solgt

Østensjø , Filerveien 10

Type Leilighet
Primærrom 70m²
Bruksareal 71m²
Bruttoareal 77m²
Tomt 50 946m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1962
Gårdsnummer 144
Bruksnummer 1188
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
FINN.no
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 2 900 000,-
Totalpris 3 073 186,-
Ligningsverdi 740 091,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) 158 227,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 058 227,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 14 959,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 073 186,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja, dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Ny andelseier skal godkjennes av styret.

BRA/PROM

71 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. IN-ordning på fellesgjelden knyttet til våtromsrehabilitering ble godkjent på ordinær generalforsamling 21. mai 2014.

Beskrivelse

Anders Sveen (915 35 914) ved Schala & Partners har gleden av å presentere en attraktiv og pen 3(4)-roms toppleilighet i Filerveien 10.

Leiligheten ligger fint til i gårdens toppetasje og har blant annet ny laminat fra 2014 på gulv samt nymalte veggflater. Det er gulvvarme på bad, kjøkken, i entré og på stue/spisestue. Boligen inneholder blant annet en lys og hyggelig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Herfra har du utgang til en sydvendt balkong med utsyn til fellesarealer og nærområdet. Leiligheten kan videre friste med et pent kjøkken fra 2006 med blant annet integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Leiligheten inneholder 2 trivelig soverom av god størrelse med plass til stor seng og annet tilhørende møblement. Det foregår våtromsmodernisering i borettslaget og eier opplyser at badet i leiligheten vil bli totalt modernisert i 2016. Dette er det allerede tatt opp lån for og fellesgjelden er økt.

Borettslaget består av 397 andelsleiligheter, fordelt på 17 bygninger. Borettslaget har 154 biloppstillingsplasser som leies ut etter ventelisteprinsippet. Fellesarealene er meget pent opparbeidet med store grøntområder, lekeplasser, sittegrupper, variert beplantning og trær.

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Oppsal, bydel Østensjø. Herfra har du kort vei til flere nærbutikker, Oppsal-, Tveita- og Bryn-senter, samt skoler og barnehager. Koselig tur og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannet som har et rikt dyre- og fugleliv. I tillegg har du Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter.

Velkommen til visning!

Standard

Stue med utgang til balkong:
Pen, gjennomgående og hyggelig stue med god plass til sofaseksjon og annet ønskelig møblement. Naturlig plass til spisebord utenfor kjøkkenet.  Fin peis som gir fra seg godt med varme og bidrar til en koselig atmosfære. Videre er det lagt varmefolie i stuen som gir en lun følelse under beina om vinteren. Lys fra store vindusflater gir en romslig følelse. Det ble lagt ny laminat i leiligheten i 2014. Lyskasse med LED downlights i himling. I tillegg har du utgang til en stor, solrik balkong på ca. 11 m 2. Her har du god plass til diverse utemøblement og kan nyte sene sommerkvelder med venner og familie.

Kjøkken:
Takhøy kjøkkeninnredning fra 2006 med profilerte fronter og vitrinedører. Benkeplate i laminat med nedfelt kum og dekorativt flisfelt på veggen over kjøkkenbenken.  Kjøkkenet er videre utstyrt med integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er varme i gulvet.

Soverom I:
Leilighetens hovedsoverom er meget romslig og har plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Videre er det skyvedørsgarderobe med rikelig av skapplass, samt opplegg for en evt vegghengt tv.

Soverom II:
Soverom II er perfekt enten som et ekstra soverom, barnerom eller evt som kontor/gjesterom. God plass til seng, oppbevaring og øvrig møblement.

Bad:
Flislagt baderom med varmekabler og originalt støpejernssluk. Baderommet er overflateoppusset i 2014 - det ble da lagt på litexplater, smøremembran og nye rør til dusj og vask, samt bygget ut baderommet med ca 0,80 x 1,5m. Badet er innredet med underskap og toalettskap med vitrinedører og frostet glass. Servant på heltre eik benkeplate. Videre innholder badet dusjhjørne med skyvedør og 2 blandebatterier samt overdusj. Badet har opplegg for vaskemaskin.

Det foregår våtromsmodernisering i borettslaget og eier opplyser at badet i leiligheten vil bli totalt modernisert i 2016. Dette er allerede tatt opp lån for, men valget av fliser og layout er opp til ny kjøper.

Entré:
Entré med brann- og lydklassifisert entrédør. LED downlights i himling. Entréen er utstyrt med dørtelefon med åpner. Varme på gulv.

Overflater:
Gulv: Laminat og fliser
Vegger: Malte flater
Himling: Malte flater

Diverse:
* Planløsningen gjør det mulig å bygge på et ekstra soverom og gjøre leiligheten til en 4-roms.
* Det er allerede tatt opp lån for nye bad, men valget av fliser etc er ikke tatt. Så for nye eiere er det mulig og velge helt selv hvordan sitt nye bad skal se ut.
* Borettslaget har en meget god vedlikeholdshistorikk, som er vedlagt i salgsoppgave under forretningsføreropplysninger.
* Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.
* Det er fellesvaskerier i borettslaget, som kan benyttes fritt etter gjeldende regler.
* Leiligheten er en toppleilighet uten naboer over seg.
* Det er varmefolie i gulvet i stuen/spisestuen.
* Borettslaget består av 397 andelsleiligheter. Borettslaget har avtale med Gnukken Renseservice AS om vask av trappeoppganger og fellesarealer.
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Borettslaget har 154 p-plasser som leies ut etter ventelister.
* Borettslagets hjemmeside : www.solrabben.no

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veldrevet borettslag på Oppsal, ca 7,5 km øst for Oslo sentrum. Beliggenheten er sentral med gangavstand til bussforbindelse og t-bane. Kun 200 meter til matbutikk (Rema 1000). Kort vei til Oppsal og Tveita senter med alt av butikker og servicetilbud. Østmarka ligger kun 5 min unna og har et omfattende nett av tur/sykkelstier. Her finner man også flere bade/fiskevann og om vinteren er det preparerte og opplyste skispor gjennom hele marka. I umiddelbar nærhet finner man Oppsal Arena idrettsanlegg, et svært populært anlegg for barn og ungdom. Barnehager og skoler kun få minutters gange fra leiligheten.

Felleskostnader

Totale felleskostnader er kr 2.990,- pr. mnd og inkluderer felleskostander, kabel-TV og bredbånd, komm. avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, fellesvaskeri og forretningsførsel m.m.

Herav:
Felleskostnader 2.791,-
Trappevask 80,-
Bredbånd 119,-

Det kommer nye vinduer i borettslaget. Oppstart er planlagt november 2016. Dette vil gi en økning i fellesutgifter på ca. 6% (180 kr pr. mnd). Felleskostnadene vil også øke med 100,- fra 01.07.17.

Tomt

Felles eiet tomt på 50 946 m². Pent opparbeidede fellesarealer med store grøntområder, lekeplasser, sittegrupper, variert beplantning og trær.
Asfalterte interne gangveier.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 154 p-plasser som leies ut etter ventelister. Dersom du ønsker plass, se borettslagets hjemmeside www.solrabben.no. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 740 091 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 776 219 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning oppført i 1962. Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Støpt såle på antatt fast grunn, eller faste komprimerte masser. Grunnmur i betong. Teglsteinslignende fasadeplater. Flatt tak tekket med papp.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Pipeløp med tilkoblet murt elementpeis med innsats for vedfyring på stue. Gulvvarme på bad, kjøkken, i entré og på stue/spisestue. Panelovner på soverom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners skilter til felles annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

12.10.1961 12784 ERKLÆRING/AVTALE
 Bestemmelse om benyttelse
 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
21.01.1966 1041 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
 Med flere bestemmelser
 
16.07.1986 43012 BESTEMMELSE OM VEG
 Bestemmelse om vann/kloakkledning
 Med flere bestemmelser
 GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

25.06.2001 35642 ERKLÆRING/AVTALE
 Rettighet hefter i: 0301 / 144 / 989 / / 
 samtykke til oppføring av verandaer inntil en meter fra
 eiendomsgrensen

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 158.227,- pr. 01.05.16.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 26.968,- pr. 31.12.15.

Borettslagets lån:

Lånenr: EIKA1-152019267
Type: Serie
Restsaldo: 15.283.317,-
Restløpetid: 11 år
Term pr. år: 12
Rente: 2,10% Flyt

Lånenr: OBOS01-98207431141
Type: Annuitet
Restsaldo: 43.010.000,-
Restløpetid: 29 år 1 md.
Term pr. år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.06.2017
Rente: 2,10% Flyt

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80900648

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger, dog må forkjøpsretten være avklart og styregodkjennelse foreligge før overtagelse kan finne sted.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Anders Sveen

915 35 914

as@schalapartners.no

VERDIVURDERING