solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Sofienberggata 54 C

Type Leilighet
Primærrom 35m²
Bruksareal 35m²
Tomt 2 884m²
08/10/2019 11:05
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1939
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 138
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 200 000,-
Totalpris 3 413 956,-
Ligningsverdi 653 404,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 195 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 395 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 362,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 944,- (Transportgebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 18 956,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 413 956,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

35 / 35 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Kjerstin Falkum og Anders Sveen ved Schala & Partners har gleden av å presentere en herlig leilighet i Sofienberggata 54 C!

Velkommen til en superkoselig og luftig 2-roms toppleilighet med rolig beliggenhet ved Sofienberg og Grünerløkka. Leiligheten ligger stille og meget fint til øverst i bygget og oppleves som romslig samt har en god planløsning. Med store vindusflater og lite innsyn føles det som ut som en toppleilighet, og sitter du ned i stuen ser du masse blå himmel, så lenge været er med deg. Boligen var opprinnelig en 1-roms leilighet, men ble gjort om til en 2-roms i 2010.

Boligen har en veldig koselig stue med åpen kjøkkenløsning, som får maksimalt ut av romfølelsen. Med utgang til solrik balkong fra stuen også, fremstår denne sjarmerende "lille" leiligheten som en godt voksen leilighet med plass nok til både førstegangskjøpere, pendlere eller et par som vil bo rolig til i gangavstand fra både Løkka, Tøyen og Carl berner. Videre er det et lunt soverom med plassbygd seng og tidsriktige farger. Soverommet vender ut mot opparbeidet bakgård. Baderommet er flaslagt med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.

I Sofienberggata 54 C bor du rolig til med "grønne lunger" i form av parker og store friluftsområder i flere retninger. Det er kun minutters gange til Grünerløkka med sitt yrende liv, og det er likeledes kun minutter til kollektiv knutepunktet Carl berner. Idylliske Ola Narr, Tøyenbadet, Keyserløkka, Sofienbergparken m.m er alle innen gangavstand.

Bo stille og rolig med nærhet til det meste - velkommen til visning!


Standard

Stue | Stort lysinnslipp og luftig romfølelse
Superkoselig stue med plass til både sofa, et enkelt spisebord/skrivebord, tv-seksjon og tilhørende møblement. Store vindusflater slipper inn rikelig med dagslys, og fra sofakroken ser du masse blå himmel. Ut fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med gode solforhold, så denne leiligheten er en klassiker i kveldssolen.

Kjøkken | Pusset opp i 2010
Lekker HTH kjøkkeninnredning fra 2010 med hvite slette fronter i høyglans. Heltre benkeplate med 1 greps blandebatteri og oppvaskkum. Kjøkkenet er videre innredet med integrert komfyr og oppvaskmaskin. Det er lys under overskap. Hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel medfølger boligen.

Balkong | Sommeridyll med grønne omgivelser
Vestvendt balkong på 4m² med plass til stoler og cafebord, akkurat passe nok til å nyte et glass med noe godt oppi og solnedgangen.

Bad | Opplegg for vaskemaskin
Pent flislagt baderom med varmekabler i gulv. Baderomsinnredningen ble byttet ut i 2010. Dusjplass, servant med underskap, wc og opplegg for vaskemaskin.  Badet ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2003. Ny baderomsdør ble innstallert i 2018.

Soverom | Tidsriktige farger
Lun og innbydende soverom med plassbygd seng med smart oppbevaringsplass under sengen. Soverommet er videre innredet med et garderobeskap og er malt i tidsriktige farger. Det er også vendt ut mot rolig bakgård.

Entré | Pent og innbydende
Entréen har dørcalling med åpner, samt god plass til lagring av sko og yttertøy.

Diverse | Kvaliteter ved Sofienberggata 54 C 
- Hele leiligheten ble pusset opp i 2010
- Kjøkkeninnredning fra 2010
- Baderomsinnredning fra 2010
- Alle vinduer ble skiftet ut i 2016
- Leiligheten har en solrik, vestvendt balkong.
- Aksjeselskapet består av 48 leiligheter knyttet til aksjer.
- Aksjelaget har egen hjemmeside: www.sofienberggta54.no
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Lave omkostniger ved kjøp, dvs. ingen dokumentavgift på 2.5% av kjøpesummen.
- Fellesvaskeri i kjeller (og opplegg på eget bad)
- Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.
- Meget gode kollektivtilbud innen gangavstand.
- Leiligheten har nærhet til "alt".
- Skjermet og tilbaketrukket beliggenhet.

Beliggenhet

Sentral, skjermet og meget attraktiv beliggenhet i et populært boligområde på Sofienberg - mellom Kampen, Tøyen og Grünerløkka. Leiligheten ligger midt i det største grøntområdet sentralt i Oslo med Sofienbergparken, Tøyenparken og Botanisk hage som nærmeste nabo!

Kort vei til alt man måtte ønske seg av servicefasiliteter. Postkontor i Trondheimsveien 5, matbutikker i Trondheimsveien, og søndagsåpen nærbutikk bare 100 meter fra leiligheten. Barnevennlig område med flere barnehager, både offentlige og private, kun få minutters gange fra leiligheten.

Et rikelig og spennende utvalg av kaféer, restauranter og take-away-muligheter i området rundt leiligheten. Kort vei til sentrum og Grünerløkka med alt man måtte ønske seg av shoppingmuligheter og uteliv.

Flotte parker og rekreasjonsområder som Ola Narr, Botanisk hage, Sofienbergparken og Birkelunden i umiddelbar nærhet. Tøyenparken er perfekt for piknik og avslapping på sommerstid, og aking og skihopp på vinterstid. For de treningsglade finnes for eksempel Fitness 24, Elixia, Tøyenbadet og Fresh Fitness en kort gåtur fra leiligheten.

Særdeles god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk og T-bane som dekker hele byens rutenett. Ca. 15 minutters gange til Oslo sentrum gjør byen lett tilgjengelig.

Felleskostnader

2 738. Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.738,– pr. md. Herav: Felleskostnader 1.627,- Tv / Internett 299,- Rehabilitering 812,-

Tomt

Felles eiet tomt på 2884, 7 m2. Tomten ligger i et flatt terreng i tilknytning til parkmessige Ola Narr. Pent opparbeidede fellesareal med grøntanlegg, beplantning, prydbusker og trær. Lekeplass med sandbasseng.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Günerløkka har blitt en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 653 404 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 090 893 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for eiendommen. Dette ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming ved sentralfyring og radiatorer i leiligheten. Gulvvarme på badet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

402675 29/03/1939 Best. om bebyggelse
411032 28/08/1950 Erklæring/avtale

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 48 leiligheter knyttet til aksjer. AS Tøyenbygg II er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
935452120, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.

- Aksjelaget har egen hjemmeside: http://www.sofienberggata54.no
- Aksjelaget har sykkelramper i hver kjellertrapp.
- Aksjelaget har tre vaskemaskiner, samt to sotre tørktromler og et stort tørkeskap. Fellesvaskeriet ligger i kjelleren i Sofienberggata 54 C,
- Boligaksjeselskapet har avtale om vaktmestertjeneste med Ole Jensrud.
- Boligaksjeselskapet har i avtale med Rene Trapper AS om rengjøring av boligaksjeselskapets fellesarealer.
- NextGenTel er boligaksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 195.000,- pr. 01.05.18.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.651,- pr. 31.12.17.

Selskapets lån:
Lånenr: HUS101-11461796 2
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.538.623,-
Restløpetid: 16 år 2 md.
Term. pr år: 12
Rente: 2,66% Fast

Lånenr: OBOS02-98207562033
Type: Annuitet
Restsaldo: 5.362.311,-
Restløpetid: 33 år 5 md.
Term. pr år: 12
Rente: 2,90% Flytende

Lånenr: 2OB940-98207360171
Type: Annuitet
Restsaldo: 22.547,-
Restløpetid: 4 år 6 md.
Term. pr år: 12
Rente: 3,35% Flyt

Andel fellesgjeld

195 000

Andel formue

15 651

Forsikring

OBOS Skadeforsikring AS Polisenummer: 10537

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Anders Sveen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Anders Sveen

915 35 914

as@schalapartners.no

VERDIVURDERING