solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Schæffers gate 7

Type Leilighet
Primærrom 43m²
Bruksareal 43m²
Bruttoareal 48m²
Tomt 277m²
04/08/2017 09:24
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1899
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 329
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 585 712,-
Ligningsverdi 653 403,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 277 803,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 577 803,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 585 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei

Beskrivelse

Vidar Tangstad (452 16 222) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne flotte leiligheten i Schæffers gate 7!

Dette er en meget tiltalende 2-roms andelsleilighet beliggende i et populært boligområde på Grünerløkka. Leiligheten er gjennomgående og har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med praktisk rominndeling. Tidsriktige overflater, flotte originale tregulv og flere klassiske detaljer med blant annet rosett, stukkatur og rundovn. De store, dype vinduene og den generøse takhøyden gir godt med lys til leiligheten og skaper en åpen og luftig atmosfære - her ligger alt tilrette for en behagelig hverdag!

Leiligheten har en romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Det er også en hyggelig rundovn i stuen som gir god varme til leiligheten. Separat kjøkken med lys og stilren innredning og godt med skap- og benkeplass. Fra kjøkkenet er det adkomst til en herlig, sørvendt balkong som er vendt ut mot det rolige gårdsrommet. På balkongen er det god plass til utemøblement - med rom for å nyte de varme sommerdagene vi har i vente! Leiligheten har et pent, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Et lyst og trivelig soverom som er vendt ut mot det rolige gårdsrommet. Her er det god plass til dobbeltseng og praktisk løsning for oppbevaring i garderobeskap. Innbydende entré med plass til å sette fra seg yttertøy og sko.

Borettslagets bakgård er hyggelig opparbeidet med heller, gressplen og annen fin beplantning. Her er det sykkelstativ, samt sittegrupper og sandkasser til glede for store og små. Schæffers gate er en svært rolig, enveiskjørt gate, i hjertet av Grünerløkka. Her finner du et stemningsfullt miljø, hyggelig nabolag og alt av nødvendige fasiliteter i gangavstand.

Denne leiligheten bør sees - velkommen til visning!

Standard

Stue | Med store vindusflater
Leiligheten har en pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisestue og øvrig ønsket møblement. Store vindusflater og den gode takhøyden gir naturlig lys til rommet og et luftig preg. Det er også en sjarmerende rundovn i stuen. Rosett og stukkatur i tak.

Kjøkken | Med integrerte hvitevarer
Tidsmessig kjøkken med IKEA-innredning fra 2000. Hvite, slette fronter i høyglanset utførelse, samt plater over laminert benkeplate. Nedfelt enkel oppvaskkum og 1-grep blandebatteri. Det er montert lys under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med mekanisk avtrekksvifte, integrert komfyr med steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Adkomst til balkong gjør kjøkkenet ekstra lyst og luftig.

Balkong | Plass til utemøblement
Adkomst fra kjøkkenet til en herlig, sørvendt balkong på ca. 3,5m². Her er det plass til utemøblement og balkongen vender mot det hyggelige og svært rolige gårdsrommet. Stålrammer og rekkverk, samt terrassebord på gulvet. Balkonger oppgradert med maling og beis i 2016.

Bad/wc | Opplegg for vaskemaskin
Pent flislagt bad som ble pusset opp i 2006 av Altmuliggutta totalrehabilitering AS. Badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og skjermende glassvegg, gulvmontert toalett, helstøpt servant med 1-greps blandebatteri, og speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom | Mot rolige omgivelser
Lyst og pent soverom som er vendt ut mot det rolige gårdsrommet. God plass til dobbeltseng og nattbord, samt oppbevaringsplass i garderobeskap.

Entré | Innbydende og arealeffektiv
Innbydende entré med god plass til yttertøy og sko. Dørcallinganlegg med portåpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig
Gulv: Tregulv som er slipt og lakkert i 2015. Fliser på bad.
Vegger: Malte flater og fliser på bad. Leiligheten er generelt malt i 2015 etter råd fra interiørarkitekt.
Tak: Malte flater i alle rommene. Rosett og stukkatur i stue.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i rolige og skjermede omgivelser i Schæffers gate. Dette er en enveiskjørt og trafikkstille gate med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. På Rathkes Plass har man sittegrupper, fontene etc. Her finner man også populære "Egget", en café/restaurant med hyggelig atmosfære, samt uteservering. Området rundt er regulert til gatetun.

Leiligheten ligger rett nedenfor hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. I parken er det også tilrettelagt for en treningsøkt med blant annet flere treningsapparater. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager! Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler, barnehager, matbutikker etc.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Vespa og Humla, Kafé Egget og Perla er hyggelige servicesteder i nabolaget som alle byr på god stemning. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATSElixia og Meny.

I tillegg til Sofienbergparken, har bydelen flere store park- og grøntanlegg med Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis).

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner. Trikk- og bussforbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, eller buss nr 30 fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 8 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

4 702 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-TV, varmtvann, nedbetaling av fellesgjeld, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Tomt

277,1 m² eiet tomt. Pent opparbeidet med heller, gressplen og annen beplantning. Sykkelstativ, samt sittegrupper og sandkasser til glede for store og små.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 653 403 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 829 528 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Eldre bygård oppført i 1899 i tegelstenskonstruksjon. Bygården har en mur og trekonstruksjon over 4 etasjer pluss loft og kjeller. Bærende konstruksjoner i teglsteinsmur. Etasjeskillere som trebjelkelag og saltak tekket med takstein. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Trevinduer med 2-lags glass fra 1996 med hvitmalte karmer og lister. Entrédør med B30/35db krav og dørpumpell. Innvendige malte profilerte dører av noe eldre dato.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner, samt rundovn i stue. Gulvvarme på bad.

Adkomst

Adkomst fra Schæffers gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:
08.03.1898 903358 Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Best. vedr. salg av øl m.v.

14.01.1926 912519 Bestemmelse om bebyggelse  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

08.07.1985 41373 Bestemmelse om bebyggelse  
vedr. loft
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere

14.11.1988 78617 Best. om adkomstrett  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har ett lån i DNB.
Andel formue for denne leiligheten: 6.529,- pr. 31.12.2016.
Andel gjeld for denne leiligheten: 277.803,- pr. 31.12.2016.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: DNB 15160112910
Lånesaldo: kr. 3.271.639,- pr. 01.03.2017
Antall årlig terminer: 12

Andel fellesgjeld

277 803

Andel formue

6 529

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 2135582

Regnskap

Regskapet viser et overskudd på kr. 258 141,- for 2016. Totalkapitalen var pr. 31.12.16 på kr. 9 706 573,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING