solgt

Sagene-Torshov , Thurmanns gate 15

Type Leilighet
Primærrom 58m²
Bruksareal 58m²
Bruttoareal 64m²
Tomt 4 428m²
06/12/2017 14:20
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1920
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 238
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 375 472,-
Ligningsverdi 757 429,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 70 513,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 370 513,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 4 959,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 375 472,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Garasje / Parkering

Det er muligheter for leie av p-plass i brl. etter ventelister.

Borettslaget disponerer 35 parkeringsplasser som leies ut til beboerne. Parkeringsplassene følger ikke andelene ved salg. Pt. er det ledige parkeringsplasser og leien ligger på 300 kr pr mnd. Kontakt styret vedr. leie.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Thurmanns gate 15! Boligen presenteres og vises av Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners.

Dette er en meget tiltalende 2-roms andelsleilighet beliggende i gårdens toppetasje i populære Vøientunet borettslag. Leiligheten ligger skjermet til, med utsyn mot rolig nabolag og de idylliske fellesarealene - ingen gjenboere og godt skjermet for støy og trafikk. Den har mye sjarm og særpreg med blant annet god takhøyde og flotte, originale tregulv. Den er velholdt med lyse, tidsriktige farger. Leiligheten er gjennomgående og har store, brede vinduer som gir rikelig med naturlig lys inn. Boligen har også en fin, arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom!

Leiligheten har en romslig og pen stue med mange møbleringsmuligheter - her er det plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisestue m.m. I stuen er det plassert en vedovn som varmer godt og gir et lunt og koselig preg. Videre har leiligheten et separat kjøkken med tidsmessig innredning og godt med skap- og benkeplass. Det er også fin plass til et stort spisebord ved vinduet. Soverommet i leiligheten er lyst og romslig med rikelig oppbevaringsplass i skap. Bad med dusjplass og eget toalettrom. Innbydende entré med plass til yttertøy og sko.

Leiligheten har tilhørende ekslusiv kjøpsrett på råloftet over leiligheten og rammetillatelse foreligger. Se mer info under.

Borettslaget har fantastiske fellesarealer som er pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker etc. Sandkasse til de minste og sittegrupper for de store. Rett i nærheten finner du også ballbane og lekeplasser. Her ligger alt til rette for mye utendørs hygge!

Thurmanns gate 15 tilhører et veldrevet og hyggelig borettslag fra ca. 1920, oppført i nyklassisistisk stil. Gården har perfekt beliggenhet rett ved grønne parkområder og med alt av fasiliteter rett utenfor døren. Det er kort vei til St.Hanshaugen, Torshov, Bjølsen, Grünerløkka, Vulkan og Sentrum.

Velkommen til visning!

Standard

Stue | Med peis
Leiligheten har en romslig og lys stue med plass til sofagruppe, tv-seksjon etc. Det er naturlig sone for spisestue med plass til å invitere venner til hyggelig lag. I stuen er det plassert en vedovn som varmer godt i leiligheten og gir et lunt og hyggelig preg. De store vindusflatene i leiligheten gir rikelig med naturlig lys inn.

Kjøkken | Med god skap- og benkeplass
Fin og funskjonell kjøkkeninnredning med hvite slette fronter, laminert benkeplate med 1-greps blandebatteri og dobbel oppvaskkum. Lys under
overskapene. Opplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin. Integrert komfyr med platetopp og plass til frittstående kjøl/frys. Avtrekksvifte med kullfilter. God plass til stort spisebord ved fastmontert sittebenk. Vegghengte hyller til oppbevaring. Fliser på gulv.

Soverom | Mot rolige omgivelser
Lyst og trivelig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult etc. Rikelig oppbevaringsplass i stort skap. Soverommet er vendt ut mot rolige omgivelser. Hyllesegment på soverom medfølger ikke.

Bad | Separat baderom og WC
Bad med dusjplass og servant. Eget toalettrom med servant med benkeplate, speilskap og wc. Joti plastsluk med klemring på badet.

Entré | Romslig og arealeffektiv
Innbydende entré med plass til yttertøy og sko. Plassmontert hylle til oppbevaring over døra, og plassmonterte små hyller til småoppbevaring ved speilet. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig
Gulv: Tregulv og fliser. Gulvvarme på badet. Slipt og lakkert tregulv i 2011.
Vegger: Tapet/malte flater og fliser. Generelt malt leiligheten i 2011.
Tak: Malte flater og takess.

Beliggenhet

Beliggende i meget attraktivt og ryddig borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Leiligheten ligger meget sentralt, midt i hjertet av Sagene, og med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kaféer og restauranter som Kaffebrenneriet, Kafé Gram, Sagene Lunsjbar, Bamboo (Asiatisk), Kokosbollefabrikken m.m. På Alexander Kiellands plass finnes det flere hyggelige restauranter med uteservering; Colonel Mustard, Thranen og Gutta fra Calcutta er verdt et besøk. Coop Extra, Rema1000, Meny og andre matvareforretninger ligger også i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. For de shoppingglade ligger Storo storsenteret med sine 130 butikker kun en liten spasertur unna.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene.

Av treningstilbud finner du bl.a. SATSElixia rett ved leiligheten og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og det er ca 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka og Nydalen.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54 rett i nærheten. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Hopp i Havet ved Myraløkka.

Felleskostnader

3 113 pr. mnd. Inkluderer: drift og vedlikehold, kabel-tv, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, forsikringer, kommunale avgifter m.m.

Herav:
Renter og avdrag lån 1: 281,-
Renter og avdrag lån 2: 442,-
Felleskostnader: 2 265,-
Trappevask: 125,-

Tomt

Eiet/festet tomt på 4 428 kvm. Bortfester er Oslo Kommune. Festekontrakt inngått år: 1951, reguleres år: 2021. Årlig festeavgift på 62 490,-. Meget hyggelig gårdsrom/ tun med grønt anlegg som er opparbeidet med busker og trær og steinsatte
gangarealer.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 757 429 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 817 828 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Lavblokk/ eldre bygård over 3 etasjer med kjeller og loft i mur/ betong med leilighets skillendevegger i tegel og betong grunnmur. Fasader i pusset/ slemmet tegelsten. Valmet takkonstruksjon i tre med taksten. Kaldt loft med boder. Eldre bygårder vil alltid ha noe rettningsavvik og settninger. Bygården ble drenert i 2012/13, samtidig ble kjellermuren isolert. Vinduer: 2+1-lags isolerglass fra 1982. Entredør. B-30 - 35 db.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Ovn i stue.

Adkomst

Adkomst fra Thurmanns gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
25.03.1924 993651 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelser om brannvegg/-dør
06.12.1924 993652 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
26.01.1955 300819 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 70 513,-
Andel formue for denne leiligheten: 32 104,-

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11440052 10, Husbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats pr. 30.03.2016: 2,575% pa.
Antall terminer til innfrielse: 12
Saldo per 30.03.2016: 702 000,-
Andel av saldo: 9 414,-
Første termin/avdrag: 01.02.2006 (siste termin 01.02.2019)

Lånenummer: 11440052 20, Husbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.03.2016: 3,065% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70.3
Saldo per 30.03.2016: 4 556 296,-
Andel av saldo: 61 099,-
Første termin/avdrag: 01.02.2006 (siste termin 01.08.2033)

Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 53576133

Utbygging av loft

På generalforsamlingen 3. mars 2014 ble det vedtatt at andelseiere i 1. og 3. etg har eksklusiv kjøps- og utbyggingrett til vertikalt tilstøtende areal. Utvendig og innvendig rammetillatelse ble godkjent av Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren 18. mars 2016. Rammetillatelse for tiltaket varer i 3 år.

Avtalen om kjøp av loftsareal forutsetter at nok andelseiere inngår avtale med borettslaget, slik at inntekter ved salg dekker borettslaget oppstartskostander. Styret informerte på generalforsamlingen 4. april 2016 om at oppstartskostandene er lavere enn først antatt.

Andelseier binder seg til oppkjøp av areal i ett år og dersom ikke tilstrekkelig areal er solgt innen ett år må evt. ny kontrakt undertegnes. Etter oppkjøp av areal må eier starte utbygging innen 3 år.

Kostnaden på loftet pr. kvadratmeter beløper seg til kr. 8500 ved første salgsår. Det er anbefalt en årlig prisøkning på 7%, men det er styret som bestemmer om kvadratmeterprisen skal økes for hvert år som går. For loftsareal på 30 kvm utgjør dette ca. kr. 255 000.

Eksempel på utregning av husleie for leiligheter i 3.etg. med integrert loftareal: For en leilighet i 3. etg. på 60 kvm som gjennomsnittlig har kr. 3200 i måndelig husleie, med 30 kvm tilleggsareal, blir husleieformelen følgende: Husleie per kvadratmeter på tilleggsareal på loft: 3200 kr/ 60 kvm *0,20 = 10,66 kroner. Total husleie for leilighet i 3.etg. på 60 kvm med 30 kvm tilleggsareal fra loft blir følgende: 3200 + (30 kvm * 10,66) = 3 519 kroner. (Dette er et omtrentlig anslag av hva felleskostnadene vil ligge på etter utbygging og avvik kan forekomme).

Mer detaljert informasjon ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for veiledning og mer informasjon.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Joachim Schala
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Joachim Schala

920 82 252

js@schalapartners.no

VERDIVURDERING