solgt

St. Hanshaugen , Sognsveien 57

Type Leilighet
Primærrom 150m²
Bruksareal 161m²
Bruttoareal 178m²
Tomt 7 575m²
24/01/2017 14:01
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1920
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 227
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 11 500 000,-
Totalpris 11 582 806,-
Ligningsverdi 1 835 861,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) 74 407,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 11 574 407,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 3 440,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 8 399,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 582 806,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne med borett og dernest andre andelseiere i borettslaget forkjøpsrett. Andelseiere har ikke forkjøpsrett ved overdragelse av andel med tilhørende bruksrett til næringslokale. Andelseiere med tilhørende bruksrett til næringslokale har ikke forkjøpsrett. Ny andelseier må godkjennes av styret.

BRA/PROM

161 / 150 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beskrivelse

Bård Tisthamar (900 29 357) ved Schala & Partners har gleden av å presentere denne unike og sjarmerende boligen i Sognsveien 57!

Vi ønsker velkommen til en meget hyggelig og innholdsrik familiebolig over 2 plan i Havebyen. Dette er en stor og flott leilighet beliggende i Ullevål Haveby med sitt unike og fantastiske miljø, sin vakre og verneverdige bebyggelse og med idylliske Damplassen som et naturlig midtpunkt. Her kan både voksne og barn nyte familielivet i et meget trygt og sosialt bomiljø.

Leiligheten disponerer en solrik og idyllisk hageparsell på ca. 140 m2 som er meget pent opparbeidet med gressplen og flere terrasseplattinger. Dette er et fantastisk sted å tilbringe fine sommerdager sammen med familien eller gode venner.

Boligen ligger fint til i 2. og 3. etasje i en av de klassiske murgårdene i Havebyen. Det er adkomst til leiligheten via felles trappegang med utgang til østvendt veranda. Leiligheten byr på en meget god planløsning hvorav 2. etasjen oppleves som åpen og luftig. Her finner du blant annet en stor stue med store vindusflater som slipper rikelig med lys inn i rommet. Det er dobbel fløydør mellom stue og spisestue, samt åpen løsning mot kjøkkenet via gangen, noe som bidrar til en sosial og hyggelig atmosfære. Fra den innerste delen av spisestuen har du i tillegg utgang til en vestvendt veranda med flott utsikt over det frodige nærområdet. Etasjen inneholder også et flislagt baderom og et stort og innbydende soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement.

En hvitmalt vindeltrapp fører deg opp til 3. etasje hvor trapperommet  ligger som et sosialt samlingspunkt mellom soverommene og fungerer utmerket som en ekstra TV-stue. De 2 soverommene er av god størrelse og begge er innredet med garderobeskap og har god plass til dobbeltseng. Denne etasjen kan også friste med et pent baderom som ble anlagt/bygget nytt samtidig med utbygging av 3. etasje i 2007. Det er også 2 praktiske boder i 3. etasje, samt oppbevaringsmuligheter i knevegg.

Leiligheten har adkomst via trappeluke opp til stort loftsareal med god takhøyde og muligheter for utbygging. Det opplyses at flere boliger i borettslaget har gjort dette, men det presiseres at dette må søkes om på vanlig måte samt avklares med styret.

Velkommen til visning!

Standard

2.etasje:

Stue:
Stor, lys stue med gode vindusflater som slipper rikelig med lys inn i rommet. Stuen byr på flere innredningsmuligheter og har god plass til sofagruppe, salongbord, bokhyller, TV-benk og annet ønskelig møblement. Dette er et meget hyggelig oppholdsrom for hele familien. Det er dobbel fløydør med glassfelter mellom stue og spisestue. Rommet er malt i lyse, tidløse farger og har parkett på gulv som resten av boligen.

Spisestue med utgang til vestvendt veranda:
Spisestuen inviterer til hyggelige stunder med både venner og familie. Her har du god plass til langbord og kan dekke til mange gjester. De åpne løsningene mellom stue, spisestue og kjøkken gjør etasjen ekstra luftig og sosial. Her finner du også en frittstående peisovn som varmer godt på kalde dager. Innerste del av spisestuen kan for eksempel benyttes som kontor eller bibliotek og har utgang til en vestvendt veranda.

Kjøkken:
Boligen inneholder et meget hyggelig kjøkken med innredning fra 2007 med glatte, høyglans fronter og benkeplate i laminat med nedfelt kum i rustfritt stål. Dekorativt flisfelt på veggen over kjøkkenbenken. Praktisk kjøkkenøy med underskap og benkeplate i laminat. På kjøkkenet har du gode oppbevaringsmuligheter i både benkeskap og overskap. Videre finner du en flott bardiskløsning ved vindu hvor du kan nyte frokosten. Det er downlights i himling samt parkett på gulv.

Bad:
Baderom med støpt gulv med varmekabler, fliser og originalt støpejernsluk samt hjelpesluk. Vegger med fliser samt malt strie. Baderommet er innredet med servantskap og toalettskap med glatte, folierte fronter. Servant er nedfelt i laminat benkeplate. Videre finner du et klosett fra 2016, speil og lysarmatur samt badekar og dusjhjørne med skyvedør.

Soverom 1 med garderobe:
Stort og innbydende soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Rommet er innredet med garderobeskap med finerte skyvedørsfronter. Det er også mulighet for å sette opp flere oppbevaringsløsninger. Rommet holder de samme lyse fargene som resten av boligen.

Kott:
Det er opplegg for vaskemaskin i kott.


3.etasje:

Bad fra 2007:
Badet ble anlagt/bygget nytt samtidig med utbygging av 3. etasje i 2007 og har blant annet varmekabler på gulvet og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Baderommet er utstyrt med heldekkende servant med servantskap og høyskap med profilerte, folierte fronter. Veggmontert klosett, dusjhjørne med buede svingdører og innfliset badekar med termostatstyrt blandebatteri. Downlights i himling.

Soverom 2 og 3 med garderobe:
Boligens 3. etasje inneholder 2 soverom hvorav begge er av god størrelse med plass til dobbeltseng og annet øvrig møblement.
Begge rommene er innredet med garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter. Det er også tilgang til lagringsplass i knevegg på det ene soverommet og inngang til bod fra det andre.

Lekerom/TV-stue:
Rommet ligger som et sosialt samlingspunkt mellom soverommene. Her har du plass for sofa og annet ønskelig møblement, noe som kan gi ekstra spillerom og privatliv for barnefamilier.

Boder/oppbevaringsplass:
Boligens 3. etasje inneholder 2 praktiske boder, samt oppbevaringsmuligheter i knevegg.


Loft:
Leiligheten har adkomst via trappeluke opp til stort loftsareal med god takhøyde og muligheter for utbygging. Det opplyses at flere boliger i borettslaget har gjort dette. Det presiseres at dette må søkes om på vanlig måte samt avklares med styret.

Overflater:
Gulv: Ask parkett og fliser, samt betonggulv og tregulv i kott og bod.
Vegger: Malte glatte flater, malt strie samt noe panel
Himling: Malte flater samt malt strie

Diverse:
* Stor, unik leilighet over 2 plan i Ullevål Haveby
* Flott, barnevennlig bomiljø
* Vakker og verneverdig bebyggelse
* Mulighet for utbygging av loft som vil gi et tilleggsareal på ca. 30 m2
* Store rom og delvis åpne løsninger i 2. etasje
* 3 gode soverom med garderobeskap
* Fantastisk, solrik hage med gressplen og terrasseplattinger
* Vestvendt veranda fra spisestue
* Frittstående peisovn
* 2 bad med varmekabler i gulvet
* Gode oppbevaringsmuligheter i boder og knevegg i 3.etg, utebod i hagen, samt kjellerbod
* Trapperom/TV-stue/lekerom i 3. etasje
* Varmepumpe (luft til luft) i spisestue og i det ene soverommet i 2. etasje
* Inngang til både 2. og 3. etg via felles trappegang
* Takhøyden ble i gangen i 1. etasje målt til ca. 2,7 m
* Borettslaget har en oversiktlig hjemmeside med mye informasjon: www.havebyselskapet.no
* Borettslaget består av 653 boliger fordelt på 119 bygninger
* Brann- og lydklassifisert entrédør
* Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter i trappegang

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Ullevål Haveby hvor Damplassen og bebyggelsen omkring utgjør det naturlige sentrum av de mange smågatene og sitt grønne og parkmessige preg med store grøntarealer og landlig atmosfære. Idylliske Damplassen med fontene, koselige interiørbutikk, blomsterbutikk og Åpent Bakeri med nydelige bakervarer og smakfull kaffe. Coop Marked ble lagt ned tidligere i år og vil bli erstattet av pizzarestaurant og kolonialbutikk med salg av gourmemat. Berg tennisbane rett ved Damplassen. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små.

Eventyrplassen ligger få minutter unna og tilbyr flott skøytebane på vinterstid og lekeplass og fotballbane om sommeren.
Nærmeste handlesenter er Ullevål Stadion med et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud: Coop Mega med post i butikk, apotek, vinmonopol, bank, Jernia, blomsterforretning, Milslukern, Elixia, bokhandel, G-sport, bakeri, Hennes & Maurits, flere restauranter etc. Domus Athletica med svømmehall, treningsstudio og squashhaller i nærområdet.

Sentralt beliggende med kun få minutters gange til Forskningsparken og Ullevål Stadion T-banen hvor bane 3, 6 og 4 tar deg til sentrum. Kort spasertur til trikkestopp på John Colletts Plass, busstopp langs Sognsveien (25/22) og flybuss på Ring 3.
Gang-/sykkelavstand til arbeidsplasser som NRK, Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Forskningsparken, Universitetet, Idrettshøyskolen, Storo, Nydalen.
Kort vei til unike Marka med fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter hele året, 7 minutter til Sognsvann med T-banen.

Skoler finnes i nærområdet for alle trinn: Kort vei til Ullevål barneskole og Berg barneskole, samt Marienlyst ungdomskole. Godt med barnehage tilbud med prioritet for beboerne i nærmiljøet Bydel Nordre Aker. Kort vei til Damplassen barnehage, Bergtunet og Berlåven barnehage.

Felleskostnader

Felleskostnadene er kr. 5 500,- pr. mnd og inkluderer kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-TV (get), vaktmestertjenester, betjening av andel fellesgjeld, ytre vedlikehold av bygningsmassen samt fellesarealer m.m.

Herav:
Fellesutgifter: 3.815,-
Tilleggsareal: 1.405,-
GET: 280,-

Tomt

Felles eiet tomt på 7 575 m². Tomten er delt inn i praktiske parseller som disponeres av de respektive leiligheter. Leiligheten disponerer en solrik hageparsell (ca. 140 m²) som er pent opparbeidet med gressplen og variert beplatning samt flere terasseplattinger. Utebod i hagen, ca. 4 m², med innlagt strøm. Ellers er fellesarealer opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær og variert beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering på plasser ved boligene fordeles etter ansiennitet. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 835 861 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 406 067 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning oppført i 1920. Støpt gulv på antatt faste masser i kjeller. Grunnmur i tegl. Yttervegger i mur- og teglkonstruksjoner. Pussede fasader. Valmtak i trekonstruksjoner tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Expedisjons-dokument datert 1920, samt ferdigattest for utbygging av 3. etasje datert 2007 ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 161 kvm, Bruttoareal: 178 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kjøkken, stue, spisestue og soverom.

3. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, 2 soverom og bad.

Loft:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².  Loftet har god takhøyde og utbygningspotensialet som vil kunne gi et måleverdig tilleggsareal på ca. 30 m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peisovn på spisestue. Varmepumpe (luft til luft) i spisestue og i det ene soverommet i 2. etasje. Gulvvarme på begge bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala og Partners skilter til felles annonserte visninger. Felles trappegang med adkomst til leilighet og veranda.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
26.06.1961 7926 ERKLÆRING/AVTALE
 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 
04.02.1981 3298 ERKLÆRING/AVTALE
 Bestemmelse om gjerde
 Med flere bestemmelser
 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 74.407,- pr. 28.04.16.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 0,-. pr. 31.12.15.

Borettslagets lån er gitt av OBOS:
Lånenr: 53033
Restsaldo: 38.312.192,- pt
Nominell rente 2,65, effektiv rente 2,69
Lånet er nedbetalt i 2030 over 240 terminer
Avdrag og renter utgjør 10% av fellesutgiftene

Forsikring

Berkley Polisenummer: 102619

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Bård Tisthamar
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Bård Tisthamar

900 29 357

bt@schalapartners.no

VERDIVURDERING