Knardalveien 10

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Knardalveien 10

  • 1768 Halden
Prisantydning
3 390 000,-
Totalpris
3 501 372,-
Ligningsverdi
618 614,-
Kommunale avgifter
22 829,- (Inkl. eiendomsskatt)
Beregnet totalkostnad
3 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
97 500,- (Dokumentavgift)
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


111 372,- (Omkostninger totalt)


3 501 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Tomannsbolig (selveier)
Primærrom
198m²
Bruksareal
205m²
Tomt
723m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
3
Soverom
6
Byggeår
1953
Modernisert
1984
Gårdsnummer
159
Bruksnummer
32
Energimerking
G
Finn-kode
142360236
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFDaglig lederFagansvarlig

Mats Lilledal

+47 988 42 886

Dokumenter

Komplett salgsoppgave

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3.188,- pr. år og sammen med kommunale avgifter utgjør dette tilsammen/totalt kr. 22 829,- pr. år.

Eiendomsskatten er beregnet ut fra 3,75 promille av skattegrunnlaget på kr. 850.000,-

Beskrivelse

Tomannsbolig som nylig er blitt omgjort med avskilt kjellerplan m. 2 soverom. 3 løpende leiekontrakter på tilsammen kr. 27.000,- pr. mnd. 3 renoverte bad/wc/vaskerom, 3 ny/nyere kjøkken. Totalt 6 soverom. Årlig utleieinntekt kr. 324.000,-

2017/18: Omgjort med avskilt kjellerplan. Renovert og oppusset/innredet. Nyrenovert bad/wc/vaskerom.

2015/16: Leiligheten i 1.etg. er overflateoppusset. Nytt kjøkken og renovert bad/wc/vaskerom.

2016: Leilighet i 2.etg. er overflateoppusset. Nytt kjøkken og renovert bad/wc/vaskerom.

Innhold

Kjellerplan: Entré, mellomgang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad/vaskerom og teknisk rom.

1. etg. via trappegang: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom. Utgang fra stue til terrasse.

2. etg. via trappeoppgang: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue, stue/soverom og soverom.

Videre kommer frittliggende garasje.

Standard

Det er i perioden 2015 -2018 utført betydelig oppussings- og oppgraderingsarbeider og boligen holder i dag god utleiestandard. Her av kan nevnes:

3 nye kjøkken fra Ikea m. komplette hvitevarer i alle etg.

3 nye baderom/wc/vaskerom i alle etg.

Nymalte overflater, nytt laminatgulv fra Pergo av god kvalitet i alle etg.

Det er i 2017/18 utført betydelig renovering av kjellerplanet som er avskilt og har inngang. Det er bl. annet avrettet gulv i stue, nyinnsatte vinduer, nytt elektrisk strømskap med , betydelig utskiftning av rør og sanitær. Arbeidet er dels utført som egeninnsats/dugnad. Membranlegging på våtrom, nytt elektrisk fordelingsskap i kjeller, sant dels utskiftning av bunnledningen for avløpssystemet er utført av fagfirmaer.

Kjellerplanet:

Trappen opp til 1.etg. er fjernet, isolert og kledd igjen. Det opplyses etablert dobbelt lag med gips i etasjeskillet her (ikke i teknisk rom). Stuegulv er avrettet og deler av bunnledninger er skiftet ut, noe gjenværende eldre soilrør fra byggeår. Innvendig avløpsrør er i PVC. For øvrig etablert i rør vannsystem, fordelingsskap gjenstår. Ny eier påtar seg selv ansvaret for å søke bruksendring til kommunen.

Beliggenhet

Beliggende med fint utsyn over Knardal haveby, et veletablert boligområde kun en drøy kilometer fra Halden sentrum. Et rolig og meget barnevennlig område stor lekeplass og ballbane på feltet, samt kort og trygg gangvei til nye Kongeveien barne- og ungdomsskolen på Risum.

Gangavstand ned til Halden sentrum og byens fine torg- og havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, hoteller, kultursal, jernbanestasjon m.m.

Historiske Fredriksten festning ligger ca. 750 m. unna. Her finnes 18 hulls golfbane, fine turmuligheter, historisk museum, hyggelige cafeer og restauranter. I sommerhalvåret arrangeres det populære arrangementer som opera, Allsang, konserter m.m. Fra Hofsfjellet har du tilgang til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter videre sydover langs Iddefjorden.

Tomt

Tomten er eiet og utgjør ifølge eldre målebrev 722,6 kvm. Beregnet areal ifølge kommunens matrikkelenhet utgjør 723 kvm.

Tomten er vestvendt i skånende terreng. Opparbeidet med steinsatt innkjørsel/gårdsplass og hyggelig hage m. gressplen, uteplasser og trær. Gjerde langs Knardalveien. Solrik beliggende med fint utsyn utover Knardal Haveby.

Direkte oppgang til gangveien langs Hovsveien.

Målebrevet og matrikkelbrevet for tomten fås utlevert hos oppdragsgiver.

Garasje / Parkering

Frittstående garasje oppført trolig rundt 1993 m. plass til 1 bil og lagring. Leddport og egen inngangsdør.

Strømmen er i dag frakoblet, men det er etablert en koblingsboks i kjelleretg. og utvendig trekkrør i bakken.

For øvrig parkering i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Nye Kongeveien barne- og ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1953

Antall soverom

6

Byggeår

1953

Byggemåte

Boligen ble renovert i 1984, herunder etterisolert, omkledd med ny panel, vinduer ble byttet ut til isolerglass. Kjellerplanet er så renovert og betydelig oppusset i 2017-2018 med avskilt del og har egen inngang.

Bygget er oppført på betong på fast mark. Grunnmur av pusset murverk. Vegger av bindingsverk i tre. Vindsperre og malt panel fra 1984.

Saltak i trekonstruksjon med oppløft på en side. Bordet undertak med antatt papp. Retekket med betongstein (dobbelkrum) fra rundt 2002.Huset har kaldt loft med gulv og ca. 150 mm. isolasjon (Glava) mot oppvarmet del. Sydd matte med glassvatt mot skråtak. Pipe fra byggeår i teglstein.

Isolerglassvinduer med produksjonsdato 2010 i underetasjen (for uten vindu bad fra 1981). 1.etg. og 2.etg. med vinduer fra 82/83-tallet. Balkongdør har isolerglass med produksjonsdato 2002. 1 isolerglassvindu soverom 2.etg. fra 2014.

Se rapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på tomannsboligen datert 7.8.1953.

Det er ikke utlevert informasjon fra Halden kommune om det foreligger byggemelding av garasjen. Garasjen er registrert som tatt i bruk ifølge kommunens matrikkelenhet. Ferdigattest utstedes heller ikke for omsøkte tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Etter endringene i Plan- og bygningsloven er garasje, bod eller annen bygning under 50 kvm. som er frittstående unntatt søknadsplikt. Bygget kan bare ha én etasje og ikke brukes til beboelse, og heller ikke til overnatting. Gesimshøyden kan være maks 3,0 meter og mønehøyden kan være maks 4,0 meter fra gjennomsnittlig planert terreng. Bygningen kan plasseres inntil 1 m fra nabogrense.

Boligens areal

Primærrom: 198 kvm, Bruksareal: 205 kvm

U . etasje/kjeller:

Takhøyde kjelleretg: 2,17-2,24 meter

Bruksareal: 67 m².

Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, mellomgang, 2 soverom, stue/kjøkken og bad/vaskerom.

1. etasje:

Takhøyde 1.etg: 2,40-2,49 meter

Bruksareal: 76 m².

Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom

2. etasje:

Bruksareal: 61 m².

Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue, stue/soverom og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte eierskifterapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Boligen er registrert og godkjent som tomannsbolig med adgang til utleie.

Videre kommer adskilt og innredet kjelleretg. m. 2 soverom, stue/kjøkken, bad/wc etc. Denne er ikke godkjent i kommunen og dermed ikke godkjent som utleieenhet. I følge opprinnelige plan- og fasadetegninger er kjelleretg. meldt inn som tradisjonell kjeller med bod- og lagerareal. Brann og kommunal godkjenning bør besørges før ferdigstillelse. Eier opplyser om at det som brannmotsand er etablert dobbel gips i etasjeskillet mellom kjeller og 1.etg. (ikke utført i teknisk rom). Samlet tykkelse brann-? og lydisolasjon skal gjerne være rundt 300 mm. Konferer byggesaksavdelingen i Halden kommune.

Boligen har følgende leieavtaler:

Kjelleretg: Kr. 8500,- husleie pr. mnd. + strømforbruk. Depositun og 3mnd oppsigelse. Det betales i tillegg inn kr. 500,- A-konto for strøm. Motregnes hver 3.mnd.

1 etg: Kr. 10000,- husleie pr. mnd. + strømforbruk. Nav garanti (som er søkt fornyet). 3mnd oppsigelse. Det betales i tillegg inn kr. 750,- A-konto for strøm. Motregnes hver 3.mnd.

2 etg: Kr. 8500,- pr. mnd. + strømforbruk. Ingen garanti. 3mnd oppsigelse. Det betales i tillegg inn kr. 500,- A-konto for strøm. Motregnes hver 3.mnd.

A-konto. Vi mot regner det hver tredje mnd.

Oppvarming

Boligen oppvarmes ved hjelp av elektriske panelovner. Det er varmekabler på samtlige 3 baderom/wc/vaskerom. Vedkamin i stue 1.etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energimerkingen er utført av eier. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Energiattesten er vedlagt salgsoppgaven.

Kommunale avgifter

Kr. 22 829 pr. år

Inkl. eiendomsskatt

Løpende kostnader

Årlig kommunale avg./eiendomsskatt: Kr. 22 829,-

Forsikringskostnad: Estimert ca. Kr. 7.500,- pr. år.

Kostnadene til strøm skal dekkes av leietagere og kan variere ut i fra den enkelte boligs forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 618 614 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 227 011 pr. 31.12.17

Adkomst

Fra Halden sentrum: Følg Knardalsbakken oppover. Etter Evangeliesenteret Bruktbutikk, ta umiddelbart første kryss inn til høyre. Følg så Knardalveien rett frem. Eiendommen kommer etter hvert på venstre hånd.

Se etter til salgs skilt. Det vil bli skiltet under visning.

Regulering

Eiendommen ligger inn under reguleringplanen for Knardal Haveby. Bebyggelsen skal være villamessig og ikke over 2 fulle etasjer. Maks 150 kvm. Reguleringsbestemmelsene fås utlevert hos oppdragsansvarlig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Registrering av grunn: Tinglyst dato 13.04.1949 . Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0101 Gnr:159 Bnr:2

Bestemmelse om bebyggelse: Tinglyst dato 28.02.1950 m. dagboknr. 451-1/2. Bestemmelse om vann/kloakkledning m. flere bestemmelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er direkte tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det ble utført separering av avløpet ute i gate med nye spillvann og overvannsledninger rundt 2015.

Tilbehør

Nye/nyere hvitevarer på samtlige 3 kjøkken fra Ikea som komfyr med koketopp, kjøleskap med frys, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn medfølger salget.

Se ellers liste over standard tilbehør i prospektet. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF sin normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge bolig ved salg.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det er avtalt et meglervederlag på fastpris kr. 55.000,- for gjennomføringen av salgsoppdraget på denne eiendommen.

I tillegg kommer følgende vederlag:

Standard internett annonsering: Kr. 3.500,-

Målgruppestyrt digital annonseeksponering: Kr. 3.500,-

Lokal markedsføring HA, avis + digitalt: Kr. 5.000,-

Oppgjørsgebyr: Kr. 5.000,-

Byggeteknisk gjennomgang av takstmann/eierskifterapport: Kr. 8.500,-

Profesjonell fotografering m. plantegning: Kr. 3.850,-

Eksklusive salgsprospekt: Kr. 2.500,-

Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,-

Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-

Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 12.000,- i salgstilretteleggelsesgebyr.

Diverse

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Elektrisk:

Boligen var tidligere omgjort og brukt som enebolig. Felles strømskap er plassert i trappegang i 1.etg. Ca. 18 automatkurser. Sikringsskapet var ombygget ombygging i år 2000 med automatsikringer, jordfeilvarsler og felles jordfeilbryter for de kursene som krevde det iht forskriftene den gangen. Utført av O. Hansens Eftf. AS. Hovedsikring 35 Amp. og overbelastningsvern 50 Amp, kursfordelinger for leilighet i 1.etg. og 2.etg, samt hovedbryter til kjelleretg. Det er installert automatisk strømmåler (felles måler), samt 2 internmålere for 2.etg. og kjelleretg.

Kjelleretg.: Totalt ca. 13 automatkurser, inkl. hovedsikring. Samsvarserklæring for innmat i sikringsskap, samt ny kurs for komfyr og platetopp foreligger datert 28.10.2018.

Det er ikke registrert noen pålegg om utbedring av det elektriske anlegget. Den siste registrerte kontroll ble gjennomført 1999, anlegget har gjennomgått flere endringer etter dette.

Søknadspliktig arbeid i kjellerplanet:

Alternativ 1: Innredet kjellerplan som tilleggsdel:

For godkjennelse av varig oppholdsrom i kjeller, må man søke bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Det vil si å endre bruken av rommene som tidligere er godkjent som tilleggsdel som f. eks. bod, tekniske rom, garasje eller andre rom til rom som f. eks. soverom, entre, stue, kjøkken og bad.

For å få godkjent dette må det bl. annet reetableres en ny trappeforbindelse opp til hovedetg. etter TEK17-standard. Romhøyden må være minimum 2 meter. Dør og/eller rømningsvindu med direkte rømning ut til sikkert sted i minst annethvert rom. Dersom rom for varig opphold har vindu som tilfredsstiller krav til rømning er lys- og rømningskrav ansett som ivaretatt. Hvis krav til rømning er ivaretatt er det tilstrekkelig at rommet har en samlet glassflate tilsvarende minimumskravet for rømningsvindu (0,43 m², dersom dette ikke er overbygget med veranda e.l.) Konferer byggesaksavdelingen i kommunen for nærmere info.

Alternativ 2: Etablering av godkjent leilighet i kjeller

Kommunen angir en begrensning på inntil 3 boenheter pr. gnr./bnr, uten at kravet om utarbeidelse av egen reguleringsplan må foreligge.

1. Ny eier må eventuelt søke dispensasjon fra kravene i kommuneplanen, dersom vedkommende ønsker å opprette en egen utleieenhet i kjeller. Kommunen angir en begrensning på inntil 3 boenheter pr. gnr./bnr, uten at kravet om utarbeidelse av egen reguleringsplan må foreligge. jf. plan- og bygningsloven § 12-7. Det første kommunen vurderer ved dispensasjon er om hensynene bak bestemmelsen(e) det dispenseres fra, eller hensynene i lovens formålsbestemmelse, blir vesentlig tilsidesatt. Hvis det foreligger en vesentlig tilsidesettelse, kan det ikke gis dispensasjon. Det heter seg at fordelene ved å gi dispensasjon være klart større enn ulempene etter en samlet vurdering.

2. Ny eier må videre søke bruksendring av boligen, jf. plan- og bygningsloven § 20-1. Boligen er registrert som tomannsbolig.

Omgjøring av formål vil i en slik sammenheng kreve søknad om bruksendring. En rekke bygningstekniske krav være oppfylt, jf. plan- og bygningsloven § 29-5 der de detaljerte regler finnes i byggteknisk forskrift (TEK). Eksempler på dette er branntekniske krav (rømningsvei, branncelle), krav til lys og utsyn, krav til "tilstrekkelig romstørrelse", vindusstørrelse mv. I tillegg er det krav til oppbevaringsplass, uteareal og parkering til hver boenhet. De siste byggtekniske forskriftene kom i 2010 og gjelder fra 01.07.2010. Hvis utleieenheten ikke er omsøkt tidligere må den tilfredsstille kravene fra denne forskriften. De er omfattende og omhandler forhold som er nevnt over. Særlig kapitel 12 og 13 i forskriften har detaljerte krav til den fysiske utførelsen.

Regelverket åpner for å søke fravik fra gjeldende regelverk ved byggearbeid i eksisterende bygninger. Byggereglene ved arbeid på eksisterende byggverk - pbl. § 31-2. Det heter seg at rom som har romhøyde minimum 2,2 oppfyller krav til forsvarlig sikkerhet. Dette begrunnes videre med at det vil være mulig å benytte standard dører med fri høyde 2,0 m. Enkelte rom kan ha romhøyde minimum 2,1 m.

Eksempelsamling på unntak etter plan- og bygningsloven § 31-2 utarbeidet av Norsk kommunal forening fås utlevert ved forespørsel av megler. Eventuell søknad, prosjektering, utførelse og kontroll skal forestås av foretak med ansvarsrett i medhold av plan- og bygningsloven.

Det må i den forbindelse påberegnes kostnader til ansvarshavende. I tillegg kommer saksbehandlingsgebyr i kommunen. Dersom det er nødvendig med dispensasjon eller fravik fra TEK-10 eller pbl, gjelder det egne gebyrer. Betalingsregulativ fra Halden kommune utleveres om ønskelig hos megler.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.