solgt

Uranienborg-Majorstuen , Hammerstads gate 38

Type Leilighet
Primærrom 52m²
Bruksareal 52m²
Bruttoareal 58m²
Tomt 8 090m²
12/09/2018 14:27
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1916
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 15
Energimerking
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 150 000,-
Totalpris 3 372 988,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) 206 926,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 356 926,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 125,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 1 875,- (Transportgebyr) 2 562,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 062,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 372 988,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Hammerstads gate 38! Boligen presenteres og vises av Vidar Tangstad (452 16 222) ved Schala & Partners.
Dette er en sjarmerende og romslig 2-roms aksjeleilighet beliggende fint til i 2.etasje i en klassisk gård på Majorstuen. Leiligheten er gjennomgående og vender delvis mot bakgård og delvis ut mot den rolige gaten. Boligen fremstår som velholdt med tidsriktige fargevalg og parkett på gulv. Leiligheten har generøs takhøyde og store, dype vindusflater som gir en lys og fin innvendig atmosfære. 
Leiligheten har en romslig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og øvrig møblement. Det er også fin plass til spisebordsgruppe i stuen, med rom for å invitere til hyggelige sammenkomster. Fra stuen er det også adkomst til leilighetens balkong som har gode solforhold og plass til utemøblement. Leiligheten har et pent separat kjøkken med fin og funksjonell innredning med mye skap- og benkeplass. Her er det også rom for spiseplass ved vinduet. Videre har leiligheten et flislagt baderom med god størrelse. Lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng og nattbord, samt praktiske løsninger for oppbevaring i garderobeskap. Entréen er også romslig med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i innebygget skap. Fine grøntarealer og sittegrupper i bakgården.
På Majorstuen bor man meget sentralt med enkel tilgang til hele byen med offentlig kommunikasjon, samt gangavstand til Frogner, Bislett og sentrum m.m. Her har man rikelig med service- og aktivitetstilbud rett utenfor døren. Likevel er beliggenheten skjermet og tilbaketrukket i rolig gate.
Denne leiligheten må sees. Velkommen til visning!

Standard

Stue:
Leiligheten har en tiltalende og meget romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebordsgruppe m.m. Store vindusflater og utgang til balkong gjør rommet lyst og luftig. Vedkamin i stue.
Balkong:
Herlig balkong på 3,3 kvm med supre solforhold. Balkongen er i betongkonstruksjon med adkomst fra stue. Fliser på betongdekke og rekkverk i malt puss med beslag på topp. Det er kun to leiligheter i gården som har egen balkong.
Kjøkken:
Separat kjøkken med innredning med glatte folierte skapfronter. Enkelte glassfronter i overskap. Lyslister og belysning under overskap. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator. Plass til liten sittegruppe. Varmtvannsbereder på 116 liter produsert i 2009, montert i benkeskap på kjøkken
Bad:
Bad med dusjkabinett, servant og wc. Hyller over klosett og speil over servant på bad.
Soverom:
Lyst og romslig soverom med praktisk løsning for oppbevaring i garderobeskap med glatte hvite skapfronter. God plass til dobbeltseng, nattbord etc.
Entre/gang:
Innbydende entré med dørtelefon og god plass til sko og yttertøy. Innebygget garderobeskap med glatte malte fronter. Dørcalling med portåpner.
Overflater:
Gulv: Mosaikkfliser i bad. Parkett for øvrig.
Vegger: Noe flislagt i bad. Felt med glassbyggersten mellom stue og soverom. Sparklet og malte overflater på plater/murpuss for øvrig.
Tak: Sparklet og malte plater/rabitz puss.

Beliggenhet

Leiligheten har perfekt beliggenhet i sentrale med samtidig fredelige omgivelser på Majorstuen. Dette er et særdeles populært boligområde i med alt av fasiliteter i gangavstand. Området består i hovedsak av klassisk bygårdsbebyggelse. Det er kun noen hundre meter fra populære og nyrehabiliterte Bogstadveien med gode handlemuligheter, samt kun 15 min gange til sentrum og Karl Johan.
Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Få minutters gange til Frognerparken og Vigelandsparken hvor man kan gå, jogge, sykle eller bare slappe av! Marienlystparken, Stensparken, St. Hanshaugen park og Slottsparken er også i gangavstand. Bislett Stadion har utendørs og innendørs løpebane samt flere aktivitetstilbud. Videre har du fotballbane og skøytebane i nærheten og Bislett bad med treningstilbud og svømmehall, eller Domus Atletica. Det er også et par minutters gange til treningssentre som SATS/Elixia, Fresh fitness, FitnessXpress eller Evo for å nevne noen. Ønsker du en litt annen aktivitet finner du også Colosseum kino i nærheten. 
Flere lokale serveringsteder i umiddelbar nærhet som Gamle Major, Kverneriet, Lille Asia, Oslo Mikrobryggeri, Josefines Vertshus og The Broker er verdt og nevne. Det er også grønnsaksbutikk, kiosker og flere matbutikker, samt apotek. Rema 1000, Rimi og søndagsåpen Bunnpris har du rett nede i gaten. 
Kort vei til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, skoler, barnehager med mer. Gangavstand til Ullevål Sykehus, Universitetet på Blindern, samt andre skoler og barnehager.
Lett tilgang til byens kollektivtilbud med umiddelbar nærhet til trikk 11 og 12 i Bogstadveien. Det er kort vei til Majorstue-krysset som er et knutepunkt for kollektivtrafikk i Oslo. Her har du t-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger.

Felleskostnader

2 900 pr. mnd. Inkluderer drift og vedlikehold, vaktmestertjeneste, trappevask, kabel-TV, bredbånd, forretningsførsel, forsikringer, kommunale avgifter, nedbetaling av lån m.m.
Herav:
Felleskostnader: kr 2 400,-
Kapitalkostnader: kr 500,-

Tomt

Pent opparbeidet felles tomtegrunn med plenarealer, hekker, internveier, lekeapparater for barn, etc.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Ligningsverdi

Ligningsverdien kunne ikke innhentes iht. skatteetaten.
Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Yttervegger i pusset og malt teglsteinsmur. Saltak i trekonstruksjon. Vinduer og balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 2015. Ny entredør monteres 26.feb 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Vedkamin i stue. Elektrisk oppvarming forøvrig.

Adkomst

Adkomst fra Hammerstads gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Servitutter i grunn:
05.06.1914 161 BESTEMMELSE OM VEG
 Bestemmelse om bebyggelse
29.11.1940 10337 BESTEMMELSE OM VEG
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra forholdet til aksjeselskapet, har selskapet panterett i aksjene foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Hyggelig og veldrevet aksjelaget som består av 128 leiligheter og 2 næringslokaler som leies ut.
USBL er forretningsfører.

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har 4 lån i DnB Bank. Andel gjeld for denne leiligheten er kr. 206.926,- pr. 05.02.2016.
Lånenummer: 12117135789, DNB Bank AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2016: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 05.02.2016: 5 340 905
Andel av saldo: 42 054
Første termin/avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.09.2024 )
Lånenummer: 12126722506, DNB Bank AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2016: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 05.02.2016: 4 862 404
Andel av saldo: 35 065
Første termin: 30.09.2014. Første avdrag: 30.09.2015 ( siste termin 30.06.2030 )
Lånenummer: 12132311593, DNB Bank AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2016: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 120
Saldo per 05.02.2016: 6 000 000
Andel av saldo: 43 269
Første termin/avdrag: 31.03.2016 ( siste termin 31.12.2045 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 31.03.2016 utgjøre ca kr 81,00 per måned for denne boligen. Lån tatt opp i forbindelse med brannsikringstiltak/utskiftning av dører.
Lånenummer: 12132166070, DNB Bank AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2016: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 100
Saldo per 05.02.2016: 12 000 000
Andel av saldo: 86 538
Første termin/avdrag: 31.03.2016 ( siste termin 31.12.2040 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 31.03.2016 utgjøre ca kr 209,00 per måned for denne boligen. Lån tatt opp i forbindelse med vindusutskiftning.

Andel fellesgjeld

206 926

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP586811

Vedtekter / husordensregler

Interessenter må sette seg inn i husordensregler/vedtekter før bud inngis. Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING