solgt

Drammen - Bragernes sentrum , Konggata 53B

Type Leilighet
Primærrom 23m²
Bruksareal 23m²
Bruttoareal 25m²
Tomt 3 058m²
09/04/2019 12:24
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1935
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 656
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 850 000,-
Totalpris 1 295 909,-
Ligningsverdi 273 814,-

Beregnet totalkostnad

850 000,- (Prisantydning) 438 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 288 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 295 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Drammen ved Simen Eknes Slotsvig har gleden av å presentere en lys, arealeffektiv 2-roms leilighet med svært sentral beliggenhet på Bragernes i Drammen. Her bor du i en lettstelt leilighet i 4. etasje med hyggelig utsikt og svært kort gangavstand til alle byens fasiliteter.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 4. etasje og inneholder entré, flislagt baderom, kjøkken og stue, samt soverom.

Standard

Åpen stue/kjøkkenløsning
Den åpne stuen og kjøkkenløsningen får mye naturlig lys fra de store, sydvendte vindusflatene. I stuen er det plass til både spisebord samt, sofaløsning. Kjøkkeninnredning med glatte fronter i lys beige utførelse. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål med ett greps blandebatteri. Nisje for frittstående komfyr samt frittstående kjøleskap under benkeplate. Ventilator over komfyr. Gulv med 3-stavs parkett. Vegger med tapetserte og malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himling med malte flater og innfelte downlights. Se boligsalgsrapport utført fra Anticimex for tilstand på kjøkken.
 
  Baderom
Flislagt baderom med gulvvarme. Innredning med lyse beige glatte fronter, heldekkende servant med ettgreps blandebatteri, speil med overlys, dusjhjørne og WC. Vannuttak for vaskemaskin. Himling med malte flater og innfelte downlights. Se boligsalgsrapport utført fra Anticimex for tilstand på baderommet.

Soverom
Soverom med mye naturlig lys. Det er plass til dobbeltseng. Gulv med 3-stavs parkett. Overflater vegger med tapetserte og malte flater. Himling med malte flater og innfelte downlights.

Oppbevaringsløsninger
Leiligheten disponerer egen sportsbod i kjelleren. Det medfølger garderobeskap i leilighetens entré.

Beliggenhet

Konggata 53 B er sentralt beliggende på Bragernes. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud og butikker, samt Drammen Stasjon med togforbindelse til Oslo. Kort gangavstand til Rema 1000 i Vinjes gate. Bussforbindelse i Rosenkrantzgata med hyppige avganger. Kort vei til Drammenselva med elveparken og flotte gangveier langs elva. Hamborgstrømskogen ligger like ved. Herfra har man et nettverk av flotte turmuligheter både sommer og vinter innover mot Spiralen og Landfallhytta. Lysløypa begynner rett bak Drammen Sykehus som ligger få minutter unna leiligheten.

Idrettslaget Drammen Ballklubb er aktive innen fotball, bandy, ski og allidrett og har klubblokale på Øren. Fra leiligheten er det også nærhet til Drammen Skisenter med flotte alpinbakker om vinteren og downhill sykkelløyper om sommeren.

Tomt

Areal: 3 058 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Felleskostnader

4 580 pr. mnd. Inkluderer: A-konto strøm, vann og avløp, renovasjon, renter og avdrag fellesgjeld, kabel-TV og internett, forretningsførerhonorar, styrehonorar, felles bygningsforsikring.

Borettslag

Borettslaget består av 90 andelsleiligheter.
Frikvarteret Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
989323989, og ligger i Drammen kommune med følgende adresse: Konggata 53 A, B, C, og D, Gårds- og bruksnummer : 114 / 656
Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.
Borettslaget driver ikke med forsknings- og utviklingsaktiviteter.
Borettslaget følger arbeidsmiljølovens bestemmelser og tilstreber et godt arbeidsmiljø.
Styret er ikke kjent med at det ytre miljø forurenses i vesentlig grad.
Frikvarteret Borettslag har 1 ansatt vaktmester (deltid).
Arbeidsmiljøet vurderes som godt og det har ikke inntruffet skader eller ulykker.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I borettslagets budsjett for 2018 er det avsatt  kr. 500.000,-  til større vedlikehold som omfatter bytte av brannvarslingsanlegg, nytt callingsystem og vaskemaskiner/tørketromler med betalingsterminal.

Forkjøpsrett

Ja / Nei

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har to lån i Husbanken

Borettslagets samlede fellesgjeld er på kr 55 636 497,-

Lånenr: HUS101-11499413
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 35 510 616,-
Rest løpetid: 17 år 8 mnd.
Term per år: 12
Type rente: Fast, fastrenteavtale frem til 01.11.2021
Rente: 2,86%

Lånenr: HUS102-11499414
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 19 918 156,-
Rest løpetid: 18 år 1 mnd.
Term per år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,49%

Andel fellesgjeld

438 000

Andel formue

5 273

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650833

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1935

Antall soverom

1

Byggeår

1935

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 04.01.2007. Dokumentet følger vedlagt i den digitale salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 23 kvm, Bruksareal: 23 kvm, Bruttoareal: 25 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, åpen stue/kjøkkenløsning og 1 soverom

Kommentar til areal: Medfølgende bod i kjeller er ikke besiktiget eller oppmålt av bygningskyndig.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av andelsbolig er regulert i borettslagets vedtekter, punkt 4-2 samt borettslagslovens kapittel 5

Oppvarming

I hovedsak oppvarming ved elektriske panelovner.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 273 814 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 985 729 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er tilhørende følgende planer:
Kommuneplans arealdel 2014 - 2036, id 335
Kommunedelplan sentrum, id 503.52
Reguleringsplan for kryss konggata - spiralen, id 33/2_1

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,80 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Eiendomsmegler / Partner
Simen Eknes Slotsvig

40 48 32 52

slotsvig@partners.no

VERDIVURDERING
Øystein Liverud
Eiendomsmegler
Øystein Liverud

91 88 41 74

ol@partners.no

VERDIVURDERING