solgt

Ekeberg-Bekkelaget , Sørengkaia 70

Type Leilighet
Primærrom 52m²
Bruksareal 52m²
Bruttoareal 57m²
Tomt 3 394m²
23/06/2017 10:53
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2012
Gårdsnummer 234
Bruksnummer 110
Energimerking B
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 4 250 000,-
Totalpris 4 383 244,-
Ligningsverdi 762 027,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 126 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 133 244,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 383 244,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2017 er fastsatt til 3 promille og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Bård Tisthamar (900 29 357) ved Schala & Partners har gleden av å presentere en meget pen og lys 2-roms selveier.
Leiligheten ligger fint til i byggets 4. etasje med heisadkomst. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra byggeåret, 2012. Boligen har parkett på gulv og lyse, tidløse farger på veggene.
Stuen oppleves som lys og luftig med store vindusflater/dører, og utgang til en stor, solrik balkong på ca. 11,5 m2. Stue og kjøkken er av åpen løsning, med plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet tilhørende møblement.
Leiligheten inneholder et innbydende og romslig soverom som er innredet med garderobeskap og har god plass til dobbeltseng og nattbord. Enkel adkomst fra soverommet og inn til badet. Baderommet er innredet med moderne fliser, og har blant annet gulvvarme, downlights, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Sameiet har en felles takterrasse med gode solforhold og fantastisk utsikt. Det er mulighet for leie av parkeringsplass i garasjeanlegg under sentralparken. Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Velkommen til visning!

Standard

Stue:
Lys og luftig stue med lyse, tidløse farger på veggene og parkett på gulv. Åpen, moderne løsning mot kjøkkenet. Her har du plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet ønskelig møblement. Store vindusflater/dører slipper godt med naturlig lys inn i rommet. Fra stuen har du også utgang til en nordvestvendt balkong på ca. 11,5 m2 med god plass til utemøblement.
Kjøkken:
Pen kjøkkeninnredning med glatte, sprøytelakkerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt kum i rustfritt stål. Kjøkkenet har integrert induksjonsplatetopp og stekeovn, samt opplegg og plass for oppvaskmaskin. Ventilator med avtrekk til kanal.
Soverom:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet tilhørende møblement. Lyse, malte overflater og parkett på gulv som resten av boligen. Rommet er innredet med garderobeskap og har direkte adkomst til baderommet.
Bad:
Moderne, flislagt baderom med varmekabler i gulv og downlights i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er videre innredet med servant nedfelt i laminat benkeplate og speil med lysarmatur på vegg over servant. Veggmontert klosett og dusjhjørne med svingdører, sluk og termostatstyrt blandebatteri. Luftespalte under dørblad.
Entré:
Entré med gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap. Brann- og lydklassifisert entrédør, samt dørtelefon med åpner.
Overflater:
Gulv: Parkett og fliser
Vegger: Malte flater og fliser
Himling: Malte flater
Diverse:
* Lys og pen 2-roms fra 2012
* Store vindusflater som slipper inb godt med lys
* Åpen stue- og kjøkkenløsning
* Pent kjøkken med integrert indusjonsplatetopp og stekeovn
* Moderne bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
* Garderobeskap på soverom og i entré
* Sameiet består av 127 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner
* Sameiet har ingen felles lån registrert
* Felles takterrasse med fantastisk utsikt
* Det er heis i bygget
* Mulighet til å leie garasjeplass
* A konto varmtvann og fyring inkl. i fellesutgiftene
* Canal Digital er leverandør av TV og bredbånd til sameiet
* Balansert ventilasjonsanlegg med mekanisk tilluft og luftavtrekk styrt fra kjøkkenventilator
* Sprinkleranlegg er montert i bygningen

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og en godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika.
På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger og Evita espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitterplasser, stor basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.
På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikk er Coop Prix, som ligger i samme bygg som leiligheten. I løpet av året vil det åpne en større Rema-butikk. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, hvorav det også er planlagt bussrute ut til Sørengkaia.
Nåværende nærmeste bussholdeplass er Ladegården med buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.
Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller låne en av sameiets mange kajakker og ta seg en padletur.

Felleskostnader

Felleskostnadene er kr. 2 517,- pr mnd og inkluderer a konto fyring og varmtvann, kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, gartner, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og trappevask m.m
Herav:
Felleskostnader: 1.987,-
A konto fjernvarme og varmtvann: 530,-

Tomt

Felles eiet tomt på 3 394 m². Tomten er/blir pent opparbeidet med parkmessige områder med belegningsstein, asfalterte veier, gressplener, variert beplantning, sittegrupper og lekeapparater. Det er i tillegg adkomstområder til fjorden med bademuligheter. Felles takterrasse med flott utsikt over Oslofjorden og Oslo.

Garasje / Parkering

Gode muligheter til å leie garasjeplass i under sentralparken på Sørenga. Her er det parkering for ca. 400 biler, herav 30 HC plasser. Dette anlegget skal foruten å dekke parkeringsbehovet for boligene også være gjesteparkering og parkering for næringseiendommene. Parkeringshuset er eiet av Sørenga Utvikling og Europark drifter parkeringsplassene. Tlf 22057500. Pt. koster det kr. 2500,- mnd for å leie parkeringsplass i garasjen. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 762 027 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 133 676 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning oppført i 2012. Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Støpt såle i kjeller fundamentert på fast grunn eller komprimerte faste masser. Yttervegger i betong forblendet med teglstein. Utfyllende bindingsverk på balkonger. Vinduer og balkongdør med treramme og isolerglass fra byggeårene. Flatt tak antas tekket med papp/membran.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2013. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmt forbruksvann fra fjernvarmeanlegg. Gulvarme på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn
02.04.2012 263727 Best. om adkomstrett  
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 234 Bnr: 110
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 534 Bnr: 7  
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
02.04.2012 263727 Best. om adkomstrett  
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 234 Bnr: 110
gjelde gangvei - åpen for allmenheten
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
02.04.2012 263727 Erklæring/avtale  
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 234 Bnr: 110
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 234 Bnr: 103  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
02.04.2012 263727 Erklæring/avtale  
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 234 Bnr: 110
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
02.04.2012 263727 Erklæring/avtale  
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 234 Bnr: 110
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Sameie

Sørenga 3 Sameie, orgnr: 999 291 759.
Sameiet består av 127 boligseksjoner samt 2 næringsseksjoner av eiendommen gnr. 110 bnr. 234 i Oslo kommune. Seksjon 1 og 21 er regulert til næringsformål og seksjon 2 til og med seksjon 20 samt seksjon 22 til 129 er regulert til boligformål.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr. 0,- pr. 19.01.17.
Andel fellesformue utgjør kr. 19.405,- pr. 31.12.16.
Sameiet har ingen lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP630198

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Bård Tisthamar
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Bård Tisthamar

900 29 357

bt@schalapartners.no

VERDIVURDERING