solgt

Ekeberg-Bekkelaget , Sørengkaia 73

Type Leilighet
Primærrom 66m²
Bruksareal 66m²
Bruttoareal 73m²
04/09/2018 10:39
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 234
Bruksnummer 103
Energimerking
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 6 350 000,-
Totalpris 6 518 299,-
Ligningsverdi 1 093 236,-

Beregnet totalkostnad

6 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 750,- (Dokumentavgift) 5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 168 299,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 518 299,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Anders Sveen (915 35 914) ved Schala & Partners har gleden av å presentere en meget pen og velholdt hjørneleilighet i Sørengkaia 73!
Leiligheten ligger fint til i byggets 4. etasje med gjennomgående løsning samt både balkong og terrasse, som gjør leiligheten ekstra luftig. Det er en gjennomgående god standard fra byggeåret (2012) og badet har fått våtromsbevis fra Anticimex, som gir en tetthetsgaranti i 4 år fremover fra takstdato. Boligen har tre-stavs parkett på gulv og lyse, tidløse farger på veggene. Her kan du ta med kofferten og flytte rett inn!
Stue og kjøkken er av åpen løsning, med plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet tilhørende møblement. Kjøkkenet er stilfullt og med integrerte hvitevarer fra 2017. Romslig og moderne bad med opplegg for vaskemaskin og to gode soverom med tilhørende garderobeskap. Entréen er innbyende med plass til sko og yttertøy, og en lang gang innbyr til spennende innredningsmuligheter.
Sameiet har også en fantastisk, felles takterrasse med gode solforhold og nydelig utsikt. Det er mulighet for leie av parkeringsplass i garasjeanlegg under sentralparken, og selger kan gi slipp på en garasjeplass for kr 650.000,- om det skulle være av interesse for kjøper. Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med oslofjorden, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet. Den store fordelen med denne leiligheten er nærheten til Bjørvika, samtidig som du får en rolig beliggenhet vekk fra trafikkstøy og forbigående!
Denne leiligheten må sees - Velkommen til visning!

Standard

Stue | Lysinnslipp fra flere vinkler
Lys og luftig stue med lyse, tidløse farger på veggene og tre-stavs parkett på gulv. Åpen, moderne løsning mot kjøkkenet. Her har du plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet ønskelig møblement. Store vindusflater/dører fra flere vinkler som slipper godt med naturlig lys.
Balkong og terrasse | Rom for utendørs hygge
Denne boligen kan by på både balkong og terrasse, begge med utgang fra stuen. Balkongen er på 6 kvm og er nordøstvendt. Terrassen er sydøstvendt og på 3 kvm. Utebelysning og stikkontakter på balkong og terrasse. Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill så sant dette er i henhold til brannforskrifter.
Kjøkken | Med integrerte hvitevarer
Stilig kjøkken med åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning fra ikea med hvite, glatte fronter i høyglans og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med vegghengt ventilator og integrerte hvitevarer oppvaskmaskin i benkeskap, ekstra bred induksjonstopp, komfyr med pyrolyse og kjøle-/fryseskap fra 2017. Rålekre vegglamper over kjøkkenbenk gir et ekstra stilrent preg over stuen.
Bad | Våtromsbevis
Delikat og påkostet bad fra 2012 med flislagte vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen er bestående av benkeskap fra Sigdal med skuffer, helstøpt Corian benkeplate med integrert oppvaskkum, speil med innfelt belysning og veggskap. Vegghengt toalett fra Duravit med innebygd sisterne og dusjhjørne med innfellbare dører. Opplegg for vaskemaskin og downlights i himling. Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbeviset ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.
Soverommene | Lyst og luftig
Lekkert hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og godt med oppbevaringsplass i stor garderobe. Det andre soverommet er trivelig og egner seg godt som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - Alt etter behov.
Entré | Innbyende
Like ved leilighetens inngangsdør er det heisadkomst fra felles inngangsparti. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet tre-stavs parkett på gulv og lysmalte veggflater. Det er montert callinganlegg med videooverføring. Downlights i himling.
Kvaliteter ved Sørengkaia 73
- Lys og pen 3-roms hjørneleilighet fra 2012.
- Store vindusflater som slipper inn godt med lys.
- Åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Moderne bad med opplegg for vaskemaskin. Våtromsbevis fra Anticimex.
- Garderobeskap på soverom.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Sameiet består av 93 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
- Sameiet har ingen felles lån registrert.
- Felles takterrasse med fantastisk utsikt.
- Det er heis i bygget.
- Mulighet til å leie garasjeplass.
- A konto varmtvann og fyring inkl. i fellesutgiftene.
- Canal Digital er leverandør av TV og bredbånd til sameiet.
- Sprinkleranlegg er montert i bygningen.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika.
På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger og Evita espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.
På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikker er Coop Prix eller Rema-1000. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, hvorav det også er planlagt bussrute ut til Sørengkaia.
Nåværende nærmeste bussholdeplass er Ladegården med buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.
Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller låne en av sameiets mange kajakker og ta seg en padletur.

Felleskostnader

3 316 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, ákonto fjernvarme og vann, kommunale avgifter, felles forsikringer, vaktmestertjenester, renhold ved firma,
Herav:
Felleskostnader kr. 2.419,-
Ákonto fjernvarme og vann kr. 897,-
Felleskostnadene vil øke med 5 % 01.07.2018. Felleskostnadene vil da øke til ca. 3.482,-.

Tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med blandt annet steinsatte internveier, plenarealer, busker, trær, diverse annen beplantning og sykkelstativer.
Sameiet har også en felles takterrasse til bruk for beboerne. Takterrassen har en nydelig utsikt og meget gode solforhold.

Garasje / Parkering

Det er mulig å kjøpe garasjeplass for kr 650.000,- i tillegg. Denne medfølger ikke leiligheten og må kjøpes innen kontraktsmøte.
Ellers er det mulighet for leie av parkeringsplass i garasjeanlegg under sentralparken.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 093 236 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 498 354 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning med fem boligetasjer samt kjeller. Bygget er oppført med grunnmur, etasjeskillere og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong/stål. Yttervegger i hovedsak forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Nordic entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Nordan balkongdør, skyvedør til terrasse og vinduer med tre-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.02.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 66 kvm.
Primærrom: 66 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom. 
Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på 5 kvm merket H0401.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer og baderomsgulv. Tilknyttet felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2012/263727-3/200  Best. om adkomstrett  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7  
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-4/200  Best. om adkomstrett  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7  
gjelder gangatkomst/rømningsveier
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-7/200  Best. om adkomstrett  
 02.04.2012 
Friområde - sjø (åpen for allmennheten)
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-10/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-11/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-12/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:106  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-13/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-14/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-15/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-16/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/263727-17/200  Erklæring/avtale  
 02.04.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/103
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2012/547359-1/200  Seksjonering  
 05.07.2012 
opprettet seksjoner:
snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 66/7872
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-234/109/0/1-120
Rettigheter i eiendomsrett
2013/779597-2/200  Best. om adkomstrett  
 16.09.2013 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95
Gangvei for allmennheten
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-234/105/0/1-127
Rettigheter i eiendomsrett
2015/502121-1/200  Best. om adkomstrett  
 05.06.2015 
Overført fra: 0301-234/105
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109 Snr:1-120 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110 Snr:1-129
Kjøreatkomst, gangatkomst, lek/opphold, bruksrett til regulert fellesareal
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-534/7/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2015/571169-1/200  Best. om adkomstrett  
 24.06.2015 
Overført fra: 0301-534/
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95
Bestemmelse om inspeksjon og vedlikehold
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-534/7
Gjelder denne registerenheten med flere
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 93 boligseksjoner, samt 2 næringsseksjoner. 
Sameiet har avtale med Usbl Boservice om vaktmestertjeneste.
Sameiet har en nettisde med nyttig informasjon til beboerne: www.sorenga2.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte langsiktige lån per dags dato.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP596639

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Anders Sveen

915 35 914

as@schalapartners.no

VERDIVURDERING