solgt

Helsfyr-Sinsen , Sinsenterrassen 27

Type Leilighet
Primærrom 44m²
Bruksareal 44m²
Bruttoareal 50m²
Tomt 1 545m²
22/09/2016 16:15
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1938
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 137
Energimerking
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 2 300 000,-
Totalpris 2 414 643,-
Ligningsverdi 627 886,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) 43 824,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 343 824,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 1 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 1 000,- (Andre gebyrer til forr.fører) 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 070,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 70 819,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 414 643,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Garasje / Parkering

Mulighet for leie. Forøvrig gateparkering.

!Beskriv forholdene!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Sinsenterrassen 27! Boligen presenteres og vises av Vidar Tangstad (452 16 222) ved Schala & Partners.

Dette er en sjarmerende og lys 2-roms hjørneleilighet beliggende høyt og fint til i gårdens 3.etasje. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning med lyse overflater og laminat på gulv.

Leiligheten har en romslig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Vinduer fra flere sider gir leiligheten en lys og luftig atmosfære. Leiligheten har et separat kjøkken med funksjonell innredning med mye skap- og benkeplass. Videre har leiligheten et flislagt baderom med god størrelse. Romslig soverom med plass til dobbeltseng og nattbord, samt praktiske løsninger for oppbevaring i garderobeskap. Entréen er også romslig med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Pene grøntarealer rundt bebyggelsen.

På Sinsen bor man meget sentralt med kort vei til Carl Berner, Grünerløkka, Tøyen, Torshov og Sentrum. Her har man rikelig med aktivitetstilbud like utenfor døren. Likevel er beliggenheten skjermet og tilbaketrukket i rolig gate.

Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Velkommen til visning!

Standard

Stue:
Leiligheten har en lys stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebordsgruppe m.m. Vindusflatene gir rikelig med naturlig lys inn. Lyse overflater og laminat på gulv.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte hvite skapfronter. Fliser på vegg over benkeskap. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt
stål. Kullfilterventilator. Integrert oppvaskmaskin.

Bad:
Flislagt bad med dusj med skillevegg i glass, servant i helstøpt plate, klosett og opplegg for vaskemaskin. Felles varmtvannsberedere i kjeller. Baderomsinnredning bestående av benkeskap med profilerte hvite skapfronter og veggskap med speilfronter over servant.

Soverom:
Lyst og romslig soverom med praktisk løsning for oppbevaring i garderobeskap med speil- og folierte fronter. God plass til dobbeltseng, nattbord etc. Adkomst til balkong.

Balkong: Sør/østvendt balkong i betongkonstruksjon med adkomst fra stue, ca. 4 m². Dekke i betong. Rekkverk i sortlakkert stål. God plass til utemøblement og fine solforhold.

Entre/gang:
Innbydende entré med god plass til sko og yttertøy. Dørcalling med portåpner.

Overflater:
Gulv: Laminat i kjøkken. Fliser i bad. Malt laminat i øvrige rom.
Vegger: Fliser på bad. Malt glassfiberstrie i stue og soverom. Sparklet og malte overflater på plater/murpuss.
Tak: Pusset og malte overflater.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt til på Sinsen, rett ved hyggelige Torshovdalen. Fra leiligheten har du tilgang til alt av servicetilbud som bl.a nærbutikker, kafeer, restauranter, og treningssentre - alt finner du i nærområdet. Det er kort vei til Torshov, Carl Berner, Tøyen, Grünerløkka, og sentrum.  

Det er flere flotte rekreasjonsområder som Torshovdalen (som ligger rett ved leiligheten), Torshovparken, Ola Narr, Tøyenparken, Sofienbergparken og Botanisk Hage ligger kun en liten gåtur unna. For de som liker å holde seg aktiv finner du også både Fresh
Fitness, Bare Trening og SATS Elixia i nærområdet.

Søndagsåpne Bunnpris finner du rett oppi gaten, ellers Kiwi og Rema 1000 noen kvartaler unna. Storo storsenter er nærmeste senter, hvor du finner et bredt utvalg av sko- og klesbutikker samt mye mer.

Grünerløkka og Torshov med sitt pulserende byliv er også innen gangavstand. Her finner du et meget godt utvalg av kafeer, restauranter, butikker, utesteder og mye annet.

Området er i sterk utvikling pga. nye boligprosjekter på Økern / Løren, oppgradering av ringveien samt nytt T-bane stopp på Løren.

Leiligheten ligger ikke langt unna Carl Berner som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Kort vei til buss og trikk i Trondheimsveien og T-bane på Sinsen som er tilknyttet den nye T-baneringen som gir kort reisevei både til Oslo sentrum, HiOA, UiO og BI Nydalen. 31 bussen går for øvrig 24 timer i døgnet til / fra byen. Flybussen går også fra Trondheimsveien to ganger i timen.

Felleskostnader

2 801 pr. mnd. pr mnd.

Inkluderer: fjernvarme, varmtvamm, kabel-TV, renter lån, renhold, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, felles forsikringer, reperasjon og vedlikehold m.m.

Tomt

Opparbeidet felles tomtegrunn.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 627 886 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 506 926 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygningen er oppført i 1938, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Betongfundamenter. Støpt grunnmur. Etasjeskillere i betong. Yttervegger i murverk med teglsteinsfasade. Tak med flatt oppforet betongdekke tekket med papp/folie. Ett glass med isolerglass, produsert i 2010 i kjøkken og stue. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 1980 forøvrig. Tofløyet balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 1980. Entrédør i brannklasse B-30 med 40 desibel lydmotstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for våningshus er utstedet den 14.12.1934. Dokument for vedlikehold av balkonger (ikke søknadspliktig) datert 30.06.1994. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Sentralfyr tilknyttet radiatorer. Inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Adkomst fra Sinsenterrassen. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Ingen servitutter registrert.

Som sikkerhet for krav som springer ut av sameieforholdet har sameiet legalpant i den enkelte seksjon tilsvarende 1G til enhver til (folketrygdens grunnbeløp), jf. Eierseksj.loven § 25. Denne heftelsen tjener som sikkerhet for sameiet for fellesutgiftene, følger leiligheten og vil ikke bli slettet ved overdragelse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Forretningsfører er: Accountor Oslo AS
Revisjon: Vekst Revisjon AS

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har to lån i DnB Bank.
Andel fellesgjeld for denne seksjonen er kr: 43 824,- pr. 31.12.2015.

Lånenummer: DnB 1212.63.57573
Lånets saldo: 1 566 820,- pr. 31.12.2015
Lånetype: Gjeldsbrevslån
Årlig rentesats: ca. 5%
Dato siste termin: 31.07.2025.

Gjeldsbrevslån 1 gjenstår kr. 50 000 (nedbetalt 2015)
Lån i forbindelse med oppussing av gården.

Gjeldsbrevslån 2 gjenstår kr. 1 615 390 (nedbetalt 2032)
Lån i forbindelse med oppussing og utbering av rørsystem

Se forøvrig regnskap vedlagt i salgsoppgaven.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 64653189

Regnskap

Regnskapet viser et overskudd på kr. 135 948,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING