# Grünerløkka

Gjennomgående og klassisk 2(3)-r leilighet med solrik balkong vendt mot bakgård, vedovn, stukkatur - ingen forkjøpsrett!

Øvrefoss 7B , 0555 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 622 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1939
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 596
Energimerking F
FINN.no 183230942
Sist endret 09.07.2020 10:30
Prisantydning 4 250 000
Totalpris 4 455 690
Ligningsverdi 1 032 379,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) 197 880,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 447 880,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 455 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0122

Adresse og matrikkel

Øvrefoss 7B, 0555, Oslo, Gnr. 228 bnr. 596, andelsnr. 4 i Borettslaget Øvrefoss 7 med orgnr. 955107195 i Oslo kommune

Eier

Haakon Hasli Ødegårdstuen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei - Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: Strømforbruket i 2019 var på 11 769 kWt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 622 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med diverse beplantning, sittegruppe og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 4. etasje og inneholder følgende:
Entré, kjøkken, bad, stue og et soverom.
I tillegg disponerer leiligheten 3 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Trappebod. på ca. 1.5m².
- Loftsbod på ca. 7m².
- Kjellerbod på ca. 10m².
Beboere har også tilgang til hus/skjul i bakgården for å lagre barnevogner, sykkelstativer, samt sandkasse til barn.

Beliggenhet

Når du bor i Øvrefoss bor du i et svært attraktiv og populært område på Grünerløkka, med nærhet til alt av begivenheter, parker og utesteder Området er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Meny, Coop Prix og søndagsåpne Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av områdets mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso eller Caminito, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, Burger på Munchies og friske sandwicher på Joe & The Juice.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Liker du å leve det gode liv er dette en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her har man det pulserende utelivet ikke langt unna, likevel ligger denne leiligheten tilbaketrukket fra de mest hektiske områdene. For de som er glad i gode helgefrokoster eller er avhengig av å kjøpe med en kaffe på vei til jobb finnes også Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe i området.
Det finnes også mange parker i området som Torshovparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området. Det er verdt å merke seg at beboere får rabatt på Sats.
På Ringnes Park, rett borti gata har du en av Nord-Europas største kinoer, frisør, apotek, blomsterbutikk og Jernia
Godt tilbud av offentlig transport rett utenfor døren. Leiligheten er likevel vendt slik at man unngår støyen. Trikk (nr. 11, 12 og 13) og buss (nr. 30, 21 og 33) i umiddelbar nærhet. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.
Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Entré

En innbydende og praktisk entré med innebygd kleskott. I entréen er det god plass til oppheng av det man måtte ha av yttertøy. Ellers er det dørcalling med portåpner. Flislagt gulv, lysmalte vegger og himling. Lydisolert og brannklassifisert (B30) inngangsdør.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har svært hyggelig utsikt mot kvartalets gårdsrom. Planløsningen gir plass til både spisestue og en superhyggelig kosekrok i hems. Kjøkkenet er ellers tidløst, og har godt med skap- og benkeplass, med hele 2 rader av overskap. Selve innredningen har fronter i høyglans og romslig benkeplate. Integrerte hvitevarer som koketopp, komfyr, oppvaskmaskin, skuffe-kjøleskap og fryseskap som står i loftsboden medfølger i salget. Det er lagt opp ekstra belysning under overskapene og stikkontakt for eventuelle kjøkkenapparater. Fra kjøkkenet har man videre adkomst til solrik balkong.

Balkong

Romslig balkong på ca. 5kvm. Balkongen vender ut mot en rolig bakgård med en grønn og frodig atmosfære. Siden man bor i 4. etasje byr også balkongen på flotte lysforhold. Balkongen har ellers plass til både utendørsmøblement og din egen el-/gassgrill. Selger opplyser om flotte solforhold på balkongen. På skyfrie sommerdager kommer solen fra rundt kl. 07 til rundt kl. 16.

Stue

Stuen er av gode størrelse og har klassiske detaljer som vedovn, rikelig takhøyde ca. 2.9m, høye vinduer og stukkatur. Rosett er satt inn i nyere tid. I stuen er det rikelig med plass til både TV og sofagruppe. Stuen har også en hyggelig vedkamin, og det skal være mulighet for å sette en til på kjøkkenet slik pipen er laget nå. Dette er en leilighet med flere muligheter. Man kan dele opp kjøkkenet for å lage et ekstra soverom, eller innrede stuen som soverom. Leiligheten har gode rom med fine proporsjoner.

Bad

Romslig og pent flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (vaskesøyle), samt dusjkabinett og andre nødvendigheter. Det kan ellers nevnes at det ble satt inn ny servant med underskap og praktisk speilskap for ekstra oppbevaring i 2020.

Soverom

Soverommet er av flott størrelse med plass til dobbeltseng. Det er satt inn en garderobe som har godt med oppbevaringsplass (garderobeløsningen medfølger i salget).

Ekstra oppbevaring

I tillegg disponerer leiligheten 3 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Trappebod på ca. 2kvm.
- Loftsbod på ca. boden har skråtak.
- Kjellerbod på ca.

Felleskostnader

4 783 pr. mnd. Kabel-TV gjennom GET, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, regnskap, styrehonorar, forretningsførsel, renter og avdrag på fellesgjeld mm.

Etasje

4. Etasje.

Garasje / Parkering

Selger leier nå en garasjeplass i Ringnes Park P-hus til 1550,- per måned (cirka 150 meter unna). Det er også flere andre garasjer i nærheten hvor det er mulig å leie plass. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 379 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 716 565 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer pluss kjeller og loft. Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte / trebjelkelag etasjeskillere og yttervegger i murverk pusset og malt. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med plater/ takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Følgende dokumenter foreligger også:
- Øvrefoss 7A-B - Innredning leilighet på loft - Approbasjon - 1952
- Øvrefoss 7A-B - 9 balkonger - Ferdigattest - 2013
- Øvrefoss 7 - Rehab - Ferdigattest - 1990
- Øvrefoss 7 - Endring bærekonstruksjon - Ferdigattest - 2009

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Det er vedkamin på stuen og gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med eget strømforbruk, forsikringer (innbo/løsøre), internett og utvidelse av kabel-TV.  For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningen er fredet etter forskrift om fredning av Birkelunden kulturmiljø, jf FOR-2006-04-28-442.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det er mottatt nabovarsel for bygning i Thorvald Meyers gate 19. Det vil søkes om oppføring av 4 stk balkonger på bakgårdsfasaden. Vennligst se nabovarslet som vedlegg i salgsoppgaven.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1896/900774-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 17.03.1896 
Bestemmelse om benyttelse
 
1946/506000-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 06.12.1946 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1949/417727-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 27.12.1949 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1951/410789-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 25.08.1951 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1983/511204-2/105  Erklæring/avtale 19.10.1983 
VISSE BYGNINGER UNNTATT
1983/512005-2/105  Obligasjon 07.11.1983 
BELØP: NOK 142.503
Panthaver:Al Oslo Og Omegn Boligforvaltning  
Lnr: 6231436
1985/28756-1/105   ** Transport av panthaver 21.05.1985 
Fra:Krogen O.J.  
Lnr: 1121407
Til:Herkules Regnskap As  
Lnr: 1121408
2002/83579-1/105   ** Transport av panthaver 18.12.2002 
Fra:Herkules Regnskap As  
Lnr: 1121408
Til:Al Oslo Og Omegn Boligforvaltning  
Lnr: 6231436
1985/61139-1/105  Obligasjon 04.10.1985 
BELØP: NOK 400.004
Panthaver:Al Oslo Og Omegn Boligforvaltning  
Lnr: 6235261
2002/83581-1/105   ** Transport av panthaver 18.12.2002 
Fra:Herkules Regnskap As  
Lnr: 1121409
Til:Al Oslo Og Omegn Boligforvaltning  
Lnr: 6235261
1985/61140-1/105  Obligasjon 04.10.1985 
BELØP: NOK 74.490
Panthaver:Al Oslo Og Omegn Boligforvaltning  
Lnr: 6231388
1985/61140-2/105   ** Prioritetsbestemmelse 04.10.1985 
veket for: OBLIGASJON 1985/61139-1/105
2002/83580-1/105   ** Transport av panthaver 18.12.2002 
Fra:Herkules Regnskap As  
Lnr: 1121410
Til:Al Oslo Og Omegn Boligforvaltning  
Lnr: 6231388
2006/248875-1/200  Fredningsvedtak 24.05.2006 
Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune. vedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997
Gjelder denne registerenheten med flere
2010/245470-1/200  Pantedokument 07.04.2010 
BELØP: NOK 510.000
Panthaver:FORNEBU SPAREBANK  
Org.nr: 985750378
2017/1041591-1/200  Pantedokument 22.09.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.300.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Grunndata
1896/900072-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 17.03.1896 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA FOSSVN 33B - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/293
Rettigheter i eiendomsrett
1985/72126-1/105  Best. om adkomstrett 19.11.1985 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:294  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:457 Snr:1-16  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:460 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:594  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:596  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Rettigheter på 0301-228/460/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
1986/52831-1/105  Best. om adkomstrett 27.08.1986 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:293  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:294  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:296 Snr:1-70  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:457 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:594  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:596  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Uført renovasjon i regi av BRL

2019: Ytterdør oppgang B er høvlet og justert/tilpasset dørramme. Lås skiftet på ytterport. Hobbyrom er påbegynt i kjeller. Innhenta pristilbud fra Polygon på utbedring av tak.
2018: Oppussing av oppganger (A og B) inkludert nytt opplegg for strøm og nye lamper. Nye trapper ned i kjeller fra oppgang A og B. Nytt elektrisk til utelys og nye lamper til utelys. Ny utekran. Brannsikring av dører ned til kjeller.
2015: Installasjon av nytt porttelefonsystem. Nye tablåer og telefoner i den enkelte leilighet. Arbeid utført av Hemer Lås & Dørtelefon AS. Bytte av lås i port mot gate. Arbeidet er utført av Hemer Lås & Dørtelefon AS. Innkjøp av skumapparat til alle leiligheter (Firesafe).
2014: Branntettingsarbeider på loft, i kjeller og i trappeløp med basis brannteknisk tilstandsrapport (Oslo Brannsikring). Oppdatering av elektrisk anlegg i kjeller i forbindelse med branntettingsarbeider. Dreneringsarbeider ut mot gate og i bakgård. Samtidig skifte av heller i bakgård (Steinbakken AS). Det er installert sentralstyrt brannvarslingssystem i hele bygården (Bravida), samt inngått serviceavtale om årlige kontroll av brannvarslingsanlegget med Honeywell.
2013: Elektroarbeider utført med basis brannteknisk tilstandsrapport (Hauge Elektro).
2012: Kartlegging av vedlikeholdsbehov - hentet inn teknisk ekspertise og tilbud på drenering og brannsikringstiltak.
2011: Skifte av stamrør for vann på høyre side i oppgang B.
2010: Montering av balkonger. Montering av nye entrédører til leiligheter. Reparasjoner av taket. Montering av brannstige
2009: Flekkpussing av trappetårn utført av eksternt firma. Montasje av trykknapper i oppgangene for åpning av ytterdør inn til portrommet.

Borettslag

- Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
- Borettslaget består av 13 andeler.
- Vaktmesteroppgavene er overført til beboernes ukeliste.
- Rengjøringstjenesten i oppgangene utføres av Bygård Vaktmesteren AS.
- Borettslaget har avtale med Get som leverer kabel-tv tjenester, med mulighet for bredbånd, telefoni og digital-tv.

Fellesgjeld / lånevilkår

Boligselskapet har et særfordelt lån. Spesifikasjon av lån tilknyttet leiligheten:
Lånenummer: 14501290301, FORNEBU Sparebank
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 12.06.2020: 5.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 120
Saldo per 12.06.2020: 273 923
Andel av saldo: 81 640
Første termin/første avdrag: 01.08.2019 (siste termin 01.06.2030)
Lånenummer: 12135195500, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.06.2020: 2.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Saldo per 12.06.2020: 1 640 804
Andel av saldo: 116 241
Første termin/første avdrag: 01.12.2017 (siste termin 01.03.2034)

Andel fellesgjeld

197 880

Andel formue

26 728

Forsikring

Gjensidige forsikring ASA Polisenummer: 82867432

Regnskap

Inntektene i 2019 var totalt på kr. 652 278,-
Utgiftene i 2019 var totalt på kr. 389 266,-
Resultatet av driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr. 204 798,-. Overskuddet for 2019 foreslås benyttes til å dekke tidligere års udekket tap.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generalforsamlingen vedtok 28. april 2020 å rehabilitere pipeløp. Styret har fått fullmakt til finansiere vedlikeholdstiltaket ved lånopptak. I tillegg har styret også hatt fokus på etterfølge rehabiliteringen av oppganger, samt skaffe tilveie status ved befaringer av tak og vinduer for å kunne planlegge på fremtidige rehabiliteringsbehov. Økningen i fellesutgifter vil være avhengig av prisen på disse tilbudene, samt eventuell støtte borettslaget kan få fra kommunen.
Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge megleropplysning ikke tillatt.

Tilbehør

Dette vil ikke følge med: TV-benk, TV, sofa, sofabord, vitrineskap, eventuelle kontorpulter, seng, nattbord, kjøkkenbord/gruppe, og annet løsøre. Vaskemaskinen og fryseskapet følger ikke med. Lysekroner og klesskap kan følge med om det ønskes av kjøper.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspekke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Katrine Solvåg