solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Sofienberggata 57 D

Type Leilighet
Primærrom 54m²
Bruksareal 54m²
Bruttoareal 59m²
Tomt 7 763m²
03/12/2018 12:24
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1940
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 141
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 710 752,-
Ligningsverdi 892 897,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 195 993,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 695 993,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 759,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 710 752,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Velkommen til Sofienberggata 57 D - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:
Lys og gjennomgående 2-roms toppleilighet med god planløsning, beliggende i frodige og grønne omgivelser mellom Botanisk Hage og Tøyenparken.
Boligen er nylig overflatebehandlet med nyslipte- og lakkerte gulv samt maling av alle overflater. Det er kjøkken fra 2015 med alt av integrerte hvitevarer, bad/WC fra 2005 (rehabilitert i regi av brl), stort soverom med skyvedørsgarderobe og romslig stue med plassbygget bokhylle og utgang til stor, solrik og vestvendt balkong på ca. 5 kvm med sol fra ca kl 13.00 - 21.00 sommerstid.
Leiligheten kan ombygges til 3-roms ved å flytte kjøkken til stue (se alternative plantegninger).
Fjernvarme (varmtvann og oppvarming) er inkludert i fellesutgifter - sikringsskap med automatsikringer - lave omkostninger - mulighet for hurtig overtagelse.
Det er beboerparkering i området og parkeringsplasser til leie i borettslaget.

Leiligheten passer perfekt for den som vil bo sentralt, men samtidig ha grønne rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Beliggenheten med kort vei til store parkområder, butikker, hyggelige restauranter, kafeer og barer samt bredt utvalg av offentlig kommunikasjon gjør byen lett tilgjengelig.
Her kan man flytte rett inn - velkommen til visning!

Standard

Entré: God plass til klær, sko, kommode etc. Dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert med sikkerhetslås. Nyslipt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad/WC: Flott og tidsriktig bad, rehabilitert 2005 i regi av borettslaget. Dusjnisje med vegg i glassbyggerstein, toalett, servant med underskap, speilskap og opplegg for vaskemaskin (medfølger). Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.
Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Kjøkken: Lys, pen innredning (ny 2015) med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Dempere er montert på skapfronter og skuffer. Integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Ventilator, lys under overskap og praktisk barløsning. Nyslipt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom: Stort, luftig rom med god plass til dobbeltseng, nattbord og kontorpult. Stor skyvedørsgarderobe. Nyslipt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue: Romslig og luftig stue med store vindusflater som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. Flott, plassbygget bokhylle. Plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og reol. Nyslipt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Utgang til 5 kvm solrik, vestvendt balkong med sol fra ca. 13.00 til 21.00 sommerstid. Det er tillatt med elektrisk/gassgrill på balkongen. Balkongen vender mot bakhage.
Diverse om leiligheten og gården:
- Lys og flott 2- roms toppleilighet med god planløsning og standard.
- Leiligheten er gjennomgående og har store vindusflater som gir gode lysforhold.
- Malte vegg- og himlingsflater i 2017 og nyslipte gulv i 2018.
- 5 kvm solrik, vestvendt balkong vendt mot felles bakhage.
- Sol fra ca. kl. 13.00-21.00 på sommerstid.
- Leiligheten kan ombygges til 3-roms ved å flytte kjøkken til stue (se alternative plantegninger).
- Fjernvarme (varmtvann og oppvarming) er inkludert i fellesutgifter. Dette gir svært lave strømutgifter.
- Separat kjøkken med praktisk barløsning med hyggelig utsikt.
- Pen, moderne innredning fra 2015 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap.
- Bad/WC rehabilitert i 2005 i regi av borettslaget.
- Opplegg for vaskemaskin (medfølger).
- Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Plassbygget bokhylle i stue.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Leiligheten disponerer én loftsbod med gulvareal på 7 kvm og én kjellerbod på ca. 5 kvm.
- Borettslaget har egen hjemmeside: http://sofiemo.borettslag.net/.
- Sofiemo Borettslag består av 140 boliger og 12 næringslokaler.
- Svært god vedlikeholdshistorikk i gården.
- Leiligheten ligger midt mellom to parker, Botanisk hage på den ene siden og Tøyenparken på den andre.
- Idyllisk og hyggelig område, omkranset av grønne omgivelser.
- Borettslaget har fellesboder til kortidsleie (inntil 3 mnd).
- Det er fellesvaskerier i borettslaget (Sofienberggata 55, Sofienberggata 57 og Monrads gate 13).
- Borettslaget har 50 p-plasser ute (kr. 530,- uten motorvarmer) og 5 garasjeplasser til leie (kr 1050,- pr. mnd).
- Kr. 620 kroner pr. mnd for p-plass med motorvarmer (+250 kroner dersom det ønskes mulighet for lading av elbil).
- Kabel-tv og fibernett leveres av Viken Fibernett AS/Altibox.
- Vaktmestertjenester utføres av Vaktmestertjenesten.
- Lave omkostninger (ingen dokumentavgift).
- Innflyttingsklar leilighet.
- Mulighet for hurtig overtagelse.


Beliggenhet

Sentral og meget attraktiv beliggenhet i et populært boligområde på Sofienberg - mellom Kampen, Tøyen og Grünerløkka. Leiligheten ligger midt i et stort grøntområde, sentralt i Oslo med Tøyenparken og Botanisk hage som nærmeste nabo!

Det er kort vei til alt man måtte ønske seg av servicefasiliteter. Barnevennlig område med flere barnehager, både offentlige og private, kun få minutters gange fra leiligheten. Nærmeste dagligvarebutikk når du på under 1 minutt. Man finner også et rikelig og spennende utvalg av kaféer, restauranter og take-away-muligheter i området rundt leiligheten. Like i nærheten ligger Tøyen torg med flere nyåpnede kafeer og spisesteder. Her finner du blant annet utestedet Postkontoret og det populære bakeriet Nord & Natt, med et unikt konsept som bakeri på dagen og drinkbar på kveldstid.

Det er kort vei til sentrum og Grünerløkka med alt man måtte ønske seg av shoppingmuligheter og uteliv. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, The Nighthawk Diner, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange flere. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer og flere spisesteder

Boligen ligger til mellom flotte parker og rekreasjonsområder som Ola Narr, Tøyenparken, Botanisk hage og Sofienbergparken. Tøyenparken er perfekt for piknik og avslapping på sommerstid, og aking på vinterstid. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. For de treningsglade finnes for eksempel Elixia, Tøyenbadet og Fresh Fitness en kort gåtur fra leiligheten.

Området byr på særdeles god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk og T-bane i nærheten, som dekker hele byens rutenett. Ca. 15 minutters gange til Oslo sentrum gjør byen lett tilgjengelig.

Videre foreligger det flere forslag om å utvikle nærområdet. På Oslo kommunes hjemmeside kan man lese om satsningen. Dette er noen av forslagene:
- Områdeløft Tøyen
- Tøyen Torg og Tøyenssenteret skal oppgraderes i et spleiselag mellom Oslo kommune og gårdeierne.
- Tøyen T-banestasjon skal rustes opp.
- Badeland på Tøyen.
- Sammenhengende grønt- og parkdrag, eller et grøntlokk, over Finnmarksgata.
- Vitensenter på Tøyen.
- Tøyen skole skal være en kultur- og miljøskole med utvidet åpningstid, utvidet tilbud fra musikk og kulturskolen og gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen.
- Les mer om Tøyensatsingen her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-ogadministrasjon/prosjekter/toyensatsingen/

Felleskostnader

3 760 pr. mnd. varmtvann og fyring, kabel-tv, bredbånd, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, forsikring, trappevask m.m Harav: Felleskostnader: 2.518,- Totalt lånekostnader: 515,- Renter og avdrag: 79,- Renter og avdrag: 413,-

Tomt

Eiendommen er eiet og utgjøres av opparbeidede fellesarealer.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 50 p-plasser ute og 5 garasjeplasser (kr. 1050 pr. mnd) leies ut til beboere etter venteliste og som administreres av styret i borettslaget. Borettslaget har 22 plasser med motorvarmer (kr. 620,- pr. mnd) og 28 plasser uten (kr. 530,-). I tillegg kommer en engangsavgift.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 892 897 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 857 271 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell bygård fra 1940
- Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket i trekonstruksjon, tekking ukjent.
- Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon.
- Etasjeskillere i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, bad/WC, kjøkken, soverom og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Fyring og varmtvann (fjernvarme) er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler i bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1948/402483-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
02.03.1948 
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1977/521712-1/105  Obligasjon  
15.11.1977 
BELØP: NOK 3.010.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Overført fra: 0301-229/141
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/59719-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  
04.10.1990 
veket for: OBLIGASJON 1990/52761-1/105

1991/7344-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
11.02.1991 
veket for: OBLIGASJON 1991/7342-1/105

2000/52976-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
12.09.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/52971-1/105

1989/28578-1/105  Rettighet  
09.05.1989 
Rettighetshaver:Noor Ahemad  
Lnr: 1175046
Rettighetshaver:Sofienberg Mat Al  
Lnr: 1175047
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
LEIE-TID: 10 ÅR
MÅNEDLIG LEIE NOK 9,190
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Overført fra: 0301-229/141

2000/52971-1/105  Obligasjon  
12.09.2000 
BELØP: NOK 7.950.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1939/407544-2/105  Registrering av grunn  
14.11.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 195.993,- pr. 01.08.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 13.274,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har 5 lån:
Lånenummer: 11465692 9, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2018: 1.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 27.08.2018: 3 617 567
Andel av saldo: 23 322
( siste termin 01.08.2026 )

Lånenummer: 93727001067, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2018: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 88
Saldo per 27.08.2018: 15 057 714
Andel av saldo: 97 075
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.06.2040 )

Lånenummer: 93727002543, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2018: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 161
Saldo per 27.08.2018: 6 163 365
Andel av saldo: 44 024
Første termin/første avdrag: 30.10.2016 ( siste termin 30.12.2031 )

Lånenummer: 93727002535, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2018: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 125
Saldo per 27.08.2018: 916 901
Andel av saldo: 6 813
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.12.2028 )

Lånenummer: 93727002829, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2018: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 228
Saldo per 27.08.2018: 3 840 627
Andel av saldo: 24 760
Første termin/første avdrag: 30.08.2017 ( siste termin 30.07.2037 )

Andel fellesgjeld

195 993

Andel formue

13 274

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586977

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Mikkelsen
Fagsjef / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Bjørnar Mikkelsen

938 98 132

bm@schalapartners.no

VERDIVURDERING