solgt

Østensjø , Haakon Tveters vei 15

Type Leilighet
Primærrom 52m²
Bruksareal 54m²
Bruttoareal 59m²
Tomt 7 432m²
03/09/2018 13:22
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1965
Gårdsnummer 144
Bruksnummer 1282
Energimerking E
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 000 000,-
Totalpris 3 187 169,-
Ligningsverdi 613 584,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) 84 270,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 084 270,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 2 500,- (Innflyttingsgebyr til sameiet) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 850,- (Dokumentavgift) 5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 899,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 187 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

54 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Velkommen til Haakon Tveters vei 15 - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:
Svært lys, pen og luftig 3-roms selveierleilighet beliggende høyt og fritt i byggets 8. etasje med fantastisk utsikt og solrik, nordvestvendt balkong med nydelig utsikt og sol fra ca kl 16.00 - 21.30.
Leiligheten ble omfattende modernisert 2008 med bl.a nytt bad, nytt kjøkken. downlights montert i samtlige rom og generell overflatebehandling av gulv, vegger og himlinger og fremstår som innflyttingsklar. Det er ikke innsyn i leiligheten.
Det ble i 2017 montert ny skyvedør mot balkong, nytt vindu i stuen samt nye vinduer til begge soverom.
Varmtvann inkludert i felleskostnadene, som er kun kr 2.532,- pr mnd.
Kun 3 min gange til t-banestasjonen Skøyenåsen og bussholdeplass Oppsal Senter (buss nr. 61 og 78).
Ingen forkjøpsrett - utleie er tillatt - velkommen til visning!


Standard

Entré: God plass til klær og sko. Dørtelefon med åpner. Innfelt speil. Inngang til intern bod / walk-in-closet med hylleopplegg og god lagringsplass. Entrédør  med sikkerhetslås og kikkehull og er lyd- og brannkvalifisert. Fliser på gulv og vegger, samt malt himling med downlights.

Bad/WC: Flott, tidsriktig bad (nytt 2008) med dusjnise med innfellbare dusjvegger, vegghengt toalett, servant med underskap, vegghengt skap, speil og opplegg for vaskemaskin. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.
Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Stue: Lyst, luftig rom med store vindusflater som gir gode solforhold og nydelig utsikt. Det er god plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller og reol. Det ble montert nytt vindu og skyvedør mot balkongen 2017. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights. Fra stuen er det utgang til nordvestvendt balkong på 4 kvm med fliser på gulv. Fantastisk utsikt og sol fra ca kl 16.00 - 21.30 samt utebod på ca. 1 kvm. 

Kjøkken: 1/2 -åpen løsning mot stue med lys og pen innredning fra 2008 med hvite, glatte høyglansfronter og god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn, koketopp, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Fliser over benk, laminat benkeplate og kum i rustfritt stål. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Soverom I: Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Nydelig utsikt. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Soverom II: Stort vindu med nydelig utsikt. Plassbygget seng med skuffer, medfølgende gardeobeskap og plass til nattbord. Laminat på gulv, malte vegger pg malt himling med downlights.

 
Diverse om leiligheten og gården:
- Svært lys og tiltalende 3-roms selveier som ble omfattende modernisert 2008.
- Nordvestvendt balkong (sol fra ca. 16.00 - 21.30) på ca. 4 kvm med fantastisk utsikt og utebod på ca. 1 kvm.
- Store vindusflater som gir gode lysforhold og nydelig utsikt.
- Høyt og fritt beliggende i 8. etasje med heistilgang.
- Ingen innsyn i leiligheten.
- Flott, tidsriktig bad fra 2008.
- Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Kjøkkeninnredning fra 2008 med hvite, glatte høyglansfronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert stekeovn, koketopp, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.
- Kun kr 2.532,- i fellesutgifter pr mnd.
- Varmtvann er inkludert i fellesutgifter. Dette gir svært lave strømutgifter.
- Intern bod / walk-in-closet med hylleløsning og god lagringsplass med adkomst fra entré.
- Downlights i samtlige rom.
- Det ble i 2017 montert ny skyvedør mot balkong, nytt vindu i stuen samt nye vinduer til begge soverom.
- Mulighet for kjøp/leie av parkeringsplasser etter venteliste.
- Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert.
- Sameiet Haakon Tveters vei 15 består av 65 seksjoner.
- Fellesvaskeri.
- Kabel-tv og bredbåndstjenester leveres av AltiBox.
- Nytt fibernett trukket til alle leiligheter 2017.
- Vaktmestertjenester leveres av ISS/SSB.
- Dyrehold er tillatt .
- Ingen forkjøpsrett.
- Utleie er tillatt.
- Innflyttingsklar leilighet.
- Ca. 3 minutters gange fra eiendommen til t-banestasjonen Skøyenåsen og bussholdeplass Oppsal Senter (buss nr. 61 og 78).


Beliggenhet

Leiligheten ligger i naturskjønne omgivelser omkranset av Østmarka hvor du finner turløyper sommer som vinter, sykkelstier, lysløyper, bade- og fiskevann. Fra leiligheten har man fantastisk utsikt av nærområdet.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer. Videre er det kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvarehandel, senter m.m.

Kort vei til dagligvarebutikker blant annet Coop Prix og Kiwi, samt Oppsal senter. Senteret er per dags dato under fornyelsesperiode. Det nye Oppsal senter vil romme dagligvarebutikker, frisør, apotek, baker og helsetjenester. Planlagt ferdigstillelse av senteret er i 2018. For mer informasjon se:
http://www.oppsalsenter.no/nye-oppsal-senter. Ønsker du ytterligere tilbud er det ikke langt unna kjøpesentre som Bryn, Tveita, Bøler, Manglerud og Lambertseter.

Området kan by på buss og t-baneforbindelser. Ca. 3 minutters gange fra eiendommen til t-banestasjonen Skøyenåsen og bussholdeplass Oppsal Senter (buss nr. 61 og 78).

Eiendommen ligger kun 5 minutters gange til idylliske Østensjøvannet med et rikt dyre-og fugleliv og flotte turstier. Turstiene fører deg videre inn til Østmarka hvor du finner turløyper sommer som vinter, sykkelstier, lysløyper, idrettsanlegg, bade- og fiskevann ved Nøklevann og innover i marka. Nøklevann ro-og padleklubb har utleie av kajakker til sine medlemmer. For en flott søndagsaktivitet anbefales en av de trivelige sportstuene Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet.


Felleskostnader

Felleskostnadene er kr. 2 532,- pr. mnd. og inkluderer varmtvann, trappevask/gangvask, kabel-TV, vaktmestertjeneste, festeavgift, forsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter.


Tomt

Festeavgiften er kr 84.886 pr. år, neste regulering er i 2018.
Festetid: 99 år fra 01.04.1964
Grunneier: Kari Barbra Skappel. Lise Barbra Skappel Fjeldstad, Øivin Fjeldstad og Tone Skappel Hauge.
Grunneierne har bortfestet eiendommen til Skøyen Boligstiftelse (SSB) som fremfester til hver seksjonseier
med egen kontrakt som er tinglyst i grunnboken. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene.


Garasje / Parkering

Det er muligheter for å leie parkeringsplasser i Søndre Skøyen Boligstiftelse. Det er venteliste på parkeringsplassene. Videre er det muligheter for kjøp/leie av parkeringsplasser i Garasjelaget Haakon Tveters vei 7/9 eller i Garasjesameiet Haakon Tveters vei 14. Det er venteliste.


Formuesverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 613 584 pr. 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 1 718 035 pr. 31.12.15

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).


Byggemåte

Tradisjonell bygård fra 1965.
- Fundamentert med betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Flatt tak, antatt tekket med papp, membrandekke eller tilsvarende.
- Felles trappegang, trapper i betongkonsturksjon. Heis.
- Etasjeskillere i betong.


Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.januar 1972. Ferdigattesten ligger vedlagt salgsoppgaven.


Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

8. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Sekundærrom: 2 m² (garderobe)
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.


Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Panelovn i stuen. Gulvvarme på badet.


Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.


Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.


Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/14958-133/105  Festekontrakt - vilkår  
12.11.1964 
Festetid: 99 år
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

1965/3292-9/105   ** Prioritetsbestemmelse  
13.03.1965 

1979/15765-11/105   ** Diverse påtegning  
19.06.1979 
Reguleringsklausulen slettet.

1964/14958-68/105  Best. om vann/kloakkledn.  
12.11.1964 
Elektriske kraftlinjer
Forbud mot generende bedrift
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 144 Bnr: 1282
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/1191-1/105  Bestemmelse om veg  
26.01.1968 
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 144 Bnr: 1282
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/18789-5/105  Erklæring/avtale  
21.03.1986 
EIENDOMMEN ER FORMELT SEKSJONERT
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.


Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.


Sameie

Sameiets navn er Boligsameiet Haakon Tveters vei 15. Sameiet består av 65 seksjoner av eiendommen gnr. 144 bnr. 1282 og 1284 i Oslo. Tomten er festet fra grunneierne til Søndre Skøyen Boligstiftelse, som igjen har frembortfestet denne til de enkelte seksjonseierne. Eierbrøkene er fastsatt på bakgrunn av bruksenhetens areal.


Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr. 84.270,- pr. 31.12.2017
Andel fellesformue utgjør kr. 30.279,- pr. 31.12.2017

Långiver er Sparebanken Øst. Lånene gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold. Lån har rentesats lik 3,50% p.a.og betales over 12 terminer i året. Lånene løper til 2041.
I 2016 ble samtlige lån refinansiert til ett lån i Sparebanken Øst med løpetid 25 år (til 2041).

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.


Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA
Polisenummer: 79420605


Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Mikkelsen
Fagsjef / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Bjørnar Mikkelsen

938 98 132

bm@schalapartners.no

VERDIVURDERING