solgt

Drammen - Bragernes sentrum , Konggata 53B

Type Leilighet
Primærrom 34m²
13/09/2019 15:52
Oppholdsrom
Soverom 1
Byggeår 1935
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 656
Energimerking F
Sist endret
Prisantydning 850 000,-
Totalpris 1 519 909,-
Ligningsverdi 389 123,-

Beregnet totalkostnad

850 000,- (Prisantydning) 662 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 512 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 519 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her bor du i en lys, arealeffektiv 2-roms leilighet med svært sentral beliggenhet på Bragernes i Drammen. Kort vei til sentrum med alle fasiliteter og gode kollektivtilbud. med hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg. Kort vei til lysløyper og turstier som fører inn i Drammensmarka.

En lettstelt leilighet i 2. etasje med behagelig utsikt. Leiligheten inneholder et praktisk kjøkken med hvitevarer. Lys romslig stue med utsikt samt flislagt baderom med varmekabler, dusjnisje, WC, servant og kran for vaskemaskin. Stort soverom med åpen garderobeløsning.Parkett på gulv og lyse malte flater på vegg.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder åpen stue/kjøkken løsning, bad m/opplegg for vaskemaskin og tørketrommel  og et stort soverom.

Standard

Kjøkken
Åpen kjøkken/ stue løsning med 1-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og slette, malte himlinger. Kjøkkeninnredning med slette fronter.
Benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum i stål. Ettgreps blandebatteti. Nisje for kjøleskap. Nisje for komfyr. Ventilator med kullfilter. Vann og
avløpsrør av kobber og plast. Kjøkkenet er fra ca 2005.

Stue
Åpen stue/ kjøkken løsning med 1-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og malt, slett himling.

Baderom
Bad fra 2005. Etasjeskiller av betong med påstøp for varmekabel. Flislagte gulv og vegger. Slette, malte plater i himling og innfelte downlights.
Innredning med slette fronter. Heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Vegghengt skap med speil og lysarmatur. Dusjhjørne med
glassvegger og ettgreps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk og tilluft via spalte ved dørterskel. Vannrør av kobber. Avløp og
sluk av plast.

Soverom
Soverommet har 3-stav parkett på gulv, malt tapet
på vegger og malt, slett himling. Stor åpen garderobeløsning fra IKEA.

Bod og oppbevaring
I tillegg til de oppmålte arealer, er det en bod i kjelleren på ca. 2 kvadratmeter.

Beliggenhet

Konggata 53 B er sentralt beliggende på Bragernes. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud og butikker, samt Drammen Stasjon med togforbindelse til Oslo. Kort gangavstand(7 min) til Rema 1000 i Vinjes gate. Bussforbindelse i  Konggata og Rosenkrantzgata med hyppige avganger. Kort vei til Drammenselva med elveparken og flotte gangveier langs elva. Hamborgstrømskogen ligger like ved. Herfra har man et nettverk av flotte turmuligheter både sommer og vinter innover mot Spiralen og Landfallhytta. Lysløypa begynner rett bak Drammen Sykehus som ligger få minutter unna leiligheten.

Idrettslaget Drammen Ballklubb er aktive innen fotball, bandy, ski og allidrett og har klubblokale på Øren. Fra leiligheten er det også nærhet til Drammen Skisenter med flotte alpinbakker om vinteren og downhill sykkelløyper om sommeren.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 30 parkeringsplasser. Security Park følger opp parkeringsbestemmelsene. Styret utsteder parkeringskort,
Parkeringsregler og søknadsskjema ligger på borettslagets hjemmeside: www.frikvarteretborettslag.no

Barnehage / skole i området

ØREN SKOLE 1-7 KL 21 KL - 1.7 km
BRAGERNES SKOLE 1-7 KL 20 KL - 1.8 km
DANVIK SKOLE 1-7 KL 42 KL - 2.4 km
HELTBERG BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 1-10 KL - 2.5 km
BØRRESEN SKOLE 8-10 KL 12 KL - 0.6 km
MARIENLYST SKOLE 8-10 KL 3 KL - 2.5 km
AKADEMIET YPSILON VGS - 1.8 km
DRAMMEN VIDEREGÅENDE SKOLE - 51 KL - 2.1 km
DAMPSENTRALEN BARNEHAGE - 10 AVD - 0.3 km
LILLELØKKA BARNEHAGE 0-6 ÅR 2 AVD - 0.5 km
SØRBYLØKKA BARNEHAGE 0-6 ÅR 7 AVD - 0.6 km

Felleskostnader

7 200 pr. mnd. Renter/avdrag fellesgjeld, strøm a-konto- tv/bredbånd, bygningsforsikring, forretningsfører. Vann/avløp og renovasjon.

Borettslag

Frikvarteret Borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Oppgaver utført eller jobbes med 2017/2018:
- Fremforhandlet ny serviceavtale med Schindler Heis AS.
- Vi har hatt en fortløpende kommunikasjon med Honeywell Life Safety AS om service/oppdatering av vårt brannvarslingsanlegg.
- I regi av Buskerud Blikk AS er nå hele taket i borettslaget byttet.
- Reforhandlet avtalen med GET
- Prosjektert og gjennomført oppgradering av vaskefasiliteter (Nye vaskemaskiner, tørketromler og betalingsløsning).
- Prosjektert ny adgangskontroll m/skjerm og nye nøkler.
- Ny vannledning fra kommunalt nett helt inn til vannmåleren.
- El-tilsynet har hatt kontroller på det elektriske nettet i alle fellesarealer. Alle pålegg om utbedringer har blitt gjennomført i regi av styret.
- Brann i borettslaget vinteren 2018. Styret har løpende kommunikasjon med forsikringsselskapet og ulike entreprenører. Arbeider vil starte ila. Sommeren.

Forkjøpsrett

Nei

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader hos OBOS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: HUS101-11499413
Type: A
Restsaldo: 34.597.083,-
Restløpetid: 17 år
Term pr. år. 12
rente: 2,86%
Type Rente: Fast

Lånenr: HUS102-11499414
Type: A
Restsaldo: 19.352.140,-
Restløpetid: 17 år 5 md.
Term pr. år. 12
rente: 1,54%
Type Rente: Flyt

Andel fellesgjeld

662 000

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650833

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Nye eiere må gjøre seg kjent med borettslagets husordensregler og vedtekter. Disse dokumentene må signeres av nye eiere og sendes styreleder.

Husdyrhold

Dyrehold er tillat når dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dersom det fremsettes berettiget klage over at dyreholdet sjenerer naboer med lukt, bråk etc., kan styret forlange at dyret fjernes hvis det ikke oppnås en minnelig ordning med klageren.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1935

Antall soverom

1

Byggeår

1935

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong. Etasjeskillere i betong. Utvendige fasader med pussede og malte flater. Vinduer i 2- lags glass med karmer og rammer i tre. Entredør med brann og lydklasse B30/35. Yttertaket er flatt og tekket med papp/folie (Yttertaket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 04.10.2006.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue,kjøkken,soverom og bad. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes.
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

I hovedsak oppvarming ved elektriske panelovner. Elektriske varmekabler på baderom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 389 123 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 400 845 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Heis.
Callinganlegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er tilhørende følgende planer:
Kommuneplans arealdel 2014 - 2036, id 335
Kommunedelplan sentrum, id 503.52
Reguleringsplan for kryss Konggata - Spiralen, ID 33/2_1

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ef@partners.no eller SMS: 46 80 50 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 5 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Eiendomsmeglerfullmektig
Emilie Fredriksen

46 80 50 40

ef@partners.no

VERDIVURDERING
Simen Eknes Slotsvig
Eiendomsmegler / Partner
Simen Eknes Slotsvig

40 48 32 52

slotsvig@partners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
46%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

&Partners er en del av et white label system for levering av eiendomsmeglertjenester. Hvert enkelt kontor er organisert som egne aksjeselskap med særskilt tillatelse fra Finanstilsynet til å drive eiendomsmeglingsvirksomhet og drifter for egen regning og risiko. Nettsiden driftes av Involve Advertising AS, org. nr. 934252691. kontakt: partners@involve.no