solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Fossveien 16A

Type Leilighet
Primærrom 45m²
Bruksareal 45m²
Bruttoareal 51m²
Tomt 519m²
20/02/2017 11:26
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1900
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 37
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 562 710,-
Ligningsverdi 676 279,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 51 345,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 551 345,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 6 406,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 11 365,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 562 710,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja - forhåndsvarsles.

BRA/PROM

45 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) og Torfinn Sørvang (977 59 812) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne flotte leiligheten i Fossveien 16A!

Velkommen til en lys og tiltalende 2-roms andelsleilighet, med super beliggenhet i et rolig nabolag på Grünerløkka. Leiligheten ligger i en klassisk bygård, og har flere flotte originale detaljer som rosett, stukkatur og sjarmerende teglsteinsvegg. Leiligheten er godt vedlikeholdt og flere oppgraderinger er utført i senere tid. Leiligheten er gjennomgående og har en dynamisk og fin planløsning med god størrelse på alle rom. Den gode takhøyden og de store, dype vindusflatene er med på å skape svært gode innvendige lysforhold, og et luftig preg.

Leiligheten har en pen og stor stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. I stuen er det etablert en peisovn som gir god varme på kalde vinterdager! Videre har leiligheten et separat kjøkken med stilren innredning som fungerer godt i kombinasjon med den ellers, klassiske stilen. Integrerte hvitevarer, godt med skap- og benkeplass, samt rom for sitteplasser under benk. Leiligheten har et flislagt bad med romslig størrelse og opplegg for vaskemaskin. Lyst og trivelig soverom med rikelig med lagringsplass i stort garderobeskap og i hyller under vindu. I tillegg har leiligheten en innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Leiligheten tilhører et veldrevet og hyggelig borettslag. Beboerne har også tilgang til en flott bakgård som er fint opparbeidet med beplantning, sittegrupper, grill m.m. Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge!

I Fossveien 16A bor du midt i hjertet av Grünerløkka, med et stemningsfullt miljø og hyggelige nabolag. Beliggenheten er samtidig stille og tilbaketrukket, i en rolig sidegate. Du finner butikker, hyggelige fortauscaféer og flere restauranter rett i nærheten. I tillegg til å ha alt av byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, har flere frodige parker i nærheten, samt kort vei til rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.

Denne leiligheten må sees - velkommen til visning!

Standard

Stue | Lys og romslig
Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-møblement og øvrig ønsket møblement. Meget god takhøyde og store vindusflater gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg. Rosett og stukkatur i tak. Teglsteinsvegg med peisovn (fra 2007) i stuen som gir et lunt og koselig preg.

Kjøkken | Med integrerte hvitevarer
Pent og stilrent kjøkken med IKEA innredning fra 2007. Hvite, slette fronter i høyglanset utførelse og mosaikkfliser over heltre benkeplate. Nedfelt enkel oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Det er montert lys under overskapene. Mekanisk avtrekksvifte. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap med frysedel.

Bad | Pent flislagt
Bad som inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og dusjvegger i herdet glass, gulvmontert toalett, helstøpt servant med 1-greps blandebatteri, servantskap og speil med belysning. Opplegg for vaskemaskin. Badet ble oppgradert med gulvvarme og nye gulvfliser i 2010, utført av firma M-Tek. Badet er tidligere pusset opp i 2003/04.

Soverom | Med rikelig oppbevaringsplass
Lyst og romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord etc. Her er det en romslig garderobeløsning med rikelig oppbevaringsplass, og ekstra plass til oppbevaring i hylleløsning under vinduet. Soverommet vender ut mot rolig gate.

Entré | Innbydende og arealeffektiv
Innbydende entré med god plass til yttertøy og sko i fastmontert hylle. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig
Gulv: Parkett og fliser på badet. Eier har avrettet gulvene og lagt ny parkett i 2007.
Vegger: Malte flater og fliser på bad. Ny gips på yttervegger, sparklet og malt i 2007.
Tak: Malte flater og panel. Rosett og stukkatur i stue og soverom. Dimmer på lyspunkt i tak i stue, soverom og kjøkken.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet midt i hjertet av Grünerløkka, i en rolig og skjermet sidegate midt mellom Olaf Ryes plass og Akerselva. Kort vei til flere fine parker som f.eks Sofienbergparken, Birkelunden, Kubaparken og Grünerhagen. I Fossveien 16 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren, samtidig som du bor i tilbaketrukkede omgivelser.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Mucho Mas, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

Rett på andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er kun noen få meter unna leiligheten, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO og SATS i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, Sats/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er få meter fra nærmeste trikkestopp (Olaf Ryes Plass) hvor trikk 11, 12 og 13 går, fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Kort vei til Telthusbakken hvor du finner holdeplass for 54- og 34-bussen. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og diverse bussforbindelser. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Felleskostnader

2 566 pr. mnd. ] Inkluderer: Drift og vedlikehold, tv fra GET, renhold, vaktmestertjeneste, forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Herav:
Felleskostnader: 2 500,-
Renhold: 66,-

Fellesutgiftene vil stige med 5% fra januar.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Tomt

Flott opparbeidet gårdsrom med heller, singel, beplantning, sykkelparkering og sittegrupper, samt ildsted til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 676 279 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 893 580 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Blokk oppført i 1899. Flott klassisk bygård med 4 etasjer, kjeller og loft. Grunnmur i gråstein/tegl, antatt fundamentert til flåte eller komprimerte, faste masser. Bærende konstruksjoner i hullmurkonstruksjon. Yttervegger i tegl. Malte, pussede fasader. Etasjeskillere med trebjelkelag og stubbloftsfyll. Saltak i trekonstruksjoner, antas tekket med takstein/plater. Trevinduer med hvitmalte malte karmer og lister, 2-lags glass fra 1979. Entrédør med B30 krav. Det er montert sikkerhetslås og kikkehull på entrédøren. Innvendige hvite profilerte dører med hvitmalte karmer og lister fra 2007.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på badet. Peisovn i stue fra 2007.

Adkomst

Adkomst fra Fossveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Ingen servitutter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har et lån i DNB.
Andel fellesgjeld for denne leilighet: 51 345,- pr.09.11.2016.
Andel formue for denne leilighet: 14 276,- pr.31.12.2015.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12124608196, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.11.2016: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 09.11.2016: 1 272 015,-
Andel av saldo: 51 345,-
Første termin/avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.09.2025 )
Boligselskapet har ikke IN-avtale

Andel fellesgjeld

51 345

Andel formue

14 276

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP586935

Regnskap

Årsregnskapet for 2015 viser et overskudd på kr. 213 122,-

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Joachim Schala
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Joachim Schala

920 82 252

js@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Torfinn Sørvang
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Torfinn Sørvang

977 59 812

ts@schalapartners.no

VERDIVURDERING