# Grünerløkka

Romslig & gjennomgående 4-r hjørneleilighet. Separat kjøkken med fransk balkong. Vedovn. *Garasjeplass. Ingen dok.avg!

Rathkes gate 5B , 0558 Oslo

VISNINGER

5. juli søndag kl. 15:30-16:30

6. juli mandag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

11%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 95 m²
Bruksareal 97 m²
Bruttoareal 109 m²
Tomt 427 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1898
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 271
Energimerking G
FINN.no 183230994
Sist endret 03.07.2020 11:14
Prisantydning 6 700 000
Totalpris 6 868 541
Ligningsverdi 1 512 481,-

Beregnet totalkostnad

6 700 000,- (Prisantydning) 160 731,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 860 731,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 868 541,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-19-0232

Adresse og matrikkel

Rathkes gate 5B, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 271, andelsnr. 12 i Borettslaget Jens Bjelkesgt 1/rathkesgt 5 med orgnr. 950796049 i Oslo kommune

Eier

Mari Ellefsen Horvli Stein Ove Eriksen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei - Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

97 / 95 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket i 2019 er i følge selger ca.12879 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 427 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Flott opparbeidet, åpent gårdsrom. Her er det rikelig med plass for både store og små. I bakgården er det både lekeapparater, sittegrupper og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og inneholder følgende:
Entré/gang, bad, toalett, stue, kjøkken og 3 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten to boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Kjellerbod på 6m²
- Loftsbod på 3m². Boden har skråtak.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral, urban og attraktiv beliggenhet i Rathkes gate på Grünerløkka med kort vei til sentrum, Tøyen, Grønland, Bjørvika m.m. Dette er et trivelig og populært boligområde i selve hjertet av Oslo og med alle nødvendigheter rett utenfor døren.
Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate kaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten, Rema 1000, Coop Extra, Meny Ringnes park, Kiwi og en søndagsåpen grønnsaksforhandler i første etasjen, i nabogården som absolutt nærmeste. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som Supreme Roastworks og de nye, populære restaurantene Bass, Way Down South og Ben Reddik. I tillegg har du himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Meat ST, Illegal eller Munchies.
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller kafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Egget Kafé, Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.
På Grünerløkka finnes også mange parker som Botanisk hage som ligger rett utenfor døren. Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå en søndags formiddag.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser: Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Tøyen er også verdt å nevne. Tøyen grenser til Løkka og bydelen har virkelig fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret, Nord og natt og Human mote. Tøyenbadet holder på å bli fornyet og på sommerstid arrangeres Øya-festivalen her. Festivalen er en av de absolutte happeninger i hovedstaden!
For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både t-bane, flytog- og øvrige bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass, St.Hanshaugen og Oslos nye bydel Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten blir du møtt av en lys og fin entré. Leiligheten gir et umiddelbart godt førsteinntrykk, med sin egen hjemmekoselige sjarm og sitt eget særpreg. Her har du plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst via felles trappegang.Ellers har leiligheten callinganlegg og entrédør som er både lyd- og brannklassifisert.

Stue

Lys, luftig hjørnestue med vinduer i 3 retninger som gir gode lysforhold. Hele leiligheten er forøvrig malt i tidsriktige fargetoner nå i 2020. Ellers er det sjarmerende tregulv og god takhøyde. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe og diverse andre tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig frittstående rentbrennende vedovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken

Boligen har et separat kjøkken som har pen innredning med hvite fronter. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap og fryser medfølger i handelen. Granitt benkeplate med stålbeslag og kum. Det er lagt fliser mellom benk og overskap. Avtrekksvifte i børstet aluminium i overskap med kullfilter. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.
I tilknytning til kjøkkenet er det et grovkjøkken. Her er det rikelig med plass til ekstra oppbevaring av både mat og kjøkkenutstyr. Hyllen i heltre-eik medfølger i salget. Det er også lagt opp strøm i rommet.
På kjøkkenet har man god plass til et stort spisebord for lange helgefrokoster. Den Franske balkongen på kjøkkenet har svært hyggelig utsikt mot rolig bakgård.

Bad

Pent flislagt bad med gulvvarme. Videre har badet dusjløsning med skjermvegg i herdet glass, servant med underskap, speil og belysning. Det er montert opplegg for vaskemaskin. Separat wc med servant.

Soverom

Hovedsoverommet er av god størrelse. Stort vindu som slipper inn naturlig med lys i rommet. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement.
Soverom II benyttes i dag som kontor. Men kan utmerket brukes som gjesterom.
Soverom III er også av god størrelse med plass til seng og garderobeløsning. Rommet har tregulv, malte vegger og malt himling. Rommet passer ypperlig som gjesterom eller barnerom.

Bakgården

Bakgården er flott beplantet med plantekasser, fruktbusker, sandkasse, dukkehus, benker og stor plen. Tilgang på felles grill. Naboene er hyggelige og det er opprettet en egen bakgårdsgruppe som organiserer oppgraderinger og vedlikehold av bakgården. Naboene er en fin blanding av yngre, eldre og barnefamilier. Det er laget en felles bod for hageredskaper og vogner. Sykkelparkering med tak oppført i 2019. Ellers arrangeres det en årlig juletrefest for alle beboere, og dugnader hvert halvår med grilling og sosialt etterpå.

Felleskostnader

5 350 pr. mnd. Varmtvann, betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV/internett (Get), vaktmester, trappevask, oppsparing til fremtidige vedlikeholdsbehov, komm. avg., felles forsikring, eiendomsskatt og forretningsførsel.
Herav:
Kabel-tv/internett 475,-
Eiendomsskatt 176,-
Felleskostnader 4.875,-
Leiligheten berøres av eiendomsskatt. For året 2020 er eiendomsskatten utregnet til 704kr. Beregningsgrunnlaget er basert på en sats kommunen setter, sammen med boligen formuesverdi. OBOS fakturerer eiendomsskatten på vegne av Oslo kommune 4 ganger pr. år á 176 kr nå i 2020. Megler og forretningsfører tar forbehold om endring i kommunens sats og beregningsgrunnlag.

Etasje

4. etasje.

Garasje / Parkering

Eier har egen parkeringsplass i garasjeanlegg i nabogården. Garasjeplassen har plass for oppbevaring av ett sett dekk dersom ønskelig. Det påløper kr 731,- i administrasjonsgebyr til forretningsfører ved overdragelse av p-plass. I tillegg må det betales dokumentavgift på 2,5% av endelig salgssum og tinglysting av skjøte 585,-
Prisantydning på garasjeplassen er: 350.000,-
Felleskostnader pr. måned: 288,- Disse betales kvartalsvis, totalt kr. 864kr.
Ellers gjelder gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 512 481 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 444 930 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer pluss kjeller og loft. Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Trebjelkelag etasjeskillere og yttervegger i murverk pusset og malt. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med plater/ takstein. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas B. Vogt, datert 26.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 109 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Inntil 30 dager per år kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre, f.eks. korttidsutleie, uten styrets godkjennelse. Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil 3 år dersom andelseieren selv har bodd i boligen ett av de siste 2 årene. Se i vedtekter for mer informasjon.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Der er satt inn vedovn i stue og det er varme i gulv på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1897/900806-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
10.04.1897 
Bestemmelse om benyttelse
 
1959/514404-1/105  Erklæring/avtale  
05.09.1959 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1966/505546-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
23.03.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. loft
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1987/79388-1/105  Best. om adkomstrett  
27.11.1987 
Bestemmelse om bruksrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettighetshaver kvartal 23 09 01
 
1988/88865-2/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
20.12.1988 
BELØP: NOK 2.282.400
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/853354-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
21.10.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/775518-1/200
 
2008/678435-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  
21.08.2008 
BELØP: NOK 1.251.400
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 88865/1988
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/853354-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
21.10.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/775518-1/200
 
2019/447875-1/200  Pantedokument  
15.04.2019 21:00 
BELØP: NOK 3.670.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1897/900117-2/105  Registrering av grunn  
10.04.1897 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89
1995/48751-1/105  Erklæring/avtale  
07.09.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:87  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:267 Snr:1-64
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:271  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:428 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:430 Snr:1-16
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune,v/direktør
for etat for eiendom-og utbygging.
1995/51734-1/105  Erklæring/avtale  
20.09.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:87  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:267 Snr:1-50
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:271  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:428 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:430 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:433  
vedr. bruk av gårdsrom og utearealer
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, etat for
eiendom og utbygging
Med flere bestemmelser
1996/66235-1/105  Erklæring/avtale  
20.11.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:87  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:267 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:271  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:428 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:430 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:433  
Bestemmelser om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/direktøren for eiendom og utbygging
1995/56170-1/105  Erklæring/avtale  
10.10.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:87  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:89 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:267 Snr:1-64
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:271  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:428 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:433  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør
for etat for eiendom og utbygging

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 32 andelsleiligheter. Brl Jens Bjelkesgt1/Rathkesgt5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950796049, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.
- Brl Jens Bjelkesgt1/Rathkesgt5 har avtale om vaktmestertjeneste med Drive Inn. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv hvis vaktmester engasjeres av den enkelte beboer for private oppdrag.
- Borettslaget har avtale med Drive Inn om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 160 731,- pr. 10.06.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 16 690,- pr. 31.12.2019.
Borettslaget har to lån;
Lånenummer: OBBK01-98207758361
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.591.059,-
Restløpetid: 18 år 9 md
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 10.06.2020: 1,90%
Kapitalkostnader: 384,-
Lånenummer: OBBK02-98207758388
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.948.480,-
Restløpetid: 28 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 10.06.2020: 1,90%
Kapitalkostnader: 333,-
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

160 731

Andel formue

16 690

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 72069331

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 412 496,-.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 3 379 250,-.
Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 2 028 926, og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 Bytte tak i Rathkesgate 5
2016 - 2016 Oppgradering av oppgang Jens Bjelkes gate 1b. Bytte av linoleum og lister. Avretting av
gulv, legging av nytt linoleumsgulv. Kostnad ca. 144 000,-
2014 Bytte av varmtvannsberedere i Jens Bjelkes gate 1
2014 - 2015 Oppgradering bakgård
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det foreligger ikke nærmere spesifiserte regler rundt dyrehold i vedtektene eller i husordensreglene. Dermed gjøres Lov om burettslag (burettslagslova) §5-11 fjerde ledd gjeldende. Styret kan fastsetje vanlege ordensreglar for eigedommen. Sjølv om det er vedteke forbod mot dyrehald, kan brukaren av bustaden halde dyr dersom gode grunnar talar for det, og dyrehaldet ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Vaskemaskin, kjøleskap og taklamper medfølger leiligheten. Vegglampe på stue følger ikke med.
Ellers er leiligheten stylet og dermed følger ikke bilder på veggene eller knaggrekker med. Om noe ønskes kjøpt, ta kontakt med megler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Katrine Solvåg