solgt

#Sofiemyr , Jonas Lies vei 10 B

Type Rekkehus
Primærrom 110m²
Bruksareal 110m²
Bruttoareal 125m²
Tomt 6 066m²
31/01/2020 10:39
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 249
Bruksnummer 326
Energimerking G
FINN.no 158941045
Sist endret
Prisantydning 5 200 000,-
Totalpris 5 382 712,-
Ligningsverdi 1 206 551,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) 36 112,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 236 112,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 150,- (Dokumentavgift) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 600,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 382 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-19-0220

Adresse og matrikkel

Jonas Lies vei 10 B, 1412, Sofiemyr, Gnr. 249 bnr. 326 snr. 22 orgnr. 985843066 i Nordre Follo kommune

Eier

Eyvind Hatlevold Nielsen Kristine Ditlefsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

110 / 110 m²

Antall soverom

3
 

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

1965

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 6 066 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Velkommen til Jonas Lies vei 10 B - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

Flott, familievennlig rekkehus på populære Sofiemyr. Rekkehuset har solrike og usjenerte uteplasser i både for- og bakhage. I bakhagen finner man hele 15m² markterrasse med plassbygde sitteplasser og overbygg, trapp fra markterrasse opp til vestvendt, solrik hage. Ved boligens inngangsparti er det en koselig hage inngjerdet av hekk. Fra stuen i boligens andre etasje er det direkte adkomst til 8m² vestvendt og solrik veranda med markise.

Rekkehuset har i senere tid blitt betydelig oppusset med blant annet nytt kjøkken (2019), nytt bad (2019), nye gulv samt generell overflateoppussing. Kjøkkenet har svarte, glatte fronter og god skap- og benkeplass samt alt av integrerte hvitevarer. Ventilator, komfyrvakt og waterguard er montert. Stuen ligger en liten etasje opp fra kjøkkenet og oppleves svært luftig med en takhøyde på hele 3,53 meter og store vindusflater. Effektiv, moderne vedovn montert på vegg (ny 2009 - tilsyn 2015). Ny enstavs eikeparkett og overflater i boligens andre etasje + gang nytt fra 2019. Pent, tidsriktig bad rehabilitert av fagfolk 2019 (dokumentasjon foreligger) finner man i boligens første etasje. I første etasje er det i tillegg tre soverom av god størrelse vendt mot rolige omgivelser. Badet i boligens kjeller er fra ca. 2001 med badekar samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innredet rom i kjelleren benyttes i dag som kjellerstue.
Eier disponerer en parkeringsplass på utendørs oppstillingsplass nedenfor husrekkene med mulighet for elbil-lader.

Kort avstand til natur og marka - Husdyr er tillatt - Kabel-tv og bredbånd leveres av Canal Digital - Nytt sikringsskap med automatsikringer 2008 - barnevennlig og rolig boområde.
Velkommen på visning!
 

Innhold

Rekkehuset har en fin beliggenhet i rolig blindvei, strekker seg over tre etasjer, og inneholder:
1. etasje: Entré, bad, 3 soverom og trappegang.
2. etasje: Kjøkken og stue.
Kjeller: Trappegang, bad og kjellerstue. Krypkjeller på 17 m² med god lagringsplass samt elektrisk opplegg til f.eks ekstra fryser.

I tillegg disponerer eier:
- En parkeringsplass på utendørs biloppstillingsplass rett nedenfor husrekken.
- Lite lagringsloft over del av kjøkkenet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr i Oppegård kommune, litt sør for Kolbotn. Området byr på et svært godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det umiddelbar nærhet til Sofiemyrhallen.

Alt ligger godt til rette for en aktiv fritid. Sofiemyr idrettspark er kommunens sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane og balløkke. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, med mer. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Kolbotn tennisklubb ligger også like ved.

Ett av utgangspunktene for turløypenettet i Øst- og Sørmarka går fra Fløysbonn gård. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud.

Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden. Her er det vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, og Ski Storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. Sofiemyr senter ligger i nærområdet og har et variert utvalg med servicetilbud. Det er i overkant av 2 km til Kolbotn Torg med 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Her finner du også gågater og kulturhus. Alternativt ligger Vinterbro senter og Ski Storsenter godt innen rekkevidde.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Fløysbonn som ligger ca. 150 meter fra boligen. Det er gangavstand til Solbråtan stasjon hvor toget til Oslo S bruker ca. 18-20 min. Med bil fra Sofiemyr tar det ca. 6 min til Kolbotn Torg, 13 min til Vinterbro senter, 15 min til Ski Storsenter, 17 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn Gardermoen. Det går direktetog til Oslo fra Kolbotn som tar rundt 10 min. Det går også ekspressbusser fra/til Sofiemyr senter/Oslo i rushtiden.

Eiendommen har kort gangavstand til Sofiemyr barneskole og Fløysbonn ungdomsskole, samt Roald Amundsen videregående skole. Kommunen har god barnehagedekning med både kommunale- og private barnehager.

Entré - 1. etasje

God plass til oppheng av klær og plassering av sko i stor, praktisk skyvedørsgarderobe fra gulv til tak. Enstavs eikeparkett på gulv (ny 2019), malt panel på vegg og malt himling.

Stue - 2. etasje

Stort, luftig rom med svært god takhøyde (3,53 meter) og store vindusflater som gir gode innvendig lysforhold - uten særlig innsyn. Stuen ligger en halv etasje opp fra kjøkkenet som skaper en god rominndeling. God plass til sittegruppe, bokhylle og reol. Moderne og effektiv vedovn montert på vegg (ny 2009 - tilsyn utført 2015). Enstavs eikeparkett på gulv (ny 2019), malte flater og malt himling.

Direkte utgang til solrik, vestvendt veranda på 8m² med ettermiddags- og kveldssol samt hyggelig utsikt mot hage. Markise er montert. God plass til sittegruppe, grill og beplantning.

Kjøkken - 2. etasje

Stort, tidsriktig kjøkken, nytt 2019. Kjøkkenet har svarte, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrertre hvitevarer i form av oppvaskmaskin, komfyr, mikro og induksjonstopp og kjøl -/ og fryseskap. Ventilator, komfyrvakt og waterguard er montert. Praktisk kjøkkenøy lager et naturlig skille og man har god plass til stort spisebord med hyggelig utsikt. Enstavs eikeparkett på gulv (ny 2019), malte flater og malt himling (2019).

Bad - 1. etasje

Flott, tidsriktig og flislagt bad renovert og ferdigstilt av fagfolk  2019. Dusjsone med glassvegg, vegghengt toalett med demper på dolokk, servant med 4 skuffer for oppbevaring, stort og rundt speilt montert på vegg. Flislagt gulv med varme, malte flater og malt himling.
Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom 1 - 1. etasje

Hovedsoverommet er av god størrelse og vender mot rolig hage. God plass til dobbeltseng og nattbord. Stor, plassbygd skyvedørsgarderobe med god lagringsplass medfølger. Malt gulv, flater og himling.

Soverom 2 - 1. etasje

Soverom to har god plass til seng, nattbord og kommode. Rommet vender mot rolig, opparbeidet hage, skjermet fra trafikk og støy. Malte gulv, flater og himling.

Soverom 3 - 1. etasje

Rommet benyttes i dag som kontor og har god plass til kontorpult og garderobe. Malte gulv, flater og himling. 

Direkte utgang til flott, opparbeidet og vestvendt markterrasse på 15m²  med overbygg, plassbygde benker og trapp opp til flott beplantet hage. God plass til sittegruppe, spisebord, grill og flott beplantning. Sol på ettermiddag og kveld.

Bad - Kjeller

Pent, flislagt bad med badekar, vegghengt toalett, servantskap med oppbevaring, speil med belysning og praktisk skap på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (vaskesøyle). Flislagt gulv med varme, flis på vegg og malt himling med downlights.
Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Kjellerstue

Boligen innehar i tillegg ett innredet rom som i dag benyttes som kjellerstue/allrom. God plass til sittegruppe, reol, bokhylle og oppbevaring. Perfekte tv-stue / kjellerstue. Rommet har laminat på gulv, malte panelvegger og malt himling.

Diverse om sameiet og leiligheten:

- Moderne, romslig og familievennlig rekkehus på Sofiemyr.
- Rolig beliggenhet vendt mot trafikkstille blindvei og hage.
- Boligen er omfattende modernisert 2019 / i senere år.
- Stor, vestvendt markterrasse med utgang fra 1. etg på hele 15m² med trapp opp mot frodig hage.
- Ved inngangssiden av rekkehuset er det koselig hage inngjerdet av hekk. Steinbelagt adkomststi med hyggelig uteplass.
- Vestvendt veranda på 8 m² med ettermiddags- og kveldssol med utgang fra stue.
- 3,53 meter takhøyde i stue.
- Nytt, lekkert og tidsriktig kjøkken 2019.
- God plass til stort spisebord i kjøkken.
- Integrert oppvaskmaskin, komfyr, mikro, induksjonstopp og kjøl- / og fryseskap. Alle hvitevarer nye 2019.
- Ventilator, komfyrvakt og Waterguard er montert.
- Ny enstavs eikeparkett i hele øvre etasje, trapp ned til gang og i entré (2019).
- Tak og vegger i øvre etasje ble oppusset 2019.
- Lite, praktisk lagringsloft over del av kjøkkenet.
- Krypkjeller på 17 m² med god lagringsplass samt elektrisk opplegg til f.eks ekstra fryser.
- Effektiv vedovn montert på vegg i stue (ny 2009, tilsyn utført 2015).
- Badet i 1. etasje ble rehabilitert av fagfolk 2019. Dokumentasjon foreligger.
- Pent flislagt bad i kjeller fra 2001 med badekar og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Takstmann har gjort fuktsøk i begge bad, ingen unormale verdier ble registrert.
- Fornying av rør 1997 / 2001.
- Tre soverom i 1.etg med god plass til garderobeskap. Alle soverom vender mot rolig hage.
- Praktisk, innredet kjellerstue med god plass til sofagruppe, bokhylle, reol etc.
- Sikringsskap med automatsikringer fra 2008.
- Ytterveggene ble etterisolert og veggkledning ble skiftet 2011.
- Ny varmtvannsbereder 2014.
- Tilsyn av el-anlegg utført 2016.
- Sofiemyr sameie består av 24 boliger og ingen næringslokaler.
- Sameiets arbeidskapital pr 31.12.18 var kr 945.206,-
- Eier disponerer en  parkeringsplass på utendørs oppstillingsplass nedenfor husrekkene.
- En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider.
- Kabel-TV/Internett leveres av Canal Digital.
- Dyrehold er tillatt.
- Sofiemyr er et rolig og veletablert boligområde rett utenfor Oslo.
- Perfekt for barnefamilier.
- Må sees!

Felleskostnader

2 600 pr. mnd. Betjening av fellesgjeld (renter og avdrag), kommunale avgifter, felles forsikring, Canal Digital TV/bredbånd, vedlikehold og forretningsførsel.

Fellesutgifter:
Kapitalkostnad renter: 120,-
Felleskostnader: 1.917,-
Kapitalkostnad avdrag: 463,-
Tilleggsytelser:
Vedlikehold: 100,-

Garasje / Parkering

Det er parkering på en utendørs biloppstillingsplass rett nedenfor husrekken. Pliktig medlemskap i Bråten garasjelag som disponerer oppstillingsplassene rundt i sameiet, avgift på 600,- pr. år. Mulighet for kjøp av garasjeplass etter venteliste.

En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider. Dette i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder styret anviser.

Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 206 551 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 343 582 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

- Fundamentering i betong.
- Utvendig drenering synes være av eldre årgang. Eldre drenering må påregnes ha redusert effekt. Vegg mot terreng er utforet
- Betongvegger under terreng. Ellers bindingsverk med trepanel som utvendig kledning.
- 2017- Yttervegg har ny kledning og ny isolasjon.
- Vinduene er fra 1995/1997, samt at det er opprinnelige vinduer i kjellerstuen.
- Taket er i trekonstruksjon, eldre tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rekkehus + 4 leiligheter datert 13.01.1966
Dokumentet ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 125 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, kjellerstue og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, tre soverom, bad og trappeløp.

2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken med siseplass og stue.

Totalt areal:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 110 m².
Bruttoareal:  125 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Varmekabler i begge baderommene.
Peisovn i stuen oppe (vegghengt).

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, fellesutgifter til parkeringsplass, huseierforsikring, strøm, varmtvann, utvidelse kabel-tv og bredbånd, forsikringer (innbo m.m.).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Vi gjør oppmerksom på at det foreligger innsendte private/offentlige planforslag vedrørende Sofiemyr idrettspark (bygging av ny ungdomsskole og idrettshall) på området syd for husrekken. Utfyllende informasjon finnes på Oppegård kommune sin hjemmeside:  https://www.oppegard.kommune.no/idrettshall-og-ungdomsskole.456197.no.html & https://www.oppegard.kommune.no/vedtak-om-omraaderegulering-om-sofiemyr-idrettspark.6228414-500658.html

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/8680-1/6  Erklæring/avtale  
29.11.1978 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING M.V.
 
1983/6582-5/6  Erklæring/avtale  
27.07.1983  
BEST. VEDR. GRENSEFORHOLD MELLOM EIER AV BNR.326 OG 430.
Overført fra: 0217-49/326
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/8331-1/6  Erklæring/avtale  
11.09.1984 
ERK. OM GODKJENNELSE VEDR. PLASSERING AV FORSTØTNINGSMUR
MELLOM BNR.326 OG 430 SLIK DEN PR. IDAG STÅR OPPFØRT.
Overført fra: 0217-49/326
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1978/8664-2/6  Seksjonering  
29.11.1978 
opprettet seksjoner:
snr: 22
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/24
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 024 SEKSJONER
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nordre Follo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sofiemyr Sameie ligger i Oppegård kommune, og har organisasjonsnummer 985843066. Sameiet består av 24 boliger og ingen næringslokaler.

- Forretningsfører er boligbyggelaget USBL.
- Revisor er KPMG.
- Sameiet er fullverdiforsikret via IF Skadeforsikring NUF, avtalenr. SP587455
- Kabel-TV/Internett leveres av Canal Digital
- Pliktig medlemsskap i huseierforening

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12119327944, DNB Bank ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.09.2019: 4.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 26
Saldo per 19.09.2019: 866 678
Andel av saldo: 36 112
Første termin/første avdrag: 30.03.2015 ( siste termin 30.12.2025 )

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587455

Vedtekter / husordensregler

- En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier.
- Foreligger ikke forkjøpsrett.
- Dyrehold er tillatt.
Vedtekter følger vedlagt. Det foreligger ikke husordensregler i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har ikke jobbet med noen saker i 2018/2019.

Husdyrhold

Bruksenhetene og fellesarealene må ikke brukes slik at bruken på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for andre seksjonseiere. Dette gjelder også hold av dyr av en art eller i et omfang som går utover det som er vanlig i tettbygd strøk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Taklampene i stue, spisestue, kjøkken og hovedsoverom
- Fastmonterte hyller i stuen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Bjørnar Mikkelsen

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Mikkelsen
Fagsjef / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Bjørnar Mikkelsen

938 98 132

bm@schalapartners.no

VERDIVURDERING