solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Hekkveien 3

Type Leilighet
Primærrom 75m²
Bruksareal 75m²
Bruttoareal 82m²
Tomt 2 972m²
04/05/2018 13:53
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1955
Gårdsnummer 125
Bruksnummer 119
Energimerking E
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 4 450 000,-
Totalpris 4 810 405,-
Ligningsverdi 1 136 174,-

Beregnet totalkostnad

4 450 000,- (Prisantydning) 341 449,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 791 449,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 944,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 3 362,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 18 956,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 810 405,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

75 / 75 m²

Antall soverom

3

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kvaliteter ved Hekkveien 3

- Arkitekttegnet 2-roms hjørneleilighet med fabelaktig utsikt.
- Opprinnelig 3-roms leilighet (se alternativ plantegning).
- Leilighet i frittstående boligblokk med utsikt fra alle rom.
- Sydvendt balkong med utsikt over fjord og Holmenkollen.
- Leiligheten ble i sin helhet pusset opp i 2009.
- Tidsriktig og delikat farge- og materialvalg.
- Plassbesparende og spesialtilpassede løsninger.
- Flislagt bad med gulvvarme, modernisert i 2009.
- Innbydende entré med rikelig garderobeplass.
- Tiltalende stue med god plass til spisegruppe.
- Nyere kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Luftig og romslig soverom med garderobeløsning.
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene.
- Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter og jordfeilvarsler.

Velkommen til visning!

Hekkveien 3 er en lys og stilfull 2-roms hjørneleilighet med god planløsning og standard. Boligen fremstår som godt vedlikehold, og ble i sin helhet pusset opp i 2009 med tidsriktig fargevalg og kvalitetssikre materialer. Leiligheten ligger høyt og fritt i 7. etasje med fantastisk utsikt mot fjorden og Holmenkollen. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på ca. 2,5 kvm. Her vil du få en følelse av å bo "på toppen" av Oslo. Fra leiligheten har du nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo Sentrum, marka og flotte parker.

En innbydende entré tar deg inn i denne trivelige leiligheten med gjennomgående linoleumsbelegg på gulv. Stuen er lys og luftig med linoleumsbelegg på gulv og spesialtilpasset reol med belysning, samt god plass til spisebordløsning. Separat kjøkken med svært hyggelig utsyn og delvis integrerte hvitevarer. Videre har boligen bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin, samt et romslig soverom med store vindusflater. Leiligheten var opprinnelig 3-roms leilighet og kan med enkle grep gjøres om til 3-roms (se alternativ plantegning). Ved omgjøring til 4-roms må det søkes godkjennelse fra styret.
Soilrørene ble rehabilitert i første halvår 2007 i regi aksjelaget. Videre var det full rehabilitering i 2015/2016 av balkonger og fasade hvor det ble blant annet lagt nytt tak, nye vinduer og balkongdører. Aksjelaget fikk også helt nytt røropplegg fra tappevannet i 2014.

Standard

Entré | Et godt førsteinntrykk
Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet linoleumsbelegg og lysmalte veggflater. Det er montert garderobeløsning og dørcalling, og ellers er det plass for annet møblement.

Kjøkken | Stilrent
Leiligheten har et flott kjøkken fra 2009. Innredning består av glatte fronter i heltre eik og heldekkende benkeplate av stål med integrert kum. Praktiske hylleløsninger over benkeplaten. Det er god plass til spisebordløsning ved vinduet med flott utsikt.

Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, oppvaskmaskin og gassplatetopp. Gassbeholder i benkeskap og det er installert gassalarm. Waterguard/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventiler er også installert. Over koketoppen er det en stilren ventilatorhette i stål med kullfilter.

Stue | Utgang til sydvendt balkong
Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen har linoleumsbelegg på gulv, gode vindusflater som gir rikelig med lys, samt utgang til balkong. I tillegg er rommet innredet med en smart reol med belysning. Det er også god plass for spisebordløsning.

Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong med formiddag- og ettermiddagssol. Her har man fantastisk utsikt over Oslo sentrum og Oslofjorden, samt retning Holmenkollen.

Bad/wc | Soilrør fra 2007 og modernisert bad fra 2009
Badet er delikat og romslig, med hvite fliser på vegg, grå fliser på gulv, gulvvarme og speilbelysning, samt downlights (led) i himling. Innredningen består av en heldekkende servant i corian med underskap, veggskap og veggmontert klosett. Videre har badet dusjhjørne med regnfallsdusj, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom | Romslig
Flott hjørnerom (opprinnelig 2 rom) med god plass til dobbeltseng, garderobeløsning, kommoder, skrivebord og nattbord. Spesialtilpassede skyvedør med garderobeløsning.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet rett ovenfor Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Sentrum m.m.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Vita, Elkjøp, bakeri, apotek m.m. rett nede i gaten. Carl Berner er under utvikling og vil få et estestisk løft med blant annet Carl Berner Torg og Pengeskapsfabrikken med flott arkitektonisk utsmykning, flere caféer, diverse servicetilbud, apotek, vinmonopol m.m.
Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære og går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder.  Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku. Blå og Parkteatret byr på god atmosfære.

Det er mange flotte grøntområder i nærområde. Skulpturparken ligger rett utenfor døren, mens populære Ola Narr / Tøyenparken har du rett i nærheten og er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet Sats/Elixia, Fresh Fitness og Actic. Er det ønskelig med litt annen type aktivitet kan man besøke Tøyenbadet, Naturhistorisk museum eller Munchmuseet.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 33 bussen samt 17-trikken.

Felleskostnader

Felleskostnader er kr. 5.184 pr. mnd. og inkluderer fyring (fjernvarme), varmtvann, digital tv (GET med mulighet for å velge bl. a. HBO Nordic etc.), fiberoptisk bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, byggforsikring og forretningsførsel.

Herav:
Felleskostnader: 4.684,-
Brensel: 500,-

Tomt

Tomten er pent opparbeidet med bl.a. plen, busker, trær, asfalterte internveier m.m. Eiendommen ligger inntil friområdet Skulpturparken.

Garasje / Parkering

Aksjelaget har meget gode parkeringsmuligheter med egne oblater og biloppstillingsplasser på vei opp mot inngangspartiet til Hekkveien 3 med parkeringskort. I følger styret er det ca. 15 parkeringsplasser og det er førstemann til mølla- prinsippet.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 136 174 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 635 755 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn eller komprimerte faste masser. Grunnmur i betong.
Yttervegger i betong.
Pussede og malte fasader.
Ytterveggene er etterisolert i forbindelse med rehabilitering av bygningsmassen.
Vinduer og balkongdører med trerammer og isolerglass fra 2015.
Flatt tak antas tekket med papp/membran.
Ny taktekking i forbindelse med rehabilitering i 2015/2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger approbasjon datert 1954 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 82 kvm

7. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmtvann via fjernvarme.
Gulvvarme (kabler) på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1954/7345-1/105  Bestemmelse om veg  
05.06.1954 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1954/14914-1/105  Erklæring/avtale  
15.11.1954 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1957/921-1/105  Bestemmelse om gjerde  
24.01.1957 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1968/22800-1/105  Skjønn  
14.12.1968 
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/41528-1/105  Erklæring/avtale  
09.07.1986 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Grunndata
1954/1713-1/105  Registrering av grunn  
03.02.1954 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr: 0301 Gnr: 125 Bnr: 2
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 53 leiligheter knyttet til aksjer. Boligaksjeselskapet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med org.nr: 923682694.

- Boligaksjesleskapet har avtale om vaktmestertjenester og renhold med ISS Eiendomsservice.
- Aksjelaget har fellesvaskeri i den øverste kjeller. Bruken av vaskeriet er gratis.
- Hafslund leverer fjernvarme i Furulund II aksjelag.
- Get er boligaksjeselskapets leverandør av TV, og OpenNet av fiberoptisk bredbåndstjeneste.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 341.449,- pr. 01.12.2017.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 17.286,- pr. 31.12.2016.

Aksjelaget har to lån:
Lånenummer: *OBOS01-98207505285
Type: Annuitet
Restsaldo: 14.515.189,-
Restløpetid: 28 år og 3 mnd
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (06.12.2017): 2,25%

Lånenummer: *1OB940-98207362107
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.642.600,-
Restløpetid: 9 år og 4 mnd
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (06.12.2017): 2,25%

Andel fellesgjeld

341 449

Andel formue

17 286

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81374141

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Bård Tisthamar
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Bård Tisthamar

900 29 357

bt@schalapartners.no

VERDIVURDERING