solgt

Helsfyr-Sinsen , Vallefaret 4

Type Leilighet
Primærrom 64m²
Bruksareal 71m²
Bruttoareal 79m²
Tomt 32 736m²
20/07/2018 12:55
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1957
Gårdsnummer 130
Bruksnummer 91
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 150 000,-
Totalpris 3 292 646,-
Ligningsverdi 712 886,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) 131 437,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 281 437,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 6 250,- (Gebyr forkjøpsrett benyttet) 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 11 209,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 292 646,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

71 / 64 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Vidar Tangstad (452 16 222) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne herlige leiligheten i Vallefaret 4!

Dette er en tiltalende 3-roms andelsleilighet beliggende fint til i usjenert og høy 1.etasje. Leiligheten tilhører et veldrevet og hyggelig borettslag og ligger i stille og fredelige omgivelser med utsyn mot store, grønne fellesarealer og det hyggelige nabolaget forøvrig. Leiligheten har blitt pusset opp og oppgradert i senere tid og fremstår som velholdt med god standard og tidsriktige fargevalg. Her kan du flytte rett inn!

Leiligheten har en fin stue med god plass til sofaseksjon og øvrig møblement,  samt naturlig sone for spisestue ved vinduet. Det er også etablert en vedovn i stuen (2013) som gir en lun og god varme til hele leiligheten. Fra stuen er det adkomst til en stor nord/vestvendt og innglasset balkong på ca. 7 kvm. På balkongen er det god plass til utemøblement med muligheter til grilling og hygge på varme sommerdager! Videre finner vi et separat og romslig kjøkken med rikelig skap- og arbeidsplass. Her er det plass til spisebord som et hyggelig samlingspunkt ved måltidene. Pent flislagt bad med fin størrelse, og opplegg til vaskemaskin. Leiligheten har to gode soverom, hvorav begge vender ut mot rolige omgivelser. På soverommene er det god plass til stor seng, og eventuelt øvrig møblement. I tillegg har hovedsoverommet meget praktiske løsninger for oppbevaring i to store garderobeskap. Innbydende entré med plass til yttertøy og sko i innebygget skap.

I Vallefaret 4 bor du i en rolig blindvei som er helt skjermet for støy og trafikk - rolige og familievennlige omgivelser, samtidig som det er kort vei til byens fasiliteter med en drøy halvtimes gåtur ned til sentrumskjernen, og ca. 5 min med bil.

Denne leiligheten må sees. Velkommen på visning!

Standard

Stue | Lun og hyggelig
Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, spisestue, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Lekker gråtone på vegger og pen, malt parkett på gulv. Det ble etablert vedovn i stuen i 2013, i forbindelse med piperehabilitering. Denne gir et lunt og varmt preg på kalde vinterdager. Adkomst til balkong.

Balkong | Med plass til utemøblement
Stor nord/vestvendt innglasset balkong. Balkongen er på ca. 7m² med god plass til utemøblement, grill etc. Utelys på balkongen. Balkongen har trelemmer på betongdekket, som gjør det behagelig å gå på.

Kjøkken | Med god skap - og arbeidsplass
Separat kjøkken med rikelig skap- og benkeplass. God plass til spisebord ved vinduet, med hyggelig utsyn mot fellesarealer. Kjøkkeninnredningen med profilerte skapfronter og fliser over laminert benkeplate. 1-greps blandebatteri og 1-1/2 oppvaskkum. Opplegg for oppvaskmaskin og plass til frittstående hvitevarer. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2003 som er plassert i kjøkkenbenken.

Bad | Pent flislagt
Leiligheten inneholder et pent flislagt baderom med innredning bestående av servant med underskap med glatte skapfronter og speilskap med belysning. Wc, dusjplass med skjermende glassdør. Opplegg for vaskemaskin. Badet er rehabilitert i regi av borettslaget i perioden 2002-04.

Soverom 1 | God oppbevaringsplass
Hovedsoverommet i leiligheten er pent og romslig, malt i en behagelig gråtone. God plass til dobbeltseng og praktiske løsninger for oppbevaring i to garderobeskap.

Soverom 2 | Mot rolige omgivelser
Dette soverommet har også god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Rommet egner seg godt som barnerom, hjemmekontor eller gjesteværelse. Malt i en fin blåfarge. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Entré | Innbydene og arealeffektiv
Innbydende entré med plass til yttertøy og sko i innebygd skap. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Tidsriktige farger
Gulv: Parkett, laminat og fliser. Gulvvarme på badet.
Nytt laminatgulv på kjøkkenet i 2014/15.
Vegger: Tapet og fliser. Leiligheten er malt i nyere tid.
Tak: Malte flater i alle rom.

Beliggenhet

I Vallefaret 4 bor du i attraktive og barnevennlige omgivelser på Valle Hoven/Lilleberg. Et landlig og etablert boligområde, med kort vei til det meste av det Oslo har å by på. Vallefaret er en rolig blindvei, så her blir man ikke er plaget med gjennomkjøring og støy fra trafikk. Området er sjarmerende og har fin blanding bygårder og store, åpne grøntarealer. Kort vei til alle byens fasiliteter, butikker, skoler, barnehager, parker m.m.

I nærområdet finnes det også flotte turmuligheter med blant annet Hovindammen rett i nærheten. Her er det perfekt å ta seg en jogge- eller sykkeltur med fine stier, sittebenker og grønne lunger. Ønsker man litt annen aktivitet kan du ta en tur på skøyter på ærverdige Valle Hovin. Det er også gangavstand til Jordal idrettsanlegg, Kampenparken, Tøyenbadet og Botanisk hage. Oslo sentrum er en drøy halvtimes spasertur unna og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka. Vallhall treningssenter er 5 minutter unna, mens fotballbaner, svømmehall også finnes i området.

Hasle Torg med blant annet Baker Hansen, frisør, Coop Mega, Sushi, blomsterbutikk, treningssenter, apotek og Vinmonopol ligger i umiddelbar nærhet. Fyrstikktorget ved Helsfyr er også verdt å nevne i denne sammenhengen. Stort tilbud for alle og enhver.

Området er i spennende utvikling med nærhet til både Ensjøbyen og Økernbyen. 2 "nye" bydeler i enorm vekst, som er med på å løfte nærområdet. Det nye Økern-senteret er under utvikling og kommer til å gå gjennom store forandringer med positivt fortegn.

Meget god offentlig kommunikasjon med kort vei til tre T-bane stasjoner (Hasle, Helsfyr og Ensjø), samt nærmeste busstopp bare noen meter unna hvor blant annet 21- og 28-bussen går forbi. Fra Helsfyr kan man også benytte seg av flybussen og en rekke andre bussalternativer fra busstasjonen. Ca. 5 min til sentrum med bil.

Felleskostnader

2 308 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, vaktmestertjeneste, renhold, kabel-tv, forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Herav:
Felleskostnader 2.088,-
Trappevask 90,-
Kabel-tv 130,-

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Tomt

Meget pent opparbeidet tomt med store, grønne fellesarealer. Lekeplass og sittegrupper til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 66 parkeringsplasser. Det koster 2.500 i året og styret fordeler de parkeringsplasser laget har. (etter ventelister).  Borettslaget har søkt om beboerparkering og fått svar fra Bymiljøetaten om at det vil bli beboerparkering i Vallefaret på sikt.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 712 886 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 710 927 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med valmet takkonstruksjon tekket med takstein. Yttervegger i betong, utvendig fasade i teglstein. Etasjeskillere i
betong. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Trevinduer med 3 lags isolerglass fra 1988. Brannklassifisert entrédør B-30.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger et ferdigattestert arkivkort fra 1957 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 79 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Ovn i stue fra 2013 (ifm. piperehabilitering samme år).

Adkomst

Adkomst fra Vallefaret. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
30.06.1961 8198 ERKLÆRING/AVTALE
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
19.04.1963 4669 BEST OM GARASJE/PARKERING
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
19.04.1963 4670 BEST OM GARASJE/PARKERING
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
19.04.1963 4671 BEST OM GARASJE/PARKERING
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
19.04.1963 4672 BEST OM GARASJE/PARKERING
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
06.09.1963 11055 BEST OM GARASJE/PARKERING
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
16.04.1964 4668 BEST OM GARASJE/PARKERING
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Korrekt tinglysingsdato og dokumentnummer er 19.04.1963 iht gammel grunnbok og pantebokskopi
16.07.1986 42991 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
11.10.1988 69161 ERKLÆRING/AVTALE
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har et lån i Eikabanken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 131.437,- pr. 01.04.2016.
Andel formue for denne leiligheten: 32.312,- pr. 31.12.2015.

Lånenr: EIKA-152075623
Type: A
Restsaldo: 32.245.229,-
Restløpetid: 17 år 7 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 2,05%
Kapitalkostnader pr mnd. for denne leil.: 743,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

131 437

Andel formue

32 312

Forsikring

OBOS Polisenummer: 10529.

Vedtekter / husordensregler

Dersom man griller må man bruke elektrisk- eller gassgrill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING