solgt

JELØYA / TRONVIK , Eikelia 6

Type Tomannsbolig
Primærrom 178m²
Bruksareal 190m²
Tomt 416m²
29/01/2020 11:49
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1975
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 941
Energimerking
FINN.no 148451980
Sist endret
Prisantydning 4 590 000,-
Totalpris 4 716 950,-
Ligningsverdi 925 018,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 250,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 950,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 716 950,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-19-0119

Adresse og matrikkel

Eikelia 6, 1519, Moss, Gnr.1 Bnr.941 i Moss kommune

Eier

Kristin Torstenson
Edward Schmidt

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for utgjør kr. 17.118,- pr. år.
Kommunale avgifter forfaller til betaling 6 ganger pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør mellom 2 og 7 promille av beregningsgrunnlaget.
Eiendomsskatt faktureres sammen med øvrige kommunale avgifter 6 ganger pr. år.
Eiendomsskatten utgjør kroner Kr 1285,67 pr. termin. (2018)

BRA/PROM

190 / 178 m²

Antall soverom

4

Eierform

Selveier

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

1975

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: GUL og E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass under carport for én bil, samt biloppstillingsplass på privat gårsplass med belegningsstein.

Parkeringsplass under carport for én bil, samt  biloppstillingsplass på privat gårdsplass med belegningsstein.

Tomt

Areal: 416 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 416,2 kvm. Egen hage som er pent opparbeidet med gressplen, støttemur og variert beplantning. Markterrasse på bakkeplan utenfor underetasje og trapp opp til vestvendt terrasse på ca 22 kvm. Egen inngang til underetasjen.

Beskrivelse

Halvpart av tomannsbolig over to plan. Boligen ligger svært fint til på attraktive Tronvik, et populært nabolag på Jeløy i Moss. Boligen strekker seg over to plan.

Boligen utmerker seg spesielt ved at den har godt med store vindusflater som gir en masse naturlig lys i boligen. Stuen er romslig og kan enkelt møbleres slik man måtte ønske, med peisovn for vedfyring. Fra stor vestvendt terrasse på 22 kvm er det utsikt mot fjorden og gode solforhold. Her er det sol fra tidlig formiddag til solnedgang.Tilgang til hage med gode solforhold.

Underetasjen har romslig kjellerstue, med murt åpen peis. Fra hall er det utgang til egen markterrasse som går direkte ut til hagen. Gode solforhold.

Boligen ligger høyt i terrenget og utsikt mot Oslofjorden. Samtidig godt skjermet med lite innsyn fra naboer. Her lever man i hyggelig nabolag med rolige omgivelser. I nærhet av boligen finner du badestrand, flott natur og flere barnehager og skoler.

Tronvikstranda er en av de mer populære strendene i Moss, og ligger kort spasertur fra boligen. Det er ellers flere strender rundt hele Jeløya, og godt med tur- og rekrasjonsmuligheter. Alby gård er også veldig populært, hvor du kan kombienere galleriutstilling, søndagsåpen kafé og spasertur i nydelig natur.

Det er flere skoler og barnehager i området.

Jeløya er en langstrakt øy på østsiden av Oslofjorden, og er en del av Moss kommune. Øya er kjent for fine boligområder og frodig kulturlandskap. Med nærhet til sjø, fine strender og sine mange turmuligheter i vakker natur er det mange som kaller øya for "Oslofjordens perle".

Innhold

1.etg inneholder entré med gang, bad, kjøkken, separat toalett, to soverom, omkledningsrom, romslig kombinert spisestue/stue. Fra stuen er det utgang til stor vestvendt terrasse på 22 kvm og tilgang til hage. Peisovn for vedfyring.

U.etg inneholder to soverom, separat toalett, gang, kjellerstue og hall, utgang til markterrasse og hage, separat inngang, tre boder og vaskerom. Det er åpen peis i kjellerstue.

Overflate innvendig gulv, vegger, himling:
Gulv: Parkett, laminat, teppe og fliser. Linoleum på WC.
Vegger: Hovesakelig tapet, malt strietapet og malt panel. Flissatte vegger på bad. Tapet og panel i underetasje.
Himling: Hovedsakelig takess i hele boligen. Plater i kjellerstue avdelt med innkassede bjelker.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Tronvik. Et svært populært boligområde på Jeløya i Moss. Nærhet til vakker natur, sjø, populære Tronvikstranda med både fin gresslette og sandstrand, turmuligheter på Alby og Røed Gård, barnehager og skoler. Tronvikstranden har i flere år hatt "blått flagg". Med andre ord har du det meste du skulle trenge i nærhet av egen bolig. Nabolaget oppleves svært rolig og barnevennlig, med flere barnefamilier i nabolaget. Det er også flere dagligvarebutikker i området, blant annet Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra.

Det er flere fine nærliggende strender. Tronvikstranden er 5 minutter gåavstand, Alby stranden, Refsnes stranden og Godset stranden ligger alle omtrent 15 minutter gange fra eiendommen.

Alby og Røed gård kan tilby flotte turmuligheter. Her er det åpen kafe uken gjennom (søndagsåpent), kunstutstilling, turstier langs kysten og vakker natur. En stor favoritt blant innbyggerene i området.

Sentrumskjernen i Moss ligger over kanalbrua. Over kanalen har du fine koselig uteplasser som er perfekt på nydelige sommerdager. Her er brygga ofte fult av folk og god stemning. Ellers er det flere båthavner i nærheten.

Det går også kollektivtransport med buss fra holdeplassen like ved gaten. Man kan også nevne kjøpesenterne Amfi Moss, Mosseporten eller Rygge Storsenter med en masse servicetilbud og dagligvarebutikker.

Flere lokale fotballag og idrettslag i området.

Standard

Boligen holder en gjennomgående normal standard, men trenger oppgraderinger for å komme opp dagens standard, men fremstår som bra vedlikeholdt.

Stue

Stuen i 1.etg er kombinert med spisestue, og er stor og romslig. Den romslige løsningen gjør at stuen kan møbleres etter ønske. Godt med store vindusflater både mot vest og nord, noe som gir svært godt med naturlig lys i stue. Stuen har egen peisovn for vedfyring som gir en koselig atmosfære og varmer godt på vinterstid. Utgang til stor vestvendt terrasse på 22 kvm og hage.

Stue 2

Med orginal tretrapp kommer du ned til romslig stue i underetasjen. Stuen er romslig og et fint oppholdsrom med åpen peis. Kjellerstuen er flislagt i skifer, og med gulvvarme.

Kjøkken

Skapinnredning med malte profilerte fronter. Kjøkkeninnredning med integrert platetopp og stekeovn. Enkelte overskap med glassfronter.
Godt med skap- og benkeplass. Heltre benkeplater med rustfri nedsenket kum. Ventilatorhette med kanal i yttervegg. Opplegg for oppvaskmaskin.

Bad

Flott bad som er opplyst modernisert/pusset opp i 2008. Gulv- og veggflatene er belagt med sandfargede fliser. Varmekabler i gulv. Det er god plass på badet, med servantskap med heltre/finerté dører og heldekkende servant. Vegghengt klosett. Dusjkabinett i hjørne. Sluk på gulvet ved åpent område, hvor det er lagt opp tilkoblingspunkt for vann til badekar.

Boligen har to separate toalett. Toalett i underetasje har varmekabler i gulv.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse på 22 kvm. Her er det sol fra tidlig formiddag til solnedgang. Fra terrasse er det trapp ned til egen hage, hvor man også har en egen markterrasse. Fra terrasse har du utsikt over fjorden.

Hage

Hage med gode solforhold. Her har du sol fra tidlig formiddag. Hagen er fint opparbeidet med gressplen, støttemur ved kjellerinngang og variert beplantning. Egen separat adkomst til underetasjen. Utgang til hage både fra 1. etg og underetasje.

Uteareal

Tomt på 416,2 kvm. Pent opparbeidet med gressplen, støttemur og variert beplantning. Inngangsparti med belegningsstein. Parkering i carport for én bil, samt biloppstillingsplass på gårdsplass.

Soverom

Boligen inneholder totalt 4 soverom. To av soverommene ligger i 1.etg, to soverom i underetasjen. Begge soverommene har nærhet til separat toalett.
Soverommene i underetasjen har gulvvarme.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 925 018 for inntektsåret 2017.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 330 063 for inntektsåret 2017.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Det er godt med barnehager og skoler i nærheten.

I nærhet ligger Refsnes barnehage (800m), Tronvik gårdsbarnehage (900m), Barnehagen Andersrød (1100m).

Det er barneskoler på Refsnes, Ramberg og Reier.

Nærliggende ungdomsskole er Hoppern ungdomsskole, som for tiden er under ombygning. Skolen blir et fremtidsretta skolebygg i massivtre og det vil bli bygd ny idrettshall. I mellomtiden vil Hoppern elevene gå på Solli-skole på Øreåsen i Rygge kommune, og det tilrettelegges med buss.
"Ny" Hoppern skole skal være ferdig til skolestart 2019.

Kirkeparken videregående og Malakoff videregående. Disse skolene tilbyr også forskjellige linjevalg.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Moss kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1975 i Leca- og trekonstruksjoner. Støpt såle i sokkeletasje, fundamentert på antatt fast grunn eller faste komprimerte masser.
Grunnmur i Leca. Det er synlig knotteplast/drensplast på grunnmur over terreng. Etasjeskille i trevirke mellom etasjene fra byggeårene. Yttervegger i bindingsverk. Totalt sett betraktes yttervegger og grunnmur å ivareta opprinnelig tiltenkt funksjon.Yttervegger antas å være isolert etter byggeårets krav og for å være ok.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.01.1976 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 190 kvm, Bruttoareal: 220 kvm

1 .etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, to soverom, kjøkken, wc, bad.

U. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjellerstue, vaskerom, to soverom, wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmepumpe, oppvarming fra vedovn og åpen peis.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Iht. brev fra Moss Kommune datert 13.05.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan Tronvikskogen med tilliggende uregulerte områder med formål boliger og kjørevei vedtatt 12.06.1984 med plan nr.163. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP0104 med formål Bebyggelse og anlegg, nåværende vedtatt 20.06.2011.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1974/8873-1/87  Best. om vann/kloakkledn. 
02.12.1974 
Med flere bestemmelser
 


1975/1160-1/87  Bestemmelse om bebyggelse
19.02.1975
rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:942  1975/7477-1/87  Best. om vann/kloakkledn. 
27.10.1975 
 Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


1975/8417-1/87  Bestemmelse om kloakkledn  
25.11.1975 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 

Grunndata
1968/5289-1/87  Registrering av grunn  
16.10.1968 
 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:938


1975/3115-1/87  Registrering av grunn  
07.05.1975 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:939
 

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0104-1/2606/0/1-3

Rettigheter i eiendomsrett
1975/5288-1/87  Best. om vann/kloakkledn.  
 04.08.1975 
rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:939  
rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:941  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Forsikring

Gjensidige

Tilbehør

Lampe over spisestue i 1.etg og lampe i gang medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Følgende har fått TG2 ihht. tilstandsrapport:
- Vinduer med isolerglass, merket produksjonsår 1975: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet
samt alder.
- Terrasse: Bjelke obsertvert med råteskade.
- Gulv: Knirk i gulv. Bærer preg av mye vannforbruk ved vask.
- Ventilasjon: Naturlig avtrekk over tak. Tilluft slippes inn via veggventiler. Avtrekk skjer via ventiler på bad og kjøkken. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag.

Selger opplyser at inngangsdør bør justeres/oppgraderes.
Skade på parkett i vindfang.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Eiendomsmeglerfullmektig
Jørgen Traran Åkerland

954 77 632

jta@schalapartners.no

VERDIVURDERING