• Garver Ytteborgsvei 127 B

  • 0977 Oslo
Prisantydning
10 500 000,-
Totalpris
10 776 399,-
Ligningsverdi
1 878 167,-
Kommunale avgifter
18 806,- (I tillegg kommer eiendomskatt for 2019 på kr. 4.230,-)
Beregnet totalkostnad
10 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
262 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 500 000,-))
12 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


276 399,- (Omkostninger totalt)


10 776 399,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
186m²
Bruksareal
186m²
Bruttoareal
204m²
Tomt
2 294m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
2
Soverom
5
Byggeår
1880
Gårdsnummer
105
Bruksnummer
15
Energimerking
E
Finn-kode
149572392
Sist endret
  • Visninger

  • Kontakt megler for visning

Eiendomsmegler MNEFFagsjefPartner

Bjørnar Mikkelsen

+47 938 98 132
  • Nabolagsprofil

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

86%

eier sin egen bolig

76%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

har inntekt over 300.000

Oppdragsnummer

16-19-0105

Adresse og matrikkel

Garver Ytteborgsvei 127 B, 0977, Oslo, Gnr.105 Bnr.15 i Oslo kommune

Eier

Marte Knoph Berg-Eriksen

Dhita Siauw

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 806 pr. år

I tillegg kommer eiendomskatt for 2019 på kr. 4.230,-

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

For denne boligen er det oppført eiendomskatt for 2019 på kr. 4.230,-

BRA/PROM

186 / 186 m²

Antall soverom

5

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1880

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 2 294 kvm, Eierform: Eiet tomt

Beskrivelse

Velkommen til Garver Ytteborgsvei 127 B - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

SJELDEN SJANSE!

Stig Gård er en vel bevart Akergård og består i dag av et hovedhus i sveitserstil, stabbur, dobbel garasje og anneks omkranset av en frodig hage på hele 2,3 mål. Stort utviklingspotensiale og gode utleiemuligheter Småbruket er svært pent opparbeidet med bærbusker, plommetrær, rabarbra, iris, peoner, store løvtrekroner og syriner.

Gården har blitt modernisert og påkostet i senere tid. All oppussing er gjort med respekt for den gamle byggemåten. Før innflytning i 2013 ble badet i 2. etasje modernisert, og nytt bad i 1. etasje etablert. På loftsgulvet ble det lagt ny glava (40 cm), etter den gamle sponen var fjernet. Gulvbordene i 2. etasje ble malt. Nytt HTH kjøkken installert. Rentbrennende klebersteinspeis montert i spisestue. I 2014 ble det installert varmepumpe og garasjevegger ble isolert. 2015/2016 ble det installert to eldre nyrestaurerte vedovner i to av soverommene i 2. etasje. Det ene pipeløpet ble trukket med nytt stålrør, det andre opplyses være kontrollert. Pipeløpet er slemmet utvendig, piper ble beslått og pipehatt av skifersten ble montert. Yttertak er blitt utbedret med ny underpapp og nye lekter. Dårlige partier av undertak er byttet. Det er nylig lagt eldre takstein av hardbrendt Fredrikstad tegl. 2018/2019 ble det lagt flis med varmekabler på gulv i gang 1. etasje. Det ble også montert automatisk portåpner på begge garasjeportene.

Boligen har 5 store soverom, flere stuer (spise-/dagligstue og finstue) hvor man har hentet frem det originale tømmeret på deler av veggene. Det er fem ildsteder i boligen, to vedovner på de to største soverommene, klebersteinspeis i spisestue, vedovn i finstuen og en vakker rundovn i kjelleren. I tillegg til dette har man også en stor platting på hele 90 kvm, samt utgang til veranda på ca. 20 kvm fra dagligstuen.

Gårdstunet består også av et historisk stabbur fra 1850. Stabburet er over 2. etasjer hvor den første etasjen rommer gammelt gårdsverktøy og rariteter, mens andre etasje er innredet med himmelseng. På tunet finner man også et anneks/vognskjul som er innredet som studio. Stig Gård har en lang historie med mulig gårdsdrift allerede fra 1300-tallet. Det antas at gården hørte til Ulsholt som var oppført som krongods. På 1700-tallet ble Stig skilt ut og bruket ble regnet som husmannsplass.

Dette er, i tillegg til å være et idyllisk gårdstun, et svært attraktivt investeringsobjekt, med gode utviklings- og utleiemuligheter sentralt i Oslo. 10 minutter til sentrum med tog (4 avganger i timen), mange store soverom, god biloppstillingsplass, stor hage, og eiendom på 2,3 mål.

Standard:

1. etasje

Entré:

Stor, innbydende entré og trappeløp. God plass til oppbevaring av klær og sko. Plass til kommode, reol etc. Trappeløp både til 2. etasje og kjeller. Fliser på gulv med varme, hvitmalt panel på vegger og malt himling.

Bad/WC:

Bad (nytt 2013) med elementer fra Zanzibar og gamle bondemøbler fra gården. Badet inneholder frittstående toalett, servant og dusjhjørne. Fliser på gulv med varme, fliser i dusjsone, ellers malte vegger.

Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Kjøkken:

Stilfullt klassisk kjøkken fra HTH (nytt 2013) med benkeplater av polert granitt, integrerte hvitevarer og en herlig, stor gasskomfyr fra Siemens. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Lys under overskap, og åpne hyller plassert over benk. Fra kjøkkenet har man stort vindu med hyggelig utsikt over gårdsplassen. I tilknytning kjøkkenet er har man god plass til spisebord. Tregulv, lysmalt panel på vegg, malt himling.

Spise- / dagligstue:

Stort, luftig rom med vinduer i 3 retninger som gir gode lysforhold, flott utsikt og en åpen, luftig atmosfære. God plass til stort spisebord, sittegrupper, bokhyller og reoler. Luksuriøs kleberstenpeis fra Jydepeis er montert samt varmepumpe (ny 2014). Tregulv, lysmalt panel på vegg, malt himling.

Fra dagligstuen har man direkte utgang til platting på ca. 20 kvm, samt opparbeidet og hyggelig hage.

Finstue:

Lys, luftig hjørnestue med gode møbleringsmuligheter. God plass til sofa, piano, reol, bokhylle etc. Store, flotte vinduer bidrar til et pent, naturlig lysinnslipp. Originale, laftet tømmer er hentet frem på den ene veggen. I tillegg har man en flott vedovn som varmer godt på vinterstid. Tregulv, hvitmalt panel på vegg og malt himling.

Allrom / soverom I:

Dette rommet blir i dag benyttet som kontor / bibliotek. Rommet er av god størrelse og kan fint benyttes til soverom. God plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult, bokhylle og garderobe. Tregulv, tapetsert og malt vegg, malt himling.

Soverom II:

Lyst soverom med plassbygget dobbeltseng. Rommet har plass til kommode / garderobeskap. Egen inngang fra gårdstun. Tregulv, lysmalt panelvegg og malt himling.

2. etasje:

Mellomgang / trapperom:

Hyggelig mellomgang med god plass til kommode, bokhyller. Pene, lysmalte vegger, originale tregulv og malt himling.

Bad/WC:

Smakfullt innredet bad med naturstein-fliser (Travertin fra Fired Earth), modernisert av fagfolk 2013 samt nye gulvfliser og glassvegg 2019. Badekar, dusjnisje med glassvegg, vegghengt toalett, dobbel servant med skap og vindu uten innsyn. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.

Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom III:

Lyst, luftig soverom av svært god størrelse. God plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeløsning, kontorpult og reol. Rommet har originale trebjelker, eldre nyrestaurert vedovn installert 2015/2016. I tillegg har man inngang til "loft" - i dag innredet med praktiske hyller og skuffer for oppbevaring av klær m.m. Lysmalte tregulv, lysmalt panel og malt himling.

Soverom IV:

Romslig soverom med to store vinduer som bidrar til svært luftig atmosfære. Rommet har god plass til dobbeltseng, nattbord, reol, kontorpult og plassbygget garderobeløsning. Malt panelvegg i moderne blåfarge, lysmalt tregulv og malt himling.

Soverom V:

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode, garderobeløsning m.m. Inngang til to "loft" - perfekt til oppbevaring. Eldre nyrestaurert vedovn installert 2015/2016. Lysmalte tregulv, lysmalt panelvegg og malt himling.

Kjeller:

Praktisk kjeller med adskilte soner; matbod, vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt arbeidsrom med direkte utgang til hage.

Diverse om gården:

- Unikt og sjarmerende småbruk midt i Oslo, med utviklingspotensiale og gode

utleiemuligheter.

- Småbruket består av hovedhus i Sveitserstil, stabbur, dobbel garasje og anneks.

- Småbruket - nærmere bestemt Stig Gård er modernisert og betydelig påkostet i de senere

år.

- All rehabilitering og oppussing er gjort med respekt for den gamle byggemåten/ de

ærverdige bygningene.

- Badet i boligens 2. etasje ble modernisert 2013.

- Bad i 2. etasje har naturstein-fliser (Travertin fra Fired Earth) og lekkert, stort badekar.

- Nytt bad i 1. etasje 2013, med elementer fra Zanzibar og gamle bondemøbler fra gården.

- Takstmann har utført fuktsøk i begge bad, ingen unormale verdier ble registrert.

- Lagt ny glava på loftsgulvet (40 cm) 2013.

- Nytt, moderne HTH-kjøkken ble installert 2013.

- Kjøkkenet har benkeplate i polert granitt, integrerte hvitevarer og en herlig, stor

gasskomfyr fra Siemens.

- God skap- og benkeplass på kjøkken.

- Varmepumpe ble installert 2014.

- Flis med gulvvarme ble lagt i gang 1. etasje 2018.

- 2015/2016: De to vedovnene i 2. etasje ble erstattet med eldre, nyrestaurerte vedovner.

- Boligen har to stuer, en spisestue og en finstue.

- Laftet tømmerverk er tatt frem på en av veggene i stuen.

- I spisestuen har man en luksuriøs klebersteinpeis fra Jydepeis.

- Vakker rundovn i kjeller.

- Boligen har hele 5 soverom, hvor man har 3 store i boligens 2. etasje og 2 vanlige soverom i

1. etasje.

- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i kjeller.

- Varmtvannsbereder på 189 liter fra 2005, plassert i kjeller.

- Malearbeid på bygningene er utført.

- Det ene pipeløpet er slemmet utvendig, piper ble beslått og pipehatt av skifersten ble

montert (2015/2016).

- Det er lagt eldre takstein fra 1960-tallet. (2015/216.)

- Nye takrenner og nedløp i zink montert, samt ny takstige (2015/2016).

- Stor terrasseplatting på hele 90 kvm med gode solforhold.

- Veranda med utgang fra spisestue på ca. 20 kvm.

- Gårdsplassen er pent opparbeidet, og man har frodig hage/grøntområder på hele 2,3 mål.

- Hagen er omkranset av bærbusker, plommetrær, rabarbra, rips, iris, peoner, store

løvtrekroner og syriner.

- På sommerstid får man stadig besøk av rådyr, ekorn og pinnsvin.

- Stabburet er fra ca. 1850 med historisk sus.

- Stabburet er over to etasjer, hvor første etasje rommer gammelt gårdsverktøy og rariteter,

mens annen etasje er pr. i dag innredet med himmelseng.

- Gulvet i stabburet er rettet opp og nytt er lagt, bunnsviller er beholdt (2015/2016).

- Annekes (tidligere vognskjul), er innredet som studio og kjeller har blitt brukt som

keramikkrom.

- Nytt gulv i anneks ble støpt (varmekabler opplyses å være lagt, men ikke tilkoblet)

2018/2019.

- Dobbel garasje oppført 1971.

- Installert automatisk portåpner på begge garasjeportene 2018/2019.

- Sjarmerende gård med masse muligheter.

- Attraktivt investeringsobjekt.

- Spennende utviklingsmuligheter.

- Kort vei til butikker, skoler og barnehager.

- Tog direkte til sentrum (går 4 pr time, og tar ca. 10 minutter).

- Traktor-gressklipper, gammel slede, dukkehus og vogn samt diverse gamle gårdsredskaper

medfølger.

- SJELDEN SJANSE!

Innhold

Flott våningshus/enebolig over 2 plan + kjeller fra ca. 1880:

Kjeller: Diverse kjellerrom (gulvareal ca. 55 kvm).

1. etasje: Entré, kjøkken, spisestue, stue, allrom/soverom, bad, soverom

2. etasje: Gang, bad, 3 store soverom (gulvareal ca. 109 kvm)

Anneks oppført i 1968 :

1. etasje: Annekset utgjøres av ett rom. ca. 35 kvm.

Stabbur over to plan ombygget ca. 1850:

1. etasje: Sekundærrom: 14 kvm.

2. etasje: Sekundærrom: 15 kvm (Gulvareal ca. 21 m2.)

Beliggenhet

Boligen har en sentral beliggenhet på Haugenstua øverst i Groruddalen, nord i Oslo. Godt og barnevennlig området med kort gagne til barnehager og skoler. Ellers er det gode tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Diverse aktivitetstilbud som friidrettsbane, golfbane, kunstgressbane, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter og treningssenter finnes også i nærområdet og boligen ligger tett mot marka. Kort vei til Lillomarka, Østmarka og Gjelleråsmarka med sine mange skogsveier, fiskevann og lysløyper åpner for gode turmuligheter sommer som vinter. Byggern aktivitetspark åpnet i 2015, her kan man betrakte vannet, grille og slappe av mens barna klatrer og svinger seg i lekeapparatene. Etableringen av Byggern er samordnet med Statens vegvesens nye regionale gang- og sykkelvei, som går gjennom hele området. Byggern er å anse som en skjult perle mellom Haugenstua Torg og Høybråten stasjon.

Haugenstua senter ligger i kort avstand fra boligen og her finner du bl.a. Haugenstua legesenter, Apotek, REMA 1000 (post i butikk), Europris, frisør og KIWI.

Kollektivtilbudet er meget godt med hyppige avganger med både buss og tog. Det tar ca. 13 minutter med tog til Oslo sentrum og ca. 15 minutter til Lillestrøm. Flybussekspressen stopper ca. 300 meter fra huset med avgang 3 ganger i timen og bruker ca. 30 min til Gardermoen. Nærmeste kjøpesenter er Stovner senter, som huser flere klesforretninger, kolonialbutikker, spiseplasser, frisører mm. Stovner senter har blitt utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Linjeparken ble også bygget i 2015 i forbindelse med Groruddals-satsingen.

På Stovner senteret finner du også nærmeste T-banestasjon (linje 4 og 5) samt bussholdeplass, med linje 64 og 65 til Furuset samt 67 til Galgeberg. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. For øvrig er det ca. 12 km til Oslo sentrum, og det tar rundt 13 minutter med bil.

Standard

1. etasje

Entré:

Stor, innbydende entré og trappeløp. God plass til oppbevaring av klær og sko. Plass til kommode, reol etc. Trappeløp både til 2. etasje og kjeller. Fliser på gulv med varme, hvitmalt panel på vegger og malt himling.

Bad/WC:

Bad (nytt 2013) med elementer fra Zanzibar og gamle bondemøbler fra gården. Badet inneholder frittstående toalett, servant og dusjhjørne. Fliser på gulv med varme, fliser i dusjsone, ellers malte vegger.

Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Kjøkken:

Stilfullt klassisk kjøkken fra HTH (nytt 2013) med benkeplater av polert granitt, integrerte hvitevarer og en herlig, stor gasskomfyr fra Siemens. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Lys under overskap, og åpne hyller plassert over benk. Fra kjøkkenet har man stort vindu med hyggelig utsikt over gårdsplassen. I tilknytning kjøkkenet er har man god plass til spisebord. Tregulv, lysmalt panel på vegg, malt himling.

Spise- / dagligstue:

Stort, luftig rom med vinduer i 3 retninger som gir gode lysforhold, flott utsikt og en åpen, luftig atmosfære. God plass til stort spisebord, sittegrupper, bokhyller og reoler. Luksuriøs kleberstenpeis fra Jydepeis er montert samt varmepumpe (ny 2014). Tregulv, lysmalt panel på vegg, malt himling.

Fra dagligstuen har man direkte utgang til platting på ca. 20 kvm, samt opparbeidet og hyggelig hage.

Finstue:

Lys, luftig hjørnestue med gode møbleringsmuligheter. God plass til sofa, piano, reol, bokhylle etc. Store, flotte vinduer bidrar til et pent, naturlig lysinnslipp. Originale, laftet tømmer er hentet frem på den ene veggen. I tillegg har man en flott vedovn som varmer godt på vinterstid. Tregulv, hvitmalt panel på vegg og malt himling.

Allrom / soverom I:

Dette rommet blir i dag benyttet som kontor / bibliotek. Rommet er av god størrelse og kan fint benyttes til soverom. God plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult, bokhylle og garderobe. Tregulv, tapetsert og malt vegg, malt himling.

Soverom II:

Lyst soverom med plassbygget dobbeltseng. Rommet har plass til kommode / garderobeskap. Egen inngang fra gårdstun. Tregulv, lysmalt panelvegg og malt himling.

2. etasje:

Mellomgang / trapperom:

Hyggelig mellomgang med god plass til kommode, bokhyller. Pene, lysmalte vegger, originale tregulv og malt himling.

Bad/WC:

Smakfullt innredet bad med naturstein-fliser (Travertin fra Fired Earth), modernisert av fagfolk 2013 samt nye gulvfliser og glassvegg 2019. Badekar, dusjnisje med glassvegg, vegghengt toalett, dobbel servant med skap og vindu uten innsyn. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.

Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom III:

Lyst, luftig soverom av svært god størrelse. God plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeløsning, kontorpult og reol. Rommet har originale trebjelker, eldre nyrestaurert vedovn installert 2015/2016. I tillegg har man inngang til "loft" - i dag innredet med praktiske hyller og skuffer for oppbevaring av klær m.m. Lysmalte tregulv, lysmalt panel og malt himling.

Soverom IIII:

Romslig soverom med to store vinduer som bidrar til svært luftig atmosfære. Rommet har god plass til dobbeltseng, nattbord, reol, kontorpult og plassbygget garderobeløsning. Malt panelvegg i moderne blåfarge, lysmalt tregulv og malt himling.

Soverom IV:

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode, garderobeløsning m.m. Inngang til to "loft" - perfekt til oppbevaring. Eldre nyrestaurert vedovn installert 2015/2016. Lysmalte tregulv, lysmalt panelvegg og malt himling.

Kjeller:

Praktisk kjeller med adskilte soner; matbod, vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt arbeidsrom med direkte utgang til hage.

Diverse om gården:

- Unikt og sjarmerende småbruk midt i Oslo, med utviklingspotensiale og gode utleiemuligheter.

- Småbruket består av hovedhus i Sveitserstil, stabbur, dobbel garasje og anneks.

- Småbruket - nærmere bestemt Stig Gård er modernisert og betydelig påkostet i de senere år.

- All rehabilitering og oppussing er gjort med respekt for den gamle byggemåten/ de ærverdige bygningene.

- Badet i boligens 2. etasje ble modernisert 2013.

- Bad i 2. etasje har naturstein-fliser (Travertin fra Fired Earth) og lekkert, stort badekar.

- Nytt bad i 1. etasje 2013, med elementer fra Zanzibar og gamle bondemøbler fra gården.

- Takstmann har utført fuktsøk i begge bad, ingen unormale verdier ble registrert.

- Lagt ny glava på loftsgulvet (40 cm) 2013.

- Nytt, moderne HTH-kjøkken ble installert 2013.

- Kjøkkenet har benkeplate i polert granitt, integrerte hvitevarer og en herlig, stor gasskomfyr fra Siemens.

- God skap- og benkeplass på kjøkken.

- Varmepumpe ble installert 2014.

- Flis med gulvvarme ble lagt i gang 1. etasje 2018.

- 2015/2016: De to vedovnene i 2. etasje ble erstattet med eldre, nyrestaurerte vedovner.

- Boligen har to stuer, en spisestue og en finstue.

- Laftet tømmerverk er tatt frem på en av veggene i stuen.

- I spisestuen har man en luksuriøs klebersteinpeis fra Jydepeis.

- Vakker rundovn i kjeller.

- Boligen har hele 5 soverom, hvor man har 3 store i boligens 2. etasje og 2 vanlige soverom i 1. etasje.

- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i kjeller.

- Varmtvannsbereder på 189 liter fra 2005, plassert i kjeller.

- Malearbeid på bygningene er utført.

- Det ene pipeløpet er slemmet utvendig, piper ble beslått og pipehatt av skifersten ble montert (2015/2016).

- Det er lagt eldre takstein fra 1960-tallet. (2015/216.)

- Nye takrenner og nedløp i zink montert, samt ny takstige (2015/2016).

- Stor terrasseplatting på hele 90 kvm med gode solforhold.

- Veranda med utgang fra spisestue på ca. 20 kvm.

- Gårdsplassen er pent opparbeidet, og man har frodig hage/grøntområder på hele 2,3 mål.

- Hagen er omkranset av bærbusker, plommetrær, rabarbra, rips, iris, peoner, store løvtrekroner og syriner.

- På sommerstid får man stadig besøk av rådyr, ekorn og pinnsvin.

- Stabburet er fra ca. 1850 med historisk sus.

- Stabburet er over to etasjer, hvor første etasje rommer gammelt gårdsverktøy og rariteter, mens annen etasje er pr. i dag innredet med himmelseng.

- Gulvet i stabburet er rettet opp og nytt er lagt, bunnsviller er beholdt (2015/2016).

- Annekes (tidligere vognskjul), er innredet som studio og kjeller har blitt brukt som keramikkrom.

- Nytt gulv i anneks ble støpt (varmekabler opplyses å være lagt, men ikke tilkoblet) 2018/2019.

- Dobbel garasje oppført 1971.

- Installert automatisk portåpner på begge garasjeportene 2018/2019.

- Sjarmerende gård med masse muligheter.

- Attraktivt investeringsobjekt.

- Spennende utviklingsmuligheter.

- Kort vei til butikker, skoler og barnehager.

- Tog direkte til sentrum (går 4 pr time, og tar ca. 10 minutter).

- Traktor-gressklipper, gammel slede, dukkehus og vogn samt diverse gamle gårdsredskaper medfølger.

- SJELDEN SJANSE!

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 878 167 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 761 399 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Barnehager:

Haugenstua barnehage (1-5 år)

Ole Brumm barnehage (1-6 år)

Linjen barnehage (1-6 år)

Skoler:

Høybråten skole (1-7 klasse).

Haugenstua barne- og ungdomsskole (1-10 klasse).

Stovner skole (1-7 klasse).

Haugen skole (1-10 klasse).

Stasjonsfjellet skole (8-10 klasse).

Granstangen skole (8-10 klasse).

Groruddalen skole (8-10 klasse).

Stovner videregående

Kuben videregående

Byggemåte

Enebolig:

- Frostfri fundamentering.

- Grunnmur i natursten. Ellers laftet tømmerkonstruksjon, kledd med trepanel.

- Sviller som ligger på murkonstruksjoner av natursten og lignende er særlig utsatt for fukt

og råte. Det ble registrert råte i vannbord (mot grunnmur).

- Det er synlig at konstruksjonen utgjøres av tømmer, som er kledd med panel, utvendig og

innvendig.

- Vinduer med ett-lags glass. Enkelte vinduer har innervinduer.

- Takkonstruksjon: Trekonstruksjon.

- Eier opplyser: Yttertak er blitt utbedret med ny underpapp og nye lekter. Dårlige partier av undertaket er byttet. Alt treverk er i malmfuru. Det er lagt eldre takstein (fra 1960-tallet), som eier kjøpte. Eier opplyser at de har skrubbet ca. 3000 takstein. Nye takrenner og nedløp i zink er montert. Ny takstige er montert. Snøfanger er ikke montert.

Anneks:

- Etterisolert.

- Oppført i treverk, med trepanel som utvendig kledning, eldre takstein på taket.

- Støpt gulv.

- Utvendig panel er nylig malt.

- 3 vinduer er satt inn, med produksjonsår 1993.

Stabbur:

- Oppført i tømmer. Plassert på granittblokker/-nisser.

- Stabburet er nylig malt.

- Takstein er lik som på annekset.

Garasje:

- Dobbel garasje, tatt i bruk i 1971.

- Oppført i trekonstruksjon, malt panel og malte plater på yttervegger, med takpapp på taket.

- Etterisolert

- 2 leddporter, automatiske åpnere.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Det foreligger ferdigattester på følgende:

- Oppføring av uthus datert 1968.

- Dusjbad og WC i 2. etasje datert 1969.

- Oppføring av garasje datert 1971.

- Rehabilitering skorstein datert 2016.

Boligens areal

Enebolig:

1. etasje:

Bruksareal: 113 m².

Primærrom: 113 m².

Bruttoareal: 124 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, spisestue, stue, allrom/soverom, bad, soverom

2. etasje:

Bruksareal: 73 m².

Primærrom: 73 m².

Bruttoareal: 80 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 3 store soverom

Anneks:

Bruksareal: 35 m².

Sekundærrom: 35 m

Bruttoareal: 38 m².

Stabbur:

1. etasje:

Bruksareal: 15 m².

Sekundærrom: 15 m².

Bruttoareal: 17 m².

2. etasje:

Bruksareal: 14 m².

Sekundærrom: 14 m².

Bruttoareal: 16 m².

Garasje:

Bruksareal: 37 m².

Sekundærrom: 37 m

Bruttoareal: 40 m².

I flukt med garasjen er bygget et enkelt skur, totalareal ca. 10 m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

1. etg: Peisovn i kleberstein i spisestuen. Kamin i stuen.

2. etg: Vedovner i 2 av soverommene.

kjeller: Vedovn

Eier opplyser at firmaet Pipe Eksperten AS har foretatt utbedringer av ene pipeløpet og kontrollert det andre, samt at fyringskildene i 1. og 2. etg er kontrollert.

Elektrisk oppvarming.

Gulvvarme i begge badene og i flislagt gang i 1. etg.

Ellers Nobø panelovner.

Varmepumpe installert.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter for 2019: Totalt kr. 18.806,18,-

Fordelt på 4 terminer pr. år.

Eiendomsskatt for 2019: Totalt kr. 4.230,-

Fordelt på 4 terminer pr. år.

Fremtidige endringer er ukjent.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningene som er oppført på eiendommen er registrert på Byantikvarens gule liste.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1930/901476-1/105 Elektriske kraftlinjer

04.09.1930

1946/9119-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

25.09.1946 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1947/3824-1/105 Erklæring/avtale

16.04.1947 Bestemmelse om kloakkledning

1948/74-1/105 Bestemmelse om veg

02.01.1948

Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om kloakkledning

Med flere bestemmelser

1962/6477-1/105 Skjønn

01.06.1962 Gjelder denne registerenheten med flere

1968/7579-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

29.05.1968 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1968/14388-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

30.09.1968 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1968/14389-1/105 Best om garasje/parkering

30.09.1968 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1969/4544-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

20.03.1969 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Grunndata:

1915/900366-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten

06.08.1915 OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE

1928/900110-1/105 Registrering av grunn

24.02.1928 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:105 Bnr:188

1928/900112-1/105 Registrering av grunn

24.02.1928 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:105 Bnr:189

1947/9097-1/105 Registrering av grunn

29.07.1947 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:105 Bnr:223

1949/917716-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet:

05.01.1949 GNR. 107, BNR. 124

1966/644-1/105 Registrering av grunn

14.01.1966 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:105 Bnr:320

1968/6296-1/105 Registrering av grunn

03.05.1968 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:105 Bnr:363

1968/923338-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet:

22.11.1968 GNR. 105, BNR. 362

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:

- En av taklampene på soverom 1. Etg

- 2 x nattbordlamper master bedroom

- 1 x uttrekkslampe spisestue

- Speil i bronse på badet 2. Etg

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.