Grettegutua 10

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Grettegutua 10

  • 2860 Hov
Prisantydning
2 400 000,-
Totalpris
2 485 822,-
Ligningsverdi
562 039,-
Kommunale avgifter
31 213,- (Oppgitt beløp er totalt for alle 3 boenheter. Inkludere årlig vannavgift, årlig avløpsavgift, renovasjon og branntilsyn. I tillegg betales det for forbruk vann og avløp, kr 23,37 pr kbm vann, og kr. 27,25 pr. kbm avløp.)
Beregnet totalkostnad
2 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
60 750,- (Dokumentavgift)


85 822,- (Omkostninger totalt)


2 485 822,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
283m²
Bruksareal
345m²
Bruttoareal
376m²
Tomt
1 018m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
3
Soverom
6
Byggeår
1973
Gårdsnummer
61
Bruksnummer
71
Energimerking
E
Finn-kode
87103363
Sist endret

Eiendomsmegler

Trine Grini

+47 970 37 811

Eiendomsmegler

Caroline Svensrud

+47 952 87 057
  • Nabolagsprofil

87%

bor i enebolig

73%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

Dokumenter

Grettegutua-10

BRA/PROM

345 / 283 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Garasje / Parkering

Ja

Tomt

Areal: 1 018 kvm, Eierform: Eiet tomt

Beskrivelse

Stor enebolig med 3 boenheter, pr i dag er det en hovedleilighet i 1.etg, samt en hybel. I sokkeletasjen er det en leilighet med 3 soverom, og ellers teknisk rom/oppbevaringsrom.

Denne boligen har mange muligheter, enten man ønsker å benytte den slik den er i dag, eller om man ønsker å feks innta hybelen inn i hoveddelen, og kun leie ut sokkelleiligheten- eller du kan bruke hele boligen selv, og få ca 300 kvm å boltre deg på!

Det er i tillegg svært sentrumsnært, med gode solforhold og flott utsikt.

Velkommen på visning!

Innhold

- HOV SENTRUM

- ENEBOLIG MED 3 BOENHETER

- 3 SOVEROM I HOVEDDEL

- SOKKELLEILIGHET MED 3 SOVEROM

- HYBEL MOT NORD

- GARASJEPLASS TIL 1 BIL

- CARPORT

- FLOTT UTSIKT

- GODE SOLFORHOLD

- GANGAVSTAND TIL BUTIKK

Inneholder i 1.etg:

Hoveddel: Gang med oppgang til loft med lagringsplass, stue/spisestue med utgang til balkong, kjøkken med plass til spiseplass, vaskerom, bad og 3 soverom.

Hybel i 1.etg har gang, stue/spisestue, kjøkken, liten gang med oppgang til loft, bad og disponibelt rom. Dette rommet brukes i dag til soverom, med tilfredsstiller ikke dagens krav til soverom. (For lite og for høyt plassert vindu)

Leilighet i u.etg har gang, romslig stue, kjøkken, bad og 3 soverom, samt bodrom. Det er et rom i u.etg som er innredet som soverom, men som ikke er godkjent etter dagens krav.

I tillegg er det en eldre garasje i u.etg som i dag brukes til oppbevaring, samt et gammelt fyrrom hvor den gamle oljetanken er plassert. Det er ny eier sitt ansvar å evt få fjernet denne.

Standard

Boligen er opprinnelig bygd tidlig 70-tallet, men alle overflater er pusset opp senere år.

I hoveddelen er det blant annet nyere kjøkken og nyere bad, samt nye overflater i flere rom.

HOVEDDEL 1.ETG:

Hoveddelen ligger i 1.etg og er på ca 119 kvm. Du kommer inn i romslig gang med god plass til å henge av seg klær, sette fra seg sko etc. Videre er det inn i stue med god plass til sittegrupper, og spisestue. Her er det montert varmepumpe, og det er utgang til balkong. Kjøkkenet er oppusset i 2011 med nye overflater og ny kjøkkeninnredning. Koselig spiseplass på kjøkkenet. Innenfor kjøkkenet er det praktisk vaskerom av eldre dato. Fra gangen er det adkomst til 3 gode soverom, samt et nytt bad fra 2011.

HYBEL 1.ETG:

Hybel er på ca 57 kvm, med egen inngang fra nordsiden av huset. Denne delen ble fradelt ca 1990, og har standard stort sett fra samme tid. Her er må det påregnes oppussing av blant annet bad og kjøkken. Stue er romslig og har utgang til stor veranda med flott utsikt over Hov sentrum, og utover fjorden. Det er også luke opp til loftet fra denne delen. Rommet som i dag benyttes som soverom er ikke godkjent, fordi vinduet er for lite og sitter for langt opp på veggen.

SOKKELLEILIGHET:

Sokkelleiligheten er fra ca 1983, og er på 107 kvm. Her kommer man inn i romslig gang, før det er videre inn i stue med godt lys inn, og stor peis. Her er det god plass til sittegrupper, og spisestue dersom man ønsker det. Det er ny kjøkkeninnredning fra 2013, og da er også badet pusset opp.

Videre er det 3 fine soverom, samt bodrom med varmtvannsbereder etc.

I tillegg er det en garasjeplass, en carport, og et hobbyrom samt fyrrom i kjelleren.

Beliggenhet

Meget sentral, men likevel rolig beliggenhet rett ovenfor Hov sentrum. Her er det gangavstand til butikker, apotek, legesenter, vinmonopol etc. Det er 3 barnehager i området, og det er gangavstand bort til Fryal barneskole og Søndre Land Ungdomsskole, hvor man også finner Søndre Land Hallen. Kort vei ned til Kråkvika med båthavn og badeplass om sommeren. På vinteren er det oppkjørte skiløyper på gamle jernbanen like oppi veien.

Tomt

Eiet tomt på ca 1 mål, med gode solforhold og flott utsikt over Hov og Randsfjorden.

Gruset gårdsplass med parkeringsplass til biler, og ellers plen og noe beplantning rundt boligen.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 562 039 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 573 709 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 283 kvm, Bruksareal: 345 kvm, Bruttoareal: 376 kvm

U . etasje:

Bruksareal: 169 m².

Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, disponibelt rom, kjøkken, gang, bad, stue/spiestue.

1. etasje:

Bruksareal: 176 m².

Primærrom: 176 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Hoveddel: gang, bad, kjøkken, vaskerom, stue/spisestue og 3 soverom.

Hybel: Gang, bad, kjøkken, stue og disponibelt rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med 3 boenheter, og det betales kommunale avgifter på 3 boenhter i kommunen. Men utleie kan også medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom, samt lyd- og brannforsikrifter må være oppfyllt. Det er ikke kjent at dette er søkt om, og dette ansvaret overtas av ny eier. Selger har ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektrisitet og ved.

Det er montert varmepumpe både i u.etg og i hoveddelen i 1.etg.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, tv, internett, brøyting etc er eksempler på løpende kostnader.

Adkomst

Fra Hov sentrum kjør opp Grettegutua, og boligen ligger på venstre side av vegen.

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.