solgt

St. Hanshaugen , Sognsveien 2

Type Leilighet
Primærrom 61m²
Bruksareal 61m²
Bruttoareal 67m²
Tomt 1 183m²
23/09/2016 09:03
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1961
Gårdsnummer 220
Bruksnummer 85
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 700 000,-
Totalpris 3 855 638,-
Ligningsverdi 876 363,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 45 519,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 745 519,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 370,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 110 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 855 638,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne leiligheten i Sognsveien 2!

Dette er en stor og flott 3-roms toppleilighet beliggende i gårdens 5.etasje med heisadkomst. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt med flere oppgraderinger utført i senere tid. Leiligheten er meget gjennomført med tidsriktige farger og flott 1-stavs eikeparkett på gulv fra 2013. Den er gjennomgående og har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rommene. Store vinusflater, høytliggende plassering og den gode takhøyden er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten, samt en luftig atmosfære. Her ligger alt til rette for en behagelig hverdag!

Leiligheten har en romslig stue med plass til sofaseksjon, tv-møblement og øvrig møblement. Det er åpen løsning til et tidsmessig Noremakjøkken med mye skap- og benkeplass, samt tilhørende hvitevarer av god kvalitet. I fin nærhet til kjøkkenet er det også god plass til spisebordsmøblement med plass til å invitere vennegjengen til hyggelige sammenkomster! Leiligheten har et pent flislagt bad med romslig størrelse. I tillegg finner vi to lyse og trivelige soverom hvorav begge har godt med oppbevaringsplass i garderobeskap. Leiligheten har en meget romslig og innbydende entré med plass til å sette fra seg yttertøy og sko.

Leiligheten tilhører et hyggelig og veldrevet sameie. I Sognsveien 2 bor du midt på popuære Adamstuen i et hyggelig og rolig nabolag. Samtidig har du alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, med blant annet kort vei til Ullevål, Bislet, Majorstuen, St.Hanshaugen, sentrum m.m.

Denne leiligheten må sees!

Velkommen på visning!

Standard

Stue:
Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-seksjon, samt øvrig ønsket møblement. Store vindusflater bidrar til gode innvendige lysforhold. Åpen stue/kjøkkenløsning og naturlig sone for spisestue ved kjøkkenet.

Kjøkken:
Dette er et pent og tidsmessig kjøkken med mye skap- og benkeplass. Norema kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter. 1 greps-blandebatteri og enkel oppvaskkum. Fliser over laminert benkeplate. Integrert komfyr og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøl/frys. Avtrekksvifte med kullfilter.

Bad/WC:
Leiligheten har et pent flislagt baderom. Badet inneholder praktisk dusjkabinett, wc, servant med underskap og overskap med speil og belysning. Opplegg for vaskemaskin, downlights i tak og varme i gulv.

Soverom 1:
Meget pent og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Praktisk oppbevaringsløsning i stort garderobeskap, samt plass til øvrig ønsket møblement.

Soverom 2:
Lyst og trivelig soverom som også har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Garderobeskap. Begge soverommene er vendt ut mot rolige omgivelser.

Entré:
Romslig og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Dørcalling med åpner.

Overflater:
Gulv: 1-stavs parkett, laminat og fliser. Gulvvarme på badet. Nytt gulv i stue/kjøkken, soverom og entre i 2013.
Vegger: Malte flater, tapet og fliser.
Tak: Malte flater og takess. Downlights på bad.

Beliggenhet

Adamstuen er et særdeles populært boligområde som ligger i bydel St.Hanshaugen og  består i hovedsak av klassisk bygårdsbebyggelse. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter med kaffebar, butikker, trikkestopp osv. rett rundt hjørnet. Plassen på Adamstuen er nylig blitt pusset opp og istandsatt som et nytt og meget hyggelig torg med resirkuleringsstasjon, bussholdeplass, bysykkelstativ, samt beplantning og sittegrupper.

Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Få minutters gange til parkanlegg på "Idioten", populære St. Hanshaugen park, og Stensparken. Det er også kort vei til Bislett Stadion med utendørs og innendørs løpebane samt flere aktivitetstilbud. For den som setter pris på mye aktivitet har du også fotballbane og skøytebane i nærheten og Bislett bad med treningstilbud og svømmehall, samt SATS/Elixia, FitnessXpress pg Fresh Fitness i nærheten.

Flere lokale butikker og restauranter i umiddelbar nærhet som Baker Hansen, Kaffe Kopp Kafé, Sushi restaurant, grønnsaksbutikk, kiosker og flere matbutikker. St.Lars og Laundromat er to hyggelige spisesteder i nærheten som absolutt er verdt et besøk. Apotek og vinmonopol i Thereses Gate. Kort vei til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, skoler, barnehager med mer. Gangavstand til Ullevål Sykehus, Universitetet på Blindern, Veterinærhøyskolen, Høyskolen i Oslo og Tannlegehøyskolen.

Det er også gangavstand til Bogstadveien hvor du finner et meget godt shoppingtilbud, hyggelige restauranter og populære utesteder. Dette er helt perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt, men samtidig ha nærhet til flotte grøntarealer.

God offentlig kommunikasjon rett utenfor døren. Trikk nr. 17 og 18 på Adamstuen, samt 20-, 21-, 25-, 28- og 37-bussen og flybussen kort vei unna (ved Ullevål Sykehus). Disse tar deg enkelt og raskt tar til sentrum, Oslo S, Solli plass, Aker Brygge, Nydalen, Sagene, Majorstua og Carl Berner m.m.

Felleskostnader

3 561 pr. mnd. Inkluderer drift og vedlikehold, varmtvann, oljefyring, vaktmestertjenester, vakthold, renhold, kabel-TV, forretningsførsel, nedbetaling av andel gjeld, felles forsikringer, kommunale avgifter m.m.

Garasje / Parkering

Gode muligheter for leie av parkering. Selskapet har 19 plasser som leies ut (halvårlig leie for kun kr. 1.455,-). Styret tildeler plasser etter venteliste og nåværende eier står oppført med en plass. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører i forbindelse med tildeling av parkeringsplass (ca. kr 636,-).

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 876 363 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 103 271 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tidstypisk leilighetskompleks i funksjonalistisk stil anno 1960, oppført over 5 etasjer med boder i kjeller og på loft. Heis fra inngangsparti til leilighetsplan. Fundamentert med betong. Murverk i bærende konstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Yttervegger og tak er kun visuelt befart fra bakken. Eldre bygårder vil alltid ha noe rettningsavvik og setninger. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Trevinduer med 2 lags isolerglass. Eldre entre dør.
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra 05.04.1961 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming ved sentralfyr og radiatorer i leiligheten.

Adkomst

Adkomst fra Sognsveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:
16.03.1960 304859 ERKLÆRING/AVTALE
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
07.10.1994 56606 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om reseksjonering og påbygging. Med flere
bestemmelser
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet er registrert med 39 seksjoner, hvorav seksjon 1 er næringsseksjon, og resten boligseksjoner.
OBOS Eiendomsforvaltning er forretningsdører og revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har et lån i OBOS bank. Andel saldo for denne leiligheten er kr. 45.519,- pr. 01.02.2016.

Lånenr: 3OB982-98207363316
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.343.226,-
Restløpetid: 10 år 4 md.
Term pr år: 12
Type rente: Flyt 4,45% (pr. 24.02.2016)
Andel av saldo: 45.519,-
Kapitalkostnader: 459,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If forsikring Polisenummer: 1146073

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 294 892,- og dekkes ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Interessenter må sette seg inn i vedtekter og husordensregler før evt. bud inngis. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Joachim Schala
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Joachim Schala

920 82 252

js@schalapartners.no

VERDIVURDERING