solgt

Sagene-Torshov , Edvard Griegs Allé 11 A

Type Leilighet
Primærrom 69m²
Bruksareal 69m²
Bruttoareal 76m²
Tomt 25 184m²
22/09/2016 10:29
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 249
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 550 000,-
Totalpris 3 864 574,-
Ligningsverdi 854 638,-

Beregnet totalkostnad

3 550 000,- (Prisantydning) 303 365,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 853 365,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr benyttet orkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 11 209,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 864 574,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Edvard Griegs allé 11A! Boligen presenteres og vises av Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners.
Dette er en meget tiltalende og pen 3-roms andelsleilighet beliggende flott til i 3.etasje i idylliske og grønne omgivelser på Torshov. Leiligheten er nymalt i 2016 og holder forøvrig en god standard med flere oppgraderinger gjort i senere tid. Tidsriktige, delikate fargevalg og pen parkett på gulv. Her kan du flytte rett inn!
Leiligheten har romslig og pen stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og øvrig møblement. Fin takhøyde og gode vindusflater gir godt med naturlig lys innvendig, og en luftig atmosfære. Fra stuen er det adkomst til en herlig sørvendt balkong med plass til utemøblement etc. I stuen er det også plassert en vedovn som gir god varme til hele leiligheten. Videre har leiligheten moderne og lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer. Her er det også god plass til stort spisebord ved vinduet - et hyggelig samlingspunkt i hjemmet! Leiligheten har et pent flislagt bad som ble pusset opp i 2003/04 i regi av borettslaget, samt oppgradert i senere tid. Leiligheten har to trivelige soverom som begge har meget god størrelse og er vendt ut mot de rolige fellesarealene. God plass til stor seng og oppbevaringsplass i garderobeskap. Innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Leiligheten tilhører et veldrevet borettslag med svært god vedlikeholdshistorikk. Her bor man på populære Torshov med alt av fasiliteter i gangavstand. Samtidig ligger leiligheten tilbaketrukket og omringet av store grøntarealer og rett i nærheten av Torshovdalen. Barne- og familievennlig område hvor man er godt skjermet fra støy og trafikk.
Denne leiligeheten må sees - Velkommen til visning!

Standard

Stue | Med store vindusflater
Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Hyllesegment med plass til tv og oppbevaring. Store vindusflater og adkomst til balkong gir rikelig med naturlig lys til rommet, samt en luftig atmosfære. Vedovn som varmer godt i hele leiligheten. Lekre, tidsriktige overflater og pen parkett på gulv er gjennomgående i hele leiligheten.
Balkong | Sørvendt og mot grønne fellesarealer
Utgang fra stuen til den herlige, sørvendte balkongen på ca. 3,5 kvm med god plass til utemøblement etc. Utsyn mot fine grøntarealer og det hyggelige nabolaget.
Kjøkken | Med integrerte hvitevarer
Dette er et lekkert kjøkken fra 2008 med rikelig skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med profilerte skapfronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med enkel oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Integrert komfyr med induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Komfyr er ny fra 2015. OZO varmtvannsbereder på 116 liter fra 2002 som er plassert i kjøkkenbenken.
Bad | pusset opp i regi av borettslaget
Leiligheten inneholder et pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003/04. Innredning bestående av servant med underskap (fra 2016). Dusjplass med innfellbare dusjdører og wc. Opplegg for vaskemaskin på badet. Det er lagt gulvvarme og nye gulvfliser på badet i 2013/14.
Soverom 1 | Mot rolige omgivelser
Hovedsoverommet i leiligheten er pent og romslig med god plass til dobbeltseng og praktiske løsninger for oppbevaring i garderobeskap. Begge soverommene vender ut mot de rolige fellesarealene.
Soverom 2 | Perfekt barnerom
Dette soverommet har også god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Rommet er i dag innredet med en fastmontert barneseng med rom for kontorpult eller lignende under. Oppbevaringsplass i garderobeskap.
Entré | Romslig og arealeffektiv
Innbydende entré med plass til yttertøy og sko i praktisk nisje. Dørcalling med portåpner.
Overflater | Delikate farger og parkett på gulv
Gulv: Parkett og fliser. Nytt gulv på kjøkkenet i 2016. Gulvvarme på badet. Det er iflg eier lagt gulvvarme og nye gulvfliser på badet i 2013/14. Gulvfliser og gulvvarme er kun lagt på det eksisterende underlaget, det er ikke fremvist noe dokumentasjon på utførte arbeider.
Vegger: Innvendige veggflater belagt med henholdsvis: Malte flater og fliser. Entré, stue, kjøkken og 1 soverom er nymalt.
Tak: Malte flater i alle rom. Downlight på badet.

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt og sentralt på Torshov, i et meget populært borettslag rett ved Torshovdalen. Store, grønne områder rett på utsiden av døren. Utsyn mot sør og felles grøntarealer. Perfekt for småbarnsfamilier. Leiligheten ligger meget god plassert i et svært veldrevet borettslag, med planer på kort og lengre sikt som vil gagne beboerne. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder og mange hyggelige turstier langs Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.
Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Hopp i havet" (ved Myrens verksted). Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria; med konserter, bar/restaurant og teater. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Som Tam, Åpent Bakeri, Trikkestallen, samt at Jewel of India har åpnet i de tidligere lokalene til Restaurant Victor.
Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som apotek, vinmonopol, matbutikk og andre butikker. Få minutters gange til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter (Oslos største kjøpesenter). Et kvartal unna ligger 2 matbutikker og apotek. Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen, Ringnes Park og Carl Berner, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Ringen T-bane med hyppige avganger (linje 4,5 og 6) og kun 3 minutter gange til nærmeste T-banestasjon, svært gode trikk- (nr. 11, 12, 13 og 17) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 5 minutters gange til Grefsen togstasjon.
Barnehager og skoler i området:
- Askeladden barnehage
- Torshovtoppen barnehage
- Torshovhagen barnehage
- Torshovgata barnehage
- Tor Ohlsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-10 klasse
- Frydenberg skole 8-10 klasse

Felleskostnader

3 027 pr. mnd. Inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (25 Mpbs) fra Canal Digital (fiber), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, avsetning til vedlikehold, kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld m.m.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
*Følgende mld. fra styret vedr. Fasade/balkongrehab pr. april 2015/16:
Det er beregnet netto økning i fellesutgifter ca. 100 kroner, dette er beregnet med en rente på 4.4% og et låneopptak på 87 millioner kroner. På det nåværende tidspunktet er det ikke noe som indikerer at man har behov for fullt låneopptak og renten på lånet vi har blitt tilbud er vesentlig lavere enn det vi har benyttet i beregningen, mao. det er ingen ting som tyder på at fellesutgiftene vil øke. Styret opplyser om at det mest sannsynlig ikke vil bli noen økning av felleskostnadene i år, og dersom det blir til neste år vil dette være minimalt.

Tomt

Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplener, trær, beplantning, lekearealer, asfalterte veier, sittegrupper, parkeringsareal, tørkebåser, "miljøtun" m.m.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 115 nummererte p-plasser, hvorav 52 er med motorvarmere. Styret i borettslaget fordeler parkeringsplassene etter lister. Leien for p-plass er kr. 250,- pr. mnd., uavhengig av om det er med motorvarmer eller ikke. Ved tildeling av p-plass kommer det til enhver til gjeldende etableringsgebyr fra OBOS.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 854 638 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 051 131 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Frittliggende bolig blokk på 4 etasjer + kjeller og loft. Yttervegger i teglstein. Saltakkonstruksjon. Ikke befart. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Trevinduer med 3 lags isolerglass fra 1981. Tidmessig entredør, brann og lydklassifisert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest i forbindelse med våtromsrehabiliteringen. Det foreligger kun Expeditions dokument på bygget i sin helhet. Dette er ikke unormalt for eldre bygg, jf. Plan- og bygningsloven §21-10 nytt femte ledd som lyder: "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søk om før 1. januar 1998".

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis/ovn i stue. Piperehabilitering ble utført i 2013.

Adkomst

Adkomst fra Edvard Griegs allé. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Servitutter i grunn:
10.03.1954 403965 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra gnr 79 bnr 37
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om veg
16.07.1986 43071 BESTEMMELSE OM VEG
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld totalt for denne leiligheten pr. 01.04.2016: kr. 303 365,-
Andel formue for denne leiligheten pr. 31.12.2015: 16 358,-
Borettslaget har 2 lån i hhv. Husbanken og OBOS banken.
Långiver: Husbanken
Lånenummer: HUS601-11408442 9
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 15.289.225,-
Restløpetid: 13 år 3 mnd
Antall terminer pr. år: 2
Rentebetingelser: Fastrente på 3,76%
Andel av saldo: Kr. 63.880,-
Kapitalkostnader: 516,-
Långiver: OBOS-banken
Lånenummer: 1OB980-98207441678
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 57.325.149,-
Restløpetid 29 år
Antall terminer pr. år: 12
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,25%
Andel av saldo: Kr. 239.485,-
Kapitalkostnader: 920,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
Styret opplyser at de snart er i mål med rehabiliteringen. (ca. 2 mnd. igjen) og det er ca. 10 000 000,- av lån som ikke er fordelt på andelene pt. Dette skal fordeles på 240 andeler og vil medføre en økning på ca. 40 000,- (grovt beregnet).

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82020036

Regnskap

Borettslagets totale driftsinntekter i 2014 var tilsammen kr . 9 027 567. Driftskostnadene i 2014 var til sammen kr 14 538 464. Dette er kr. 6 923 464 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak rehabilitering av fasader og balkonger i Sigurd Lies gate og rehabilitering av piper. Årsresultatet for 2014 fremkommer som et underskudd på kr. 5 878 313 og ble dekket ved overføring fra borettslagets egenkapital. Budsjetterte inntekter for 2015 var totalt kr. 9 094 000. Budsjetterte kostnader var totalt kr. 5 456 500. Budsjettert resultat for 2015 kr. 3 059 500.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale, styregodkjennelse må foreligge før overtagelsen kan gjennomføres.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Joachim Schala
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Joachim Schala

920 82 252

js@schalapartners.no

VERDIVURDERING