# Bjølsen

Gjennomgående og romslig 3-roms med vestvendt balkong. Bad i regi av BRL. Separat kjøkken. Vv & fyring inkl. i f.utg.

Brochmanns gate 10C , 0470 Oslo

VISNINGER

5. juli søndag kl. 12:30-13:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

14%

har bolig mellom 60-120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

13%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 4 775 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1941
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 63
Energimerking F
FINN.no 183230851
Sist endret 02.07.2020 11:47
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 659 435
Ligningsverdi 1 195 366,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) 143 800,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 643 800,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 500,- (Medlemsskap BRL pr. eier) 7 325,- (Forkjøpsrettsgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 635,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 659 435,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0130

Adresse og matrikkel

Brochmanns gate 10C, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 63, andelsnr. 45 i Bøkkerløkka Borettslag med orgnr. 948315319 i Oslo kommune

Eier

Helga Malmin Binningsbø Tarjei Vaa

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Borettslaget praktiserer forkjøpsrett.

BRA/PROM

67 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1941

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket i 2018 var i følge selger ca. 4675 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 775 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Gårdsrom i indre kvartal med sittegrupper, sykkelparkering og beplanting

Fellestomten er flott beplantet med sykkelparkering, lekeapparater for de små og sittegrupper for de voksne. Fellesarealene fungerer som et samlingspunkt for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Borettslaget har ikke IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 3. etasje og inneholder følgende:
Entré, innvendig bod, kjøkken, 2 soverom, bad, stue med videre adkomst til hyggelig balkong.
I tillegg disponerer leiligheten 3 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Innebod tilknyttet entré/gang på ca. 2m².
- Loftsbod på ca. 4m². Boden har montert hyller.
- Kjellerbod på ca. 6m². Boden har ski- og sykkeloppheng.
Borettslaget har ellers gratis fellesvaskeri for beboerne og tilgang til stor kjellerbod i A-oppgangen med sykkel- og barnevognparkering.

Beliggenhet

Brochmanns gate er attraktivt beliggende i et rolig og tilbaketrukket område på Bjølsen/Sagene, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra leiligheten har du gangavstand til Nydalen, Sagene, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Pizza Pancetta, Bjølsen Sushi, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten og kun 3 minutter fra leiligheten har du Meny beliggende i Bjølsenhallen og Rema1000 i Treschows gate.
Bjølsen/Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Bjølsenparken, Voldsløkka og Hjemmets kolonihager er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. SF Kino har åpnet landets største og mest moderne kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Bydelen kan by på fantastiske grøntområder som Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Kort vei til nye Bjølsenjordet parsellhage for de med grønne fingre - det gis fortrinnsrett til søkere bosatt i 500 meters omkrets fra parsellhage (http://www.parsellhager.no/index.php/bjolsenjordet). Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2 (nostalgi for de som husker dette fra barnetv). Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Her kan man ta seg et bad på f.eks Nydalen badeplass eller på Frysja. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS/Elixia  på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 54 (Tjuvholmen/Kjelsås) og 37 (fra Helsfyr/Nydalen) som stopper kun 5 minutters gange fra gården. Buss 20 (Galgeberg/Skøyen) stopper ca 8 minutters gange fra gården. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate/Sandaker. T-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo & Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Det er mange skoler og barnehager i området med sykkelveier (trafikkfri adkomst) for barna til noen av dem.

Entré

Entréen gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Her møtes du av god takhøyde, malte vegger og parkettgulv. Entrédøren er brannklassifisert B30 og det er dørcalling med portåpner i entréen. Ellers har inngangspartiet godt med oppbevaringsplass for det man måtte ha av yttertøy og sko.

Stue

Tidløs og romslig stue med gode lysforhold. Leiligheten har vinduer vendt mot vestvendt retning. På stuen er det godt med plass til både sofagruppe og spisestue. Gulvet er lagt med pen parkett og veggene er malt i 2014. Alle radiatorene i leiligheten ble byttet i 2017.
Forøvrig har borettslaget avtale med GET som leverandør av kabel-TV og bredbånd.

Balkong

Hyggelig vestvendt balkong på ca. 4 m² med utgang fra stue. Balkongen ligger vendt ut mot fellesarealene og byr således på flott utsyn -varierende etter årstidene. Ettersom balkongen ligger vestvendt er det flotte sol- og lysforhold her. Selger opplyser om sol fra rundt kl. 13:30 til kl. 19 på skyfrie sommerdager. Det kan ellers nevnes at balkongene ble renovert i regi av borettslaget i 2019.

Kjøkken

Tidløst kjøkken, malt i 2020 med rikelig oppbevaringsplass. Kjøkkenet har benkeplate i heltre og integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. På kjøkkenet er det også plass til en hyggelig spisekrok for frokosten.

Bad

Baderom fra 2004/2005 oppusset i regi av borettslag. Badet har flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Det er satt inn innredning med skapfronter og servant. Ellers inneholder badet frittstående toalett og dusjnisje. Badet har også opplegg for vaskemaskin/tørketrommel (vaskesøyle), ettersom det er lagt opp til dobbel stikkontakt på vegg.

Soverom

Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng. Soverommet har en stor garderobeløsning, med rikelig oppbevaringsplass. På hovedsoverommet er det også plass til et hjemmekontor.

Soverom 2

Soverom 2 fungerer perfekt som et gjesterom. Her har man plass til seng og oppbevaring. Forøvrig vender begge rommene ut mot rolige omgivelser. Ønsker du deg kontor eller barnerom? Her er det mulighet for det meste.

Ekstra oppbevaring

I tillegg disponerer leiligheten 3 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Innebod tilknyttet entré/gang på ca. 2m².
- Loftsbod på ca. 4m². Boden har montert hyller.
- Kjellerbod på ca. 6m². Boden har ski- og sykkeloppheng.
Borettslaget har ellers gratis fellesvaskeri for beboerne og tilgang til stor kjellerbod i A-oppgangen med sykkel- og barnevognparkering.

Felleskostnader

4 300 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Á-konto fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Felleskostnader 3.690,-
A konto oppvarming 610,-

Etasje

3. etasje.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 195 366 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 303 318 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer pluss kjeller og loft. Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere og yttervegger i murverk. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med plater/ takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Følgende attester foreligger på borettslaget:
Brochmanns gate 8-10, A-D - Våningshus - Exdok (attestert) - 1948.
Brochmanns gate 8-10, A-D - Rehabilitering av våtrom - Ferdigattest - 2005.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten har sentralfyr med radiatorer på veggen og varmekabler på bad. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene gjennom Akonto.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med eget strømforbruk, utvidelse av kabel-TV/fiberpakke fra avtalt leverandør, forsikring (innbo/løsøre) m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1941/304337-1/105  Erklæring/avtale 28.11.1941 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
1941/304338-1/105  Erklæring/avtale 28.11.1941 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra gnr 222 bnr 65.
1942/302797-1/105  Obligasjon 29.08.1942 
BELØP: NOK 78.200
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
UOPPSIGELIG
 
2004/1121-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 08.01.2004 
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/1120-1/105
2006/13147-1/105   ** Forhøyelse 22.02.2006 
FORHØYET TIL NOK 79,000
1943/300805-1/105  Best. om adkomstrett 10.03.1943 
Best. om felles gårdsplass m.v.
1948/301364-1/105  Bestemmelse om vannledn. 29.04.1948 
 
1948/302671-1/105  Erklæring/avtale 11.08.1948 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra gnr 222 bnr 65.
1986/43067-2/105  Bestemmelse om veg 16.07.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
1993/7695-1/105  Erklæring/avtale 18.02.1993 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra OSLO ENERGI.
2002/69218-1/105  Pantedokument 23.10.2002 
BELØP: NOK 1.500.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 6126402
2004/63998-1/105  Pantedokument 20.09.2004 
BELØP: NOK 11.000.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Uomsettelig
2019/874801-1/200  Pantedokument 30.07.2019 21:00 
BELØP: NOK 7.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Grunndata
1939/306791-2/105  Registrering av grunn 09.12.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:222 Bnr:188
M FL
1989/80998-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet: 20.11.1989 
gnr.222 bnr.65.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget består av 80 andelsleiligheter.
- Bøkkerløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948315319, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Brochmanns Gt 8-10.
- Første innflytting skjedde i 1941. Tomten, kjøpt i 1986 er på 4 774 m2.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 243 981. Dette er kr 29 000 høyere enn budsjettert.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Oslo Renhold og Vedlikehold.
- Fellesvaskeriet finnes i kjellerne i begge blokkene og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Fra januar 2020 ble det gratis å bruke vaskeriene. Dette er en prøveordning frem til august 2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 143 800,- pr. 19.06.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 4 956,- pr. 19.06.2020.
Borettslaget har tre lån;
Lånenummer: HUS601-11342466
Type: Annuitet
Restsaldo: 238.051,-
Restløpetid: 4 år 7 md
Term pr. år: 2
Type rente: Flyt
Rente pr. 19.06.20: 2,02%
Kapitalkostnader: 62,-
Lånenummer: HUS602-114335987
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.598.392,-
Restløpetid: 5 år 1 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Fast
Rente pr. 19.06.20: 3,70%
Kapitalkostnader: 898,-
Lånenummer: NORDEA-60308105620
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.776.801,-
Restløpetid: 25 år
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt
Rente pr. 19.06.20: 1,80%
Kapitalkostnader: 440,-
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

143 800

Andel formue

4 956

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6656207

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 243 981. Dette er kr 29 000 høyere enn budsjettert.
Andre inntekter består i hovedsak av automatpenger og viderefakturering.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 10 215 554.
Dette er kr 2 106 454 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader knyttet til betong- og takrehabilitering.
Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 7 199 672 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Vedlikeholdsarbeid- tak og betongrehabilitering.
- Styret har som en prøveordning gjort det gratis å bruke vaskemaskinene i vaskekjellerne.
- I samarbeid med byggleder vil styret jobbe med ettersyn av tak og rehabiliteringsprosjektet og melde inn eventuelle reklamasjonssaker.
- Styret vil i løpet av dette året blant annet jobbe med å lokalisere utvendige stengekraner, merke innvendige stengekraner og få utarbeidet en oversikt for dette.
- Styret vil prioritere å sette av penger til å skifte ut dørene til leilighetene og oppgradering av felles, elektrisk anlegg.
Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt med mindre man har fått skriftlig godkjenning fra styret og godkjenning fra alle beboere i samme oppgang.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Sort leselampe på stue, kommode i gang, knaggrekke på barnerom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Katrine Solvåg