for 2017 viste et overskudd på kr 1 706 894,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2017 var kr 1 716 500.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og retningslinjer for miljø og trivsel ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Styret har blitt forelagt et forslag til en helhetlig plan for utbedring av uteområdene. Planen er delt inn i en maksimumsetablering og en minimumsetablering. Alternativene er utarbeidet gratis av en landskapsarkitekt som bor i aksjelaget og er basert på befaring med interesserte beboere sommeren 2017, samt på innspill fra styret.

- Styret har arbeidet, og fortsetter å arbeide sammen med en egen arbeidsgruppe, med å vurdere om og eventuelt hvordan det skal etableres ladepunkter tilknyttet boligaksjeselskapet. Arbeidet er pågående.

- Generalforsamlingen ga Styret i AS Sofienberggata 59 fullmakt til å inngå avtaler om rehabilitering av horisontale avløpsrør i grunn og under bygg med en total låneramme på inntil kr 3 500 000,-. Arbeidet er nå utført i alle tre boligblokkene.

Tidligere vedlikehold:

- 2017: Oppgradering av belysning, samt utskifting av branndører mellom kjeller og trappeoppgang i alle oppganger.

- 2016: Oppgradering av maskinpark i fellesvaskeri.

- 2015/2016: Oppgradering av fyrrom og radiatoranlegg ifm. at boligaksjeselskapet koblet seg på fjernvarmenettet. Fyrrommet besto før oppgraderingen av tre oppvarmingskilder: elektrokjeler, oljefyrer og varmepumpe. Utvendig nedgravd oljetank ble fjernet.

-2013/2014: Bytte av balkongdører i alle felles trappeløp.

- 2013: Utbedring av lekkasjer i tilknytning til fellesvaskeri

- 2009/2010: Alle sentrale vertikale rørsystemer ble oppgradert (inkludert soilrør). De fleste leilighetene gjennomførte samtidig en oppgradering av bad og toalett.

Det må alltid påregnes generelt vedlikehold av aksjelaget. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er lov å holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for utleieren eller de øvrige brukerne av eiendommen. Det er under alle omstendigheter lov til å holde dyr som ikke oppholder seg utendørs. Det skal på forhånd sendes søknad til styret og undersøkes med beboere i den aktuelle oppgangen. Se eget punkt med retningslinjer i aksjelagets trivselsregler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:

- Lamper over spisebord i spisestue

- Lamper over kjøkkenøy på kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang.

- Noen downlights på kjøkkenet fungerer ikke. Usikkert årsaken er.

- Eier skiftet ut tre linoleumplater på kjøkken etter mindre vannlekkasje ved rensing av rør under vask, hvilket ført til glipper i plater.

- Montert lampe på et soverom (rom med vask), lampe i garderobe i gang, dimmerlys over spisebord, samt stikk og lys til baderomsskap i 2018 v/Leithe Elektro AS.

- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.