solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Schæffers gate 12C

Type Leilighet
Primærrom 45m²
Bruksareal 45m²
Bruttoareal 52m²
Tomt 454m²
28/05/2018 15:30
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1892
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 334
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 100 000,-
Totalpris 3 196 336,-
Ligningsverdi 698 908,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 4 122,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 104 122,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 720,- (Dokumentavgift) 5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 92 214,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 196 336,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

45 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning pt. Det er diskutert hvorvidt sameiet skal etablere IN-ordning ved det nye lånet som tas opp ifm. vedlikeholdsarbeider i gården.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne flotte leiligheten i Schæffers gate 12C!

Dette er en lys og meget tiltalende 2-roms selveierleilighet beliggende i 3.etasje i en klassisk bygård på Grünerløkka. Super beliggenhet i stille og fredelige omgivelser i en enveiskjørt gate, rett nedenfor Sofienbergparken. Leiligheten har en herlig takhøyde, lysmalte overflater, pen parkett på gulv og fremstår som gjennomført og med god standard. Gjennomgående leilighet med en velfungerende og arealeffektiv planløsning som gir ekstra stor stue. Store, dype vindusflater og generøs takhøyde (2,91 m) er med på å skape mye naturlig lys til leiligheten, samt en luftig atmosfære.

Leiligheten har et stort oppholdsrom med stue, spisestue og kjøkken. Stuen er meget romslig med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, bokhylle og øvrig ønsket møblement. I stuen er det også plassert en vedovn som skaper et lunt og hyggelig preg. I fin nærhet til kjøkkenet er det en naturlig sone for spisestue med plass til mange gjester rundt bordet. Videre finner vi et stilrent kjøkken fra 2009 med god skap-og benkeplass og integrerte hvitevarer (samt vaskemaskin fra 2015). Leiligheten har et meget pent flislagt bad, også fra 2009. I tillegg finner vi et lyst og trivelig soverom med god oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe og flott takhøyde. Lys og innbydende entré med plass til å sette fra seg yttertøy og sko.

I Schæffers gate bor du i tilbaketrukkede omgivelser, samtidig som du bor midt i hjertet av Grünerløkka, med et yrende folkeliv og alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Her har du umiddelbar nærhet til et mangfold av hyggelige spisesteder og caféer, samt butikker, parker og et ypperlig kollektivtilbud.

Denne leiligheten bør sees - velkommen på visning!

Standard

Stue | Pen og romslig
Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-seksjon, bokhylle og øvrig ønsket møblement. Meget god takhøyde og store vindusflater gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg. Vedovn i stuen gir kos og varme. Den  er ikke i bruk pt., men sameiet er i gang med arbeidene for utbedring av pipeløp. I dette oppholdsrommet er det også fin plass til spisestue. Dimmer montert på alle taklamper.

Kjøkken | Med integrerte hvitevarer
Kjøkken i åpen løsning til stuen, og med rikelig skap- og benkeplass. Stilren IKEA innredning fra 2009 med hvite, glatte fronter og glassfronter med lys i skap. Mosaikkfliser over laminert benkeplate med nedfelt kum og ett-greps kran. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer med ventilator med kullfilter, komfyr, keramisk topp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Det er også montert vaskemaskin i kjøkkeninnredning som medfølger.

Bad/wc | Lekkert flislagt
Delikat flislagt baderom med dusjhjørne med innfellbare glassdører, innredning med heldekkende servant og ett-greps kran, underskap og speilskap med belysning over, vegghengt toalett. Ventil, varmekabler og downlights. Badet er pusset opp i 2009. Det er montert ny varmtvannsbereder på bad, samt nymalt tak i 2015. Nytt dusjhode av type rainshower ble installert i 2015 og elektrisk håndkletørker installert i 2016. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom | God oppbevaringsplass
Soverommet er lyst og luftig rom med plass til dobbeltseng og oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med slette fronter og glassfront. Soverommet vender ut mot rolig gårdsrom. Skyvedørsgarderobe ble oppgradert i 2015. Dimmer montert på taklamper.

Entré | Et hyggelig førsteinntrykk
Meget innbydende entré med god plass til yttertøy og sko. Hattehylle med knagger og dørcallinganlegg med portåpner plassert ved inngangsdør. Fliser på gulv.

Overflater | Lyst og tidsriktig
Gulv: Eikeparkett. Fliser i entré og fliser på badet med varmekabler.
Vegger: Lysmalte overflater og fliser på bad.
Tak: Malte overflater i alle rom. Downlight på badet.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i rolige og skjermede omgivelser i Schæffers gate. Dette er en enveiskjørt og trafikkstille gate med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. På Rathkes Plass har man sittegrupper, fontene etc. Her finner man også populære "Café Egget", en café/restaurant med hyggelig atmosfære, samt uteservering. Området rundt er regulert til gatetun.  Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo sentrum, Tøyen, Carl Berner, Grønland m.m.

Leiligheten ligger rett nedenfor hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager!

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Vespa og Humla, Kafé Egget og Perla er hyggelige servicesteder i nabolaget som alle byr på god stemning. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATSElixia og Meny.

I tillegg til Sofienbergparken, har bydelen flere store park- og grøntanlegg med Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis).

Meget gode kollektivmuligheter med trikk- og bussforbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. T-bane fra Carl Berner. Buss nr 30 fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 8 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

1 906 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, renhold, analog kabel-tv (utgjør kr. 200,-), felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Det må påregnes økninger i fellesutgiftene over tid og ifm. vedlikeholdsarbeider - se eget pkt. "hva skjer i gården/vedlikehold etc".

Tomt

454 kvm eiet tomt. Gårdsrom er pent og hyggelig opparbeidet med blant annet plen, planter og gangarealer.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 698 908 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 956 942 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell murgård fra 1890 tallet, bygget 1892. Antatt fundamentert på treflåter og granittblokker som fundament. Hjørnegård med teglfasader som er pusset og malt. Teglsteinspipe. Fasadeprofiler. Trebjelkelag med stubbloftsleire i etasjeskiller. Saltak med takstein. Isolerglassvinduer fra 2007. Eldre bygårder vil alltid ha noe retningsavvik og setninger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller expeditionsdokument på bygget. Der foreligger ferdigattest/ex-dok på senere utført arbeid, og disse ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner samt varmekabler på badet. Vedovn i stue. Det foreligger fyringsforbud i vedovnen pga. feil i pipe, dette skal gjennomgås og utbedres i regi av sameiet.

Adkomst

Adkomst fra Schæffers gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:
1878/961037-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 24.09.1878 
Overført fra: 0301-228/334
Gjelder denne registerenheten med flere

Som sikkerhet for krav som springer ut av sameieforholdet har sameiet legalpant i den enkelte seksjon tilsvarende 1G til enhver til (folketrygdens grunnbeløp), jf. Eierseksj.loven § 25. Denne heftelsen tjener som sikkerhet for sameiet for fellesutgiftene, følger leiligheten og vil ikke bli slettet ved overdragelse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Schæffers gate 12 består av 17 seksjoner som ligger på tomten med gnr. 228, bnr. 334 i Oslo kommune.

Forretningsførsel utføres av Norian Regnskap AS (Gamle Opus Capita).

Ingen kan erverve mer enn to seksjoner i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld pr. 31.12.2016 kr. 4 122,-
Formue pr. 31.12.2016 kr. 25 946,-

Sameiet har ingen lån pt. og andel gjeld er kun kortsiktig leverandørgjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86776001

Regnskap

Regnskapet for 2016 viser et overskudd på kr 23 338, som overføres til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: js@schalapartners.no eller SMS: 92 08 22 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Joachim Schala
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Joachim Schala

920 82 252

js@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Anne Christensen
Eiendomsmegler
Anne Christensen

930 38 851

ac@schalapartners.no

VERDIVURDERING