solgt

Drammen - Solbergmoen , Sollia 3B

Type Tomannsbolig
Primærrom 154m²
Bruksareal 234m²
Bruttoareal 260m²
Tomt 998m²
24/01/2020 10:47
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 245
Bruksnummer 337
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 2 800 000,-
Totalpris 2 902 649,-
Ligningsverdi 923 700,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 750,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 649,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 902 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hel horhisontaldelt tomannsbolig med fin og solrik beliggenhet på familievennlige Solbergmoen. Fra boligen er det flott utsikt mot Drammen. Gangavstand til barne- og ungdomsskole, dagligvarebutikk, idrettsanlegg med idrettshall, kunstgressbane m.m. Meget gunstig busskommunikasjon med få min. gange til bussholdeplass i Gamle Riksvei.
Boligen inneholder kjellerplan med boder. 1.etasje med gang, baderom, kjøkken, stue og soverom. 2 etasje med gang, baderom, stue med utgang til balkong, kjøkken og to soverom. Via garasjen er boligen kjedet med eneboligen på nabotomten. Opparbeidet tomt med innkjørsel, gjerde og trær.

Innhold

Boligen er over to etasjer, samt kjeller:
1. etasje: Entré, gang, baderom, stue, kjøkken og soverom.
2. etasje: Gang, baderom, stue, kjøkken og to soverom.
Parkering for en bil i garasje. Ellers parkering i gårdsplass.

Standard

1. etasje
Vindfang / gang
Felles vindfang med entré til leiligheten i 1.etasje, samt dør til trappegang til leiligheten i 2. etasje. Gulvbelegg på gulv.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med lyse, glatte fronter. Heldekkende benkebeslag med oppvaskkum og utslagsvask og med ett-greps blandebatteri. Øvrige benkeplater i laminat. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Plass for frittstående komfyr. Montert vedovn på kjøkken. Ventilator med avtrekk. Laminat på gulv, samt malte flater og malte panelplater på vegg. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på kjøkken.
Stue
Romslig stue med plass til sofagruppe og spisestue. Flott utsikt mot Drammen. Utgang til overbygget balkong. Det er montert varmepumpe på vegg i stuen. 3-stavs eikeparkett på gulv, tapetserte og malte flater på vegg, samt hvitmalte plater i himling.
Baderom
Overflater gulv med gulvbelegg fra omkring år 1985. Overflater vegger med våtromstapet fra omkring 1985. Himling med malte plater. Innredning fra omkring 1985 med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. To veggskap og speil på vegg over servant. Lysarmatur med stikkontakt. Dusjkabinett med ukjent alder. Opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert toalett med ukjent alder. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på baderom.
Soverom
Romslig soverom i 1. etasje med plassbygget garderobeløsning. Plass til stor dobbeltseng, kommode, sminkebord/skrivebord. Belegg på gulv, malte og tapetserte flater på vegg og hvitmalte plater i himling.                                                                                                                                                                                                                           
2. etasje:
Stue
Romslig stue i 2. etasje med utgang til balkong. Herfra er det flott utsikt mot Drammen. Det er montert parafinovn i stue. 3-stavs parkett på gulv, malte og tapetserte flater på vegg, samt hvitmalte himlingsplater.
Kjøkken
 Kjøkkeninnredning fra omkring år 1969. Lyse glatte fronter. Heldekkende benkebeslag med oppvaskkum og utslagsvask. To-greps blandebatteri. Øvrige benkeplater i laminat. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk over komfyr. Overflater gulv med gulvbelegg. Vegger med tapetserte flater. Hvite takplater i himling. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på kjøkken.
Baderom
Bad fra omkring år 1969. Overflater gulv med gulvbelegg. Tapetserte vegger. Himling med malte plater. Badekar. Veggmontert to-greps blandebatteri av ukjent alder ved badekar. Veggmontert servant med to-greps blandebatteri. Gulvmontert toalett. Veggmontert elektrisk stråleovn. Stikkontakt på vegg for vaskemaskin. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på baderom.
Hovedsoverom
Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord på hver side. Det er plassbygget garderobe. Belegg på gulv, malte og tapetserte flater på vegg, samt hvitmalte himlingsplater.
Soverom 2
Soverom med plass til seng, nattbord og skrivebord. Plassbygget garderobeskap. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapetserte flater på vegg, samt himling med hvitmalte plater.

Beliggenhet

Eiendommen har en svært stille og rolig beliggenhet, med flott utsikt mot Drammen. Eiendommen ligger nært opp til markagrensen med kort vei til bla Knabben som er en populær tur destinasjon. Fra Knabben kan man se utover hele Drammen og Eiker-bygdene, et stort og attraktivt turområde åpenbarer seg.
Fra eiendommen kan man gå på ski eller til fots inn i hjertet av Finnemarka, populære utfartssteder som Nedbergdammene, Marivann, Tverken eller til og med Eiksetra er innenfor rekkevidde. Det er god offentlig kommunikasjon via buss. Det er også kort vei til Mjøndalen tog stasjon. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Mjøndalen, 6 min til Buskerud Storsenter, 11 min til Drammen, 29 min til Kongsberg og 42 min til Oslo S.

Tomt

Areal: 998 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger garasje med plass til 1 bil. Ellers parkering i egen gårdsplass på tomten.

Barnehage / skole i området

Stenseth skole (1-7 kl.), 2 km
Solberg skole (1-7 kl.), 2,1 km
Killingrud ungdomsskole (8-10 kl.), 2.3 km
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.), 2.9 km
Åssiden videregående skole, 4.5 km
Akademiet Ypsilon vgs 10 min,  7.6 km

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1949

Antall soverom

3

Byggeår

1949

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående og liggende trekledning. Etasjeskillere i betong og i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med asfaltpapp. Eier opplyser om at det er nedgravd parafintank på tomten. Denne er plassert foran garasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for påbygg av 2. etasje, datert 20.01.1970 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Nedre Eiker kommune opplyser at det eksisterer ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest fra oppføring av bolig. Det ble ikke utstedt ferdigattest/brukstillatelse i Nedre Eiker Kommune før rundt 1970 og gjeldende bolig ble oppført i 1949.

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 234 kvm, Bruttoareal: 260 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 65 m².
Sekundærrom 65 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjellergang, gang, 3 boder, 2 uinnredede kjellerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, baderom, stue, kjøkken og 1 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, baderom, stue, kjøkken og 2 soverom
Kommentarer til areal
I tillegg til oppmålt areal er det to balkonger på tilsammen ca. 14 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via parafinovn, vedovn, og ellers elektriske ovner. Selger opplyser at det er nedgravd parafintank på tomten. Denne er plassert foran garasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 093 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 923 700 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 325 319 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplan. Plan ID 20159999, ikrafttredelse 07.10.2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Eiendomsmegler / Partner
Simen Eknes Slotsvig

404 83 252

slotsvig@partners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
75%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier