solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Sofienberggata 55 C

Type Leilighet
Primærrom 46m²
Bruksareal 46m²
Bruttoareal 51m²
Tomt 62 652m²
10/01/2017 09:03
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1986
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 139
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 488 194,-
Ligningsverdi 1 098 580,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 176 829,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 476 829,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 6 406,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 11 365,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 488 194,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja, dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett foran både juridiske og fysiske personer. Ny andelseier må godkjennes av styret.

BRA/PROM

46 / 46 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Beskrivelse

Kjerstin Falkum (922 04 707) ved Schala & Partners har gleden av å presentere en pen og gjennomgående 2-roms leilighet i Sofienberggata 55 C.

Leiligheten ligger fint til i gårdens 3. etasje, i et attraktivt borettslag, rett ved Botanisk Hage. Leiligheten holder generelt en god standard og har blant annet nymalte veggflater fra 2016.

Stuen oppleves som lys og innbydende med plass til sofaseksjon, salongbord og annet ønskelig møblement. Rommet har parkett på gulv og en stilig kontrastvegg, malt i en moderne blåfarge. Videre byr leiligheten på et tidsriktig kjøkken med blant annet integrert koketopp/ovn og godt med oppbevaringsmuligheter. Soverommet er romslig og er innredet med plassbygd garderobeskap. Baderommet har varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin, og ble oppgradert i regi av borettslaget i 2005.

Noen av de beste kvalitetene med boligen må være at den har 2 balkonger! Ut fra stuen har du tilgang til en flott, vestvendt balkong på ca. 5,3 m2 med utsikt mot Botanisk Hage. Her har du plass til utemøblement og kan nyte lange ettermiddager på fine sommerdager. Den andre balkongen er østvendt og har utgang fra soverommet. Dette er et perfekt sted å nyte morgenkaffen!

Borettslaget har en pent opparbeidet tomt med plen, busker, trær, asfalterte internveier, flaggstang og benker. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Det er 50 p-plasser ute og 5 garasjeplasser som leies ut til beboere etter venteliste. Dette administreres av styret i borettslaget. Vi minner om at det ikke er noen dokumentavgift ved kjøp av andelsleiligheter.

Leiligheten passer perfekt for den som vil bo sentralt med alt dette har å by på av goder, men samtidig vil ha grønne rekreasjonsmuligheter like i nærheten. Boligen ligger mellom Botanisk hage og Tøyenparken, og det er svært kort vei også til Sofienbergparken. Kort vei til hyggelige restauranter, kaféer og barer, samt offentlig kommunikasjon som gjør byen lett tilgjengelig.

Velkommen til visning!

Standard

Stue:
Boligen byr på en hyggelig og innbydende stue med plass til sofaseksjon, salongbord og annet ønskelig møblement. Rommet har parkett på gulv, og nymalte vegger fra 2016. Den ene veggen er malt i en moderne blåfarge, og skaper en fin kontrast i rommet. Herfra har du utgang til en flott, vestvendt balkong.

Balkongene:
Leiligheten har 2 balkonger. Det er utgang fra stuen til en flott, vestvendt balkong på ca. 5,3 m2. Videre finner du en østvendt balkong på ca. 2 m2 med utgang fra soverommet. Her kan du flytte deg etter solen, og nyte sol store deler av dagen. Begge balkongene byr på hyggelig og usjenert utsyn.

Kjøkken:
Tidsriktig kjøkken med laminerte kjøkkenskrog med glatte fronter, samt 2 dører med glassfelt. Kjøkkenet er innredet med ny heltre benkeplate, lys under overskap, kullfiltervifte over integrert koketopp/ovn og dobbel kum med ettgreps blandebatteri. Dekorative fliser på veggen over kjøkkenbenken. Det er plass til spisebord, samt gode oppbevaringsmuligheter i både benkeskap og overskap. Nymalte veggflater fra 2016 og belegg på gulv.

Soverom:
Romslig soverom med plass til dobbeltseng og annet øvrig møblement. Soverommet er innredet med plassbygd garderobeskap for oppbevaring av klær. Det er parkett på gulv og lyse, malte veggflater fra 2016. Utgang til østvendt balkong.

Bad:
Flislagt baderom, oppgradert i regi av borettslaget i 2005. Badet har varmekabler på gulvet og er utstyrt med toalett, dusjplass og servant med ettgreps blandebatteri. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Entré:
Entré med belegg på gulv og nymalte veggflater. Dørtelefon med åpner plassert ved entrédør.

Overflater:
Gulv: Parkett, gulvbelegg og fliser
Vegger: Malte flater fra 2016
Himling: Malte flater

Diverse:
* Leiligheten ligger fint til i 3. etasje
* Nymalte veggflater fra 2016
* Innbydende stue med stilig kontrastvegg malt i blått
* Leiligheten byr på 2 balkonger, én vestvendt og én østvendt
* Tidsriktig kjøkken med blant annet integrert koketopp/ovn
* Romslig soverom med plassbygd garderobeskap
* Flislagt bad, oppgradert i regi av borettslaget i 2005
* Pene, opparbeidede fellesarealer
* Mulighet for leie av p-plass
* Fyring og varmtvann inkl.i fellesutgiftene
* Lave omkostninger ved kjøp - ingen dokumentavgift
* Det er 140 boliger og 12 næringslokaler i borettslaget
* Borettslaget har egen hjemmeside: www.sofiemo.no
* Populære parker og grøntområder like i nærheten
* Sentralt med kort vei til offentlig kommunikasjon og "alt" av servicetilbud

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i Sofienberggata, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. På Rathkes Plass har man sittegrupper, fontene etc. Her finner man også populære "Egget", en café/restaurant med hyggelig atmosfære, samt uteservering. Området  og gatene rundt er regulert til gårdstun.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant annet Tøyenparken som ligger rett utenfor leiligheten. Dette er en park som kan by på fine turmuligheter, lekeplasser, treningsapparater og ikke minst Tøyenbadet. Like ved ligger også kunst- og kulturinstitusjoner som Munchmuseet og Botanisk Hage med Zoologisk og Geologisk museum. I kort avstand fra leiligheten finner du Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Akerselva. Det er også kun en kort spasertur til Ringnes Park med treningssenter, forretninger og Ringen Kino. 

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tøyen og Carl Berner (alle byens linjer). Bussforbindelse fra Finnmarkgata, og trikk- og bussforbindelser fra  Trondheimsveien og Carl Berners Plass. Det går også flybuss fra Carl Berners Plass. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

Felleskostnadene er kr 3 383,- pr mnd og inkluderer fyring, varmtvann, kommunale avgifter, forretningsførsel, bygningsforsikring, kabel-TV, trappevask, vedlikehold, betjening andel fellesgjeld m.m

Herav:
Felleskostnader: 3 007,-
Leietillegg bad: 376,-   

Felleskostnadene vil øke med ca. kr. 229,- fra 30.10.16 og kr. 272 fra 30.12.16. Felleskostnadene vil da utgjøre ca kr. 3.884,- pr. mnd.

Tomt

Felles eiet tomt på 62.652 m2. Pent opparbeidet felles tomt med plen, busker, trær, asfalterte internveier, flaggstang og benker.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende regler. Det er 50 p-plasser ute og 5 garasjeplasser som leies ut til beboere etter venteliste. Dette administreres av styret i borettslaget. Plass følger ikke leiligheten i borettslaget. Borettslaget har 22 plasser med motorvarmer og 28 plasser uten.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 098 580 pr. 31.12.14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 636 591 pr. 31.12.14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning oppført i 1986. Yttervegger i teglsteinsmur. Saltak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med radiatoranlegg og el-gulvvarme på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
11.08.1939 405495 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
 Bestemmelse om benyttelse
 Bestemmelse om gjerde
 Bestemmelse om veg
 
02.03.1948 402482 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
 Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
 
27.02.1950 403316 ERKLÆRING/AVTALE
 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. innredn. av
 arbeidsrom i kjeller.
 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 176.829,- pr. 04.10.16.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr.12.084,- pr. 31.12.15.

Borettslagets lån:

Lånenummer: 11465692 9, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.10.2016: 2.084% pa.
Antall terminer til innfrielse: 40
Saldo per 04.10.2016: 4 440 251
Andel av saldo: 27 798
( siste termin 01.08.2026 )

Lånenummer: 93727001067, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.10.2016: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 95
Saldo per 04.10.2016: 15 967 338
Andel av saldo: 99 963
Første termin/avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.06.2040 )
* Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2016 utgjøre ca kr 272,00 per måned for denne boligen.

Lånenummer: 93727002543, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.10.2016: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 183
Saldo per 04.10.2016: 6 869 624
Andel av saldo: 49 069
Første termin/avdrag: 30.10.2016 ( siste termin 30.12.2031 )
* Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.10.2016 utgjøre ca kr 229,00 per måned for denne boligen.

Lånenummer: 93727002535, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.10.2016: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 145
Saldo per 04.10.2016: 1 057 108
Andel av saldo: 0
Første termin/avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.12.2028 )

Boligselskapet har ikke IN-avtale. Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsfond.

Andel fellesgjeld

176 829

Andel formue

12 084

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP586977

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale med selger, dog må forkjøpsretten være avklart og styregodkjennelse foreligge før overtagelse kan finne sted.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.